Заспива само след 2-часов рев

• 3 921
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Ние живеем в Изгрев и в блока срещу нас има едно бебенце,което доста плаче,направо се дере около това време.Да не би да сте вие?

Не, Pupitka, ние сме недалече от Изгрев, но все пак не в него Wink
Ще се заинтересувам от хомеопатия евентуално, то вече трябва да направим нещо.
Ако го вземем да спи при нас, значи 1) че няма да се наспиваме от страх да не го затиснем и 2) да го научим и да не иска да спи другаде.

Аз като малка, само че на 1 год и нещо, съм имала подобен проблем- рев всяка нощ от 1 до 3 часа, изведнъж почвам и изведнъж спирам. Чували са ме в отсрещния блок. След ЕЕГ на мозъка са казали, тревожно няма, просто чувствителна нервна система. Ах, как не искам да е наследствено Praynig

# 31
да го научим и да не иска да спи другаде.
Все пак това не е нещо, което ще продължи безкрайно, така че не е толкова страшно! Има вариант и да се долепи бебешкото легълце към вашето за да не е толкова тясно, евентуалното спокойствие си заслужава малко разместване!

# 32
На какво се дължи феноменът не знам, но моля, давайте идеи как да се оправя ! Това не е по изключение, а е всяка вечер.
На 3 месеца и половина сме, отшумяват коликите, а според лекарката няма изгледи за зъбки скоро. Не е гладен, няма шумна изнервяща среда. Цици, шишета, биби, играчки, музика, носене и гушкане - нищо не помага.
И още нещо (това не само вечер, а по принцип)- след като сме го носили на ръце и го оставим по гръб да лежи- негодувание и рев. Дали затова вечер не му харесва да го сложим в леглото.
Заспива след като вече се е уморил от мрънкане и плач цели 1,30-2 часа.
Как сте се справили вие, с подобен проблем ?

Мацка, казваш, че се изнервя като го държиш легнал, а като го изправиш по-добре ли е? Понеже мойто дете от едно месечен заспива на рамото, изправен и плаче,и се нервира, когато го сложа легнал. За него позата легнал е само за сучене. От месец насам вече се учим да заспиваме сами и имаме забележителни резултати, венъж седмично заспива на гърдата, или на ръце (на 3 месеца сме). Ние също имахме оромни проблеми със заспиването, то бяха часове, унася се и след 10-15мин се буди. А плаченето е, понеже е изнервен и не може да се отпусне. Мога да ти кажа какво помогна при нас, ако искаш.

Вече ми идва много този рев, това адски трудно заспиване. Превърнала съм се на сянка, нервна, недоспала, крещя на детето на моменти. Снощи пробвахме нещо различно и подейства, ще ми е любопитно дали пак ще се получи: пуснахме диск с детски приказки.

Да не те отчайвам, но ние сме така от раждането.  Tired
Мноооого трудно заспиване, винаги с яко приспиване по 1-2 часа, понякога без резултат  #Crazy
Направо сме се видели в чудо с мъжа ми.... аз от нерви започнах кръвно да вдигам, даже на няколко пъти ревях с детето.... ужасно е....
И май ще се окаже темперамент - детето ни е супер енергично и не се спира, това пречи на отпускането и заспиването /таткото е бил същия като бебе и дете, та даже и сега  Crazy/

И нашето е така енергично, всички като го видят как рита и играе очакват да окапе за секунди - но той спи по 15минути 2-3 пъти на ден. За сметка на това почна да спи по десетина часа нощно време. Не се отчайвайте. До преди месец не заспиваше изобщо, по 13-15 часа стоеше буден, аз без сили, а той иска да си играем. Забелязала съм, че когато плаче е, или от глад, ако е преспал повечко, или защото му се спи. Става невъзможен в такива случаи и си мисля, че може да е подобно при вас. За да наруша порочния кръг 'спи ми се, но не мога да се отпусна да заспя', прекарахме два дена в пътуване - по 5 часа в колата и той почти през цялото време спа. Някак оттогава сам си наложи режим да заспива вечер в 19 до сутритна с едно будене към 4 и да не спи през деня. Дайте му време да се наспи един ден като хората, за да не е преуморено детето, а след това пробвайте режим, без да го насилвате да спи, или да е буден, следете го за знаци на умора и чак тогава го приспивайте.
За плаченето не съм съгласна - има разлика от плач до плач. Понеже и аз съм била в състояние да не заспива с два часа друсане и това е денонощно с месеци, почнах да му викам и да го тръскам, което мисля, че е по-ужасно от това да го оставиш да поплаче 5-10 минутки, за да си изкара негативната енергия. Започнахме да процедираме така: друсам го, оставям го в леглото, заплаче, поизчаквам 2-3 минути, взимам го и се друсаме, пак го оставям и това се поватяря по 3-4 пъти, накрая си засмуква пръстчето и заспива сам. Така хем му показвам нежността си, хем му показвам и че трябва да е самостоятелен. От близо месец насам вече заспива сам, а взаимоотношенията и любовта помежду ни е по-силна от всякога!!!

Здравейте, за жалост темата мъчи и мен. И при нас е често същото положението, когато настъпи времето за вечерното приспиване започват истерични писъци и рев, а чак след изтощението малката заспива.  Tired
Отдавах го на никненето на зъбите, но вече не знам... Точно поради този повод след много ровене и четене реших да си взема книгата на Елизабет Пантлей - "Решения за заспиване без плач" пък да видим дали ще има ефект. Това, което ми направи впечатление в нея е точно, което и вие коментирате, че са разпространени основно две тези, тази за оставянето да се наплаче (което за мен е варварство) и другата - че трябва да се примирим с това, че явно нашето бебе е такова, а според авторката има и друг по-нежени мил начин за справяне с положението.. Много се надявам след прочита и пробата - да ни помогне... Та ако има ефект ще споделя, ако има заинтересовани.  Peace

Сподели! Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 20:55 от Boten Mary

# 33
И ние сме така,на 4 месеца е и не заспива сам. Ако го оставим в кошарата реве до почервеняване и не спира докато не го вземеш. Свикнал е да заспива на ръце като го люшкаш 5-10 мин. Благородно завиждам на майки, на които децата им заспиват самички в кошарата   Simple Smile

# 34
И ние сме така,на 4 месеца е и не заспива сам. Ако го оставим в кошарата реве до почервеняване и не спира докато не го вземеш. Свикнал е да заспива на ръце като го люшкаш 5-10 мин. Благородно завиждам на майки, на които децата им заспиват самички в кошарата   Simple Smile

d_todorova, ние също допреди две-три седмици заспивахме на ръце с тази разлика, че ни отнемаше по 30-40мин и щом о оставя в леглото, моментално се будеше. Мога да се похваля, че от десетина дена не е имало нито един път, в който да го приспивам, вече се унася сам с пръстче в устата. Научи се след много упорство от моя страна в продължение на дни, дане кажа седмици: оставям го, почне да хленчи, взимам го, подрусам го няколко минути, оставям, взимам, оставям, взимам и така, доакто на четвъртия-петия път не му писне и се унесе с пръстчето. Също в началото се случваше да го оставям в леглото до мене и да заклащам леглото, докато се поунесе (повече от 10мин), да го гушкам и да легна като полега го прехвърлям настрани, докато не го пусна сам, да му поклащам дупето, за да се унесе и подобни хитринки... Отне ми много време и енергия, но си струваше! Много повече енергия ми костваше да го приспивам с часове, а той изнервен да мрънка и да не се отпуска, един омагьосан кръг.

# 35
  • Варна
Много се дразня на изречения от рода "така си го научила" или "остави го да се нареве и ще заспи само"  #Cussing out Мога само да кажа на майките, които дават подобни съвети, че са щастливки да имат спокойни деца, които се поддават на "учене".
Ние сме вече на 5 и 1/2 месеца и още имаме този проблем със заспиването  ooooh! Опитвала съм да я оставя "да се нареве" - дави се и повръща от рев, но не спира! Драмата започна от 3-тия месец, когато тъкмо се беше научила да заспива сама с бибата и изведнъж стана ужасно неспокойна, заспива само на ръце и то след здраво дундуркане, друсане, пеене, рев, джаскане и т.н. Процедурата по заспиването ми е отнемала от 5мин до 1 час, но всеки път задължително е придружена от рев! Педиатърката е категорична - от зъбите бил проблема (вече имаме 2 зъба), но мен това не ме успокоява. Все съм виждала деца да се тръшкат, но това нашето никъде го няма  Tired В повечето случаи приспиването продължава по-дълго отколкото самия сън. А като заспи се буди през 5-10 мин с писък, и пак започва всичко отначало  Tired Докарахме я до там, че като заспи я държа в мен гушната, само и само да поспи поне малко.
От 2 дни пием хамомила (ходихме при хомеопат). Не смея още да се похваля, но ми се струва, че има известно подобрение. Успява да поспи поне 1 час през деня без да се буди с рев, което за нас е цяло постижение! Моля се да не е просто случайност и да се успокои детенцето ми, а покрай него и аз  Praynig
Tara_RZ ще чакаме да споделиш впечатления от книгата!

# 36
Съгласна съм с теб oposum4e. Въобще не е до това как си го научила. И ние не заспивахме на ръце, докато един ден изведнъж реши, че така ще заспива. Оставяли сме го да плаче, дере се, но не заспива. В момента в който го взема на ръце го 2 мин е заспал. Едва ли някоя майка ще има голямо желание да научи детето си да заспива само на ръце

# 37
  • София
Здравейте,
да ви кажа доста интересна е книгата, но за жалост все не ми остава време да я дочета до край. Започва се по-отдалеч. Авторката съветва в началото да се започне с едно своеобразно наблюдение на дневният режим на бебето|детето. Да си водим дневник кога заспива, в каква среда, какви са били заниманията преди сън, как е заспало и колко е спало. Целта е да се направи извод кои фактори как му влияят. Общо взето бебетата с течение на времето изграждат ествен режим на спане през деня. Като е важно да се придържаме към него максимално, естествено при нуждаможе да се наруши, но е важно следването на биологичния часовник. Тезата е, че добрия  сън  през деня е пряко свързан с нощния, колкото по-спокойно е детето и наспано пред деня, толкова по-добре ще спи нощем.
Съветва също да се изгради ритуал преди заспиване, като вечерния да е различен от този за през деня. Може да се избере тиха музика или природни звуци (еднакви всяка вечер), да се създаде приятна и спокойна обстановка, да се люлее, пее и т.н. Бебето може да се кърми или да ползва залъгалка за успокоение, да се гушка някаква мека играчка, която да асоциира постепенно със съня. Заспиването и съня в никакъв случай не трябва да се свързват с неприятни емоции или страх, както при метода със оставянето да плаче. Пише също и че резултатите естествено не стават веднага и поне 10-15 дни отнема въвеждането на всеки нов елемент, но ако едно не помогне да се пристъпи към друго. Също така за непрекъснат сън през нощта се смята, спане продължило 5 непрекъснати часа. Освен това, тя препоръчва и съвместния сън, защото така бебетата са много по-спокойни и усещат близостта на родителя.
Основното при мен беше желанието ми да се преборя с честите будения на дъщеря ми, които бяха понякога и през час. Към днешна дата сме ги намалили до към 3-4, а има и невероятни нощи без събуждания до 6ч. Но пък нея и зъбите я мъчат много Peace
 Доста дълго стана, това е в най-най общи рамки,. Дано съм била поне малко полезна. После ще пиша допълнително. Ако нещо ви интересува питайте, ааа- да, Али започна да заспива и доста по-лесно, ограничи до минимум пищенето и рева, а понякога даже съвсем кротко си се унася. Дано стане рутинно  Praynig

# 38
Опосумче, абсолютно те разбирам, до 2м и 1/2 беше същата работа. После някак доста бързо навикна сам да заспива, с известна доза помрънкване го прави и сега без пропуск... Последните няколко дни обаче са кошмарни, иска само на ръце, само хленчи, мисля, че е от зъбките. И както беше 'научен' да си играе сам по 1/2 час 2-3 пъти дневно, сега с мъка издържа и 5мин. Аз също съм против марката 'така сте го научили, преди всичко заради това, че за бебето е напълно естествено да заспива в ръцете и топлата прегръдка на мама, единствената сигурност за него. Също така новородените заспиват обикновено 'на цицка', унасяйки се докато папкат. Прегръдката за тях е сходна на тясната майчина утроба и се усеща сърдечният ритъм на мама, така че няма нищо порочно в това, бебето да заспива на ръце... Ако успее да се приучи да го прави сам просто е облекчение за майките (особено ако заспиват бавно), но не всяко дете се подава...

# 39
  • Пловдив
Аз вече започнах да се притеснявам да не е хиперактивен Sad постоянно търси да е в движение, като си играе, започва да писка, спи от 23.30 до 5 и от 5.30 до 8, грубо казано, това е малко сън за бебе.

# 40
Моята щерка беше така.Всичко е въпрос на придобити навици.До към 4 месец издържах да люшкам,гушкам,приказвам ,пея .Всичко е ок докато не я сложа в кошарата. мъжът да я оставим сама да заспива.Държа да подчертая че щерката беше невероятно ревливо дете,на ръце ,на крака,в количка,на вън, на вътре рев и рев.Е първата вечер след хилядните ритуали я сложих да спи.Почна се един неистов рев,тя плаче в едната стая ,аз в другата.Така 3 дена .Доста добри манипулатори са децата,чувствах се виновна,не добра майка,но всичко отмина сега си имам една 5 годишна госпожица,която има ритуалите за сън от бебе,но не иска компания нито в леглото си нито в стаята си.Успех, мами

# 41
  • София
svetla ,не се отчайвай ,сигурна съм че нещата ще се оправят и ще си дойдат на място с времето  Peace .
За съжаление съвет не мога да ти дам ,тъй като и при нас беше пълна трагедия  ooooh! .Единственото което мога е да споделя при нас как беше.При нас положението беше точно като при вас ,никакво спане ,дори и през деня.Единственото ,което я успокояваше беше кърменето ,но пък ми висеше по ц*****те нон стоп.Едва я приспивах към 23:30 и се будеше окончателно в 6  ooooh! .В един момент ми писна и започнах да я приспивам по график в количката./Да ви кажа количката ме спаси от нервен срив./Няколко пъти пробвах да я оставям в леглото ,но това дете така и не заспивваше ,ревала е с часове и пак не заспива ,само с лашкане в количката  ooooh! .Това положение продължи до към преди месец.Дори и сега ме е страх да го напиша тук /да не се уточаса положението  Crazy / ,но малката най-накрая започна да заспива сама  Praynig сега ни остана само да се справим с буденето през ноща.
Мисълта ми е ,че нещата ще се подредят все някога ,а до тогава кураж  Hug !

# 42
  • Пловдив

Мерси ! Дано при вас да се задържи успехът, а за да издържа през нощта, въпреки че кърмиш, пробвай хитринката с 150-160 мл адаптирано мляко вечер Wink или колкото там съответства на възрастта на детето. За да е пълноценна и ефективна майката, трябва да си почива.

А по темата, знаете ли- дали това е признак на хиперактивност ?

# 43
  • София

Мерси ! Дано при вас да се задържи успехът, а за да издържа през нощта, въпреки че кърмиш, пробвай хитринката с 150-160 мл адаптирано мляко вечер Wink или колкото там съответства на възрастта на детето. За да е пълноценна и ефективна майката, трябва да си почива.

Мерси за съвета  Simple Smile ,но ние вече се отбихме и преди сън пие по 270 мл АМ ,нощното кърмене го спрях още когато беше на 8 месеца и определено не се буди от глад /надявам се ,че с това няма да отчая други майки/.Явно е такъв тип дете  Crazy ,дъщерята на братовчедка ми е на 3г. и все още не спи спокойно  Crazy /надявам се ,че и стова няма да ви отчаям момичета/ .
svetla ,не мисля че е хиперактивност ,но пък и не съм се сблъсквала с подобен проблем ...

# 44

А по темата, знаете ли- дали това е признак на хиперактивност ?

Без да се стряскаш обаче, попитах същото лекар-невролог, категоричният му отговор беше - ДА.  ooooh!
При по-големи дечица или при по-"тежки" състояния изписват "леки успокоителни"....  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт