Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 636
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Тази година установих, че в Албена много са си повярвали с тези цени.Преди години пак ходихме и бяхме доволни, а тази година ходихме в началото на лятото и хич не съм доволна, ама хич.Мизерия пълна,смяна на чаршафи на 4-ти ден и то след скандал.Тематични вечери - правели една на 2 седмици,демек не я хванахме.Пул бара мръсен, сам си чистиш,всеки следобед за децата пица,макарони и кебапчета и това до 5 часа.Ако отидеш в 5,05 няма какво да яде детето ти...е да ти имам ултра инклузива.
ПС. хотел Вита Парк

# 361
А това как го разбирате:

За 2012 г. гостите ще могат да резервират и за активния период юни-август, чрез уеб страницата и чрез call center-а, само пакети от 7, 14 или 21 дни, с ден на пристигане в събота.

Това важи за резервации само през кол центъра и уеб страницата им или ще важи и за тур.агенциите?Ако е така това не е много редно,защото има хора,които може да не ги пуснат толкова време отпуска или пък средствата им са ограничени.... Thinking
Това пък на какво прилича, много са се объркали нещо, или съвсем не искат бг турист...

# 362
  • В.Търново
И аз писах сега на стената им за това нещо,ама "боли ги фара" за тая работа!Нашето семейство бяхме решили  лято 2012г. да резервираме за 6 нощувки,като не ни искат да си вземат глупавите и нагли румънски и руски туристи да им правят мизерия от година на година.Какво ще стане със семействата,които ги пускат само по 3-4 дена отпуска,защото го има и това нещо,какво ще стане със семействата,които си организират летните ваканции на две места,например 4 дена на Албена и 4 дена на Созопол....?Определено искат да изгонят българските туристи!

# 363
Струва ми се невъзможно за изпълнение тази тяхна глупава идея за нощувките по 7.
Просто някой хамав менижър е решил че така ще им е по-лесно.
Обаче това ще им създаде огромни трудности - примерно как ще се оправят с транспорта:
полети , автобуси ? Само за 1 ден да дойдат и заминат около 10 000 примерно човека ? Лудост.

# 364
  • В.Търново
Ами това е то,глупав и некадърен мениджмънт цари в Албена,както каза нещо подобно МИНЗУХАР преди няколко дена и аз съм съгласна с нея.Когато се сложи някой, който не разбира от работата си и проваля компанията и губи клиенти.Това важи навсякъде в бизнеса!

# 365
Това ми се струва нереално Thinking.Тия пакети не са ли само за ранните записвания,демек сега от ноември?
И аз ако реша не мога да отида за някой уикенд,защото мин.год. имаше места за по 2-3 дни в доста от хотелите(Добротица,Сенди...) в активния сезон.

# 366
И на мен ми се струва някаква грешка това да са възможностите само. Ще ми откажат почивка от понеделник 10 дни ли? newsm78

# 367
  • В.Търново
И на мен ми се струва някаква грешка това да са възможностите само. Ще ми откажат почивка от понеделник 10 дни ли? newsm78
Може би така ще принудят хората от желаната 10 дневна почивка да я увеличат на 14 дневна,не знам....може би важи само за ранните записвания това,но в такъв случай,ако изчакаме такива като нас,които искат 6 нощувки,то желаната дата за желания хотел може вече да няма места...направо се разочаровах.Ето ....от работа ми искат до към 10 декември да съм дала отпуските си за 2012г.Ами как да преценя кои дати да дам като 95% от хотелите в  страната не са обявили цени за сезон 2012г.

# 368
"Променени са условията за плащане на нощувките за семейства с повече от едно дете. Първото ще почива безплатно, а за второто ще се заплаща 30 на сто от цената за нощувка на възрастен.

От 25 ноември ще може да се правят резервации за 2012 година чрез сайта www.albena.bg.
За 2012 г. гостите ще могат да резервират и за активния период юни-август, чрез уеб страницата и чрез call center-а, само пакети от 7, 14 или 21 дни, с ден на пристигане в събота." 

Мисля че това е най-важното от информацията!Всичко друго е същото.Преди броени дни казах,че цените за сезон 2012г. са вече готови и явно се оказах права щом от 25 ноември ще може да се правят резервации.

Преди време писах, че вече се заплаща за второ дете, тогава много мислеха, че са само приказки, но ето, че се оказа истина Rolling Eyes

# 369
  • В.Търново
Така е.

# 370
Тая работа със задължителния брой нощувки 7,14 и т.н., тази година ми я приложиха на мен. Нали знаете, че резервирах чрез румънска агенция, исках 10 дни, но ме отрязаха - не могло! Можело 7, 14 или 21, ама да е кратно на 7 и то от неделя до неделя, такава беше постановката в моя случай. Така ние с мъжа ми се принудихме да купим 14 нощувки, защото 7 са ни малко. Тогава от Китт БГ по този повод ми дадоха някакво обяснение от сорта, че на всеки туроператор, който е купил места в албенски хотели, са му зададени параметри за резервациите от мениджмънта на комплекса, а именно броя нощувки кратен на 7 и денят за начало и край. Така било по-лесно и удобно да навързват резервациите и да не им увисват много празни стаи, да се застъпват максимално. Тази политика е свързана основно с чуждите им туристи и съответно чартърите, с които те пътуват. Например в Калиакра се знаеше, че в неделя пристигат и отпътуват румънци, в понеделник - руснаци, във вторник - поляци и т.н. (цитирам дните по памет).

# 371
  • В.Търново
Еееееееееее,това е супер наглост тяхното....добре де,значи за българи ще е в събота.Ама има хора,които работят в събота и почиват само в неделя.Излизат отпуска от неделя/понеделник  и тогава какво правят тези хора.....????Мен не ме устройват пакет от 7 дена,аз искам 6 нощувки,какво ще правим тогава,ами ще изберем друг курорт.Не може ли да се съзира някъде в комисията на потребителите или от Албена са си в тяхно право да определят правилата?Това не е ли някаква дискриминация,знам ли....Тъкмо решихме да почиваме в Албена тази година,въпреки че второто дете ще плаща 30% и сервират тази простотия....щот много са се оработили,да си олеснили изпращането и посрещането на гостите на хотелите и да не им оставало пролука дни,да не загубят някой лев.... #2gunfire #2gunfire

Little wingels,можеш ли да ми кажеш каква цена ти дадоха и за кой период?Благодаря ти предварително,ако искаш и на лични!

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 18:36 от rosinauzunova

# 372
  • Пловдив
Хе-хе, явно са решили наистина да не ходят българи в Албена. Направо са луди! Да не стане в тази криза в последния момент да се чудят как да пълнят курорта! тази година ходихме за проба един уикенд и хич не ни хареса, в сравнение с предходните години, и догодина бих направила същото, но явно няма да може. Е, здраве да е, момичета, ще ни чакат Дюни /къде къде по-качествен курорт/, а и Турция да речем, братята гърци сигурно ще дават също много бонуси, като се има пред вид, че фалираха...
Луда работа тази Албена ,хем уж не бяха доволни хората, а ... явно имат много заявки /или се надяват да имат такива/ newsm78

# 373
Роси, това с отпуските не ми се струва чак такъв проблем. Работодателите не са човекоядци все пак и 98% от тях биха отпуснали още един ден. Графиците също не са костанта и подлежат на корекции през годината.
Лично аз не бих изминала 600 км. за шестдевна почивка.
Но, ако наистина увеличат цените с 1/3 и второто дете се плаща, то следващото лято нашата компания при всички случаи ще смени курорта, въпреки че всички бяхме много доволни от тазгодишната почивка. По груби сметки, на семействата с по две деца (а те са вече 5 от 6-те в групата) Добротица би струвала над 1 800 лв. За толкова няма да потретим хотела. Вчера обсъждахме въпроса и решихме, че при тези условия, ще се ориентираме към Гърция или Турция. През втората половина на август нощувката в Гърция беше 40 евро за студио, а изхранването излизаше към 50-60 евро на ден. Вярно, плажът не беше толкова чист и поддържан като албенския, но се търпеше а и водата беше много топла.

# 374
  • В.Търново
Нашето разстояние до Варна ни е 220-230км. и от там още 30 км. до Албена.Понеже нашата ясла ще почива юли месец,значи и отпуската ни трябва да е тогава.Да предположим,че началото на юли за Орлов цената ще е 100лв. на човек,за дете ще е 30лв.Което значи 230лв. на ден.За 6 нощувки ще ми е 1380лв.,а ако е за 7 нощувки вече става 1610лв.Истината е,че за тези пари може да идем в Турция или Гърция,но пътя ме спира,защото децата няма да издържат,а и аз още на първите завои ще ми стане лошо.Със самолет таксите се увеличават дооооста,по 70-80 евро на човек,което е още 640лв.Оставаме в България тази година,но другите хотели към които се бях насочила са Мирамар,но там пък искат 50% за второ дете,Азалия там второ дете до 4г. е безплатно,което ме устройва идеално и Серенити Бей в Царево.Ако не стане на тези места,последен вариант Поморие.Има доста добри хотелчета там като Регата,Анхиало и др.семейни хотели.Красиви места с добро качество на храна и обслужване има,много съм разочарована от Албена,много,може ли такова пренебрежение към българите....кой ще си позволи почивка от 14 дена,много малко хора имат толкова средства и много малко работодатели пускат в такава дълга отпуска наведнъж.Дано по-скоро Албенци променят нещо,защото в близко бъдеще ще резервирам ,както аз,така и други семейства в други хотели и после ще се чудят как да си запълнят стаите.

Вижте какво са отговорили на стената си във Фейса:
Скъпи гости и приятели на Албена, стандартно в другите хотели за второ дете семействата заплащат 50 % от
цената за човек. Икономическата ситуация , а и амбицията да продължим да поддържаме високо качество, ни наложи за лято 2012 първото дете да продължи да почива безплатно, а за второто да се заплаща 30 на сто. За следващата година цените не са увеличени драстично, а един от най-хубавите и безопасни
плажове в Европа ще продължи да бъде безплатен за вас !

Примирете се хора,отстъпки за българите няма да има.30% за второ дете и резервации от 7,14,21 нощувки и то само в събота!!!!

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 20:45 от rosinauzunova

Общи условия

Активация на акаунт