Юлски деца-Тема 46

• 41 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами. Ива още спи, така че да използвам, за да драсна 2-3 реда.  Simple Smile
Определено Катрин и София май са най-напред с говоренето, но те отдавна са си начело  Simple Smile
Ива казва от скоро изречения с 4 думи, но нейните са много по-прости, не включват предлози, нито възвратна форма - мия се например, казва само Ивче мие. Пропуска и формите на "съм". Зле сме с граматиката, ама има време  Mr. Green
Онзи ден я обличам и тя повтаря след мен - чорапки, блузка, обувки, но като стигнахме чорапогащник, не го повтори, аз я помолих, а тя ми отговори - Ивче малко.  Joy
Е, то чорапогащник  го е чувала отдавна, защото последно пролетта е носила, аз също не нося още.Но вярно е, че си е сложна дума, то половината възрастни се бъркат като го пишат, чувала съм какви ли не варианти - чорпогащник, чоропогащник и т.н. Rolling Eyes
cveten prashec - нас само веднъж са ни гонили -от един магазин за дрехи, бяха намалили разни неща и ги бяха сложили в едни кошници на земята. Ива започна да ги разглежда и да рови и един мъж - охрана ни се скара- тръгнахме си, то магазини има много.  Crossing Arms
 Jillian - очакваме ме те скоро да се похвалиш с пола на бебчето. При нас обикновено каката се държи добре, дразни се не на самото бебе, а на това че не мога да й обърна внимание. Но предполагам, че ще започнат конфликтите когато бебето проходи, започне да взима играчки. Хубаво поне че тогава ще е на детска градина.
Lennyh - що така с местата  newsm78 Ако бяхте в Пловдив навсякъде щяхте да се класирате, защото сте от малкото с предимства - при нас са 3-то и нататък дете, близнаци, родители инвалиди, деца сираци и това е.
dzimbi - не сме те забравили ..... още  Mr. Green И ние направо на градина ще ходим, както виждаш имаме си бонус  - бебе.  Simple Smile Ще се радвам да пишеш по-често.

# 571
Мила, честит рожден ден! Да си много щастлива с прекрасното си семейство и все така лъчезарна!

dzimbi, не сме те забравили, разбира се... Радвам се, че наминаваш.
Мише, ее, напред е Ивчето с говоренето, това са си направо изречения. Много се смях на "Ивче малко". Логиката е неоспорима.

Ще се похваля на 1.11. Joy

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 10:16 от Jillian

# 572
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛАСАРА! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СИ МНОГО ЗДРАВА И ДА УСПЕЕШ ДА СЪХРАНИШ ОПТИМИСТИЧНИЯ СИ ДУХ!

Дзимби помним те как да не те помним, не си ли разбрала, че ние тук не забравяме лесно. Все пак включвай се по-честичко. Simple Smile
Я гледай то имало и други изгонени, а аз си мислех, че сме единствени.
Мише то и ние рядко успяваме да кажем чорапогащник съвсем правилно, но пък детето е извадило наистина желязна логика, малко си е и това е, което си е факт.

# 573
Честит рожден ден мила Мила!!!
Бъди усмихната и много обичана!!!

Дзимби  Hug наминавай по-често!
Мише, той Влади ходи на ясла от миналата година и тук има предимство за 3-то дете, но сега искам просто да го преместя една идея по-близо в градината, ако е възможно, затова и съм писала само 3, които са близо до нас. При кандидатстването в яслата бях написала всички в нашия квартал и още от 2-3 съседни, защото ми беше важно да влезе, че трябваше да се връщам на бач.
Иначе най-смешната дума за чорапогащник, която съм чувала от детенце е "порчогашник"  Laughing Laughing Laughing

# 574
  • София
Благодаря, момичета!   bouquet
Лека почерпка:

# 575
Мила, пожелавам ти много лично и семейно щастие и здраве!

Джилка, много се смях, че не й е ясно каква е разликата между братче и сестриче на Калина  Joy
Изабел пък вчера ми заобяснявала че ми е била в корема като е била мъничка и ние по тоя повод я питахме иска ли братче или сестриче, ама тя пък изобщо не знае какво е това и настана пълна тишина. Сетих се аз да префасонирам въпроса, викам искаш ли още едно бебенце в къщи и тя - ама с някакъв зверски ентусиазъм -ДААААА.  Shocked
Днес за първи път ми каза че много ме обичала, без изобщо да питам ни в клин ни в ръкав  Heart Eyes

# 576
  • София
Здравейте мами!
Мила, честит рожден ден! С пожелания за здраве, късмет, любов и много поводи за гордост и усмивки!
Прашец, за съжаление такива продавачи, не се усещат, че могат да те обидят и в повечето случаи изобщо не им пука, че повече няма да посетите магазина, защото са само служители. През ум не ми минава, че собственик може да се държи така и то в период на криза, когато всеки клиент е трудно спечелен.
Един пример и от мен. Вчера в обедната почивка отивам да си купя от намалението в Геокс ботуши. Избирам един модел и питам за номер - един път, втори, трети .. newsm78 В магазина три продавачки и общо двама клиента. В отговор - тишина. Другата жена се опита да им привлече вниманието да пита за едни обувки същия резултат. Веднага бих си излязла, но ботушите много ми харесват. Отивам аз до тях, така както си стоят на сладка приказка и ги питам отново имат ли 36,5 от същия модел и те без да ме погледнат - "Не", в хор. Отивам аз да върна ботуша, но така като го гледам е точно като за мен и решавам, че ще пробвам. И естествено ми стана и се оказа търсения от мен номер. Отивам аз пак при девойките, да кажа че искам и другия и че ще ги купя, те пак най-нагло ми отговарят, че няма 36.5. Е, побеснях и си тръгнах. Разказвам на Илиян и се ядосвам, че модела и цената ми харесват и той "надъхан" много ги обича такива, казва че ще дойде да ги посетим заедно. Та 3 часа по-късно на същото място, със същите незаинтересувани девойки, отивам и казвам директно, че искам другия ботуш от модела, който 100% е 36,5 , а те продължават да ме убеждават, че имат само 35 номер и че и една друга дама ги била питала сутринта (това пак бях аз, но явно са толкова зле, че не помнят) и те били звъннали по другите им магазини и няма (пълни глупости). на Илиян му кипна и им казва " Ми, добре, дайте ни и другия ботуш 35 номер, ще ги купим, нищо, че ще са й малки". Е, хора, ако ще вярвайте даже не се усетиха, че ги иронизира. Донесоха и другия ботуш и "Ах, ама те са 36,5, ние нещо сме се объркали!" Joy #2gunfire Е, какво повече да кажа. накрая пък щяха да ни разменят кутиите с една друга жена, добре, че ги гледахме и двете много подозрително и ги проверихме. Така се работи в България. Да ти се отще и парите да си похарчиш. #Crazy
Извинете ме за дългия пост, но още ми прикипява като се сетя. Ако, не бях фен на марката и не ме устройваше цената, нямаше да стъпя там. И така гонят клиенти, за съжаление!
Анди много бърбори, не така правилно като нейната приятелка "Ифа" (София), но се справя детето!  Hug
Джибми, добре дошла отново! Hug
Мише, хубавото ти го е казало детето! Hug
Емили, голям сладур е Изабела. А, Анди е толкова ревнива, че като я попитаме, дали иска мама да има още едно бебенце, да си играят двете и тя категорично отговаря "На, моя мама! Не икам дуго бебе" Wink
Мами, искате ли утре да спретне една юлска среща в Южния парк или в Борисовата градина, че се очертава един от последните топли дни?

# 577
Емили, голям сладур е Изабела. А, Анди е толкова ревнива, че като я попитаме, дали иска мама да има още едно бебенце, да си играят двете и тя категорично отговаря "На, моя мама! Не икам дуго бебе" Wink
Мами, искате ли утре да спретне една юлска среща в Южния парк или в Борисовата градина, че се очертава един от последните топли дни?

Ха ха Оле, верно голяма ревнивка бе! Но според мен не и се връзвайте чак много  Wink Wink Wink, както и друг път съм казвала красотата, трябва да се повтаря.
За срещата съм много ЗА - бих ви предложила неделя на обяд на стадиона - открили са много готинко заведение на Народна армия - малко по-навътре от това, на което се виждахме - лятото поне беше разкош - под дърветата, но и сега няма да е зле според мен - най-готиното е че има простор за търчане на диваците, защото аз иначе на срещи с никой не успявам вече да се видя  ooooh! Twisted Evil
А колкото до невероятните продавачки - вече съм се тренирала да не им се връзвам - ако нещо ми хареса и ми е изгодно като цена, нахалствам докато не го получа - да пухтят и пръхтят по мой адрес колкото си искат, да не са ми в къщи я.

# 578
За срещата съм с две ръце и два крака... Hug Събота ще ми бъде по-лесно от неделя, но ще успея да измисля нещо, ако се налага.

# 579
  • София
Мила, Пожелавам ти здраве дълги години и само късметлийски работи да ти се случват   love001

А, Оля, не забравяй цирка в неделя, билетите са ми в чантата  Naughty Иначе за съботна среща май ще мога да се включа, ще ни монтират климатици, аз за какво съм им  newsm78

София отдавна се обяснява, че ме обича, но странното е, е сама си преценява и кога не ме обича  Thinking Като не и изнася ситуацията или като се скарам не ме обичала, лоша съм била. Вчера в една клиника се карам да не вика и тя- Лоша си, не те бичам. Казвам, ми искаш ли друга майка тогава, избери си някоя, и тя сочи една жена- Е тая, вика  hahaha След малко сама си идва да ме целува- Мамо, не лоша си, бичам те. Никога не съм и казвала, че някой е лош или такива работи, но вече не съм постоянно с нея и ща не ща ще научава и такива глупости. Потрисам се като чуя някой да обяснява на дете, че било лошо, глупаво или пък грозно, защото не знам какво си  ooooh! А вчера в една градинка яде някакви пържени глупости и си тръгнахме, разбира се. По пътя я питам- ти защо яде като знаеш, че не давам, а тя: Ще ям колкото си искам  Shocked Вече ме е срам да и се карам пред хората и предпочитам да си тръгнем, че и тя е супер нахална. Като се прибрахме обяснявам какво ми е отговорила на баба и, и се оказа, че тя и на нея го казвала. Понеже биела прабаба си, майка ми я питала- Защо биеш мойта майка- Ще я бием колкото си искам  Joy

А имате ли си дума, която е всичко онова, което не знае какво е, и как се казва. При нас това е Пинко  Laughing Като види странно животно, или сложна дума или непознат предмет било пинко. Предполагам някой и го е показвал преди време, но тя не е доразбрала и сега неизвестното е пинко. В Полимед бъркаше в кошчето, то малко модерно изглеждаше, и аз се карам, не вижда ли какво е, тя- пинко е  hahaha

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:33 от Mime-to

# 580
  • София
Мила, да си жива и здрава, и да запазиш свежото си чуство за хумор!  bouquet
Картинка няма да сложа, след тази на Мимето ( някой видя ли какви цветя държи момчето Mr. Green) мисля няма смисъл. Laughing
Джил, представям си каква сладка гледка сте заедно с Калина Heart Eyes
Моята Калина говори, и то много говори, мисля че това е единственото което прави добре, като кака си на същата възраст, която можеше и стихче да казва, и пъзел да реди, и на гърне и ....Въобще важи - отворят ли се очите отваря се и устата и се почва - икам това, икам онова.....
Паршец,Оле, не се ядосвайте, да си призная често вече толквоа малко неща могат да ме учудят, дори за жалост бих казала, че съм стигнала до етап дето по-скоро хубавите неща ме впечатляват.. Confused

# 581
  • При децата ми
Мила, честит рожден ден! Жива и здрава да си! Обградена с много любов и детски смях!! Весел празник!!

Вярно Миме-то изби рибата с тази картина! Grinning
Като се говорихте за думата "чорпогащник" се сетих, че моя син, като беше малък му казваше "купогащник". Simple Smile
Николета и тя се бие много с батко си и никак, ама никак не му се дава! Crazy Иначе така го гушка и целува! Heart Eyes Особено сутрин, почивните дни-голяма любов кипи!
Блазе ви за срещата!
Топли и уютни почивни дни!!

# 582
  • София
А, Миме, как ще забравя, аз от няколко дни и разказвам на Анди за цирка.  Hug
Аз съм ЗА утре за среща, сега остава да уточним къде и в колко часа. Ние с Анди можем по всяко време. Но, ако искате да фиксираме час към 10.30 - 11.00ч? в някой парк. Само кажете къде?

# 583
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Мила! Бъди жива, здрава, обичана, харесвана, модерна, богата и красива! Пожелавам ти здравето да е винаги с теб, щастието да те съпътства на всяка крачка, любовта винаги да ти е под ръка, а късметът да те чака зад всеки ъгъл! Животът ти да бъде изпълнен с много положителни емоции и сбъдване на всички мечти!

# 584
  • София
Цезари, ето ти си поредния пример, колко жалко, че повечето хора ходят на работа с такова нежелание, това съответно води и до подобно отношение.
За съжаление ние утре няма да сме в София, за да се присъединим към срещичката, но пък и вие избиратне едни такива нечовешки часове като 10ч. В този час аз обикновенно съм с кафе в едната ръка, а с другата се опитвам да пробутам някаква закуска на Кати, но ако си бяхме тука щях да се понапъна да се спретнем по-рано та да се видим.
Мимето и Кати напоследък ми казва: "Мамо обичам те или мамо бичкам те". Преди време се опита да ме удари и аз се направих, че плача, тя идва при мен и ми казва: "Мамо бичкам те", а аз й обяснявам, че така не е хубаво и че мама никога не се удря и че сега трябва да ми се извини и от тогава падат едни непрекъснати извинения. Онзи ден се разкрещя за нещо и понеже нито убеждения нито нищо непомагаше, пак се направих, че плача и тя идва и ми вика: " Мамо не паЧи, аз те бичкам." и тръгва след малко се връща и ми вика: "Мамо извинАвай" и така няколко пъти докато спра да плача.
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт