Санторини

• 156 995
  • 826
  •   1
Отговори
# 465
  • София
anisunshine
Като слезете от кораба тук...

Има агенция, взимате комбинирана разходка...
Първо с лодка до Иа, ето така...

Слизате, вижда се отсреща на снимката ми, къде. От там ви взима автобус и ви качва до Иа.
Оставя ви с достатъчно време за разглеждане.
След това отново ви взима и ви закарва до Тира...

Обикаляте там колкото искате и след това с лифта или пеша до лодките за кораба, ти го знаеш...
Това не е програма от кораба, а лично ваша, струваше 15 евро. За същото от кораба ще ви вземат 2-3 пъти повече.

От 08:00 до 17:00ч. е много време и за друга програма, ако си вземете кола, бъги и т.н.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 00:22 от Bled

# 466
  • София
Bled златна си!  Hug Hug Hug
Това е много добър вариант.
А помниш ли колко  време продължава тази екскурзия?

# 467
  • София
Bled златна си!  Hug Hug Hug
Това е много добър вариант.
А помниш ли колко  време продължава тази екскурзия?

anisunshine
Не си давахме зор да слизаме, някъде около 10 часа бяхме на порта. Изчакахме много малко, взехме билети и се качихме на лодката. Кара лудо и отгоре много духа.
За кратко бяхме на брега на Иа. Автобуса чакаше и ни качи веднага за минути. Свали ни и ни взе след час и половина, напълно достатъчно. Още повече, че ние сме били няколко пъти на острова, включително за седмица.
Вече беше мисля към 13 часа, качихме се отново на автобуса и за кратко бяхме в Тира. Да е било 13,30-14 часа.  Бяхме в Тира към два часа и потеглихме към кораба.

Сигурно знаеш, но в никакъв случай не препоръчвам слизане и качване пеша по мулешката пътека.
Писала съм за това в пост 194 ТУК

# 468
  • София
Bled благодаря отново!   bouquet
За мулетата вече е късно за този съвет. Качвали сме се, на мен ми хареса  Mr. Green
Ще го мислим на място дали да вземем ATV и да обикаляме из острова така (може би ще успеем да разгледаме максимално. Или твоя вариант с лодката  Simple Smile
Хиляди благодарности и за съветите за Истанбул   bouquet

# 469
  • София
Bled благодаря отново!   bouquet
За мулетата вече е късно за този съвет. Качвали сме се, на мен ми хареса  Mr. Green
Ще го мислим на място дали да вземем ATV и да обикаляме из острова така (може би ще успеем да разгледаме максимално. Или твоя вариант с лодката  Simple Smile
Хиляди благодарности и за съветите за Истанбул   bouquet

anisunshine
Както го казваш разбирам, че сте били върху мулетата, а не пеша.
Нямам предвид това, а пеша между тях в момент, в който те се качват и слизат....
Ще ти разкажа една случка...
Виж тази снимка:
Скрит текст:
И...
Скрит текст:
Момичето беше много щастливо, опитваше се да си направи селфи...
Аз я снимах и само след миг умния грък удари мулето, то хукна и...
Момичето изпусна телефона, той съответно стана на парчета, гърка се хилеше безобразно и аз му теглих една...
Момичето нямаше как да слезе, аз хукнах да събирам парчетата на телефона, да спася поне картата.
След това бегом след мулето да и ги дам, а водача ме гледаше учудено, сякаш нищо не е станало.
Надявам се поне да съм спасила част от спомените, защото тя щеше да падне от мулето да ми благодари.
Но не това ме отврати, водачите са отвратителни, може би не всички.
Има ли кораби, туристите са много и...
Ако по пътеката има много хора и мулета става страшно.
Те ги удрят и гонят да правят повече курсове без въобще да се съобразяват с околните, които са пеша.
Ако не беше мъжа ми да ме пази, като се наложи много често да бута и удря мулетата, аз сигурно щях да съм смачкана...
Да не говорим каква миризма се носи по тази пътека, отврат...
Това имах предвид, а не върху тях, там сигурно е добре, но не искам да пробвам.

Прочетох нещо, за което също търсиш помощ и информация...ще ти помогна... Hug

# 470
  • Street of Dreams
Наемете си АТВ и си намислете еди маршрут. За това време можете да посетите Тира, Ия и Пиргос примерно, където има венициански замък. Не е кой знае какво, но самото пътуване си заслужава. Ще имате и време за паузи за хапване и пиене на кафе.

# 471
  • Варна
Здравейте, понеже за септемви се записахме да посетим Санторини, може ли някой който е ходил наскоро да сподели, какво е положението там? Понеже екскурзията ни минава и през Атина, ще се раздвам, някой който е ходил скоро или в момента е там да сподели какво е положението, да даде някой препоръки Simple Smile Благодаря Ви предварително!

# 472
  • Варна
Също така къде мога да следя за евентуални стачки на феритата?

# 473
хаха Звезда мъжа ми  почти го хвана стачката последния път та беше на косъм да си остане там .. Но се размина за една бройка. Страхотно място е - после му направихме разкошна изложба и сега някои от снимките си висят в студиото да ни напомнят за мястото. Не познавам човек да не се е влюбил в него. Наляха им пак пари та... за сега дано да няма стачки Simple Smile
Между другото музея на виното е интересно  място за който не  го е посещавал.

# 474
Привет, имам нужда от помоща ви Simple Smile

С приятеля ми решихме внезапно да заминен за Санторини към края на месеца. Ще пътуваме със самолет от Турция до о. Миконос  от там с ферибот до Санторини. Проблема е не намирам подходящ хотел  =  ама заминаваме вече имаме самолетни билети Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
чудя се сега дали като е август ще има на пристанището хора. които да предлагат стаи както сте писали по напред в темата. Имаме намерение да бъдем 1 вечер в Миконос и 6 вечери в Санторини за да може да обиколим всичко.

# 475
  • София
6 вечери на Санторини са прекалено много. Отдели повече време на Миконос, там има какво да се разгледа  Peace Ние бяхме на 10 септември на Санторини и беше пълно с хора, предлагащи настаняване. Седмица-две преди това най-вероятно пак ще има, но може би ще са значително по-малко, защото август си е натоварен сезон за острова.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 18:51 от Moharet

# 476
За някои са много, на нас са ни малко... До човек и интереси е.  Но ако ще минавате през Миконос може да поостанете малко и там иам какво да се види.

# 477
  • София
Реално при добра организация и без много юркане островът се разглежда за три дни. Ако човек си отдели повече дни само за Санторини, е приятно да се остане за повече, но не и за сметка на Миконос.

# 478
Така е. На нас организацията винаги ни е била добра. Въпросът е че сме фотографи и винаги намираме да се отплеснем какво да снимаме, та просто планираме повече време заради това. От тази гледна точка е до човек. Иначе ние и Прага я кръстосахме за 2 дни и половина, ама като тръгнем да снимаме ..мани мани ... Wink За това казвам че на нас ни е малко.. където и да отидем.

# 479
  • София
И ние сме фотографи, не професионални, разбира се, но ни е голяма страст Simple Smile Като стана въпрос, един съвет към любителите. Който иска да снима залеза в Иа, трябва да отиде поне два часа по-рано, за да си намери хубаво място. После става зверска блъсканица и е много неприятно. Така беше през септември поне. Може би през не толкова туристическите месеци октомври и май ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт