В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!

Августа, бърррр, изтръпнах като те четох! Как да заспиш... сигурно си сънувала богомолки!

Интересни са ми историите за нетактични родители с малки деца. И покрай мен дечицата все искат да гледат в количката, но майките им не спират да им правят забележки. И добре че е така, защото аз не бих могла. Мъжа ми от раз ги отлепя от количката, на никой не дава да доближи до детето. Аз обикновено правя забележка на Ивко и така децата се усещат че не давам.

Дарка, при вас ваксините задължителни ли са? Мисля че само 2 май бяха задължителни при вас!  newsm78

Вчера пътешествието във вътрешностите на динозавъра не ни хареса много. Влязохме само аз и Ивко, и голям страх беше!  Wink

Сега се стягаме и потегляме към един аква парк!  Heart Eyes

# 271
Алоха...

Благодаря много за кафенцето.

Августа, лоша работа, от де се е намерило пък това животинче.

Зизуна, според мен сутрешния полет е най-удачен.

Явно това с катеренето по количките и бъркането вътре го има навсякъде и при повечето деца. Преди дни едно дете (не го познавам, майка му говореше по телефона през цялото време в градинката) дори пипна Нико по бузата, а преди това беше рисувала с тебешири.
Странно е, защото на моменти се чувствам сякаш аз трябва да им гледам децата, да се съобразявам с тях, щото видиш ли Нико е малък и може и да не стои в градинка където децата са големи и си играят. Често им чета в погледите: ами да не си си го водила, като не искаш да ти го гледат.
В същото време въпросното детенце на нашите приятели, когато беше малко, майка му беше като орлица и много се караше....
Та точно както го е написала Шунка, ще кажеш само те имат деца на този свят и всички с тях трябва да се съобразяват.

Нико снощи спа.. но му беше мноооого топло.

Хубав ден...

Ани2, пиши после как е Явор.

# 272
Аууу,Августичке направо изпитвам ужас от такива гадинки.Аз така онзи ден видях на терасата нещо подобно на летящ черен бръмбар с големина на кибритена кутийка и цяла нош сънувах кошмари.
Шунче,успех с храненето.
Моите гърди са на баници.Матея плитко суче ли ,какво ли.И аз нещо съм се попритеснила дали яде достатъчно от мен,а АМ или добавка кърма ми отказва.Сега вместо да се радвам,че почти спрях АМ ,започнаха други питанки.Ама как не ,като изцеждам от помпата само 10 грама.Това никога не е било толкова малко да събера.Ще видим на консултацията на 11.Добре ,че Матея си има малко резервни грамчета.
Матея нещо само стене,гука ,говори си.И като стиснала юмруци пред лицето все едно ще се боксира.Дали не я мъчи нещо? newsm78
Ааа,да това с децата ,които тичат да си навират лицата в количките е много неприятно.Онзи ден една баба си извела 2годишното внуче на площадката,ама то с шарка.Ужас.
Иначе един приятел наш ,тръгнал да целува бебка,а тя беше на дни още.Аз му казах,че е още много мъничка и ръцете са му мръсни и той излезе разбран.Дано не се е обидил.Сега я пускам повече сред хора.Пипат крачета,ръчички,но само гледам кой подсмърча,кой мръсен.Дано си изгражда имунитет по този начин.

Айдеее,разхълцахме се от много приказки. Mr. GreenСега половин час не ни мърда.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 11:11 от silvia77

# 273
Здравейте, маминки! Днес май е по-хладно и приятно за  разходки...То за това и тук е пусто...Само ние с Жорко сме си вкъщи CryНеспокойно ми е детенцето...До сега не сме имали колики е нямам идея какво е поведението на бебето при появата на такива...Възможно ли е на почти 3 месеца да започнат колики newsm78Спомням си, че Чин, беше писала, че коликите на Нико са се завърнали с пълна сила...Чинче, как се държеше Нико тогава...Жоро проплаква на сън, събужда се с рев, иска да е гушнат, но и тогава не винаги е спокоен...
Нека помагат и другите мами със съвети - според вас това колики ли са?
Хубав ден, момичега  bouquet

# 274
Здравейте, маминки! Днес май е по-хладно и приятно за  разходки...То за това и тук е пусто...Само ние с Жорко сме си вкъщи CryНеспокойно ми е детенцето...До сега не сме имали колики е нямам идея какво е поведението на бебето при появата на такива...Възможно ли е на почти 3 месеца да започнат колики newsm78Спомням си, че Чин, беше писала, че коликите на Нико са се завърнали с пълна сила...Чинче, как се държеше Нико тогава...Жоро проплаква на сън, събужда се с рев, иска да е гушнат, но и тогава не винаги е спокоен...
Нека помагат и другите мами със съвети - според вас това колики ли са?
Хубав ден, момичега  bouquet
освен проплакването на сън, свива крачета, пръцка, яде настървено, но бързо се отказва... това му беше поведението..
Помага, когато притиснеш коремчето... или поза " тигър"

Ние ще ходим тук до едно селце на 50км от София за през деня , ще сме само двамата, надявам се да спи в колата, че ми е много притеснено и нервно, когато плаче в колата, ставам неадекватна.

# 275
Минавам само набързо, че Явор е неспокоен. Вече е 6100, 60 см, биха му само синфлорикс, другата - във вторник. После дано мога да пиша повече  Hug

# 276
Здравейте мами

Опитвам се да хапвам препечени филийки за обяд, че преди малко се върнахме с Оги от преглед и ви пиша...Бебко е вече 5350 г което май е нормално за 2 месеца и 10 дни, 58 см (роди се 2950). На мен ми се вижда малко като го сравнявам с кака му, която на 2 месеца беше вече около 6500 (пак само на кърма) но май различно се развиват дечицата  ...

Августа - заповядай  Simple Smile! Ние сме съвсем близо до метростанция Люлин и от там е 5 минутки до сладкарничката. Кака та ни е на море, то и ние ще пътуваме от 2ри, но понеделник или вторник става Hug

Чин, не ми се иска да споря с педиатърката ти (педиатрите по принцип имат различен подход) но споделям това което съм учила навремето в моите курсове в Биологическия. Сега пак си сверих познанията по темата и корекцията, която трябва да направя, е че при бебета под 3 месеца температурата при която трябва да се реагира е 38 градуса, а не 38.5. Ето например тук има инфо по въпроса, както и в други сайтове. http://www.biberonbg.com/info/temperatura.htm

Да спомена и д-р Спок (който на мен лично не ми е любим) - дори той твърди че при бебетата температура под 38 не е опасна. Иначе педиатърката ти няма как да обори това което писах за имунния отговор. Просто се застраховат много от педиатрите, а така и дори да има забавен отговор (или да не се изгради нужния имунитет) може дори да не предложиш че е от ваксината, или ще ти кажат че с ваксините това е положението  Confused
За мен лично най-опасното нещо не е температурата, а ваксините! Слава богу нашите ги отмениха за след почивката - след 17 септември, че май настинката на Оги е била вирусче - и мен ме боли вече гърло. Той е добре, но все пак...

# 277
Ха и аз съм тук. Стягам пак багажа, че отваме малко на хладно за два дни. Много голяма жегата в това Русе.  #Cussing out
Ани2, виж колко е порастнал явор вече. Дано се успокои детенце.
Чин, децата по принцип в кола са като ангелчета. Дано и Нико да обича да пътува.
Инсайд бебетата плачата понякога. Отпусни се, слагай го в количката и на вън, освен ако не е голяма жегата.
Августа, гадна работа. Ние снощи в 4 часа трепахме една хлеарка  Sick
Чин, то освен, че трябва да им възпитаваме децата, трябва да не им правим забележки, защото се сърдят мамите. Ей едно време аз като бях дете, всички комшийки ме клюкариха какво правя и после го отнасях. Сега ако това се случи - майката ще те отнесе, че тормозиш детето й.
Бюти, собествената ми сестра не допуска моите племеници до Йоана. Хайде малкия не разбира, че е на година, но каката е на 5 и пак не й дават да я пипа. Тя пък си знае, че до скоро и до брат си нямаше много достъп, че е малко джаста праста и не внивама.

ПП. Инсайд, прочети статията за 8-те ревливи периода на бебето. При Йоана всичко съвпада с написаното от статията. Просто гушкаш и чакаш поредния такъв период да отмине.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 13:07 от deskatta

# 278
  • гр. Козлодуй
Августа шашкам се ... ходих при личната лекарка и тя ми каза, че няма нищо притеснително и било от това, че се е нагълтал с кръв. А аз се притесних повече от вчера, защото и акито се промени, стана почти черно. Обаче като ака към 11 беше вече по светличко. Но пустата гърда още пуска кръв. А това бебе спи ли та спи, но доки пак вика да се не притеснявам щом не вдига Т. Мерихме го и е наддал 1 кг и вече е 5 650. От вчера не е връщал кафяво, само беличко. Оф, дано не е по-сериозно.
И точно сега тръгваме и на море и ще питам мамите от Варна - ако имаме проблеми на морето къде може да отидем във Варна? Дано не се налага де, но все пак да си знам и да не питам случайни хора. Ние ще сме в Св. Константин и Елена.

# 279
Силве,
при мен е същото положение с цеденето - я извадя 10-20 грама, я не, затова въобще не си играя вече да пробвам колко мога да изцедя. Бебчо го замервам, ами изсуква си детето понякога и по 130. Средно по 100 на хранене, като яде по около 8 пъти в денонощие. Но той като засуче, както ми са меки меки гърдите, и изведнъж усещам слизането на млякото...и така на периоди по време на кърменето шурва от гърдите от дълбоко навътре. Тоест млякото се произвежда на момента, в който той си засуква здраво. Това помпата, поне моята няма как да го имитира. Та си мисля, не се притеснявай, а изчакай да видиш как е наддаването.
И аз понякога изпадам в чуденки, но като гледам , ние тоя месец май сме направили 1500 грама.
Нашият от вчера е много пъпчивв, бяха ситни ситни пъпчици по личицето и мислех , че е акне. Но от вчера е изривче ситно червенко и по крачетата около памперса и тук таме по телцето. дали е от жегите, дали е нещо алергия.. в събота така и така почваме фенистила, з акойто ви споменах. Пък ако до тогава не се разкара ще тичаме на педиатъра Sad Уф. Ужасни горещини, бе.

# 280
Августа шашкам се ... ходих при личната лекарка и тя ми каза, че няма нищо притеснително и било от това, че се е нагълтал с кръв. А аз се притесних повече от вчера, защото и акито се промени, стана почти черно. Обаче като ака към 11 беше вече по светличко. Но пустата гърда още пуска кръв. А това бебе спи ли та спи, но доки пак вика да се не притеснявам щом не вдига Т. Мерихме го и е наддал 1 кг и вече е 5 650. От вчера не е връщал кафяво, само беличко. Оф, дано не е по-сериозно.
И точно сега тръгваме и на море и ще питам мамите от Варна - ако имаме проблеми на морето къде може да отидем във Варна? Дано не се налага де, но все пак да си знам и да не питам случайни хора. Ние ще сме в Св. Константин и Елена.
Не съм от Варна, но миналата седмица лежахме в Света Анна с тежко повръщане и разстройство и обезводняване, слава Богу ни спасиха  Praynig

# 281
Съншайн,от жегите са пъпките.Изчакай да стане по-хладно да видиш дали ще изчезнат. Hug

# 282
Тук е много ветровито и ние днес сме се покрили в стаята.

Ири, ние сме в Св.Св.Константин и Елена, обаче утре си тръгваме. Ще видим как ще е на връщане, но насам Сиана само спа. Спирали сме 2 пъти. Дали защото по цял ден сме навън, Сиси всяка нощ спи по 8-9 часа, а през деня си наваксва храненето и спи по малко. Ще видим като се приберем...

Аз нямам нужда да казвам на чуждите деца нищо - имам си Марки - той я пази много ревностно  Mr. Green

Аз пък ще шашна привържениците на неслагането на ваксини, като кажа че смятам да сложа всички ваксини на Сиана, понеже мисля че те са в пъти по-безобидни от едно евентуално разболяване от нейна страна. Ще й сложа и ваксина против ЧПВ. Алергични реакции към ваксините се проявяват доста рядко, дискомфорта реших да потушавам със Шуслерови соли. Нямаше ли преди няколко години епидемия от нещо, срещу което има ваксина...?

Уф, много ми е неудобно да пиша през телефона.

# 283
  • гр. Козлодуй
МамаАнелия ние тръгваме в неделя. И мен ме притеснява този вятър, ходили сме и друг път там по това време, но мисля да си взема дъждобрана за количката и да се пазим, че то вътре се не издържа. До плажа няма да стигаме, ама поне в парка под дърветата ще стоим, а и край басейна, че и там има дебела сянка Simple Smile. И аз за спирането си го пресметнах поне 2 пъти да спираме, но ще видим Борис какво ще каже Simple Smile.
А моето дете продължава да спи до мен на дивана, баткото влиза 100 пъти, но няма будене ...

# 284
  • Sofia
Здравейте,
Ани2, Браво на Юнака. Ние май сме добре от време на време хапваме нормално от време на време пак по малко. Уж не се панирам но доста ме притесни това задържане на тегло.
През уикенда Дани взе да се събужда по късно и все по късно и последно почна да пропуска и последното нощно хранене в 4 та прави пауза от 9 ч. Може би съм единствената която не иска нощта пауза но започнах да мисля дали да го будя или не. Докато го мислех той снощи се размърда и аз реших че ще се храним. Мисля че му е малко хапването и е доста малък.

Цветич,Дарка имате стиснати палци от мен. Praynig

Инсайд, Това което го изпитваш и аз го изпитвах две седмици. Дърпане, сукане по малко, не спане, нервност. Принудих се да давам от замразената кърма и нея не искаше а чая не отказваше. Аз биба тогава не давах точно с цел да не се успокоява с нея а да търси цицка, но вечерта нямах избор с нея го приспах на няколко пъти. Е не знам какво стана от тогава се кърмим почти изцяло легнали и като че ли този период отминава. При нас мисля че беше от газовете бях спряла Биогайята и тогава започна. Не мисля че кърмата ти е недостатъчна щом не иска друго. Дани е миналия петък беше 63 см и 5.380, не сте най слабите  Rolling Eyes, всичко си е в нормата.
За събуждането и ние имаме такива моменти според мен понякога сънуват, понякога ги боли коремчето а някой път просто от глад се събужда с рев  е тогава заспиване няма.
Според мен това са газове, имате ли проблеми с акането?
Ох докато пиша и той се събуди с рев определено го боли коремчето, но успях да го приспя но си мрънка нещо.

Зизу, супер ви е наддаването.
Хеберлея и при вас е супер, всички дечица са различни.

Хайде лек и прекрасен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт