Юлски деца-Тема 46

• 41 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Роси, радвам се че нещата са вече зад гърба ви! Дано е последното препятствие и мъжът ти се възстанови на 100%. Само време и търпение.  Hug
За Божидар имай предвид, че децата са много сетивни - със сигурност е усетил и напрежението и неспокойствието ви, и дано сега нещата тръгнат полека -лека по-спокойно и за него.
Миме и аз купих Лактофлор - за моя радост Влади много хареса тези, които са като бонбони и ги приема охотно.
Аз днес също съм по-добре, но съм много отпаднала  Confused Tired
Ще видим как ще я караме утре с разрушителя в къщи - че вече наистина ще срути къщата.

# 616
  • София
Роси, продължавам да ви стискам палци!
Орхидея, да споделя, че когато родих Калина се разделихме да спим по двама - каката с баща си в детската,  а Калина с мен в другата стая, като понякога лягах аз в детската с Михаела и при първото кърмене се сменяхме.Така считам, че е по-лека адаптацията.Иначе неминуемо тя ще иска в леглото с теб и бебето.

Влизам с молба - да ми препоръчате термометър за ухо.Досега позлвахме все биберони за Калина, но тя взе бързо да ги гризе и никъде не му излиза края.А както се и предполагаше, въпреки мерките и тя се тръшна с темепратура.Четох из форума, но не успях да се  ориентирам, така че споделете какъв термометър за ухо, откъде и каква марка.

Всички болни да оздравяват! Heart Eyes

# 617
Eли, аз имам на Омрон - относително съм доволна. Peace

# 618
Ели, моят е на Браун и съм много доволна от него. Вече 7 години работи безотказно  Peace
Роси, не знам какво му е на мъжа ти, но дано всичко е наред и това остане само лош спомен  Praynig

Нещо нямам желание да пиша, моят малкият син отново е болен  ooooh! Вече не знам на кой свят съм, но пък и ние сме си виновни де. Защото с баща му бяхме болни, а той все около нас се върти и не закъсня  ooooh!

# 619
Здравейте, съжалявам да прочета, че пак има болни, нещо много от рано се развихриха вирусите.
Радина, Лени, Куко, а и другите, бързо оздравяване.
Ели, и аз миналата седмица питах същото, накрая взех на Омрон, доволна съм, когато го сложа правилно, измерва точно толкова, колкото и с другия. Не можах да ви се нагледам на снимката, и трите сте прекрасни.
Лени, много си права, явно усеща Божидар, защото нито веднъж не е потърсил баща си, някак си разбира, че го няма, аз му казвам, че тати е болен, той повтаря два-три пъти и повече нищо.
Орхидея, дано е период, миналата седмица, когато Божидар беше болен, спяхме двамата с него на голямото легло в детската, тези дни се буди нощем и пак са прехвърля при мен, аз сега пак спя в детската, да не отопляваме двете спални. А бебчо да устиска до другата седмица, че то не остана. Когато родиш ще нагласите някак нещата, Ели е предложила варианта, който и аз знам за деца с малка разлика.
Роси, дано това ви е последното изпитание  Hug Ама си силен характер, ей  Peace
Миме, нямам избор, разкисвам се, наревавам се и се стягам, при предишната операция си мислех, че ми е трудно, защото се влачих с корема, но сега разбирам, че хич не ми е било, и че явно имам сили за още. Днес оставих Божидар в яслата, плака, едвам го залъгаха, отидох в болницата в 9,30 ч., чаках пред реанимацията пак права като кон до 13,45 ч., преместихме мъжа ми в самостоятелна стая, добре, че вчера се уговорих със старшата сестра да запази стая, бях при него до 17 ч., прибрах малкия от ясла, сготвих крем-супа, пратих по дъщеря му, занимавахме се вкъщи, вечеряхме, Пенка изпра една пералня, Милка изми чиниите, изкъпах го, приспах го и сега ще се обадя на моя на брат му, той е при него в болницата, и ще му напомня да му даде лекарството в 12 ч, ще трабва и утре сутринта в 08 ч. пак да му напомня и накрая ще стане като снощи, само имам спомен, че влязох в стаята, кога съм настроила таймера на ТВ кога съм преместила Божидар на неговото легло и кога съм легнала не знам. Лошото е, че този ритъм е съчетан с много кафе и цигари-над кутия на ден  Sad
Лека нощ  Heart Eyes

# 620
  • София
Роси, пожелавам ти всичко с мъжа ти да е наред, а на теб- много сили.  Hug Дано скоро всичко да е само спомен.
Орхидея, не разбрах какво те притеснява- това, че в системата не е отразено, че Александра посещава ясла или че не й е начислена точка? Всичко с мъничето ще е наред.  Hug
Радинааа, дано поне този път се размине леко.  Praynig
Джил, боцнахте ли Инето?  Hug

# 621
  • София
Здравейте момичета!
Роси, дано всичко около вас се нареди!
Радина, какво му е на малкия мъж?
Аз съм много притеснена, ядосана и не знам още какво...
Както бях писала миналата седмица, Йоана пи първия си антибиотик. Извикаха ме в яслата да си я взема, защото пищяла. Оказа се отит. Още тогава побеснях на собственото си безхаберие. Детето ми хъркаше/от носа/ 20 дни, а аз понеже липсваха каквито и да е други симтоми като хрема, кашлица, неспокойство и пр. нищо не направих. Докато пиеше антибиотика спря да хърка, което ме наведе на мисълта, че това се е случвало от ушите. Е да, ама от неделя не го пие и тази нощ отново хърка. Какво да правя не знам. На прегледа при УНГ заключението беше: ще хърка докато излязат хубаво зъбите. Добре, съгласна съм, но щом се повлиява от антибиотика дали хъркането не е инфекция..Междувременно изкара и вируса с повръщането и разстройството. Чувствам е ужасно първо, защото обвинявам себе си, че не взимам необходимите мерки, но пък нали я водих на доктор и второ, защото трябва да ходи на ясла. На 09.11 съм на работа и от сърце се моля да е здрава.
Охх, оплаках ви се....
Дано всички болни дечица бързо да се оправят!

# 622
  • София
Здравейте мами,
Всички дечица и мами бързо да оздравяват!
Роси, много тъжно ми стана, като ти четох поста, но както каза и Мимето, възхищавам ти се на силите! Дано съпруга ти скоро оздравее и всичко е наред! Важното е, че е попаднал в добри ръце и е обграден с много любов и грижи, което съм сигурна, че му дава много сили и вяра, за да оздравее! Hug Hug Hug Божидар, съм сигурна, че ще се справи и ще помага на мама! Hug
Усмивче, няма защо да се обвиняваш. Със сигурност си предприела адекватни превантивни мерки. Факт, е обаче, че нашите педиатри не са достатъчно добре подготвени, за да откриват всички симптоми. Дано станат по-мотивирани да учат през целия си живот! Но, това е една друга тема!
Орхидея, то не остана.  Heart Eyes Не, се ядосвай от сега, щади се! А, малчо ще изчака, той е послушен! Heart Eyes Стискам палци всичко да е наред!   Hug
Джил, моята госпожици стана в 17.30ч в събота.  #Crazy За това не ти звъннах отново - вече беше захладняло. Радвам, се че сте изкарали добре с Инето и много съжалявам, че не се видяхме. Трябваше да дойда сутринта.  Hug
Анди е много впечатлена от цирка. Само за това говори и си иска да ходим пак. Така, че Миме, да се организираме! Може да се наредим на един юлски ред в цирка.  Joy
Ние днес сме на родителска среща на Анди в яслата. Много ми е странно, като усещане. Растат си децата.  Sad
Хубав ден на всички!

# 623
  • Canada
Усмивче, не свързвай хъркането на носа задължително с проблеми и за ушенцата. При моите двама обесници - нослетата им хъркат постоянно, но аз изобщо не ги лекувам. При Кари се налага защото слица понякога надолу, но при Нико - изобщо...
Та мисълта ми, че от моя опит - поччти няма и ден в който да не хърка нечий нос, вкл. ина мъжа ми. Аз си го обяснявам с мръсния въздух.

# 624
  • София
Хриспа и моята госпожица напоследък прави подобни изпълнения.  Като я оставя при баба й, ставала към 3 през ноща и почвала да ме търси, но ние не сме толкова близо за да ми я доведе, казва й, че като се наспи ще я взема, но тя явно не ме търси мен а просто се е събудила и не й се спи защото като не мине номера с мама, казва на баба си, че е гладна (в 3 ч. през ноща) Shocked, майка ми обаче й се връзва и  й давала нещо да яде, тя съответно не ядела, явно просто си търсят начини да им се обърне внимание, вече ни хитруват яко.
Мимето радвам се за цирка ще пробваме и ние, тъкмо и аз одавна не съм ходила та ще ми е интересно.
Усмивче не се упреквай, възможно е антибиотика да е повлиял благотворно и на самото пробиване на зъбите и наистина да не е било отит, все пак няма как да сме с дипломи по всичко, като с това не казвам, че не трябва да сме бдителни и да се оставим изцяло на мнението на лекарите, но пък и неможе да разчитаме изцяло на собствените си знания. 
Роси ще се справите, само всичко да приключи благополучно за мъжа ти.
Еййй много болнички мами и дечица, оправяйте се бързо.

# 625
Добро утро,

Hrispa76, сигурно й идват много емоциите през деня и затова спи неспокойно малката. Сигурна съм, че е период, който ще израстне скоро.
orhideq, еха, още малко и ще се видите с новото бебе. Hug Не знам дали ще ти бъда полезна, но съм мислила различни варианти за спане. Ще се опитам да преместя Калина в нейната стая и да я науча да спи там, поне два-три месеца преди раждането. Ако не стане (което е напълно вероятно, защото се буди по няколко пъти нощем и се гушка за приспиване) ще поръчам на някоя фирма да ми направи бебешко легълце по размери, които да влязат между спалнята и стената, без решетка от страната на спалнята. Та ще се получи бебето от едната страна, Калина от другата. Laughing Както и да стане, няма да му се вталявам много, че човек само излишни нерви си създадва така.
Миме, браво за цирка, не съм ходила от дете и нямам никакво желание. Да видим кога ще заведа Калина. А майката с памперса не мога да я коментирам. Като знам какъв зор е да накарам Инето да си казва. #Crazy
Lennyh, хехе, къщата ще оцелее, важното е да сте здрави...
EliG, ох, милото Калинче. Бързо да се оправя и тя.
Роси, не ги мисли цигарите сега. Като им дойде времето ще им видиш сметката.
Мила, утре ще я бодем. Подозирам как ще ми се разсърди. Laughing
Усмивка, не се обвинявай, важното е, че си взела мерки.
Оле, и аз си помислих, че така е станало. Не се безпокой. Да кажеш после как е минала родителската среща. Laughing
Цветен, хитрушата тя...

# 626
Честит имен ден на всички празнуващи!   bouquet
Хриспа и при нас е подобно положението. Като се събуди вечер, рев, рев, не дава да го пипне никой. Понякога и на мен не дава. После се успокоява, но не иска да си легне в кошарата, а с мен на спалнята.
Усмивка, не се обвинявай. Нищо не можеш да направиш. По принцип АБ не лекува, а само подтиска дадена болест. Елин и той е с постоянно хриптящ нос. Но стане ли много, носа теква, както е сега. Дано наистина е от зъбите. Ще изчакам, ще видя. Другият вариант е да се направи натривка. Да се види да не би да има някоя бактерия.

Елин е със запушен нос, растат му кътниците, неспокоен е. Писна ми, буквално през 2,3 максимум 5 дни и пак е болен. Обмислям варианта да го спра от ясла, ама това гаранция ли е, че като тръгне на градина няма пак да е през ден в нас  ooooh!

# 627
Честит имен ден на всички празнуващи!!!!!

Миме да си призная и на мен май ми се е случвало като беше по-малка такъв филм с памперса, ама поне тогава е ходела с памперси освен това не ходеше по тоалетни нито по градинки (не разбираше че трябва) а признаваше само гърне та имам извинение и се надявам някой  да не ме е снесъл по форумите ако ме е чул да я приканвам да пикае в памперса Crazy  Joy
По принцип АБ не лекува, а само подтиска дадена болест.
Еее Радина, ти направо разби цялата съвременна медицина с едно изречение...  Wink Надявам се всички да оздравеете че наистина много се наболедувахте.
Усмивче ако се притесняваш много иди на на друг лекар. Надявам се УНГ е изписал антибиотика? Друг път зъбите правили ли са проблем? Като че ли някои хора обичат всичко да извиняват с тях  newsm78
Роси, хич не ти е леко, дай боже мъжът ти да се възстанови без последствия. И аз взех да си попушвам след 2 год. въздържание, но аз никога не съм пушила много де, но ме успокоява както нищо друго  Whistling

# 628
  • София
Джил, и аз бях като теб, умишлено не бях ходила на цирк 20- ина години. Свързвах го с със смрад, мизерия, гладни и омърлушени животни. Този обаче е различен. Това е на Драго Драганов цирка, наскоро доста го коментират. Намира се в бивше читалище на Клокотница и Ботев, и е просторно и хубаво. Залата е на долния етаж, седалките са с плюш. Във фоайето продават пуканки и такива работи. Деца до 3 г са безплатно. Артистите са с хубави костюми, и всички много симпатични. Водещия много предразполага за настроението, без да преиграва, искрено им хареса на децата. Животните ги виждахме добре, на 3 ред бяхме и наистина не съжалявам. Препоръчвам ти го, има представления събота и неделя в 11 и 16 ч.  Peace Като си тръгвахме на улицата товареха животните в един голям джип Мерцедес да ги водят в Станция Нова, но ние ходихме с Анди на китайски и сме ги изпуснали.
Усмивка, направила си всичко според възможностите ти. Но както и Радина пише, не считай антибиотика за панацея винаги. Повечето лекарства наистина само подтискат симптомите, отнася и за кашлици, за сополи, за температури. ooooh! Билковите например, помагат на организма сам да се справя, както прополиса  Wink, но капките с ксилометазолин повече вредят, отколкото помагат, а много родители ги предпочитат и си мислят, че лекуват децата  ooooh!.
Оля, и аз снощи бях на първата си родителска. Докато си крачех натам си мислех същото, как си растат ли растат  Tired
Роси, аз като бивш върл пушач, успешно и завинаги отказан от цигарите, те съветвам след като минат притесненията ви, да помислиш за спиране. Може да си го намислиш като жертва в името на оздравяването на таткото  Party Аз понеже имах 5-6-7 неуспешни опита, преди завинаги да се справя с тази отрова, ти казвам от опит. Помагаше ми мисълта, че в името на еди какво си , ако се случи, веднага ги отказвам.  Peace
Ем, това ясно като е по-малко, но аз ти казвам за дете, което говори много добре и видимо беше по-голямо от София. Хем говори, хем иска в тоалетна, хем са му обули памперс на тръгване  Rolling Eyes

# 629
Орхидея, не разбрах какво те притеснява- това, че в системата не е отразено, че Александра посещава ясла или че не й е начислена точка? Всичко с мъничето ще е наред.  Hug
Ами притесняваме, че посещава ясла, а не е отразено в системата и не мога да получа допълнителна точка. Как 10 месеца никой не е отразил това в системата?????
Благодаря за съветите, но проблема при нас е че в детската има само едно легло и това е на Александра, чак другата година че направиме обзавеждане и няма как да спи някой там. Но да не го мисля, все нещата ще се наредят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт