Санторини

• 157 057
  • 826
  •   1
Отговори
# 555
Във ферибота има и вътрешни седалки туристическа класа, няма нужда да се стои навън.
Самолетните се доплащат за запазено място (при резервиране на билета), иначе никой не те гони, ако има изобилие от свободни Simple Smile

Всъщност никога не си спомням да съм се прибирала вътре заради лошо време. Вътре съм пътувала през декември-януари и през нощта, когато искаме да дремнем Simple Smile

Иначе в морето винаги е ветровито, хубаво е да имате връхна дреха за палубата.

# 556
Параход, благодаря за отговора!  Hug

# 557
zvezda9001
в кой хотел бяхте?

# 558
  • Варна
zvezda9001
в кой хотел бяхте?

В хотел Makarios Beach в гр.Камари. Беше много чисто, храната беше супер бяхме на All inclusive всеки ден беше разнообразна, персонала беше превъзходен, хотела е обновен, така като се замисля дори нямам никакво оплакване.  Joy

# 559
  • Варна
Четърти ден: На този ден решихме да посетим другият край на острова, а именно Фара. Спира се в близост до него и после по една пътечка се стига под него и от там поглеждах към хоризонта и никаква суша само безкрайното синьо море, от другата страна се виждат вулканите и стръмните брегове на Санторини, дълго се полюбувахме на гледката... В програмата ни имаше заложено и Акротири, но решихме да го пропуснем, по пътя спряхме на една венецианска крепост от която също се окриваше чудесна гледка. След това посетихме червеният плаж, беше си голяма жега въпреки,че беше края на септември месец. Скалите надвиснали на плажа са ярко червени, а заливчето очарователно, има като площадка да го погледнеш отдалеч, където и свиреше местен музикант страхотни гръцки песни, купихме си и диска от него, който след това пускахме в колата, страхотно настроение създава. От там има пътека до самият плаж, има и табела че е забранено преминаването, но всички минаваха от там, ние също разбирасе. Плкажчето е каменисто с червени и черни камъчета, а водата беше кристално чиста и прозрачна, естествено поплажувахме. Според мен е дестинация, която задължително трябва да се види, бихме отишли поне още веднъж, но този път по за дълго. Та докато бяхме на плажа и идва една лодка и крещи капитана White beach и ние набързо събрахме си нещата и хайде на лодката, струваше 5евро в двете посоки. По пътя минаваш пещери, скални образувания, беше красиво. Спряха ни първо на един друг плаж и който искаше можеше да слезе, след това спря и на White Beach, но на по дълбокичко, а ние с телефоните и всичко нямаше как да слезем, така че му се полюбувахме от лодката, иначе тези които слезеха, после идваше да ги вземе след 1 час. Бял е защото скалите над него са в бял цвят, но е много красиво. След това ни върна отново на Червения плаж. След това посетихме отново столицата Fira, защото на едно място бяхме видели предните дни правиха забавна фотосесия, та и ние си направихме и не съжаляваме. А вечерта се бяхме записали на една екскурзиика от хотела "Boat Sunset Trip", цената му беше някъде около 35 евро на човек с вечеря на кораба, продължителността е 4 - 5 часа. Взеха ни с автобус от хотела и ни закараха на пристанището откъдето тръгна и кораба, беше такъв с платна. Времето беше страхотно, отначало котаба обикаляше покрай стръмните скали на Санторини, след това минахме покрай Oia, там направи закой и минахме покрай остров Тиразия, да го огледаме от водата и като го подмина спря в отрито море и пусна романтична музика за наблюдение на залеза, беше приказно...тук и казах моето заветно да....така приключи и този изпълнен с емоции ден!

# 560
  • Варна
Пети ден: Това ни беше последния ден на острова, оставихме колата на паркинга понеже щяха да дойдат от фирмата да си я приберат. До хотела точно имаше фирма, която даваше АТВ под наем, наехме си едно и хайдее на прощално из острова имахме време до 14 часа тогава си тръгвахме. Тръгнахме да търсим това прословуто сърце в скалата(бяхме гледали и филма Целувки от Гърция,където и го видяхме), предните дни го търсихме, но без успех та разпитахме екскурзовода подробно и тръгнахме. Преди това отидохме до плажа на Периса, хубав плаж с черни камъчета, широк, харесани, но нямахме много време. Тръгнахме да търсим сърцето в скалата и го намерихме след доста лутане. Ако трябва да обясня сега къде се намира ще ми е доста трудно, но ще пробвам, ако се идва по пътя от столицата, минаваме Мегалохори и в края на селото точно има един път на дясно имаше табела за една църква, кара се съвсем малко пътя е черен,но много равен и се стига до ръба от където има гледка към калдерата, след това се продължава пеша като се върви покрай ръба в посока Фара, докато видите в дясно стъпала, тръгвате по тях от ляво и в дясно има скали от пемза бяла и след малко се стига до сърцето от което се вижда столицата Фира, Oia, вулкана страхотна гледка, ако се продължи малко по надолу се стига до една църква също с невероятно красива гледка. Това място определено си заслужава посещение и много малко хора знаят за него. Доста време прекарахме там. След това се върнахме в Камари и с АТВ-то се качихме до Древна Тира има път от Камари нагоре, имаше хора и с коли се качваха, горе не разглеждахме самите останки, защото нямаше време, но гледката беше много красива, полюбувахме се и се сбогувахме с това приказно място. КРАЙ! Хората, които ме питаха е какво ще гледате на този остров какво толкова забележително има, отговора ми е "Целият остров е една голяма забележителност!", която отново ще посетя!

# 561
Здравейте, много бих искала да отида на почивка в Санторини, бихте ли ми препоръчали как ще ми излезе най изгоден транспорта до там и препоръки за хотели на нормални цени. Благодаря предварително  Simple Smile bouquet

# 562
  • София
За мен най-добрият вариант си остава полет от Солун. Наскоро Астра пуснаха лятното разписание и има полети по 30Е в посока с включен багаж (ако не се лъжа). При Егейците също излизат добри цени.
Хотел не мога да ти препоръчам. Хареса ми нашият, но останах с много неприятно усещане от собственика.

# 563
Благодаря за бързия отговор Moharet  Simple Smile И аз като цяло мисля че предпочитам със самолет. Гледах офертите като тези на Aegean са на най-ниска цена(не кой знае колко ниска де Grinning ) И търсих с прикачване, с Rayan air може би ще е най добре но полетите им почват от края на октомври. Бих искала да попитам къде да следя за тези чартърни полети и къде да ги намеря и те по евтини ли са? И препоръки как да си намеря хотел, чрез букинга ли? И по кое време е най добре да се посети острова? Като цяло имам много въпрос  Grinning #Crazy

# 564
Октомври е перфектно за Санторини, но по-раничко, полетите на Райън късно почват.

Началото на юни или края на септември също става. В сезон не ми се струва препоръчително, все пак това е топ туристическа дестинация. Хотели в букинг има хиляди Simple Smile

# 565
  • Варна
Ние бяхме към 20 септември и времето беше страхотно, но се опасявам че след това вече става невъзможно за плаж, особенно за мен, защото аз обичам да ми е топла водата. Даже последния ден си беше хладничко, след това следващата група даже се оплакаха, че не ставало много за плаж, нооо всяка година е различно така че Вие си преценете. А за хотел удобен вариант е и booking Simple Smile

# 566
И аз предпочитам почивката да е със самолет. Тази идея за полет от Солун звучи добре. Но някой може ли да сподели дали с автобус или кола стига до там. И къде оставяте колата? Иначе като гледам повечето агенции предлагат 7-8 дневни екскурзии до там от които реално 4 дена си на острова, а на мен това ми се струва крайно недостатъчно.

# 567
  • София
Ние ходихме с кола до Солун и я оставихме на този паркинг - http://www.parkfly.gr/en/. Има много паркоместа, които са под навес и също така има включен безплатен трансфер от и до летището. Останахме доволни. Има няколко паркинга около летището и са със сходни условия, а когато ние ходихме, бяха и със сходни цени. Сега май са променили цените на някои от тях, но не съм ги гледала подробно.

# 568
По Великден някой бил ли е в Санторини да разкаже - много народ ли има? newsm78

# 569
По Великден някой бил ли е в Санторини да разкаже - много народ ли има? newsm78

Аз съм била на Великден. Имаше доста хора, но нищо фрапиращо. Тълпи имаше само при паленето на огньовете в Пиргос. При тях Великден е като нашата Нова Година Grinning Има фойерверки, вечерта улиците са пълни с народ, които палят свещички, изкарва се една плащеница и се обикаля с нея в Пиргос вечерта на Разпети петък. Като цяло е много хубаво. Ако някой ден отида пак ще е за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт