Юлски деца-Тема 46

• 41 867
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Бодитата и аз ги приключих преди да направи годинка. Няма такъв мазохист да изпишква непрекъсното дете с боди  Simple Smile От 2 дни и слагам потниче и отгоре блуза с дълъг ръкав. Чорапогащник само когато е с рокля или пола, но това е през уикенда в нас, в яслата е с плюшени анцузи. Снощи и пробвах всички зимни дрехи от мината зима, всичко и става с изключение на апреските. Shocked Даже намерих 2 чифта ботушки, нямам престава кой и кога ни е дал, но са и точно.
Сега се запалих за тези спални чували

Някой ползва ли, как е?
Алекс, черните капки Коларгол ли имаш в предвид? Милсех, че те са тежката артилерия, не за лека хрема  Thinking
Джил, аз и на ски не слагам  baby_neutral  Mr. Green

# 466
  • Кърджали
Миме, същите. И аз имах спомен, че са антибиотични капки, веднъж ги беше предписвала на Кати ама тогава нямаха ефект. Абе вчера почти нямаше сополи, ама преди малко като и чистих нослето, за да и сложа капките свят ми се зави какво количество сополи извади тая помпичка... И даже, не успях да и изчистя хубаво нослето, че нали се сещаш ква борба е. Все си мисля за този бейби вак, ама  се надявам че скоро ще се научи да си издухва нослето. А лекарката обясни, че ги зиписва за да не позволи на хремата да се засили и да не отиде работата и към ушите. Иначе като го гледаш детето, иди кажи,че му има нещо. Тича, вилнее, ако има как сега ще затича към яслата.Ама като се разкиха снощи като магаре....
Чакам Краси да си дойде, отиде да се разправя със сервиза, да минем ще мине ли ремотнта на хладилника по гаранция. После трябва да ходя до Джебел, че днес си получих трудовата книжка и да се запиша в бюрото по труда...

# 467
Вие как си обличате децата за яслата? Все ми се струва, че е студено като няма парно...
Потник, гащички, чорапки, блуза с дълъг ръкав, панталон. Чоропогащник все още не слагам под панталона-не ми се вижда чак толкова студено. Бодита не обличам много отдавна.

# 468
Mime-to от Ларедута имам подарък такова чувалче, да ти кажа Йоан е голям и не му е удобно в него. Елин не съм го пробвала още. Ти къде ги гледаш, имат ли размери?

Иначе децата са облечени с потници, тънки блузки, дънки и чорапки. Ако е по хладно слагам яке отгоре, ако не анорак. Или с анцузи  Peace

# 469
За яслата е облечен с тениска с късо ръкавче, отгоре тънка блузка или суичер с дълго, анцуг и това е. Боди в яслата не слагам,  то вече имаме само 2 дето ни стават и обичайно му ги обличам в този сезон като сме навън, за да не му се разголва кръста, защото нон стоп кляка, става, катери се ... Чудех се дали да не му взема още някое, но така като ви чета се замислям дали има смисъл  Rolling Eyes
В чувал категорично отказва да спи - имаме един страхотно сладък от миналата година, който му е добре като размер, но само като го види и надава страшни крясъци, та сега съм го приготвила за племенницата.

# 470
Здравейте и от мен, аз си чета най- редовно, но няма какво да пиша, седим си в къщи, всички сме болни до един. Грация, благодаря, че питаш Hug. Ние с Ангел се борим криво ляво, аха решим, че сме добре и пак я гърлото ни заболи, я се разсополивим. В нас има цяла аптека вече, дори аптекарката каза, че вече ме знаела, всеки ден съм при нея. Поне ще понаучи лекарствата, че е млада и е доста застреляна още, аз даже знам повече от нея, където и аспирин в нас не може да намериш по принцип. Малкия и той е със сополи и кашлица, пазихме го, но нямаше шанс при положение, че всички сме се тръшнали. Докато изредя на всички сиропите и капките и то пак станало време да ги давам Crazy. Гледам, че не сме единствените за съжаление. Честно казано ако засека някоя майка с болно дете, когато Андреа тръгне на ясла пак, направо там ще си остане. Разбирам защо става така, но не ми дреме, при положение, че се налага да тъпча двумесечно бебе с лекарства. То и аз съм си виновна, че я записах, но какво да се прави, не мога да се набия сама, друг ще го отнесе Laughing. Вчера цял ден тичаме по лекари, но за щастие всичко е наред, чисти са им гърдите. При Драганов всичко се оказа наред, ръси ги страшни бисери, но ще стане много дълго да ви разказвам.
За обличане и аз си я обличам по- леко.

# 471
  • София
В нашата ясла пък явно вече свикнаха, че моите ходят леко облечени и вчера ги бяха оставили да спят по бодита. За първи път са ги видяли с такова нещо и изобщо не са погледнали в раниците и не са извадили пижами.  Laughing Днес не им сложих. И аз като Мимето и Джил с чорапогащниците- само на пола или рокля. В нашата детска градина е безобразно топло, поне за моите стандарти де. Ходят с тънка блуза с дълъг ръкав и панталон/ пола.

Драга, бързо да оздравявате.  Hug
Александра, и на Кати сополите да минават. Hug

# 472
  • София
Днес като за 1-ви ден на ясла Мишо е бил сравнително добре, поразплакал се малко, но лелята го успокоила и до обед нямало проблеми. А сутринта в 7 като се развесели, че ще излиза... наяде се и хукна с баща си, без да се сети за мен (а доскоро без мен не искаше да излиза).

Малко съм притеснена, защото от изследванията излезе нисък хемоглобин - 103 при ДГ 130 за мъже. Лекарката ми изписа Малтофер, но се чудя има ли причина да го водя някъде при специалист? Някоя от вас имала ли е такъв проблем

# 473
Днес като за 1-ви ден на ясла Мишо е бил сравнително добре, поразплакал се малко, но лелята го успокоила и до обед нямало проблеми. А сутринта в 7 като се развесели, че ще излиза... наяде се и хукна с баща си, без да се сети за мен (а доскоро без мен не искаше да излиза).

Малко съм притеснена, защото от изследванията излезе нисък хемоглобин - 103 при ДГ 130 за мъже. Лекарката ми изписа Малтофер, но се чудя има ли причина да го водя някъде при специалист? Някоя от вас имала ли е такъв проблем

Това за Мишо или мъжа ти. Защото за децата долна граница е 95.

http://www.medicine.bg/izsledvaniya/hemoglobin-hb/referentni-stoynosti

Я го заведи някъде другаде.

# 474
  • София

Ей, златна си, много благодаря!! И аз подозирах нещо такова, защото е дете. Обаче ми е интересно защо нито лабораторията, нито джипито отчитат възрастта. Аз ли съм учила медицина или те?? (въпросът е по-скоро риторичен)
А за написаното най-отдолу какво ще кажеш:   newsm78 Различните лаборатории могат да имат различни референтни стойности  newsm78
Ох, разсмя ме, наистина не става ясно чий хемоглобин е нисък, но мъжът ми е инат и си има висококомпетентна майка за медицински съвети, така че неговата кандидатура отпада  Grinning

# 475

Ей, златна си, много благодаря!! И аз подозирах нещо такова, защото е дете. Обаче ми е интересно защо нито лабораторията, нито джипито отчитат възрастта. Аз ли съм учила медицина или те?? (въпросът е по-скоро риторичен)
А за написаното най-отдолу какво ще кажеш:   newsm78 Различните лаборатории могат да имат различни референтни стойности  newsm78
Ох, разсмя ме, наистина не става ясно чий хемоглобин е нисък, но мъжът ми е инат и си има висококомпетентна майка за медицински съвети, така че неговата кандидатура отпада  Grinning

Споко. Нисък е, но не чак толкова. Покрай анемията на Ния спец станах. Има разлики в лабораториите, но все пак..... Според мен не е за Малтофер. По добре с резултата отиди при някой друг. А междувременно повече месо.  Peace

# 476
  • варненка от София

Споко. Нисък е, но не чак толкова. Покрай анемията на Ния спец станах. Има разлики в лабораториите, но все пак..... Според мен не е за Малтофер. По добре с резултата отиди при някой друг. А междувременно повече месо.  Peace

И аз това щях да пиша, Неви също беше с анемия, ХБ й беше 89, желязото супер под норма. Хубаво е, преди да се изпише Малтофер да се изследва и желязото. Неви я бяха изкарали с таласемия, та минахме през един ад де. Различните лаборатории, различно действат и повечето дават референтни стойности за възрастен, които при децата са други. Само не зная що лекарите не обръщат внимание на това, а гледат само като папагал резултатите.

Драгункоооо, не се терзай душко, с второто е така. Каката ми беше здрава докато тръгна на градина не беше пила АБ, първия допир с АБ беше на 3,5 годинки, но пък Невунка от бебе успя да се захрани с това. Кака носи вирусчета вкъщи и Неви прилапваше някое друго. На 40 дена бяха първите й "чудесни" сополи. Горе главата и не се предавай. С времето ще си изградят и двамата имунитет и ще е по-леко.

За обличането, до вчера бяхме с къси панталонки и къс ръкав и на отворен прозорец. Днес сутринта рязко се промениха нещата, обухме чорапи, дълъг ръкав и климатика бачка. От моят опит с градините, в нашата особено държат 300 градуса, което ми е омразно, защото изнежват децата. Наша Стефка зимата спи там с летни пижами, а лятото по гащи. Изумяват ме някои родители ,които водят децата с анураци, чоропогащи, няколко като дрехи и т.н. Ама всеки си има тертип на гледане.

# 477
  • София
И аз не слагам чорапогащник под панталона и самата аз не обувам под панталона дори и в най-големия студ. Чорапогащниците и аз ги ползвам за роклите, които през зимата баба й не ги признава за дрехи, но ние си ги носим.
Мимето блазя ти, че ви стават всички дрехи, на нас ни става само една шапка с шал и едни ръкавици от миналата година, дори и чорапите са й малки, за обувки дума да не става, по този случай още ходи със сандали защото й купих едни обувки които й правят мехури на петите, а уж изглежда мекичка хубава кожа, хем пък и естествена, много ме е яд. Сега набързо й накупих някои домашни дрехи да има с какво да се обличаме, но трябва да тръгвам на пазар, че как ни почна зимата, не ни даде възможност да се оргнизираме, а й бях взела доста есенни дрехи за които е студено и по всичко е видно, че ще останат необлечени.
Драга, оправяйте се бързо, че тази роля на д-р Куин лечителката в лазарета никак не е приятна.
Александра и вашата хрема а минава бързо.
Нашето разстройство май вече попремина.

# 478
  • София
Прашец, идва циганското лято  Wink
Куко, аз така като си разчитах сама резултатите за ясла се бях притеснила за нещо си не в норма, но джипито ми разясни точно детските и другите стойности. Но бях чела една нощ медицински глупости де.
Драга, лошо,ама няма как. То не е сигурно, че изобщо Андреа ви е заразила, може да е съвпадение във времето. Ние преди се притеснявахме, баща и има допир с не по-малко от 100 човека, че и повече, на ден. Аз пък съм съм с над 50, пак пряк контакт, ама ей на, засега едни зъбешки сополи за месец ясла.
Марулка, ама при вас е друг континент все едно. Тук отдавна е зимен студ, а по Черноморието даваха плажа пълен и си се къпеха хората. Тук имаше дни 7 градуса през деня  cold
Радина, то това не е бебешки спален чувал. Иначе от Ла Редут имам и аз, 30 евро го взех, бременна лудост  Crazy . Аз ви показах едни, по-скоро са като спален чувал за палатка. Дълъг поне 160-170, широк 60-70 см. Закопчава се с цип, вътре е широко. В бебешки и София не иска, тя става понякога да пишка и пак си ляга, сама. С чувал ще се претрепа. Една нощ си спя и чувам вода, ама тече яко. Викам си, айде наводниха ни. А тя седнала на гърнето и дреме, ама стана, обу се и се качи в леглото  Laughing. Една друга нощ баща и ставал до тоалетна и вика връщам се и гледам в креватчето- няма я, в нашата спална- няма я. Изкарал си акъла, а и сънен, посред нощ. А тя седнала на гърнето и акала, ама там заспала, как не се е пребила не знам. Joy

# 479
  • Canada
Например при моите деца никога една хрема не е само хрема. Винаги преминава след това в кашлица  ooooh!
Определено и при нас винаги е така! Все съм се чудела как другите майки даже не лекуват хремата, понеже си минавала сама... Няма такъв филм при нас...

Общи условия

Активация на акаунт