В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Бюти, може би, защото не ака, затова повръща, поне при Нико е така.

Видях огромна падаща звезда  Mr. Green

И аз на това се надявам, дано да си права Hug

Блазе ти за падащата звезда, успя ли да си пожелаеш нещо? Wink

# 346
Говорих по телефона и реакцията ми беше: А! - падаща звезда...

За акането- малки са им коремчетата, когато не са освободили място, няма място за достатъчно млекце и се насищат с по-малко.
Нормално е вече да акат по-рядко, не се притеснявай. (въпреки, че знам, че това не е успокоение и докато не се изходи няма да се успокоиш)

# 347
  • Sofia
Инсайд, ех, и аз да бях 49 кг... или хайде 59 ми отиват, но и от тях съм мнооого далеч в последните 6 години.  Confused

Чин, ние сме имали подобни спорове с моя мъж при раждането на дъщеря ми, като стана тя на около година и половина, имахме мноооого сериозен финален разговор, че вече има семейство и чак тогава понамали излизанията. Иначе почти всяка вечер беше в близкото заведение... сега като сме и в друг квартал, съвсем рядко се губи вечер.  Mr. Green

Аз да не се хваля, но съм учудена днес, от ок. 19-19:30 Макси спи. Преди това от 16ч. спа, после се събуди и гледа детско с кака си.  Laughing Изобщо спокойствие. Сигурно ще ми се върне тъпкано след малко.

# 348
Момичета, не съм чела, но влизам само да се отчета, че се прибрахме, но пътуването беше кошмарно!  Cry
Марки се разболя тази сутрин на тръгване - повръщане, диария, а преди 3 часа вдигна и 38 Т
По едно време и на Сиана й писна да се вози в колата и тя се развика.
Сега си лягам тотално разбита и ще ви дочитам утре.
Надявам се всички да сте добре!
Лека и спокойна нощ  Hug
ПП Особено на Шунка  Mr. Green

# 349
АНИ2, как е малкият русокоско днес?

БЮТИ, спокойно, миличка, утре Лори ще е най-щастливото дете!

ЧИН, подкрепям те напълно Heart Eyes

ШУНЧЕ, може пък това да е новият Макси, дано Praynig

МАМА АНИ, бързо да оздравява Марки, добре че Сиси е с ваксина.

Лека нощ от мен, че след няколко часа тръгваме!

# 350
Урааа, успях, кирилиzатора най-после проработи.

Вие пиШете zа жеги, а тук времето се раzвали, дори вали дъжд.

Шунка, дано адаШа да кротува таzи веЧер и те остави да поспиШ.
Надявам се, проблемите със кърменето отминат при вас и да му се наслаждаваШ, както подобава.

Аz, мога да се похваля само с това, Че се преЧупих и не ми пука особенно къде кърмя, кърмя навсякъде-градинки, кафенета, търговски центрове. Даже мъжо е впеЧатлен. ИнаЧе плитката zахапка си е оЩе тук и ни съzдава проблеми  Cry

По повод иzлиzанията-моят мъж си иска старият начин на живот, но и детето да е с нас, с ресторантите, кафетата и най-вече екскурzиите. Ето сега zа денят след ваксината планува да пътуваме zа МÜнхен. Ами ако ваксината не ни понесе, къде да тръгна с бебе. Сърди се като малко дете като му направя zабележка че детето е малко zа някой мероприятия, и че трябва да се съобраzяваме с него. Иначе са голяма комбина двамата, много се гуШкат и се глеzят.

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 23:58 от Zizuna

# 351
  • София
Ваче, кога се връщате?
Аз не мисля, че е митология, защото съм го виждала с очите си, вече дали е само от биберона или е имало и друга причина не знам. Никола няма да заспива като баща си до 3 години с биберон пък ако ще война да става. Тези приказки на свекърва ми и постоянното тикане на бибата в устата ме карат да съм още по-категорична в исканията си.

Чинче, утре си идвам  Hug
За биберона е много 3 г. Аз също съм против биберона да се пъха без причина. На Ралка й давам биба само ако е нервна, Понякога дори и него не иска. А нощем заспива и го пуска, Цяла нощ си спи без него. Та ми се струва, че по тоя начин не би трябвало да има проблем. Но все пак няма голяма връзка между млечни и постоянни зъби.

Какво е това "София диша" Shocked Кога София е дишала... Sick

Кити, Ралка и тя така прави, забива нос. Аз не й правих никакви масажи и упражнения. Тук е студено и като я къпя бързам да облека, не я къпя всеки ден... а упражнения прави достатъчно като маха ръце и крака  Joy Не я слагам на корем, защото не иска  Confused Но днес я сложих пак и много стабилно се надигна... така че не се притеснявай за Дарка. Слагай за по малко и като лежиш пред личицето й я карай да ти се смейка. Мисля, че така ще й хареса и ще е по-уверена.
Лек път утре и поздрави на Бургас! Hug

Рая, и аз така реших, че е станало, защото по подбалканската е доста бавно и с бебоци не е удачно да се пътува дълго. Защо реши, че Венцислава не си пада по пътуването?  Grinning Ние ходихме до Троян и Ралка на отиване спа. На връщане зяпаше дърветата и кака си, която не млъкна.. Ралка й се хилеше, а Саша крещеше "Мамооо, сестра ми ме гледа и ми се смее"  Crazy Crazy Crazy Така че просто й харесваше да зяпа и бепе спокойна.. до едно време, в което почти до Копривщица вресна, та спирахме по тъмниците да яде  Wink

Ние на 1 септември сме на консултация  Confused
На Ралка също се появиха крусти, но ще се справям с тях от утре в София. Саша не е имала такива, но Рали има. Ще я оправя!

Много ми липсват снимките, ама не мога да ги гледам от тук че нета е лош. Като се прибера ще видя бебоците колко са порастнали и ще кача да видите Раличка. Heart Eyes

Чин че, за ергенските сбирки да се изкажа...  Mr. Green
Споко! Постепенно става работата, а като се роди второто бебе може да останат и в миналото  Twisted Evil
Представих си как си натирила Слав със скандал  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Бюти, а твоя мъж си е тактик направо.. хахаха.. много му се седяло с вас и не можел да откаже  hahaha hahaha
Без майтап ще ви кажа, че децата са си на приоритетно отглеждане от майките. Харесва ли ни или не е все тая..  Wink

Бюти и Ралка днес не беше акала до вечерта, което за нея е необичайно. Тя ака още от сутринта и така 3-4 пъти на деня. И беше много неспокойна и много плака. Накрая с 2 залпа изака бая. После пак рева. Ники, обаче има някакъв начин да я гушка и като я люшка тя се успокоява. и на цялата тази истерия изведнъж ми се втвърди едната гърда. Изцедих 125 мл Shocked и като се успокои така като я държеше Ники й бутнах цялото шише. Понеже по тоя случай ядох круши сега през нощта очаквам голямо уливане  Sunglasses
Но ако Лорка не спре да повръща я води на лекар. По принцип е нормално като се напъва да повръща,особено ако не е акала.

Мама Анелия, много неприятно.. дано да се оправя бързичко Марки  Hug Hug Hug

Шунче, спокойна нощ!  Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 00:38 от Vache

# 352
Аз станах много активна вечер напоследък... Mr. Green
Иси,дано всичко е наред! Praynig

Бюти,дано и мине на Лорка! Hug

За мъжете-моят не излиза много,много сам.Даже понякога го подсещам,че и аз да си поостана сама като децата заспят. Mr. GreenВ сряда го осавих в Банкя със С и се прибрах у нас с бебо.Излизах с приятелките ми да се почерпим за РД и си спах сама с него.Да ви кажа и на мен ми се излиза понякога сама и искам той да ги гледа. Mr. GreenАма докато се кърмим няма да ме огрее. :35
Иначе съм съгласна,че не може нещата за тях да са такива,каквито са били преди раждането на детето.И трябва да бъдат подсещани за това пък било то и така! Mr. Green Peace

Хиберлеа,Роси,може наистина да се уговорим.Ето и Ваче се прибира. LaughingДа не преместим срещата от Борисова в Люлин при фрапето?! Wink

Ани,много ме радвате(вашето семейство)! HugВсе така да продължавате!

Ани2,как е Явор?А Румен?

Буболинка,и аз често те мисля!Нали бях и в Кюстендил-все за теб мислех. Hug

Мама Ани,дано му се размине на Марки и утре да бъде добре!(да ти е жив и здрав,пропуснах да те поздравя за РД)

Поздрави за всички празнуващи месечинка! Heart Eyes

Лек път на тези,които заминават някъде.

Вечера ММ беше рожденник и си спретнахме малко парти.Изкарахме си чудесно! Grinning

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 01:46 от avgusta21

# 353
Добро утро ,момичета!
Дара още не е акала,опитах и със сапунче пак -е не става ,та и днес като мине ,ако не се е изакала какво да правя? Да й давам ли нещо и ако да какво ? Аз ям и круши и сини сливи ,но....
И друго -вече сме лакоми на 2ч и 20мин точно и не търпим и секунда,възможно ли е това да е скок в растежа,споделете как минаваха въпросните периоди при вас.
Моята майка снощи понеже знае желанието ми ,ако имам кърма , да захраня по-късно и тъй като вижда ,че Дара е все гладна ми казва май май моето момиче искаш ,не искаш ,ще й даваш сокчета от другия месец и после и пюренца ,че като гледам е голям гладник.Ми стана ми криво ,като знам ,че и педиатърката ни е от старата школа и ще има да ми ги говори ,а аз се моля да имам кърма и поне 5 месец да се захранваме.
Чин ,и моят мъж понякога забравя ,че вече детето определя деня и изобщо живота ,та често имаме скандали по този повод ....Особено напоследък никак не ми помага и ме дразни много сериозно.Затова пък вече вечер няма сготвена манджа вкъщи ,еми не мога с всичко сама да се справям ,8 пъти кърми ,2 пъти сутрин и вечер разходки ,чистене вкъщи ,перални ,гладене и той казва аз работя , а аз како правя стоя ли #2gunfire Така че няма манджа ,няма усмивки , а моята обидена и надута физиономия,та снощи как ме целува ела да видиш.

Ох всички отидохте на почивки ,а ние имаме нерви с колата -сума пари ще отидат и няма как ,а така ми се ходеше поне на балкан за 3-4 дни.
Днес ще е хладничко и ви желая прекрасни разходки с бебоците.

# 354
Августа  Hug
Да е жив и здрав мъжа ти!   bouquet

# 355
Здравейте, момичета...

Спокойно вече могат да ми викат "Лудото Ленче" . След като в 1 не се прибра и се оправда, че е зависим от един негов приятел, аз го заключих. Звъня над половин час, накрая звъннал на майка ми да ми се обади да му отворя и с това вече ме вбеси. Който излиза за по бира, а се прибира в 3- седи отвън!  Twisted Evil
Обмислям сериозен вариант да се прибера при наще и да не се върна поне месец-два. Някак си не мога да се примиря с това положение.

Мама Ани, дано е бил някакъв кратък вирус.  Praynig

Ваче, София Диша е ... затваря се Шишман всяка неделя за коли, има художници, дизайнери, разни интересни нещица по цял Шишман. Днес ще има също, мисля да се отбия
(София диша, но София скоро ще умре!!!) - за човека С. говоря, не за града.  Mr. Green

Кити, лек път, пиши като стигнете.   bouquet

Августа, да е жив и здрав мъжът ти имного да те слуша.

Ичка, много са зле тия мъже!

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 10:19 от chin

# 356
                                                     Здравейте, момичета.

След дългата и хубава ваканция, се завърнахме към реалния живот. ConfusedМестим се в ново жилище, установих, че нямаме достатъчно мебели, половината ни багаж седи още из кашоните.Хубаво, че голямото ми момиче е тук, че да помага.

Миналата седмица бяхме на консултация.Даниела е станала 5,500кг. и 55 см.Сложиха и две ваксини на милата, голям рев падна, ама това малкото зло.Като се разкриви това дете след два часа, че като писна, мъка мале...До вечерта рева милото.Добре, че температура не вдигна.Педиатърката каза, че се развива много добре, всичко е ок.

Кърмя я на поискване, но яде доста на често.Не знам нормално ли е за нейната възраст, ама не и ли дам, няма мир.Иначе и на мен вече спря да ми пука къде сме.Кърмих я къде ли не-посолства, ресторанти, търг.центрове, общини...Абе където я завари глада-там. Mr. GreenБиба не ще още от раждането си и това е.Мъчих се да и я тикам няколко пъти-няма и няма.Чак се дави да повръща милата.
 Иначе от раздаването ми се е паднало спящо бебе-поне за сега де. Mr. GreenСпи по цяла нощ от началото.Преди имаше едно хранене през нощта, което отпадна и сега след като яде в 9 вечерта, откарва почти до 5 сутринта-яде и пак заспива.Ако щете ми вярвайте, не съм изкарала и една безсънна нощ с ревове и истерии.За сметка на това обаче, будува много през деня и ми е трудно да се справям с домакинската работа, ама вече спря да ми пука. Mr. GreenИма все още колики, не си заминават гадовете, но не реве много.

Започна да раздава усмивки, дори с глас се смее понякога.Много е социална. Simple SmileМисля, че и хората започна да дели.

След жегите, които изтърпяхме по време на ваканцията, вчера вечерта тук падна сняг и стана много студено.Слънцето се показа днес, дано се стопли.Трудно ми е да изчета назад, нямам време.Дано вече да успея да вляза в нормалния ритъм на живот.

Пожелавам ви един чудесен ден. Hug

# 357
  • София
Спокойно вече могат да ми викат "Лудото Ленче" . След като в 1 не се прибра и се оправда, че е зависим от един негов приятел, аз го заключих. Звъня над половин час, накрая звъннал на майка ми да ми се обади да му отворя и с това вече ме вбеси. Който излиза за по бира, а се прибира в 3- седи отвън!  Twisted Evil
Joy Joy Joy
На цялото ми криво настроние успя да ме разсмееш!  На теб не ти е до смях, знам, ама добре си го подредила Mr. Green  Дано се вземе в ръце, не е добър вариант да си ходиш при вашите, поне според мен....След като му показа кой е шефа hahaha може да пробваш с добро...Понякога е изнендващо как лесно може да се извади душата на един мъж с малко женско гукане Wink

Аз отивам при педиатърката, довечера ще ви пиша!

# 358
Бюти, още ли не е акала Лора?  ooooh!

# 359
  • София
иРеТо, страхотна снимка Grinning Много си идеина, браво Peace

chin,   Joy Joy Joy

Буболинка,  Hug

Zizuna, блазя ти за пречупването Crazy Много искам и аз да мога да кърмя навсякъде Confused

Ние с мъжа ми сме от много време заедно и тези единични излизания отпаднаха преди много години. И на двамата ни е по - приятно да излизаме двамата, а да излиза само единият вечер се случва 1 - 2 пъти годишно и е прецедент. За това сега, с появата на Никола, нищо не се е променило. Дори реши да не се черпи с приятели, когато родих, защото се чудил какво ще празнува, като жена му и детето му са в болница и не му е спокойно. Трябва много да го похваля, защото ми помага толкова много с детето, че чак ревнувам Joy Може да прави всичко с него (освен да го кърми, но може да го храни с шише, защото го правеше в болницата) в някои случаи по - добре от мен. Вечер и сутрин ми е голяма отмяна, когато след като го накърмя го взима в другата стая да се приспиват или успкояват и ме оставя да поспя Heart Eyes Сега, докато писах това, осъзнах, че трябва да му направя някоя романтична изненада тези дни Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт