В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте и от мен!

Ани2, колко неприятно за температурата Confused  Дано не вдига повече от това!

Орикс, аз пък си мисля, че залъгалката ще е нещо доста полезно във вашия случай - хем бебето ще се успокоява, хем ти ще си починеш малко Peace  Аз също имах някакви скрупули отначало, но като виждам, че й помага, когато е неспокойна, не мога да не й давам...

Друг е въпроса, че няма да го оставя на 1 година, ходещ и играещ с биба... ако ще да се скъса от рев, такива случаи съм виждала с изкривени зъби от биберони, че предпочитам да бъда крайна.

Не че се съмнявам в теб, ама дай да видим какво ще стане, че като гледам малко от нещата, които сме си обещавали се случват досега... Mr. Green
Иначе, по-лошо могат да са изкривени зъбите от смучене на пръст Wink

Пък Лора тази вечер преяде (аз я усетих още докато ядеше, ама така с желание цокаше, че не ми даваше сърце да я спра).  В резултат на това около 40 минути мрънка в леглото и не можа да заспи(явно й е било лошо на коремчето), като я вдигнах повърна на три пъти, в следствие на което се разстрои и още поне половин час рева, докато я успокоя ooooh!  Та познайте дали ще я тъпча вече...  Май по-добре да не се е наяла и да иска пак скоро след това, отколкото така Rolling Eyes

# 301
здравейте мамчета:)искам само да ви поздравя и да нацелувате всички бебоци от мен Hug
не ви чета редовно,но надничам от време на време;)
надявам се,че всичко и всички са добре и ви желая само положителни емоции  bouquet
поздрави от мен на всички и много гунки на бебоците Crazy

# 302
  • гр. Козлодуй
Да споделя моя опит с бибата. Не съм я одобрявала и ми е било грозно да видя голямо дете на 2-3, че и повече годинки да е с биба в устата, затова се радвах, че баткото не я искаше. Избутваше я така силно, че тя излизаше от креватчето. Но ни се случи по-голямото зло, почна да си смуче палеца, и не само на едната ръка, а и на двете. сега на почти 6 години продължава да го смуче, обзалагам се че и в момента е с него в устата. какво ли не сме пробвали, но не се отказва. обещава да не го прави, но като му се доспи, хоп и го слага в устата. Като спи при мен съм дежурна да му го вадя. Резултата е - На 5 години започна да сменява зъбките и единият от долу вече е крив. горните 2 паднаха преди да са почнали да избиват постоянните и ходеше месеци без зъби и не можеше да отхапва нищо, само супи искаше да яде. Така както е тръгнало май жена му ще трябва да го отказва от смукането на пръстите Simple Smile.
Така че сега ако Борис иска биба ще му я давам, но не е изявил желание засега. Бибата като мине време ще я скрия, ще реве ден-два, седмица, месец и ще забрави, поне така си мисля аз де. Но изобщо не искам и двете ми деца да си смучат пръстите.

# 303
Аз пак замалко се включвам:)
Августа, цял екшън си описала , направо си го представям Mr. Green
Ваче,Цвети и аз исках да питам за температурата , защото ако се наложи изобщо не мисля ,че малката ще издържи няколко минути с термометър в дупето... Дано не се налага де...

Ана2 да, давам само по една гърда в рамките на 2,5 - 3 часа. През деня не е проблем не се препълвам , тя си изяжда повечето.  Но когато и да стисна гърдите си , винаги има мляко, дори току що да е яла. Затова си мисля ,че преяжда и особено ме притеснява повръщането. Вечер обаче се препълвам и ставам да цедя. Снощи уж само за да облекча по малко - сутринта гледам че са станали 120 мл. от двете гърди. Понякога цедя по малко преди хранене, за да намалее силата на струята, но май се получава обратен ефект, и всъщност си стимулирам млекопроизводството, вместо да го регулирам
А иначе като е сложена легнала пъшка и ръмжи и се опитва да се изправи и като попъшка 2-3 минути без да и се обърне внимание почва да реве.А като я вдигна да я взема  в себе си , се отблъсква с крачета и така  не мога да разбера какво я мъчи и в каква поза иска да лежи.
Ох, дано Явор бързо се оправи, много висока температура е това  Cry Praynig

Бюти, колкото и да бях против, наистина ще почна да давам проклетата залъгалка, барем мирясва за малко. Само по този начин може да кротува  , без да гълта мляко.Това, което е направила Лора тази вечер е нашето ежедневие...Дано не прави повече така Simple Smile

Бубулинка, и ние се сещаме за теб и ще чакаме хубави новини, когато му дойде времето Praynig Hug
Да си призная завиждам благородно на всички , които са на почивка. Аз не смея да мръдна  Cry а много ми се ходи.... Не знам дали ще се престраша за едно септемврийско море.

# 304
  • София
Добър вечер сладурки Hug
Бубулина, Hug Heart Eyes
Аз вече нямам скрупули за биберона, наистина в някой момента е много полезен, по-добре с него отколкото целия юмрук в устата Mr. Green
Бюти, така си е, по-добре след малко пак да яде, отколкото да преяде Hug
охх много неща щях да пиша, обаче нещо се сдухах и ще заспивам...лека и спокойна от мен Hug

# 305
Майчета здравейте!
Тук голямо хайманене пада. Тази вечер разходката пак беше в Несебър, посетихме любимия ни ресторант на брега на морето и след това се забавлявахме в Равда.

Вова, честно казано на мен не ми хареса да обикалям из вътрешностите на динозавъра. Доста е страшничко вътре. Иван излезе разреван. Той е по страхлив. Ако Стефи харесва стряскащи звуци, по екстремни усещания ще й хареса. Тук по курортите има такива атракции, само дето от вън не са толкова впечатляващи. Очаквах че е нещо по фино.

МамаАни, мен наистина ме шашна. Аз съм си против ваксините, то е ясно, но уважавам желанието на тези които държат на тях. Обаче специално за тази ЧПВ, при наличието на толкова смъртни случаи, направо се чудя кой иска да си я слага. Тя се слага на 12 годишна възраст. До тогава има време.

Бубилинка  Hug

# 306
БУБУЛИНКА, Hug Heart Eyes, много често мисля за теб...

АНИ2, миличкият Явор, дано бързо се свърши с тази реакция!

МАМА АНИ, и аз мисля като теб за ваксините, само че тъкмо заради това не можах да се преборя и ни отложиха с 2 месеца Confused

ЦВЕТИ, стискам палци на Симонка? Вие прибрахте ли се?

ЧИН, как е оченцето на Нико, нищо не казваш.

# 307
  • София
Ники дойде да ни взима и се добрах до лаптоп  Twisted Evil
Четох аугуста за богомолката. Винаги съм казвала, че това животно ми е най-противно на света и изпитвам панически ужас от него  Sick По едно време честичко влизаха богомолки в стаята на Саша. Тя е на зелени тапети и те ги привличат. Направо изпадах в потрес, а хич не съм от страхливите. Оня ден тук на двора се появи един скакалец около 10 см. Е, казвам ви щях да умра.. досущ като бомолка беше. Докато не го изкараха от двора не мирясах.

Чета ви за ваксините и ми наструхва косата  Sick другата седмица малка Ралка е на ваксина. Питах лекарката за калцивия глюконат и тя ми каза да не давам. Давало се само ако има реакция от първата ваксинация за следващите. Ще видим как ще й понесе. Дано да е леко  Praynig
Това с вдигането на температура не ми се вижда нормално. Излиза, че децата, които вдигат Т имат по-добър имунитет после.. при това положение Т няма да е страничен ефект. Та това обяснение ми звучи нелепо  Naughty Че се случва.. случва се, ама не е добре така.

Аз също смятам да ползвам живачен. Виж, бях забравила, че се вадят  деления. Цвети  Hug Hug Hug
Орикс, надигаш крачетата като при смяна на памерса, държих ги здраво и пъхаш термометъра в дупето. Само крайчето, разбира се. Температурата веднага започва да се покачва. Ако е висока смятай, че са няма и минута ще хвръкне. Дето се вика изобщо не ти трябва да чакаш няколко минути. После вадиш 5 деления от резултата, защото ректалната винаги е по-висока от измерената под мишница. Не е сложно, ама трябва да се престраши човек

Мейдънли, бях писала на теб вчера като ми се затри поста. За витамините на Мерц. Виж дали може да кърмиш като ги пиеш. Може би няма проблем, но все пак...

Бубулинка, как си, миличка! Hug Hug Hug

За бибата. Саша заспиваше с биба до към година и половина. Като при тръгване на ясла на година и 3 месеца започнахме да не й я даваме. И така постепенно се отучи. И сега Ралка не е с биба ако не заспива и ако не е нервна.
Чинче, това със зъбите е малко митология и касае деца дето до 3-4-5 г са с биби. Обаче искам да ти кажа, че Саша имаше млечни зъбки пефректно наредени. Това не попречи да се застъпят горните постянни и ще я водя на ортодонт. А и днешните биби са направени добре. Така че няма да се изкривят зъби ако детето заспива с биба. Бюти е права, пръста как изкривява, не е истина.
Орикс, аз настоях на залъгалка, защото Рали ме ползваше за такава и освен това като имаше колики яко се надумкваше с мляко и после още повече ревеше. Претовараше си стомаха така. Залъгалка по-добре.
Ралка много се лигави и лапа ръцете. Вече се замислям за едни биби чесалки гледах, май на Авент...

Айде полягвам аз морно, утре ще видя дали ще мога да пиша  Grinning

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 01:01 от Vache

# 308
  • София
Добрютро!
Интересно, че пак аз съм първа Rolling Eyes  Ми хайде едно бързо кафе да метна тогава Wink

Желая хубав ден на всички!

Ваче, хайде идвай си бе, жена, липсваш ни вече много! (абе, я си стой там на хубавото, ама наистина ни липсваш) Hug

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 09:45 от Sleeping Beauty

# 309
Здравейте...
Ммм какво хубаво кафе Simple Smile

Кити, за онази точица ли? Явно беше фоликулче някакво, изчезна, после пак се появи, после пак изчезна. Много му пораснаха миглите, та си мисля, че от това му се появи това "чудо".  Hug

Бюти, да, права си, да не се заричам, въпреки че се надъхвам за да бъда категорична и непоклатима след това. Друг е въпроса, че той не го обича много за сега, надявам се и за напред.

Ваче, кога се връщате?
Аз не мисля, че е митология, защото съм го виждала с очите си, вече дали е само от биберона или е имало и друга причина не знам. Никола няма да заспива като баща си до 3 години с биберон пък ако ще война да става. Тези приказки на свекърва ми и постоянното тикане на бибата в устата ме карат да съм още по-категорична в исканията си.

Ани2, а сега как е Явор?

Аз температурата я меря под мишницата, има много хубави и точни термометри на Чико, които само се допират до челото. Нямам такъв, но имам много добър дигитален, който измерва за 5 секунди, та успявам да го сложа под мишницата и той да не се мърда през това време.
Тази седмица май са последните дни на "София диша", ще се опитам да стигна до Шишман.

Хубав ден.. и спокоен.

# 310
  • София
Аз имам такъв термометър, който мери на челото за 1 секунда, но не е на Chicco, а на Safety1st.  Не знам доколко е надежден, но пък е много лесен за ползване, може да мериш и докато бебето спи Peace

# 311

ето го на Чико. Моя приятелка го има и сме го сравнявали с живачен, много е точен, пък наистина е лесен за използване.

# 312
Добро утро!
Орикс и нашта мома се държи странно в последно време с тази разлика ,че почти не яде.Няма апетит.Яде си ръцете(това е при всички),смуче си палеца когато и се спи(пусто не мога да я отуча) и се кара нещо,ръмжи,ломоти си нещо нейно.Като за десерт на всичко това хълца по 4 пъти на ден за по половин час.
Бубулинка,как си мила?Обикаляй,почивай,забавлявай се ,че после дупе да ти е яко. Hug
Кити,какво реши за тренажора.Ще пазаруваш ли?Че Цвети нещо каза ,че не вършат работа.
Ана2,Матейка много ми тормози цицките с някаква нова плитка захапка.Пуши си момичето,а после мама страда.Просто ми прави зърното на жмел..Премлясква,дъвче.прегъва.Махнах шишето и тя се обърка в сукането. SickНяма логика в това,но защо така съвпаднаха нещата.Ти имаш ли идея? newsm78 Свалихте ли Т на Явката.Как се чувства сега сладкото момче?

# 313
  • Cyprus, Пловдив
Добро утро!
Вчера не се добрах до лаптопа да се отчета след ваксините,за това сега-естествено пак плачкаше доста,после спа цял ден и вечерта след банята не искаше да заспи до към 23:00,като аз му се карам да спи,той ми се смееше  hahaha интересно на мен нищо не са ми казвали,че не може да се къпе бебето  Rolling Eyes какви са доводите?Иначе сме 6600г.  Grinning Отново казаха,че е "много активен",но той си е такъв още от корема,как не спира за  секунда да размахва ръце и крака  ooooh!
Ани наистина не знам дали са задължителни ваксините,така и не го проучих въпроса,след като с ММ не стигнахме до консенсус  Wink
Ани2 Явор още ли е с Т ?

# 314
Здравейте, момичета!

Аз стягам багаж та нямам много време............

СИЛВЕ, със сигурност ще купя кростренажор веднага щом се върна- все някаква работа ще свърши, не мога да се гледам вече Confused Храната няма да я намаля докато кърмя, защото поне на мен ми се отразява- няколко дни не ми беше наред стомаха и се подложих на лека диета (само ориз), веднага си пролича, а за мен най-важното е да има манджа за Дара. Не губя надежда, че някога отново ще видя 52 на кантара Praynig

Общи условия

Активация на акаунт