Вегетарианци сме тук събрани,весели, живи и здрави- тема 1

  • 28 110
  • 389
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
danilu, във веганската тема, в началото при рецептите има много яка рецепта за мусака, лесна и вкусна, напълно замества традиционната, виж й заливката.
Аз редовно я правя вкъщи, но заливката рядко й я правя оригиналната, по -често си я правя с мляко и яйце....

# 286
  • София
  • Мнения: 3 920
Прясното мляко най-лесно се заменя с ядково мляко, домашно приготвено или купено от био магазин, май и в Карфур съм виждала соево, но не съм много сигурна.

Яйца в кекс могат да се заменят с банан или с малко нахутено брашно.

# 287
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Не ми остава време да ви благодаря за бързите отговори bowuu
Тук,досега никъде не намирам кокосово масло newsm78 Да уточня, че тукашните обитатели са много традиционалисти. Не съществуват например етнически ресторанти и в действителност съм открила само едно магазинче на шриланкези, в което се продава ориз басмати, дребен като мънистенца и много вкусен,само дето си го ям сама и вече не го купувам Confused
Та затова търся тук съвети и идеи  chef

# 288
  • Мнения: 2 132
Освен да си го поръчаш от някой сайт Thinking

# 289
  • Мнения: 3 869
Засега най-изгодните млека са в Карфур - под 2 лв за соево (био) и 2 и нещо за овесено и оризово, пак био. 2 и нещо е и кокосовото, но има разни неприятни Е-та вътре.... За топлинни обработки (печива, сосове, заливки) соевото и кокосовот работято най-добре от моя опит.
Кокосово масло освен в био-магазините има и в здралословните магазини - 250 гр (кубче) е малко над 4 лв. В здравословния на Плиска рядко се случва да няма и винаги правят поръчки по заявка на клиенти.

# 290
  • София
  • Мнения: 3 920
Кокосовото мляко в консерва не става ли за топлинна обработка?

# 291
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
 HugАз оризово,соево и бадемово мляко си ги правя у дома,защото тези, купените, нещо не ми харесаха Sick Вероятно са разни консерванти,които им променят вкуса newsm78 А в една от темите ми попадна динено мляко и се оказа страхотно( от динени семки) newsm10 Сега си дръгна тиквата, ами ако накисна кокосови стърготини и ги пасирам newsm78 За масло, не ми иде на ум, но за мляко,предполагам,че всажи правилото като при другите растителни млека thumbsup
Днес ще поровя по нета,може и да намеря нещо smile3508  love001

# 292
  • Мнения: 3 869
Кокосовото мляко в консерва не става ли за топлинна обработка?

Според мен (и рецепти от книги) става, проблемът е че това, което намирам тук (във Фантастико и Карфур) има разни неприятни Е-та въпре и затова не го купувам.

Иначе за кокосово мляко по-добре месото на кокоса да се пасира с вода, но трябва да е с мощен уред. Стърготините в магазините са доста стари и от тях е звлечено де-що полезно има. Ползват се за украса и пълнеж само...

# 293
  • Мнения: 2 132
Мег, а кокосовите блокчета? Аз съм правила с тях мляко. На кутията си пишеше как. Само, че дали ги има в БГ, че на мен от Англия са ми носили  Thinking

# 294
  • Мнения: 6 791
Ами те са много прецизни,а пък аз не ям само мляко и неговите производни!По малко мръвка си хапвам EmbarassedПредпочитам салати.но от време на време.....
 Heart Eyes

 Hug
Аз не понасям да се слагам към разни групи и течения, ям каквото обичам, в това число и месо, не съм се отрекла от него. Живи и здрави след време, изцяло мисля да мина на веганство, но засега не.
Иначе вегетарианството ми е генетично заложено на мен. Laughing Това което никога не съм харесвала са именно меса - тлъсти,мазни, (единствено риба и пиле обичам), както и млякото (кисело и прясно) не го тача.
Но фета мога да ям много, просто обожавам. Simple Smile

# 295
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
Лурдес, хи хи хи...и аз като теб...и си го казвам навсякъде, макар че, пиша във веге- темичките... Wink  Пък хлапетата ми са мнооого месоядни. Ограничавам месото, ама те си го търсят.

# 296
  • Мнения: 3 869
Мег, а кокосовите блокчета? Аз съм правила с тях мляко. На кутията си пишеше как. Само, че дали ги има в БГ, че на мен от Англия са ми носили  Thinking

От теб чувам за тези блогчета! Аз не обичам кокос по принцип и не съм се оглеждала старателно за кокосови продукти - единствено сметаната и маслата съм пробвала и за късмет повечето нямат аромат на кокос (който всъщност не понасям).

# 297
  • Мнения: 2 132
http://www.auravita.com/product/Blue-Dragon-Creamed-Coconut-Block.NAST11730.html ето примерно. Отзад пише към 400мл вряла вода да се сложи 100гр от блокчето и да се разбърка докато се разтвори.

# 298
  • Пловдив
  • Мнения: 349
Записвам се при вас да ви следя за интересни вегетариански съвети, хитрини и рецепти. С мъжа ми покрай едно постене спряхме месото, аз повече от година изобщо не ядях, после от време на време, сега около Коледа пак похапнахме, но вкъщи не купуваме и не ядем от много време, само на аванта на гости  от време на време Mr. Green Детето ходи на градина, там хапва, макар и с не особена охота месо, а вкъщи на 1-2 месеца се сеща и тогава единствено за нея взимам някакво филе - хапне 1 път и го остави. Но млечни си ядем и то доста, особено от кашкавала на мен ми е много трудно да се откажа. Така че...не съм съвсем вегетарианка. Мисля, че не трябва да се насилват нещата, когато човек е готов, тогава.
По-нагоре видях, че коментирате оризово мляко, то как се приготвя?

# 299
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
По-нагоре видях, че коментирате оризово мляко, то как се приготвя?
Ами аз гоприготвям,като накисвам ориза измит за окло 24 часа и после го пасирам и прецеждам. На други,от веганците, не им харесва вкуса и го пасират сварен,но според  мен си губи полезните качества  chef Успех! Пробвай и реши кое ти харесва повече newsm10
Аз съм се замислила тия дни, как да си приготвя крем-карамел без мляко! Нещо ми се е дояло Crazy

Общи условия

Активация на акаунт