Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на бебето си да заспи в леглото и да спра плача, когато го оставя само?
Какви са някои ефективни методи за приспиване на бебета, използвани от други родители?
Какви са някои техники за успокояване на бебета преди сън?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на бебето си да заспи в леглото и да спра плача, когато го оставя само?
- Някои родители използват люлеещ се стол, шезлонг или създават успокояваща рутина преди лягане, като например къпане, нежен масаж и приспивни песни. Друга стратегия е да кърмите бебето до сън и след това да го преместите в леглото. Важно е да наблюдавате признаците на умора на вашето бебе и да действате съответно. Някои майки намират за полезно приспиването на бебетата чрез кърмене, докато се уморят и след това ги поставят в леглото. Други предлагат установяване на вечерен ритуал, като къпане, масаж и пеене преди лягане, последвано от поставяне в леглото. Освен това се препоръчва да наблюдавате признаците на умора и да приспивате детето, когато покаже такива признаци.
-
Какви са някои ефективни методи за приспиване на бебета, използвани от други родители?
-
Какви са някои техники за успокояване на бебета преди сън?
Някои техники за успокояване на бебета преди сън включват използване на люлка, създаване на вечерен ритуал с къпане, масаж, приспивни песни, последвани от поставяне в леглото и изчакване да се уморят и заспят на гърда или бутилка. Важно е да наблюдавате признаците на умора и да приспивате детето тогава.

/
Мога само да кажа на майките, които дават подобни съвети, че са щастливки да имат спокойни деца, които се поддават на "учене".
Опитвала съм да я оставя "да се нареве" - дави се и повръща от рев, но не спира! Драмата започна от 3-тия месец, когато тъкмо се беше научила да заспива сама с бибата и изведнъж стана ужасно неспокойна, заспива само на ръце и то след здраво дундуркане, друсане, пеене, рев, джаскане и т.н. Процедурата по заспиването ми е отнемала от 5мин до 1 час, но всеки път задължително е придружена от рев! Педиатърката е категорична - от зъбите бил проблема (вече имаме 2 зъба), но мен това не ме успокоява. Все съм виждала деца да се тръшкат, но това нашето никъде го няма
постоянно търси да е в движение, като си играе, започва да писка, спи от 23.30 до 5 и от 5.30 до 8, грубо казано, това е малко сън за бебе.
!