Вегетарианци сме тук събрани,весели, живи и здрави- тема 1

• 28 114
  • 389
  •   1
Отговори
# 270
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

аз днес съчиних менюто за празниците  Simple Smile
Бъдни вечер ще е веганско меню - салата с авокадо, зеленчуци на пръчици към тях орехов дип и дип от сушени домати и ядки, сарми с червена леща, равиоли или дъмплингс, пълнени с кисело зеле и шийтаке гъби, ашуре и евентуално салата Табуле.
питката задължително ще е без мая, но незнам още с какво брашно... Thinking

за Коледа смятам да направя за предястие: сирене със сусамова коричка и балсамов сос, основното: ньоки с доматен сос и за невегетарианците сьомга; десерт: шоколадов мус  Party

весели празници на всички  Hug

# 271
  • София
Вижте съвсем нова тема: Кой какво сервира днес-вегетарианска

Хайде да си пишем там манджите. Е, може и тук, ако не ви се ходи в Готварския.

# 272

сигурно знаеш и тази, отдавнашна е, но още е активна.

# 273
Mnogo интересно бъдни вечерско меню Simple Smile
Моето ще е традиционно, но задължително питката без мая, няма да има яйца мляко или каквото и да е друго белтъчно ясстие на масата. Всичко ще е веганско Simple Smile

# 274
  • София

сигурно знаеш и тази, отдавнашна е, но още е активна.

Знам я, Смайл, но там минават някакви хора, пишат нещо, и заминават. И то изниква по рецапта на месец.

# 275
Здравейте, весели, живи и здрави вегетарианци!  Laughing

Имам въпрос към вас и по конкретно към суровоядците... За захранване на бебе, кои плодове и зеленчуци са подходящи в суров вид? Благодаря!

# 276
Здравейте, имам въпрос

Вчера вечерта накиснах нахут, за да го готвя днес, но днес първо забравих, а и нямах никакво време да се занимавам да го отлюспвам зрънце по зрънце. Tired В хладилника е, но може ли утре да го направя на нещо? Или е за хвърляне? Thinking
Ще станат 2 дена киснене. Tired

# 277
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
щом е в хладилник нищо му няма...
можеш да махнеш водата, да го смелиш в блендер и да направиш фалафел Peace
аз сушен нахут не готвя, че ми е доста хамалогия, в консерва купувам сварен, ама за нахут се ползва сушен и накиснат  Peace

# 278
Здравейте,

Преди няколко месеца рязко се влоши здравословното ми състояние и дълго време се опитвах да разбера защо. След купища изследвания и анализи на начина ми на живот, осъзнах, че единствената промяна в храненето ми е била приема на повече месни протеини по лекарска препоръка ( #Cussing out). Сега осъзнавам грешката си и от около месец съм лактововегетарианка, като всъщност за периода съм консумирала риба само веднъж.

Чуствам се по-добре, кожата ми се изчиства, да не говорим за стомаха..  Embarassed
Включвам се да ви чета и да черпя идеи за готвене и разнообразно хранене. За момента изобщо не се сещам за месо, дори се чудя на кого му е притрябвало, като има толкова видове групи храни, които са в пъти по-полезни...

# 279
  • София
Добре дошла, Ева.

И аз започнах заради здравето, уж само за 3 месеца, но взе че ми хареса. Риба ям от време на време, защото хич ме няма по четенето и не съм сигурна, че си набавям каквото ми е нужно. Покрай с бременността с третото я понамалих, не ми се ядеше от нея, но още не смея да я спра напълно.

Заповядай в готварския да си пишем менютата, супер идеи си даваме.

# 280
  • на острова на мечтите
Здравейте,

Преди няколко месеца рязко се влоши здравословното ми състояние и дълго време се опитвах да разбера защо. След купища изследвания и анализи на начина ми на живот, осъзнах, че единствената промяна в храненето ми е била приема на повече месни протеини по лекарска препоръка ( #Cussing out). Сега осъзнавам грешката си и от около месец съм лактововегетарианка, като всъщност за периода съм консумирала риба само веднъж.

Чуствам се по-добре, кожата ми се изчиства, да не говорим за стомаха..  Embarassed
Включвам се да ви чета и да черпя идеи за готвене и разнообразно хранене. За момента изобщо не се сещам за месо, дори се чудя на кого му е притрябвало, като има толкова видове групи храни, които са в пъти по-полезни...
Лактовегетарианка newsm78Ами ти си първата дето срещам тук!!! И аз от половин година и повече не консумирам млечни, но ми е трудно да открия съмишленници HugИ се чувствам чудесно-костите ен ме болят вече, кожата ми се изчисти и съм много по-жизнена! ако споделяш опит,ще съм много признателна!!!

# 281
  • София
danilu, във Веганската тема има много мацки като теб. Тук сме по-ларж, хапваме си млечни и яйца.

Обаче може да си останеш при нас, и ние сме готини Simple Smile

# 282
  • на острова на мечтите
danilu, във Веганската тема има много мацки като теб. Тук сме по-ларж, хапваме си млечни и яйца.

Обаче може да си останеш при нас, и ние сме готини Simple Smile
Ами те са много прецизни,а пък аз не ям само мляко и неговите производни!По малко мръвка си хапвам EmbarassedПредпочитам салати.но от време на време.....
 Heart Eyes

# 283
  • София
Значи си за тук, въпреки е ние най-много рибна мръвка да хапнем. Но прескачай и при веганките, много хубаво готвят. Вчера им краднах един бананов кекс, много вкусен стана.

# 284
  • на острова на мечтите
БлагоДаря! Ами аз така си и правя, защото първо открих тях, а полсе вас Hug Някакси не ми иде да пиша при тях,защото те са... ами,как да кажа-стриктни newsm78,а аз не чак толкова,та  newsm78само ги чета bookЩеше ми се да науча повече как да заменя млякото в някой от основните български ястия?Като например-таратор,мусака-заливката я правя само с вода,яйце и брашно,но ако има други идеи...

Общи условия

Активация на акаунт