Юлски деца-Тема 46

• 41 824
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А няма ли как да намерите от близки едно легло или дори само матрак за временно ползване? Тъкмо и на нея ще и е по-интересно  Peace

# 631
Роси, дано да няма проблеми с говора, за чакането и мен не ми се коментира. Защо трябва брат му да му дава лекарствата, лекарите за какво са? Стискам палци да издържиш, то нямаш и избор. За цигарите разбирам, но то какво му остава на човек.
Орхидея, дано да устиска младежа до секциото. За градината и Андреа гледам се води, че не ходи, ако и този месец не го променят, ще си сигнализирам и аз. За болестите просто стискай палци. Ние малкия сме го натирили в хола да спи, леглото му е близо до вратата, та си го чувам веднага щом се събуди. Да не ме чуе дявола, то отдавна махна нощното хранене де. Само първата нощ спахме всички дружно и събуди Андреа и следващата вечер вече го преместихме. Много ми е удобно, защото докато се мъчех да го приспя можех да си гледам ТВ. Ние си спим както до сега.
Миме, и в най- смелите мечти не мога да си представя Андреа да седи кротко на стол 2 часа.
Лени, да се оправяте, моята приятелка беше на антибиотик, бара бар с мъжа ѝ, бабаите и дядовците, аха се оправиха и ги тръшна разтройството и пак хремата, та милата хем не може да диша, хем тича до WC- то нон стоп.
Ели, съжалявам да чуя, че и Калинка е болна, но то май си е неизбежно, дано мине леко.
Радина, бързо оправяне. Аз също се чудя за яслата, но тези болести все ще ги изкара, дали сега или догодина. Мен само бебето ме притеснява.
Честит имен ден на всички. На мен този ден ми е скъп, защото тогава се зароди Андреа, преди вече 3 години, а на 29- ти пък правихме малкия. То този месец за всички ни е по-скъп Hug.
Иначе в понеделник педиатърката каза, че на малки са му намалели хриповете и да продължаваме с инхалациите. Та реших аз да си поспя най- накрая и малкия нещо сънува ли, що ли, два пъти се буди и сам си заспиваше. Тази вечер пък Андреа пищя мамо на два пъти, та се успокоявахме, та кога ли ще поспя незнам Laughing.

# 632
  • варненка от София
Я да ви нагледам аз вас, кви ги вършите тук. Гледам отново болнички има, хич не ме радва тази новина. Дано, дано да се разминава всичко бързо.

Роси, много те мисля аз теб, чета те и ми се свива сърцето. Извини ме ,но така и не разбрах от какво го оперираха мъжа ти? Говори ли вече с него или още не е контактен. Стискам палци и се моля за вас. Бъди силна!

Орхидея, не ги мисли от сега нещата, едно ще ти кажа - появи ли се новото човече нещата ще се наредят сами, от сега и да го мислиш, няма да го измислиш, повярвай ми. Може да спи спокойно, може да си е в креватчето и изобщо изчакай да дойде живо и здраво и действай в движение. При нас Стефи също идваше да спи в продължение на половин година, че и повече след като се роди Неви, но след това реши, че е голяма и спря да идва. Самата Неви си спеше в креватчето, а съвсем в първите месеци - аз спях с нея в хола на дивана. Така ми беше удобно, взимах си я лесно за кърмене и обратно. Тя тогава спеше на възглавницата за кърмене, голямо мишленце ми беше. Тук на това клипче се вижда как спеше тя http://www.youtube.com/watch?v=HOAwZJ8RAnI

Диде, Елин сега боледува, но в градината все пак ще е по-голям, с по-стабилно изграден имунитет Peace. Дано да ви подминат болежките. Иначе и Неви реве истерично нощем като я болят зъбаците и няма начин да се успокои, не дава да я пипне никой. Мразя ги кътниците, ама трябва да се изчакат.

Миме, това с цирка е СТОРОГО индивидуално. Просто си е до дете. Така на 3 годинки заведохме Стефи на цирк, с най-добро желание и се оказа един АД! Като се появи оня ми ти клоун, като изгасиха лампите и това дете като нададе вой, реве и се тресе, захласна се до посиняване, изпадна в луда паника. Изведох я вън, поуспокои се и след това няма вкарване. 20 кинта отидоха на халос просто. От тогава не желае да чуе думата цирк. Така че си е до известна степен риск дали вместо да направи човек готино на детето, няма да му създаде уплах. За това сега с Неви не бързам изобщо, а и аз самата не съм много фен на цирка. Виж за куклен театър съм силно за. Стефи беше на 2 като  я заведохме тук във Варна - беше за Папагалчето Рони. Та въпросното папагалче имаше приятелка Пепи. Та като се появи тая ми ти пеперудка и Стефи като се развика силно - Икам путката тука доди, икам путката тука доди... Умрях. Просто като не малко деца на пеперудката казваше путка. Смяли сме се, щото и на оная работа си викаше пеперудка, ама си слагаше ръката и викати киям путката, киям путката  Embarassed Криеше я един вид.

Ели, аз съм с Омрон и съм доволна, единственото важно нещо е накрайниците да се сменят често, да не са замърсени, за да дават реалната Т.

И не на последно място ЧРД на Мила, много, много здраве и късмет ти пожелавам.

Съвсем се отплеснах в писане, ама като не се завъртам често и така е. Иначе сме добре, гледаме се с Неви, аз връткам торти, кака на градина и така.

# 633
  • София
На мен този ден ми е скъп, защото тогава се зароди Андреа, преди вече 3 години, а на 29- ти пък правихме малкия. То този месец за всички ни е по-скъп Hug.

Как изпуснах аз 17- ти  ooooh! То какво ли празнуване щеше да има, ама ме е яд.
Марулка, аз точно така сигурно съм плашена, че много мразя цирковете. Или ми е дошло времето на 34 за цирк  newsm78 Joy Просто този е много малък, за това му казват " на сцена". Всичко се случва на малка площ и виждаш дори шарките на змията. Излишно е да казвам, че имаше 99% малки деца. Само едно се разрева, защото искаше маймуната май. Голям смях с пеперудката на Стефи  hahaha
Честито на имениците, наздраве  Wine Glass
Ай стига съм писала, отивам на работа  Crazy

# 634
  • София
Честит имен ден на празнуващите!

Орхидея, отиди при директорката и я накарай да я впише. Ако не стане, пиши през обратна връзка на ИСОДГ.  Peace
МаруличJoy пеперудки, м?  Hug
Радина, не бързай да го отписваш. Остави го 2-3 седмици у дома да му се възстанови организма и опитай пак.  Hug

# 635
  • София
Е, Драга, Миме, щом си знаете точно кога, то си е за празник.
Сега се сещам, че аз пък на 27-ми, демек утре, си правих теста и видях EFP Но кога точно е станало - един Господ знае...
Моето въображение изобщо не стига дотам да си представи Михаилчо седнал кротко на 1 място за повече от 10 минути. Драга и Джил ще ме разберат най-добре, че го виждаха сравнително скоро.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 21:06 от Cuckoo

# 636
marulka_s , това с пеперудката и мен ме развесели много  Laughing Ти с тези торти, искам и аз да правя такива красоти  newsm20
milasara , ще изчакам още малко и ще го направя  Peace
Radina , и според мен не го спирай, дано мине този период и спре да боледува толкова.
Вие как си знаете кога сте направили юлчетата, аз още се чудя  newsm78, че тогава му ударихме един маратон, че все не ставаше и не ставаше.

# 637
  • София
Марулка представям си какъв смях е настанал, всички знаят, че децата обикновенно така казват на паперудката, но пак си е смешно като ги слушаш. Кати като проговаряща си я беше кръстила "пелюпа".
Ееех Куку хубави спомени, аз пък не помня датата на която видях двете чертички, но си спомням емоцията, всякаш вчера беше, а колко майчета я преживяха вече и втори път.

# 638
Здравейте и от нас. Загубих се, защото започнах работа, че и къща си търсим и така...

Мила, честит рожден ден на патерица, но с най-добри чувства. Бъди много здрава и все така позитивна и забавна   bouquet.

Роси, за теб си мисля често. Минавате през тежък период и наистина се иска голяма сила, за да се съхраните и справите. Не знам как, но опитай да намираш и малко време за почивка, то кафетата и цигарите не могат дълго да те държат на крака. Дано мъжът ти няма повече проблеми и никога да не се налага нова операция. С теб съм виртуално  Hug Heart Eyes.

Драга и аз си спомнях с умиление деня на трансфера ми 22.10, а първия тест направих на 27.10 като изобщо не очаквах да покаже, но се появи една съвсееееем бледичка, почти невидима втора чертичка, за която дори на таткото не споменах, защото не беше никак сигурна, за няколко дни си беше само моята тайна  Wink.

Радина и на Мими й избива втори кътник и имаше проблеми с носа, сополи, че и покашляне, но поминаха сякаш без лекарства, дано Елин да спре да се разболява вече  Hug.

Марулка, много се посмях с пеперудката и аз, а клипчето е много сладко  Heart Eyes.

Джил и аз в редиците на любопитните за пола на втората ви радост, още няколко дни ще си почакаме. Стиснати палци за хубави новини от ФМ.

Сиси, беше ми много приятно да прочета как сте. Имате си доста ангажирана кака и един прекрасен малък бонбон. Радвам се, че си почиваш от компютъра, но много ми липсваш  Hug.

Миме, така хубаво си го описала, че и на мен ми се доходи на цирк. Аз съм сигурна, че на Мими ще й хареса, обожава животни пък и обича да стои по 2 часа в скута ми без да мърда. Наши приятели ни викаха с тях на цирк, но аз трябва да си видя графика за другата седмица. Тук е безплатно до 2г.

Усмивче, аз представа си нямам кога какво се прави, как се лекува, че и на лекар не обичам да ходя, от лекарства не разбирам и така ме е страх да не подценя някой път ситуацията и все пак не сме ние, които трябва всичко да знаем, затова си има лекари.

Орхидея, още малко останало до срещата с младежа. Стиснати палци за леко раждане и здраво бебче, не ги мисли околоплодните води, ако имаше проблем щяха да ти променят датата за секциото. Успех, мила и дано Алекс стане една отговорна и разбрана кака  Peace.

Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet.

Много пропускам, но всички ви мисля и ви прегръщам  Hug.
Бързо оздравяване на всички мами, татковци и дечица  Hug.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 23:55 от Грация*

# 639
  • Варна
ох ох ох, всички болни да оздравяват! Sad Hug
на имениците честито (на патерици вече)

и аз тука - да си споделя мъката - най-после успях да задействам нещата покрай мойта операция , треперят ми мартинките от страх, но няма как...
И тъкмо се зарадвах че има някакъв прогрес и му се вижда края поне на един проблем и пляс - Калоян си спраска кратуната в саксийника тази вечер  ooooh! как залитна , как падна не разбрах, само го видях че пада на врата си и умрях за секунди ooooh! една дупка като се отвори отзад в кожата на тила, колкото нокъта на палеца ми #Crazy
Естествено представяте си как ми минават 1024 сценария през главата в секунда #Crazy успях да се окопитя някак ,само се облещих при вида на обелената кожа и с равен тон и плавни движения (по-скоро за мое успокоение Mr. Green) заведох децата в стаята им, преоблякох ги и тръгнахме към спешния
добре че съседите се съгласиха да гледат Лора, иначе щях да полудея - след 2 часа висене по спешни кабинети, една залепена глава, рентгенова снимка и консултация с невролог - казаха Ще живее  Laughing оказа се че раната е само повърхностна, но все пак достойна за лепене (и микроинсулт на мама #Crazy) Rolling Eyes и те така...
мъжът отиде на банкет в 8, ама се върна в 9 за да прибере Лора от съседите. горката толкова се уплашила че не могла да заспи - в момента в който се прибрахме с Кайо и видя че всичко е наред,отнесе плувката милата Confused
такива ми ти работи ...при нас е весело Crazy добре че вчера се боядисах, че със сигурност съм добавила още дузина бели косми към колекцията  Laughing

# 640
  • Canada
Добро утро!
Вержи, прочетох за твоите тегоби... и да ти кажа честно на мен ми настръхва косата, като си представя какво ти е било... Дано Кайо си седне на дупето най-после  и спре с авантюрите... Тезнам на теб каква операция ти предстои, може би съм изпуснала нещо по-напред, но ти стискам палци всичко да мине ОК.
Радина, и според мен не бързай да го спираш. Има такива моменти при децата, особено в преходните сезони се боледува доста повече...
На пък днес ни вбесиха от яслата по случай добро утро. Минаваме както всяка сутрин да оставим децата и от яслата ни питат дали носим бележка. Питам ги аз каква бележка, а те ни отговарят че водели Нико болен. И защо го водите болен? Ами защото сестрите го прегледали вчера и решили, че е болен понеже имал хрема и кашлял от време на време.  А всъщност предния ден, той ревал до обяд доста и предполагам че оттам е имал малко хрема и се е закашлял. А пък съм сигурна, че няма хрема и не кашля, защото точно тези две нощи, той спа при мен и няма и помен от нищо... (сигурно всеки друг път бих имала поне 1% съмнение, а точно сега и двамата са ОК) Та се скарахме с тях и го оставихме, чудя се дали утре да го водя до педито да го прегледа и да даде бележка, за да мога да им натрия носа... Имам чувството, че искат да поразкарат малко деца, щото им се надуват главите или нещо подобно... Много съм възмутена!
Което ми припомня един случай от преди месец. Звънят ми спешно по обед - елате да си вземете детето от ясла. Свива се, пипа си коремчето и много плаче.Явно го боли. Аз естествено зарязавм цялата работа и отивам да го взема. Запазвам час за доктор вечерта. Цял следобед - нищо. Накрая даже и на лекар не го заведох. На другия ден го водя в яслата - няма проблем. И според мен нищо такова не е имало.

# 641
Миме, можеше така да отпразнувате, че да направите едно братче или сестриче Laughing.
Орхидея, знам си, защото и двамата ги правихме от един опит.
Карелия, хич не ме изненадва да искат да намалят децата.
Джил, кога беше на фетална, че избуших вече и не помня.
Аз пък ще си празнувам и днес, защото си мислех, че вчера е 27- ми, а то било днес, така че два дни ще му празнувам Laughing.
Сега се връщам от педиатърката, каза, че са му се изчистили гърдичките, хриповете са от задния ринит, та се преборихме с инхалациите и ни се размина поне антибиотика. Сега си продължаваме, за да преборим сополите. Малко да си поотдъхна поне психически, че един месец болести ме подлуди, в понеделник Андреа е на ясла, да видим какво ще донесе този път. Педиатърката закачливо му говореше, че мама още нищо не е видяла, ще видя аз колко трудно се гледа момче Laughing.
Мила, мерси отново, че ми услужи с инхалатора и че ми уреди и на мен един Hug.
Ей, много ми е сладко да ги гледам, малкия вече се заглежда, играе си с играчките, колкото може, Андреа само му бърбори, гали го и го целува по главата, носи му куклите си, а тя си играе с камиончетата и колите, той ѝ се хили, много са готини Heart Eyes.

# 642
Драга, много ти се радвам за двете сладурчета... На 1-ви съм на ФМ.
Карелия, направо не ми се коментира вашата ясла, не се ядосвай много, че полза няма.
Вирдж, стискам палци за операцията и Кайо малко да се кротне, за да ти даде почивка.
Грация, да се похвалиш с нова къща. Как е Мими?
Маруло, Маруло... избухнах в гръмогласен смях вчера в офиса с вашата пеперудка. После как да се обяснявам на колегите защо се хиля. hahaha

# 643
Марулич  Joy hahaha Joy hahaha Joy приритвам тук пред екрана, а днес ни донесоха новите компютри в офиса и сега съм с два монитора и почти никой не ме вижда, само колегата на съседното бюро реши, че ми е призляло от борбата с новия офис, ама като ме видя как безмълвно се треса от смех и отиде да пие кафе  Hug Hug Hug
Кукооо, същата работа е и Влади - три дни беше болен, само първия беше една идея по-унил и относително кротък ..... А втория пък като аз бях зле ми идеше да се гръмна направо.
Вержи, ще добиеш тренинг слънце - има време, у нас нон стоп имам такива забавления - капака беше миналата седмица, като и мъж ми се прибра със морав крак  Shocked Rolling Eyes Twisted Evil първо ми идеше да го удуша!
Джилко, не знам за теб, ама мен не ме свърта вече за 1.11  Peace Hug
Миме, Драге, ние за това вече втора година отказваме тенденциозно да ходим в Прага, че обичайно ходим всяка година по едно и също време и при последното ходене си донесохме солиден подарък  Mr. Green Crazy Flutter
Не спирайте децата от ясла - да давайте им почивка временно, но не ги спирайте генерално. В началото големия много ми боледуваше, но постепенно го израстна, сега с Влади пак е така - ще се нагодят и ще изградят имунитет - не губете търпение и надежда Hug

# 644
Здравейте мами.
При нас е доста напрегнато, беше лошо времето и няколко дена не излизахме и Ива направо полудя. Чудих   се направо какво да правя - тя все иска внимание, не мога да гледам бебето, а то хайвана заради нея, получава възможно минимални грижи - предимно кърмене и сменяне на памперс, няма игри, гушкане, говорене, пеене на песнички и т.н. Предимно само се оправя детенцето  Sad
Другата седмица ще дам Ивето на баща ми да я погледа за 3-4 дена, защото има отпуска, та ще си остана малко с бебка.
Отделно ми е трудно да излизаме, Ива не може да върви много, каза че има ох на краченцата и иска да я нося. Поръчах една количка тип влакче, поне да можем да излизаме, че не е работа само вкъщи и да занимавам мъжът ми да ни взима все с колата.
За цирка - аз съм ходила като малка доста често, помня че най-хубавият цирк беше май някакъв австрийски - не съм убедена, било е преди повече от 20 години- шатрата му беше в синьо и бяло и беше огромен, имаше и представления с тигри, помня че слагаха решетки заради тях. А другите бяха съвсем обикновени. Последният пък беше български - преди 9-10 години, но не беше кой знае какво. Омърлушени и миризливи животни, разни глупави смешници и т.н.
cveten prashec - щом Катрин вече правилно казва пеперуда и чорапогащник значи е много напред с говора. Сигурна съм, че поне половината от 4 годишните деца не могат да ги кажат правилно.
karelia79 - и на мен ми се струва, че нарочно го правят. То там медицинската сестра има ли право да казва, че детето е болно и трябва да се вземе? Т.е.само по нейна преценка или ако донесете бележка от педиатър, че е здраво, няма да има проблем? Хич не са ми ясни тези работи, чак есента Ивето ще тръгва на градина. Подадохме документи в 3 градини.
Julsko bebe - радвам се, че малчо е по-добре, дано и каката да е наред на яслата, та да си починеш малко.
Роси - наистина преживявате тежък период. Дано мъжът ти   да се възстанови бързо и да забравите за тези болести и болници.
Верджи - разбрах от ФБ за вашите премеждия, най-важното е добрия финал на случката.

Общи условия

Активация на акаунт