В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 117
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Хей мамчета здравейте,тия дни нямам много време за нета,че все сме навън и резултата не закъсня...явно....пазете се, че има доста гаден грип,мен ме тръшна, не знам от къде се появи...диария,повръщане и температура,само се моля малчо да не прихване от мен и сега татко му го гледа.. Cry

Ваче-кажи после как ще се справиш с крустите..

# 361

не съм Ваче, но... с бебешко олио преди баня и с четка от естествен косъм
малко по малко си отиват

Бразилка, блазе ти Simple Smile

# 362
  • София

не съм Ваче, но... с бебешко олио преди баня и с четка от естествен косъм
малко по малко си отиват

Мерси Чин

# 363
И на Ники се появиха крусти само на бретончето отпред. Не съм ги третирала, но мъжа ми иска да ги махаме, може да му купя четка.

Ние днес се подвизаме на басейна пред блока. Днес ще пътуваме и гледаме да не се отдалечаваме много. А и ММ се зае да изчисти апартамента, че като сме тук за 3 дни го правим на нищо.  Laughing

# 364
Ние се завърнахме, та няма как да не се включа за излизанията. Ние излизаме всички заедно, т.е. ако позволява вземаме и кучето. Йоанка е навсякъде с нас, а и на мен също ми е приятно да съм сред хора някъде. Не се сърдя, ако Марти реши да излезе сам, защото понякога и аз зачезвам за по малко. Е при нас се получава заради храненето с шише, но това му е единственото предимство на това хранене.
Та като съм започнала за храненето - имам проблем с кърмата. До вчера всичко беше наред. Успях да регулирам количеството и до вчера 21 часа цедях по 160мл (преди цедях по 200 и ми идваха много и реших да намаля малко). В 0 часа обаче на цеденето едвам 50-60мл, а може и да нямаше толкова. Като стисна с ръка - пуска, а с помпана не ще и не ще. И така цяла нощ премина в цедене и сутринта в 6 - 180мл. Успокоих се и поспах малко. Преди малко си взех горещ душ, цедих. С триста зора 100мл. Сега пия чай за лактация, дано успея да запазя положението така. Имам едни предчувствия, че може да ми дойде цикъла, въпреки че пробвах кърмата - не е солена. А и ако е цикъл - много драстично ми намаля количеството. Не знам какво става, почвам да ровя из нета и да чета. Ани2, някаква идея?

# 365
Чин, наистина ме развесели.... Laughing !Толкова крехка , а такъв характер- браво! Laughing
Ани ,много ви се радвам - семейството ти е прекрасно- задружни и  големи авантюристи! Hug И на мен ми се ходи ,както вие го правите , но на този етап някак сме много плахи с таткото. Надявам се да се поокършим занапред ....все се притеснявам, ако тръгнем нанякъде, че малката може да се разкриви или да ревне.... не знам как вие се справяте?!?Или просто вашите бебчета са свикнали?!?
Та в този ред на мисли, Ваче-като казвам ,че на бебка не й понася пътуването много- много имам предвид ,че една част от него мина в рев, после в будуване и ядене на половин час #Crazyвиж на връщане беше по- добре-сън ,ядене , гушкане и пак сън и т.н.
за крустите- на този етап няма да мажа с нищо-изненадах се ,че педиатърката ми назначи млечна диета .Ще видим какво ще стане.
.....ох ,да се оплача- от три дни голям зъбобол.....пия парацетамол , но все се притеснявам дали е добре това?!?

# 366
Здравейте мами,
моят мъж има рожден ден много скоро и бих искала да го изненадам с нещо. Разглеждам един сайт http://snimkitevi.com/snimkitevi/gifts/start/print/. И по точно чудя се дали да поръчам картина на канава. Звучи интересно. Чета, че канавата е като платно за бродерии. Предполагам, че със снимка ще стои много добре, но не съм виждала на живо. Някоя от вас виждала ли е и дали е хубаво? В сайта има и фотокартина? според вас кое по-добре?

# 367
Рая, аз не обичам да стоя само на едно место, но се навивам да пътуваме с децата, защото мъжа ми е много отговорен и много разчитам на него. Дори и в чужбина ми се ходи с децата, но той не е съгласен все още да ги разкарваме толкова надалече.

М-я, аз на времето правих за подарък на мъжа ми снимка върху тениска, с образа на бебе Ивко! Още си ги пазим.

Hug

# 368
  • София
Спешен въпрос към АНА2: Ана,имам температура 38 и кусур градуса, какво е хапчето което мога да пия и да не навреди на бебето от кърмата?Пих Парацетамакс и не ми я смъква....другото,което да питам- за разстройствто педито ми каза да пия Ентерол-ок,но в листовката пише, да не се приема по време на кърмене,защото нямат изследвания дали вреди или не,твоето мнение какво е за този ентерол...

# 369
Magnet, против разстройство- сок/компот от дренки, но пък да не се запече след това Жорко?  Thinking

# 370
  • София
Magnet, против разстройство- сок/компот от дренки, но пък да не се запече след това Жорко?  Thinking
Той милия и без  това не е акал 2 дни....офффффф откъде ми дойде това до главата Rolling Eyes Cry

# 371
Здравейте! Нямам време за писане сега, затова само ще пиша на магнет: прочети тук - правилно си приела парацетамол, може и ибопруфен. Аналгинът не е първи избор, но се води за приемлив, когато друго не върши работа. Пикът на концентрацията му в кърмата е най-висок около 2 часа от приема на съответната доза и е добре в рамките на 30 минути преди и след този максимум да не се кърми. При парацетамола пикът също е около 2 часа след прием, при ибопруфена - около 3 часа. Прахчетата, съдържащи парацетамол и ибопруфен, не са добър вариант, защото съдържат и допълнителни съставки.
За Ентерол ще погледна и ще ти дам инфо, и него, и Смекта, и Хидрасек са ми изписвали за Румен, когато е бил малък, без да помня колко. Това, което мога да ти предложа с чисто сърце, е оризова вода - сваряваш няколко минути в една чаша вода една лъжица ориз, прецеждаш водата и я пиеш, както и споменатия компот от дренки.  Hug
П.П. Ентерол са си дрожди, така че не ми се струва, че е проблем...лекарката ти знае, че кърмиш, нали?

# 372
Ей това е ужасно, Магнет, нашият батко е със същия вирус! И аз знам за дренките, а оризова вода са ми давали като малка за разтройство..
Аз взех от онзи чай на Сиана и тя само това харесва да пие, освен кърма, ама май не й действа, единствено Дуфалак върши работа.

Благодаря ви за пожеланията, момичета, той днес не е повръщал и не е акал, откакто дадох Ентерола снощи. Обаче цял ден е с температура над 38 - вече 2 часа лежи с лимони на петите и оцет на челото. Панадолът не му помага Sad Още малко и ще вадя тежката артилерия - аналгина.
Сиана също ни спретна една изненада - както си спеше по цяла нощ, тази нощ се будеше на 3 часа и искаше да суче. Цял ден мрънка и иска да суче, не иска да спи за дълго. Преди малко я изкъпахме и сега спи - да видим докога. Иначе, наистина, добре че има ваксина  Praynig

Кити, лек път, мила и да се пазите!  Hug

Ваче, прибрахте ли се?

Волна пеперудке, браво на Даниела, да продължава така!   bouquet

Чинче, добре си го подредила Слав  hahaha

# 373
  • София
Ана2 мерси,да знае че давам кърма и странно ,каза ми да пия фервекс...аз докато чаках да напишеш изпих един колдрекс макс грип,че много висока температура имах-смъкнах я/засега/ но....
МамаАни,много кофти,вируса  е ужасен наистина...

# 374
  • Sofia
Ние наистина сме с АБКМ. Гастроентеролжаката, ми каза да продължавам с диетата и до 1 година няма да опитваме да се захранваме с белтък. Ако ми намалее кърмата да дохранвам Фризопеп за начало да си го купя а после да отида да ми изпише протокол. Питах я за реакцията при биенето на 5 валентната ваксина и тя ми изписа Фенистил на капки за 5 дни.2 преди ваксината и 3 след нея. Уж ни намаляват обривите, но по ръцете и краката на свивките още има от време на време, но се надявам да изчезнат и те с времето. Ние на 01.09 пътуваме за морето  и  аз няма да се включвам 10 дни. После ще се връщам да ви препрочитам
Лека вечер на всички и бързо оздравяване и възстановяване на болните!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт