Заспива само след 2-часов рев

• 3 916
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив

А по темата, знаете ли- дали това е признак на хиперактивност ?

Без да се стряскаш обаче, попитах същото лекар-невролог, категоричният му отговор беше - ДА.  ooooh!
При по-големи дечица или при по-"тежки" състояния изписват "леки успокоителни"....  #Crazy

А това лекува ли се, сериозно ли е, какви последици може да има ?

# 46
.................
А това лекува ли се, сериозно ли е, какви последици може да има ?

Е това забравих да попитам  newsm78 , но то е защото лекарите не го водят "болест", а "състояние".  Rolling Eyes Затова изписват успокоителните, за да "облекчат" активността и успокоят детето.
И не знам защо, но го свързват със захласването и припадъците, подобни на епилептичните... -тогава е по-сериозно и може да има последици.

Това е преразказ на думите на невролог.

# 47
Мацки, аз самата страдам от хиперактивност и до голяма степен много си го харесвам това качество. Доколкото знам има три типа: импулсивна, невнмателн и комбинирана хиперактивност. Моята е третата. При първата човекът е винаги в движение, винаги мърда, много говори, нетърпелив е, отговаря, преди да са го попитали. При втората е разсеян, забравя бързо елементарни неща (макар че аз помня невероятни и ненужни детайли понякога), прави грешки от немарливост, губи предмети или забравя къде ги е поставил, лесно му се отвлича вниманието, освен ако не върши работа, която го забавлява и изцяло го поглъща. Няма медикаменти, с които да се излекува това състояние, единствено психотерапевт може да помогне да го облекчи. Аз никога не съм поискала сериозно да се излекувам, чувствам се щастлива така, защото както си го наричам аз 'животът ми върви на бързи обороти' или както казват приятелите ми 'все едно живея няколко живота в един'... Проблем ми е само хроничното недоспиване и прекомерната умора понякога, но се свиква. Simple Smile))

# 48
Мацки, аз самата страдам от хиперактивност и до голяма степен много си го харесвам това качество. Доколкото знам има три типа: импулсивна, невнмателн и комбинирана хиперактивност. Моята е третата. При първата човекът е винаги в движение, винаги мърда, много говори, нетърпелив е, отговаря, преди да са го попитали. При втората е разсеян, забравя бързо елементарни неща (макар че аз помня невероятни и ненужни детайли понякога), прави грешки от немарливост, губи предмети или забравя къде ги е поставил, лесно му се отвлича вниманието, освен ако не върши работа, която го забавлява и изцяло го поглъща. Няма медикаменти, с които да се излекува това състояние, единствено психотерапевт може да помогне да го облекчи. Аз никога не съм поискала сериозно да се излекувам, чувствам се щастлива така, защото както си го наричам аз 'животът ми върви на бързи обороти' или както казват приятелите ми 'все едно живея няколко живота в един'... Проблем ми е само хроничното недоспиване и прекомерната умора понякога, но се свиква. Simple Smile))

Мъжът ми от бебе "страда" от същото - дъщеря ми го е наследила от него.
Много се радвах, че имам толкова деен и енергичен мъж, който по цял ден нещо върши и помага, ОБАЧЕ .... това изигра лоша шега при заспиването и съня на детето.  Sad
Чак сега разбирам, че не е лесно и толкова хубаво да си с "неизчерпаема енергия".  Tired

# 49
Дам, татко ми също е много деен по принцип, мисли се, че хиперактивността се предава генетично. Макар че аз съм била прекрасно бебе, непрекъснато съм спяла и глас не ми се е чувал. Но сега добре компенсирам. Simple Smile) За страдащия проблем е умората и свръхстреса. Моето бебе го подозирам, че също има в някаква форма хиперактивност, защото физически е премного подвижен, неуморим и много малко спи. За щастие се научи да спи предимно през нощта, та по цял ден играем ли играем...

Общи условия

Активация на акаунт