Санторини

• 157 059
  • 826
  •   1
Отговори
# 570
да като се има предвид, че великден обикновено е края на април началото на май- Санторини си има хора но не чак като в други части на Гърция където се ходи по великден. иначе там винаги има хора  няма как - май месец все още не им е започнал активния сезон, но понеже после става канска жега хората предпочитат да го посещават тогава.

По-рано пък нищо не е отворено и е на риск.. май месец е сред най-хубавите - издържа се на температурите, тълпата не е чак толкова голяма и е цъфнало все пак до колкото има такива растения че малко си пустиняк мястото..

# 571
  • Асеновград
Привет, след мнооого четене, в крайна сметка имаме самолетни билети за края на май, тръгваме от София, с прекачване в Атина за около 50 мин, и след това Санторинииии Simple Smile 4 нощувки сме там, полетите са ни съответно- сутринта на отиване, и късно следобяд на връщане, и ще използване целите дни Simple Smile Много съм щастлива. Запазихме си от букинга и хотелче в Имеровигли, ориентираме се за кола под наем. Нямам представа какви дрехи трябва да нося, обувки ясно трябва да имам удобни, но незнам като температури какво е към края на май Simple Smile Ще пиша и аз като се върна, дано всичко е наред и ще показвам снимки  bouquet

# 572
Оптимална ви е програмата.
Времето - варира между подходящо за плаж и такова за дълъг панталон и леко яке (ако случите дъждовно).
Токчетата са противопоказни Simple Smile

# 573
  • Асеновград
Да, за токчетата ясно  Grinning дано не ни се случи дъждовно време, че ще се депресираме яко сигурно. Санторини ми е мечта и искам времето да е хубаво. Трябва да имаме от всичко-дълъг панталон, якенце тънко, маратонки, сандали, бански, потници, къси пантолонки Simple Smile

# 574
  • Варна
Да, за токчетата ясно  Grinning дано не ни се случи дъждовно време, че ще се депресираме яко сигурно. Санторини ми е мечта и искам времето да е хубаво. Трябва да имаме от всичко-дълъг панталон, якенце тънко, маратонки, сандали, бански, потници, къси пантолонки Simple Smile
Не се безпокойте за дъждовете, там дори и да завали е за съвсем кратко и след нколко минути отново изпича слънце и се чудиш дали е валяло преди малко Simple Smile иначе мястото е невероятно няма да съжалявате за избора си Simple Smile Желая Ви приятно и незабравимо преживяване на този красив остров, който в най-скоро време отново ще посетя Simple Smile))

# 575
Заминаваме за Великден ние , вчера платихме . Отиваме с Александър тур . Само умирам от ужас да не вземе да вали .... Хотела ни е в Тира , а иначе смятаме да обиколим острова с мотопед.

# 576
  • Варна
Обмислям един ден в Санторини началото на ноември, но не мога да реша кой вариант.
1. Пътувам от Атина до Санторини 07,00 до 07,50 и се връщам с полет в 18,25 същата вечер.
2. Пътувам от Атина до Санторини 07,00 до 07,50 и се връщам следващата сутрин с полет в 08,20 сутринта. Предпочитам така, но ме притеснява ранния полет от Санторини - дали ще има транспорт, понеже е извън сезона.
Та моля за съвет и информация за автобус до летището.
Оправдано ли е да наемем кола за 1 ден да разгледаме острова, понеже ако полета е рано сутринта няма да успеем да я върнем във фирмата. Не сме ползвали досега и незнам какъв е реда.

# 577
Който и от двата варианта да избереш кола си е добре да наемете или друг превоз защото един ден е до никъде...почти нищо няма да видите за тези няколко часа...

# 578
  • София
По-добрият вариант е с полета на следващата сутрин, за да имате един пълен ден да разгледате. На острова има добре организиран транспорт, но за повечето дестинации трябва да се прекачвате във Фира. Билетите за двама от летището до Иа струват около 15Е двупосочно, а рент-а-кара няма да е повече от 30Е. Ще вземете колата от летището и пак там ще я върнете и няма да имате проблем с превоза.

# 579
  • Варна
Ще вземете колата от летището и пак там ще я върнете и няма да имате проблем с превоза.

A сутринта толкова рано ще работи ли офиса (около 7 часа) и ако няма как да върна колата  какво правя се чудя?

# 580
  • София
За Санторини не знам как е, защото не сме взимали кола, но на други места в Гърция ти казват къде да оставиш колата на паркинг на летището и не е нужно да минаваш през офис да я оглеждат. Ние имаме полет от Крит до София през юни, който е в 6 сутринта и от рент-а-кара ни казаха, че няма проблем просто да оставим колата на определено място на летището. Като букваш колата им пиши предварително да ги уточните тези неща. Специално за Гърция препоръчвам да се ползват местни агенции, защото имат много по-лежерни условия от големите международни компании за рент-а-кар.

# 581
По принцип офисите на летищата работят когато има полети. Ако има онлайн резервация, там ще разбереш кога работи. Ако ползваш местна малка фирма, и няма онлайн резервация питаш по мейла.

# 582
  • Варна
Ние бяхме си наели кола в Санторини и се бяхме уговорили с фирмата да я оставим пред хотела, а ключовете на рецепцията, така че не мисля че ще е някакъв проблем. Иначе за един ден...много малко време.

# 583
  • София
Опитвам се да се сетя, но не помня на летището в Санторини да имаше офиси на местните рент-а-кар агенции. Може и да бъркам де, но дори и да няма, не мисля, че ще има проблем да се вземе кола от летището и да се върне пак там.

Един пълен ден е ок за Санторини с кола. Да, ако са повече, ще е по-добре, но като цяло много от забележителностите там съвсем не са толкова must see, колкото пише по пътеводителите и спокойно могат да се изпуснат и да се разгледа острова оптимално за един ден.

# 584
Колата оставихме отключена на летището с ключове под изтривалката. Така се бяхме разбрали с фирмата.
Остров е и то не голям. Трудно ще откраднеш кола. Simple Smile Най-много някой да се повози малко, но явно не се случва.

Общи условия

Активация на акаунт