Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 093
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
... хотел Добруджа... Ние бяхме със закуска и вечеря ...

Много ти благодаря за подробното мнение   bouquet

# 76
  • ГАБРОВО
Моля за малко помощ, как да вляза и да прочета вече затворени теми, напр.Предишните теми за Албена? Мерси

# 77
Моля за малко помощ, как да вляза и да прочета вече затворени теми, напр.Предишните теми за Албена? Мерси

На първа страница на тази тема има линкове за предишните. Кликваш върху темата, която те интерисува и готово.  Simple Smile

# 78
  • София
Момичета, вместо да пиете пробиотици, за да засилите организма си (и на децата) яжте повече плодове. Като бяхме в албена тази година (и не само тази) ми направи впечатление, че на масите на повечето българи и румънци за десерт на обяд и вечеря винаги имаше пастички, толумбички и баклавички, вместо пресни плодове. За закуска повечето ядаха тестени неща - пържени филии, палачинки, кифли, кексове - пълни чинии и пак никакви плодове.

# 79
  • София
katka72, може ли да питам - има ли анимация в х-л Добруджа?
Благодарности и от мен за подробния коментар за хотела.   bouquet

# 80
  • София
И аз да питам за интернета в Добруджа? Колко се плаща и има ли връзка в стаите или само на бара?

# 81
  • В светлината на слънцето
Елл, точно от плодовете в курорта е най-лесно да бъдат пипнати ентеровируси. Както са нарязани, ако преди това ги е опипал някой с немити ръце или вече заразен, е съвсем възможно. А гледката на опипващи плодовете ръце е твърде честа почти във всички хотели, няма какво да се лъжем. Мисълта ми е, не да не се ядат плодове, а просто че гаранция няма. И нещо друго - пробиотици в плодовете няма, има в киселото мляко. Плодовете дават на организма единствено витамини и минерали, които обаче нямат същото действие на естествените пробиотици. Peace

# 82
  • София
Елл, точно от плодовете в курорта е най-лесно да бъдат пипнати ентеровируси. Както са нарязани, ако преди това ги е опипал някой с немити ръце или вече заразен, е съвсем възможно. Ако гледката на опипващи плодовете ръце е твърде честа почти във всички хотели, няма какво да се лъжем. Мисълта ми е, не да не се ядат плодове, а просто че гаранция няма. И нещо друго - пробиотици в плодовете няма, има в киселото мляко. Плодовете дават на организма единствено витамини и минерали, които обаче нямат същото действие на естествените пробиотици. Peace
Съгласна съм с теб, и разбирам твоята гледна точка, но моята определено е друга. Мен не ме тревожи това, че някой е пипнал прасковата ми с ръце. Моята е, че ентеровирусите са навсякъде около нас и няма как да скрием себе си или децата ни от тях. Само че те повалят податливите и няма как да ни пипнат, ако организма ни е достатъчно силен, а най-важната предпоставка за това е да ядем пълноценна храна, най-вече плодове и зеленчуци. Храната няма начин да не мине през ръцете на някой. Все нечии ръце я опипват - готвачи, сервитьори. Ако вземем да мислим какви вируси може да име по нея значи нищо не трябва да ядем. (Не претендирам, че съм права, не съм много наясно с начина, по който функционира човешкото тяло, но това са неща, за които са ме съветвали лекари и засега съм абсолютно съгласна с тях)

Може да не е по темата, но така се случи, че тази година наблюдавах 2-3 майки с какво хранят малките си деца (2-3 годишни) - много хляб с масло и салам (от ония дето приличат на телешки и не е ясно точно какво има в тях) или кашкавал, макарони с кетчуп, течен шоколад, пастички. Не видях нито веднъж някоя от тях да даде на детето чушка, домат, краставица или някакъв плод. Споделям го, защото ми стана странно, иначе съм сигурна, че тези майки са били изключение.

# 83
  • В светлината на слънцето
Здравословното хранене е важно, да. Но то не е гаранция, че няма да се пипне ентеровирус. Пример са моите деца преди две години. Те са от този тип деца, които ядат плодове като разпрани - горе-долу кило на ден, любимата супа е спаначена, ядат и много зеленчуци. Абе не мога да се оплача. Не ядат пържени картофи, по принцип пържено. Хляб хапват в месеца веднъж. За боклуци изобщо не говоря. И не защото им налагам вето, а защото харесват други храни. Такива са им вкусовете. Но преди две години пипнаха вируса и то в толкова тежка форма, че малкият едва го спасихме. Оттогава давам Био Гайа и нямам никакви оплаквания. Просто пробиотиците са за момента единственото нещо, което може да гарантира в известна степен спасяването от вируси. Разбира се, ако се пият както трябва, а не чак когато се пипне вируса. Казвам го като вече опарил се с проблема. И то при, пак повтарям - деца, които се хранят изключително здравословно (в домашни условия ядат предимно био продукти).

# 84
  • Луната ни пази
Здравейте от слънчева Албена. И ние най- накрая стигнахме до морето и започнахме нашата морска ваканция. Първите ми впечатления от Лагуна Маре са много добри. Има няколко дребни подробности, които не могат да ми отровят почивката, нито да ми развалят общото мнение (поне за сега). Само да спомена, че сме на изхранване в Лагуна Гардън и поне на вечеря много ни хареса храната, Отидохме към 7 и 30, но стояхме до към 9. Нямаше блъскане, отсервираше се светкавично, заменяха се веднага празните тави. Има разнообразие, почти няма румъняги (почти), всичко е спокойно и храната е вкусно приготвена. По паркингите забелязвам основно български автомобили, поне на крайбрежните хотели (е, вярно, че повечето немци и руснаци са със самолети). Направихме една пълна обиколка с влакчето до хотел Гергана и успях да поразгледам. За няколко часа е това. По нататък повече (за архива за догодина).

# 85
Meg Noav,слънчева почивка.
zazu1 ,анимация няма,но ние просто не изпитваме нужда.
elix ,за интернета нищо не мога да кажа,тъй като имам мобилен.

# 86
  • София
katka72, благодаря за отговора.
А някой знае ли дали може да се ползва анимацията в някой от съседните хотели - примерно като има нещо като детска дискотека или някаква гимнастика и да се включим? Или може да ни направят проблем?
Също да питам как стои въпросът с хладилника. Разбрах, че се плаща 30 лв. за една седмица, но като плаиш, тогава ти носят хладилник в стаята ли? Нещо не мога да си го представя. До сега във всички хотели просто си е имало хладилник в стаята.
Благодаря ви   bouquet.

# 87
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-08-23&article=379142
Чудодейна билка срещу летния вирус  Thinking

# 88
  • Sofia
Meg, радвам се, че в Маре ти харесва, дано до края  е така. Слънчева ваканция и да сте здравички Grinning

zazu1, за детска дискотека съм сигурна, че няма да ви направят проблем, изберете си един хотел и ходете винаги там, защото така децата ще свикнат с песничките и каките. За гимнастиката и малко по-сложно, тя е през деня и може би ще ви трябва уговорка и евентуално заплащане /зависи от хотела/

# 89
на нас тръшна ден преди заминаването,повръщане цяла нощ ,сега вдигна и температура ,дай боже утре да се оправи....че да не се разминем с почивката

Общи условия

Активация на акаунт