Санторини

• 157 670
  • 826
  •   1
Отговори
# 195
В крайна сметка ще се ходи на Санторини за 4 дни в началото на май.
Бих искала малко съвети от вече посетили го- освен с маратонки,става ли и с удобни пантофки- хлъзгаво ли е по пътя за вулкана или просто неравно?Очилата и шапките са ясни.

# 196
В крайна сметка ще се ходи на Санторини за 4 дни в началото на май.
Бих искала малко съвети от вече посетили го- освен с маратонки,става ли и с удобни пантофки- хлъзгаво ли е по пътя за вулкана или просто неравно?Очилата и шапките са ясни.

Спокойно можеш да си носиш пантофките по време на обиколките, но не и като изкачвате вулкана. Там не е хлъзгаво, но е супер неравен терен и удобните и затворени обувки са задължителни. Иначе освен, че ще ти е неудобно и едва ли ще успееш да стигнеш до горе, ще се напълниш с камъни и пръст. Носете си и една малка водичка.

# 197
  • София
Да се включа и аз тук, резервирали сме 4 нощувки през септември на Санторини и ще ми е интересно да следя темата  Hug

# 198
  • София
Здравейте, нова съм във форума (не съм се включвала в коментари досега, но чета сайта от дълго време Simple Smile ).
Може ли някой, който е запонат с цените в Санторини да ги сподели.Под цени имам предвид цените по магазините, ресторанчетата, като цяло ме интересува какви средства долу-горе ще са ни необходими за храна на ден?
Ако има подобна тема, моля да ме насочите, не можах да намеря.Благодаря ви

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 13:21 от dev81

# 199
Като изключим заведенията в Иа,
цените са като навсякъде другаде в Гърция, някой път и по-ниски от тия на Халкидики.

# 200
  • София
Много благодаря за отговора ! Simple Smile

# 201
Оооо да и аз съм в размишления за парите от няколко дена.При положение,че имаме само закуска включена, незнам колко пари ще излезе бюджета за храна.Влязох в някои от тамошните заведение и разгледах едно две менюта да се ориентирам.Ама повечето нямат в сайтовете си менюта.
Параход може ли да конкретизираш малко,че аз като съм ходила в Гърция, или сме били във вила, или сме пили кафета.А на Халкиди не съм и стъпвала Laughing Просто, горе долу колко излиза примерно две хранения на ден за двама човека.Естествено знам,че е много относително,но все пак ще съм благодарна  Rolling Eyes

# 202
  • София
Аз в Гърция съм била единствено на Корфу, там цените са нашите по 2. Параход така ли е и на другите места в Гърция? Simple Smile

# 203
Dev81, под "по 2" имаш предвид същите цени, но в евро ли?
Напоследък все по-рядко е така.
В Гърция 30-50 евро ще са достатъчни в ресторант за двама, в България 30-40 лева - отдавна няма да стигнат.
В Санторини бях преди доста години вече, тук има потребители с по-скорошни спомени, но като цяло се движат в този порядък почти навсякъде в Гърция.
Аз лично най-ужасно харча за кафета и фрешове - те наистина са скъпи в сравнение с тук (спокойно можеш да издрънкаш 20-30 евро без капка алкохол), та другото ми се вижда нормално. Примерно мусака за 5-6 евро, октоподи за 9 и така.
В Санторини кухнята има някои местни специфики, примерно едни характерни доматени кюфтета има, и разни други работи, които вече не помня.

# 204
  • София
Няма как да ти кажем колко пари да си приготвиш за храна. Ако искаш да се храниш само в заведения, приготви си повечко. Освен в ресторант, може да си купувате храна и от супермаркетите, има карфур и лидл, може да хапвате гирос и др. подобни. А имайте предвид, че със сигурност трябва да си купите вода за пиене. Тази, която тече от чешмите е отвратителна и откровено солена.  Peace
Моя съвет е да си приготвиш бюджет, какъвто ти е по силите и на място да прецениш как и за какво да харчиш.

# 205
dev81 -  дюнерите са някъде около 2,20-2,50. Ресторантчето в което съм яла най-вкусно и нормални цени http://www.aktaionsantorini.com/. Понякога фрешовете са смес от прясно изцеден плод и сок от amita примерно и много ме дразни това.

# 206
хориатики салата в зависимост от заведението  5-6Е
друга салата по-засукана около 6-8Е
хорта, марули, зеле, картофена, цвекло 4-5Е
предястия - хайвер, кюфтета от каквото се сетите, банички спанак/сирене, фета фурно, фета псити, фета ладоригани 3-5Е
пържени картофи 2-3Е
основни ястия 5-8Е

морски дарове 9-15Е (зависи от големината на калмарите, скаридите и рибите)

макаронади 6-15Е

супа 4-5Е

десерт бонус от заведението

крепи 5-10Е в зависимост от пълнежа

пици 7-10Е

най-евтино излиза гиро - 1бр от 2Е до 2.50Е, порция гиро 6-8Е

и пак зависи по кое време сте там, в кое село и т.н.

Освен Амита, слагат и един пулп, който се разрежда 1/10 с вода и не можеш да разбереш разликата, освен ако не стоиш на бара докато ти изцедят портокалите.

# 207
Zorita,
Амита не смеят да ми дават, ама пулпа съм го виждала, по някои плажове предимно - стои в едни големи туби в хладилника. То се познава по вкуса кога е изцеден и кога - друго. Най-много истински портокалов сок си отпих на Крит - там беше и яко евтин, портокали растат навсякъде и цедят на място пред теб във всяко едно кафененце.

# 208
Е, те не слагат много вътре, примерно 1/3  изкуственяк и 2/3 натурален фреш. Все пак всеки иска да изтиска максимално от сезона. Всъщност това го правят тези, които нямат собствени портокалови дръвчета и купуват. Както и вместо фета в хориатикито слагат левко тири. Но по стандарт и рецептура си е фета (но е двойно почти по-скъпа). Както и да е, нека гледаме хубавата страна на почивката и не обръщаме внимание на досадни подробности.

# 209
  • София
Много ви благодаря, момичета.Информацията е достатъчна за да се ортиентирам.Беше ми интересно, защото ми казаха,че специално в Санторини цените са доста по-високи от другите места, но явно не е така Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт