В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 115
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Привет! 
Ние днес ходихме до педиатърката.  Тя каза, че всичко й изглежда наред и аз се поуспокоих.  Естествено, малко след това Лора се изака, а после - още веднъж Crazy  Слава богу, че каква нощ изкарах...Малкото пъшкаше и се гърчеше, а аз седях да й притискам крачетата към коремчето, че така й ставаше по-добре Tired  А бях и сама...Абе какво се ошашках не знам, ама дано не се повтаря вече Rolling Eyes

магнет, МамаАни, гадост Confused  Толкова са тежки тези коремни вируси ooooh!
На мен педиатърката също ми разрешаваше да пия прахчета newsm78

м-г, изобщо нямам идея за нещата, които питаш, но предполгам, че каквото и да избереш, изненадата ще е страхотна Hug

деска, дано е нещо моментно и да се оправят нещата при теб Praynig  Дали не е свързано просто със самата техника на изцеждане, а не с липсата на кърма?  И аз съм имала моменти отначало, когато цедя и рева, понеже нищо не излиза, и в един момент тръъгва... newsm78  Макар че точно ти имаш такъв опит с цеденето Rolling Eyes

# 376
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Тоя вирус е много гаден, нали и аз бях така миналата седмица. Аз пих само пробиотици (линекс форте) и ядох препечени филии със сирене. За Температурата парацетамол...За щастие на Крис нищо не му стана, нали казват, че ние уж ги пазим с кърмата Praynig
Охх с тея вируси взех да се притеснявам за това море, но пък ние Крис на плаж няма да го водим, изобщо няма да доближава пясъка и морето...
Бюти, Крис отдавна ака през ден, и съответно в деня в който не ака се гърчи повечко, както и се напъва, при което връща повечко мляко, така че е съвсем нормално, това което Лорчето е правила. Не се притеснявай, Крис си е така от 2-3 седмици вече, дори не мрънка като се гърчи, просто в просъница го прави и пак си заспива...свикна явно и той, че е така и сега сме си ок Hug
Деска, дано се оправят нещата, аз лично като цедя винаги цедя 1 час 120 мл...но при мен е нормално, защото го правя рядко...въпреки че имам доста мляко...дано при теб е само временно това Praynig
Моя мъж за сега не е тръгнал да излиза сам, само че от сега се пазари сега като отидем на морето да отидел с другите на дискотека, аз нямам против де, няма смисъл и двамата да си стоим като сме на морето, поне единия да отиде, пък и брат ми ще е там с него Mr. Green
Крис също има крусти, ама нещо не падат лесно с олио и четка...понякога ги чопла леко с нокът Twisted Evil така падат....
Аз утре не знам дали ще имам време да пиша и чета, че съм на фризьор и маникюр, после багажи работи...на морето не знам дали ще имам нет, така че може и да липсвам 1 седмица оттук, ще ми липсвате да знаете Hug И от сега предлагам направо за 7/8/9 -ти септември да си спретнем една среща в Борисовата Hug
Целувки на всички и до скоро Hug

# 377
Бюти, радвам се за Лора. Ще спиш спокойно тази нощ.

Магнет, дано бързо си отива този вирус...

Мама Ани, наистина, добре че Сиана е ваксинирана.

Зверче, хубаво да си прекарате на морето. И ти ще ни липсваш.
Аз на 7-ми имам изпит, но за другите дни съм ок.

Деси, ужас, дано нещата се оправят. Аз никога не съм цедила по 100мл, въобще повече от 80 не успявах да изцедя, а какво ли не правех, но при мен също така рязко се случиха нещата, та по едно време цедях по 10мл. Дано при теб обаче е нещо временно  Praynig

Лека вечер, момичета.
П.П с моите истерии напоследък и неразбирателството у дома...реших да си купя книга да се разсейвам. Всъщност купих си две, но едната точно на място. Хорхе Букай- " Да обичаш с отворени очи" - препоръчвам.

# 378
Ние се завърнахме успешно!  Simple Smile

На всички с неразположения пожелавам бързичко да отшумяват!  Hug

# 379
  • София

Ваче-кажи после как ще се справиш с крустите..
не съм Ваче, но... с бебешко олио преди баня и с четка от естествен косъм

Тъй, тъй...  Wink
Днес това правих, ама тя зарева и я нахраних и тя заспа.
Иначе се размекнаха и почнаха да падат като пърхут
Аз се върнах, отивам да ви чета  Hug Hug Hug

# 380
Едно среднощтно включване.
Момичета, благодаря за подкрепата. Бюти, както си и мислех и Ани2 го потвърди - всичко е на нервна почва (или цикъл ще ми дойде). В смисъл тя каза, че като се кърми рефлекса за потичане си се задейства сам, а аз като цедя, при мен ума играе голяма роля. Да ама аз тази седмица съм под стрес така да се каже и ето, резултата не закъсня. Марти като разбра, че стреса играе голяма роля за това ми положение взе крайно решение - от утре ми приватизира телефона и имам пълното разшешение да се правя на глуха, сляпа и каквато там си реша за хората дразнители около мен. Да видим до къде ще я докараме така.
Аз ще се опитам да поспя малко, че вече съм така  #Crazy

# 381
  • София
(София диша, но София скоро ще умре!!!) - за човека С. говоря, не за града.  Mr. Green

Joy Joy Crazy

Ама и ти си една люта.. да не ти е човек пред очите...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ичката, хич не се притеснявай за стара и нова школа  Wink Говори с пдиатърката си и ще стигнете до някакво споразумение. Аз на Саша съм дала пюре на 3 месеца. Нищо й няма  Wink Тя е захранвана по старата школа, сега педиатърката е друга и кактоизглежда е привърженик на късно захранване. Ще видим.. Аз имам особено мнение по въпроса и то не е еднозначно  Wink При ранното захранване всеки месец се добавя нова храна, а при късното това става на доста по-къси интервали. Ако аз от 3 месечна до 9 месечна съм захранвала постепенно, сега Рали ще трябва за около 3 месеца да опита всичко, т.е. за 2 пъти по-къс период. Е, вярно, че детето е по-голямо, ама айде да не се лъжем, че всички ние кърмени, некърмени сме захранвани рано. А както изглежда нашето поколение имаме по-малко алергии от сегашните малки деца и бебета. Така че факторите са си съвсем различни  Wink Никого не искам да ангажирам с това мнение, просто според мен е все тая кое захранване ще се направи. Аз лично смятам, в момента, в който на Ралка не й стига кърмата вместо да замествам с АМ да започна захранване. Поне така го мисля.. но не ми е на дневен ред е момента  Wink
Имаше хубава статия, мисля Ана я беше пускала за това как да познаем кога детето е готово за захранване.

Магнетче, какво го закъса... оправяй се скоро   Hug

Деска, стискам палци да си спокойна и да се стабилизират нещата с кърмата! Praynig

Кити, обади се, да знаем, че си пристигнала..  Hug

# 382
  • София
Нашето малчуганче упорито взе да става всяка сутрин в 7-7.30, явно това е положението засега Crazy  Не е толкова зле, де, аз се безпокоях да не е нещо към 6 Rolling Eyes
По случай, че пак съм първа тук слагам кафето и закуската, че нещо само на кафе без хапване го караме покрай мен тези дни Laughing

Хубав ден на всички, отивам да мием дупе и после пак ще се включвам Hug

П.П.  Благодаря на всички за подкрепата Hug

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 08:23 от Sleeping Beauty

# 383
                                                          Добро утро.

Бюти, мерси за закуската. HugАма не си само ти ранобудна.Даниела се е ококорила в 7.20, та я нахраних и скочих тук.

Ваче   202uu , и аз съм на същото мнение за захранването.И голямата дъщеря и близнаците съм ги захранила на 3 месеца.Нямат алергии, нямаха и проблеми със стомаха.И сега ще следя девойката-не и ли стига кърмата, ще започвам захранване.Те и тук лекарите настояват да се започва след 6-я месец, ама ще видим.

Момичета, днес съм за първи път на лекар след раждането.Отивам да видя какво ще каже док, че все още имам течове разни.Направо ми писна вече.Ще трябва да решим и проблема с контрацепцията, че тука не те оставят на мира, докато не вземеш мерки.

Много лошо това с тия вируси.Съчувствам на болничките.Дано скоро да се оправяте, че трябва да пазим бебоците.

Чин,  Hug кога успяваш да четеш за изпити?Нико по-кротък ли е вече?А Слав хич не прави добре, ама и ти не се давай, че отпусне ли му  края, тъй си отива.То е ясно, че децата са приоритет на майките, ама дето казва баба ми Асан хора не е ли?

Деска, абсолютно си права, че нервите и стреса влияят на кърмата.Ние юли месец имахме проблем с изваждането на акт за раждане на Даниела.За един ден нерви, моментално ми намаля кърмата.Пази се, че Йо трябва да яде. Hug

Една чудесна седмица ви желая, аз отивам да се приготвям за доФтор.

# 384
Добро утро!  Hug
Благодаря за закуската Бюти!  Hug
Момичета нямам грам време за нищо и не знам как ще е занапред.Как успявате?А уж живеем с родителите ми,а пак не смогвам дори да седна да постоя малко във форума.Сега Краси спи и аз използвам да пийна едно кафе,да изчакам да изпере "Мара" и да простра,че ще хващам към парка на въздух и спокойствие.Все още се кърмим и то успешно с всеки ден се моля да има и на следващия мляко за детето  Praynig .Виждам,че за захранване сте говорили-аз мисля да не чакам до 6 месец и от 4 да почвам по малко,че като почнат лекциите и 3 изпита имам да вземам не знам как ще я караме  newsm78 Мисля да пусна индивидуален план по майчинство,но все пак като дойде октомври ще се мисли на момента.
Хубав ден  Hug

# 385
Добро утро мами

Днес Оги е кротичък, сега го приспивам с полюшване и ви чета напред назад прибягвайки по страничките, че доста изпуснах тези дни...
В събота беше егати деня - нещо ме затресе и мен вируса, но мен ме удали само в гърлото където ми е слабото място. А и Оги не ни даде да спим през ноща та бяхме гроги, но с няколко осцилококциума и витамин С се оправих доста бързо и слава богу, че след 2 дни поемаме на голямо странство...
Кърмата верно пази дечица - Оги много бързо се оправи също.

Чин - книжката наистина е хубава! Преди месеци и аз а препоръчах като заглавие за семейства с проблеми.... На нас може да се кажи ни помогна в един доста труден момент. Хорхе доста ми харесва - вече 3 книжки имам негови.

Бюти - мерси за кафенцето аз допивам моето и докато малкия спи се захващам да оправя къщата, че е доста разхвърляно...
Моите дечица и двете са доста ранобудни - днес Оги спа с мен до 7.30, което си е направо късно!

За захранването - това което аз от многото четения съм запомнила - детенце е готово за захранване когато почне да си сяда на дупето (за да не се задави) и да може само да хваща с ръчица да кажем коричка хляб и да си я пъха в устата и най-вече е готово да поема твърда храна (или пюрета) без да се дави

Хубав ден момичета

# 386
Добро утро и от мен! Simple Smile
и ние напоследък сме от ранобудните- 7-7,30  малката вече гука бодро- бодро , а на мен ми се спиии... но яявно това е новият ни режим ,така че свиквам.
на кити и Зверчето- приятно пътуване и хубаво да си изкарате на морето!  Hug
Аз морето го гледах отдалече ,но пак се брои Crazy
Вачее, добре завърнала се! Hug
за захранването и аз ще наблюдавам и ще се водя по детето. Педиатърката смята ,че Венци с това бурно наддаване  може по- рано от 6-тия месец да започнем.
Хубав ден и усмихната седмица ,майчета Hug

# 387
Ехо, стигнах до компютъра Simple Smile
Кръстихме Явор с партизанско име Шуга бейб - не спира да се върти и да си яде ръцете, нервничи, спахме цяла нощ  неговите ръце в моите, за да може да се успокои  Shocked резултат - ясно е колко съм доспала  Twisted Evil
Чинче, не се безпокой за затлъстяването - Румен вървеше едро бебе - не толкова първите три месеца, но и след това запази темпа да наддава по килограм и на 6 месеца си беше около 9 кг, не помня точно колко. Аз имах сериозни притеснения за него, защото той не е по физическите усилия - дори като проходи, колко носене съм му удряла (затова те разбирам, вярно, че съм повече кила от теб, но колко време съм мъкнала 15 кг дете...). Сега обаче е клечка, теглото му вече години е едно и също, а и движението, без да му е любимо, не е проблем - даже си стана турист, макар и по неволя.
За захранването - това дали е едро бебето не ми се струва толкова важно - и Румен беше едър, но го захраних на 7м. (исках на 6, но забавихме заради операцията), при него това се оказа точното време. Иначе след четвърти навършен месец, при наличието на някои признаци, захранването може да си започне - такива са и препоръките - 4-6 навършен, като при бебетата само на кърма може и след шестия. Аз лично не съм привърженик на прекаленото отлагане на захранването (след 9 месец - има и такива майки, които смятат, че колкото по-късно, толкова по-добре) - и за него си има прозорец, и той е около първото полугодие - със захранването се развиват координацията ръка-уста, дъвченето, въобще движението на горната половина на тялото, в края на второто полугодие вече приоритет на децата е движението на долната половина и координацията на цялото тяло - пълзене, ходене.
Пеперудке, Ваче, Тина, липсвахте  Hug
Бюти, благодаря за кафенцето и закусчицата Simple Smile
Нилата, да, вкарахме го Явор в пещерите - в слинга и закопчан в якето не е мръднал даже. То не е и толкова страшно, като стане 8 градуса навън, няма да стоим само вкъщи, я Simple Smile
Чинче, ще потърся книгата  Peace
Магнет, как си?
Хубав ден от мене, девойки  Hug

# 388
Здравейте, колежки Simple Smile

Бюти, благодаря много за кафенцето...

Ваче, добре дошла...

Кити, да се отчетеш. Simple Smile

Ани2, успокои ме. Ти също си мъничка, как ти се отрази на физиката това носене на Румен?

Хеберлеа, радвам се, че бързо си оздравяла

За захранването- и друг път съм казвала, а и къдрокоска беше дала много хубаво линкове с информация. Аз мисля да се водя по Нико, когато спре да му стига млякото, ще включа и пюре. Ако той няма други планове, мисля към 5-тия месец да започна да захранвам. Ако беше на кърма, щях пак да се водя по него, но най-вероятно ако той нямаше нищо против, щях да изчакам до 6-тия.
Ранното захранване си има своите плюсове, но и минуси. Така че съм съгласна и с Ваче.
На мен са ми дали мед на 3 месеца, сега мед не се дава сигурно до 2 години.. но пък живота вече е съвсем различен, съответно и всички продукти.

Нико прави странни неща напоследък. Взе да прескача и това ядене в 6, яде в 12:30, като изпива около 150-160мл мляко и след това ми се буди чак към 8:30-9. Мислех, че е инцидент, но за 1 седмица е ял в 6 само веднъж. Притеснява ме само това , че при яденето в 8:30-9:30, изпива много малко 80-90мл. Вашите деца ядат по 7-8-9 пъти, а моя иска вече и на 5 хранения да мине.

# 389
Добро утро.
Бюти, благодаря за закуската.
Ние успяхме да поспим. От сутринта на два пъти вече цедя доволно количество, след малко ще ми е третия път, но нямам притеснения. Смятам, че преодолях тази криза, но наистина трябва да игнорирам дразнителите.
А то какво се случи. Не стига, че през седмицата свеки ме ядоса, а после и двете случки с детето на нашите познати ме извадиха от равновесие. В петък вечерта заминахме за Пепелина, където уж да си починем. Да ама там събота срещу неделя ей така от нищото взех, че не можах да цедя. Явно от натрупалото се напрежение в мен и то най-вече се ядосах, заради това, че все си премълчавам всичко. Вчера се прибрахме и аз започнах цедене на всеки час. Пратих Марти да напазарува и след 10 мин съвсем неочаквано, отново без предупреждение у нас цъфнаха свеки, брат му на Марти и приятелката му, и племеника. Аз почнах да се чудя кое по напред да направя - да се облека ли, че бях по халат, да оправя леглото, че бях си полегнала или да поразчистя в кухнята да им правя кафе. През това време те се накачулиха на кошарата и Йоана писна. Ама то и аз да лежа и изведнъж 4-ма непознати да започнат да ме щипят ще писна. Взех я да я успокоя, ама то те ме наобикалят от всички страни. Свеки реши, че детето е гладно, че кучето го е стреснало, но не и че те може да имат вина. В крайна сметка след 15 мин си тръгнаха, защото ревяла. Да де ама Йоана отказа в 18 часа да яде, след два часа стана още по-гладна, но така и не успях да я накарам да хапне. В цялата тази паника аз пък успях да изцеждам само предно мляко, то какво ли да яде детето. И така в един омагьосан кръг до 23 часа когато размразих читаво мляко, стоплих го. Йоана хапна и Марти я изведе на вън да заспи. В 1 и нещо вече доволно всички бяхме по леглата, ама какъв ден.
Ани2, аз трябва и ръце и крака да държа, за да заспи Йоана. Усети ли краката пуснати и почва едно ритане, имам чувството, че чак се превъзбужда от това ритане и обръщане насам натам и не може да заспи. Ей сега само прибрах ръцете и краката и заспа веднага. А ти знаеш, колко ценен човек си ми, нали  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт