Санторини

• 157 060
  • 826
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

И аз се присъединих към пътуващите за Санторини току-що. След обстойно проучване (работила съм като тур оператор преди и то за гръцка фирма) реших да запазя директен полет за Санторини от Солун втората половина на септември за 4 нощувки.
Обмислям обаче настаняването - насочила съм се главно към Фира и близките Картерадос и Фиростефани с презумпция, че от средата на острова ще имам бърз достъп до останалите места, а и вечер, гледайки залеза си мисля, че задоволи неописуемото желание за Санторини от години, от колкото гледка към плажовете. Не мисля да залагам на хотел, а по-скоро на локация и изследване на острова, тъй като предполагам от сутринта до вечерта ще сме навън. Някакви мнения за настаняване, както и дали си струва корабче до калдерата ? Има ли добри бюджетни места за хапване във Фира освен улична храна - гирос и т.н ?

# 586
Настаняването с гледка към калдерата изключва нискобюджетен вариант. Заради великолепната гледка цените скачат в пъти. Има опция за по-евтин хотел/къща във Фира, да речем, но за самата гледка по залез да трябва да се разходите 100-200 метра. Ако искате да гледате слънцето от собствена тераса, обаче, няма как да е супер евтино.

За второто ни посещение преобърнах букинг.ком, Гугъл Ърт и Трип адвайзера да следя кой хотел къде точно се намира и дали по това време на годината слънцето ще се вижда залязващо над вулкана или над морето. Crazy

Трябва много внимателно да се чете описанието на хотелите, защото често пускат обща снимка с гледка към морето от града, а всъщност такава от хотела няма. В това отношение снимки от туристи  в Трип адвайзер ми свършиха чудесна работа.

В крайна сметка избрах стаи за настаняване във Фира, на калдерата, като от самите стаи нямаше гледка (поне не от всички), но имаше обща за хотелчето тераса на покрива с разкошна гледка и към вулкана, и към Фира и Фиростефани. Пред терасата има класически за Санторини бял купол на църква, та снимахме и това по залез от удобни шезлонги.

Поръчахме пица веднъж, донесоха ни я на терасата на хотела. Приемлива цена беше.

Има и Карфур за още по-бюджетен вариант.

На евтино ресторантче не съм попадала, все пак е остров, транспортът оскъпява.

За мен самата разходка по вулкана не струваше, много и само камънак и голям пек, но пък гледката от там и от корабчето е вълшебна.

# 587
Здравейте, много обмислям какво да правим с транспорта на самия остров . Ще ни се да вземем АТВ , тъй като с приятеля ми сме големи любители на тези МПС-та , обаче и двамата нямаме А-категория , дали би било проблем или това не го доглеждат особено ?

# 588
Не са ми искали категория А за АТВ, то е четириколесно

# 589
  • Варна
Настаняването с гледка към калдерата изключва нискобюджетен вариант. Заради великолепната гледка цените скачат в пъти. Има опция за по-евтин хотел/къща във Фира, да речем, но за самата гледка по залез да трябва да се разходите 100-200 метра. Ако искате да гледате слънцето от собствена тераса, обаче, няма как да е супер евтино.

За второто ни посещение преобърнах букинг.ком, Гугъл Ърт и Трип адвайзера да следя кой хотел къде точно се намира и дали по това време на годината слънцето ще се вижда залязващо над вулкана или над морето. Crazy

Трябва много внимателно да се чете описанието на хотелите, защото често пускат обща снимка с гледка към морето от града, а всъщност такава от хотела няма. В това отношение снимки от туристи  в Трип адвайзер ми свършиха чудесна работа.

В крайна сметка избрах стаи за настаняване във Фира, на калдерата, като от самите стаи нямаше гледка (поне не от всички), но имаше обща за хотелчето тераса на покрива с разкошна гледка и към вулкана, и към Фира и Фиростефани. Пред терасата има класически за Санторини бял купол на църква, та снимахме и това по залез от удобни шезлонги.

Поръчахме пица веднъж, донесоха ни я на терасата на хотела. Приемлива цена беше.

Има и Карфур за още по-бюджетен вариант.

На евтино ресторантче не съм попадала, все пак е остров, транспортът оскъпява.

За мен самата разходка по вулкана не струваше, много и само камънак и голям пек, но пък гледката от там и от корабчето е вълшебна.

Здравей,
ще може ли да споделиш хотела в който сте били и на каква цена?

# 590
Не са ми искали категория А за АТВ, то е четириколесно
А категория се иска заради кубиците , не заради това с колко гуми е . До 50 кубика -М , над 50 се кара с А. Общо взети само минимоторчетат са до 50 кубика. Нашите АТВ-та са по 700

# 591
Здравей,
ще може ли да споделиш хотела в който сте били и на каква цена?

Sofi rooms във Фира. По-скоро са стаи за настаняване. Не помня точна цена  Embarassed
но беше най-евтиното, което намерих в Букинг с гледка от самия хотел към калдерата.
Отваряш сайта, задаваш си датите и пускаш търсачката с подреждане по най-ниска цена, като за всеки хотел проверяваш местоположение на картата. Не винаги местоположението е действителното обаче, но горе-долу става ясно.
Лошото е, че дори да го го определиш точно, островът е така нагънат, че пак може гледката да не е идеална. Тогава на помощ идва Трип адвайзер и там снимките на самите туристи говорят.
Мнооого четене трябва, но на мен Санторини ми беше мечта и не ми тежеше да се ровя.

# 592
  • Варна
Здравейте, оказа се, че и тази година ще посетим за малко Санторини 3 дена, тъй като не устоях на евтините билети от по 19евро Simple Smile , ако може малко помощ полета ни е от соун, може ли да ми кажете летището в близост ли е до Соун? Колите на паркинг ли ги оставяте, на кой, колко струва, предварително ли резервирате паркинга? Също ако може да ми кажете който е летял с егейските авиолинии имат ли закъснения, точни ли са, също и за летището в санторини понеже полетите ни са все късни, таксита има ли от летището горе долу каква им е тарифата? Май много въпроси станаха, но ще се радвам да ми отговорите Simple Smile

# 593
  • София
Честити билети! Летището е на около 15 км от центъра на Солун. Ако си пътувала за Халкидики, си минавала през отбивката за летището. Колата се оставя на паркинг. Има няколко паркинга около летището, цените са им сходни и всички май имат включен трансфер от и до летището. Ние сме ползвали този и останахме много доволни от организацията и обслужването. Имахме предварителна резервация през сайта, не сме плащали за нея. Аз лично съм много доволна от егейците, не сме имали закъснения, но закъснения винаги са възможни по една или друга причина. Летището на Санторини е много малко. Има автобус до Фира, има и таксита. Ние ползвахме само в едната посока такси - от Периволос до летището и ни излезе 25Е.

# 594
  • Варна
Честити билети! Летището е на около 15 км от центъра на Солун. Ако си пътувала за Халкидики, си минавала през отбивката за летището. Колата се оставя на паркинг. Има няколко паркинга около летището, цените са им сходни и всички май имат включен трансфер от и до летището. Ние сме ползвали този и останахме много доволни от организацията и обслужването. Имахме предварителна резервация през сайта, не сме плащали за нея. Аз лично съм много доволна от егейците, не сме имали закъснения, но закъснения винаги са възможни по една или друга причина. Летището на Санторини е много малко. Има автобус до Фира, има и таксита. Ние ползвахме само в едната посока такси - от Периволос до летището и ни излезе 25Е.
Много ти благодаря Simple Smile Само  да те попитам още нещо, че съм в голяма чуденка. Значи ние си взехме билети Golight  и в общите им условия за багаж видях, че включва един ръчен багаж там със съответните размери, само че на потвърждението което получихме пише това "Total baggage pieces: 0", може ли да ми кажеш има ли няма ли ръчен багаж?  Thinking

# 595
  • София
Има си ръчен багаж, който по мое мнение ще ви е напълно достатъчен за 3 дни. Това, което са ви написали, е за чекирания багаж.

# 596
Здравейте, оказа се, че и тази година ще посетим за малко Санторини 3 дена, тъй като не устоях на евтините билети от по 19евро Simple Smile , ако може малко помощ полета ни е от соун, може ли да ми кажете летището в близост ли е до Соун? Колите на паркинг ли ги оставяте, на кой, колко струва, предварително ли резервирате паркинга? Също ако може да ми кажете който е летял с егейските авиолинии имат ли закъснения, точни ли са, също и за летището в санторини понеже полетите ни са все късни, таксита има ли от летището горе долу каква им е тарифата? Май много въпроси станаха, но ще се радвам да ми отговорите Simple Smile

Здравей, полетите ти късно вечерта ли са? Сега гледам тези по 19 евро и всички са от 21:40 на отиване и връщане в 23:55 часа.

# 597
  • Варна

Здравей, полетите ти късно вечерта ли са? Сега гледам тези по 19 евро и всички са от 21:40 на отиване и връщане в 23:55 часа.

Здравей, да полетите ни са късно Simple Smile

# 598
Съвсем случайно надникнах в темата, как ме изкушихте с тези билети от 19 евро...Просто нямам думи. Малко ме притеснява късния час, обаче.

# 599
  • Варна
Съвсем случайно надникнах в темата, как ме изкушихте с тези билети от 19 евро...Просто нямам думи. Малко ме притеснява късния час, обаче.
Няма какво да те притеснява там живота кипи вечер, аз купих и сега за хотелчета гледам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт