В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 131
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте,мамчета  bouquet

Буболинка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ани 2 ,дано температурата на Явор е спаднала и да сте имали една спокойна нощ Hug

Другите да ме извинят ,че не ги споменавам .Опитвам се да ви чета,но не успявам с писането.
Ние сме в Свищов при мама,но не за много хубаво.В сряда те ни дойдоха на гости в Търново ,за да видят малкия и майка ми с едното влизане в стаята му и каза ,че отново е с жълт цвят на кожата.Понеже нямам нито сили ,нито нерви да ходя в детското отделение в Търново,решихме да дойдем в Свищов.Майка ми е клиничен лаборан и веднага направихме изследвания на бебчо.Билирубина пак се е покачил и в резултат на това отново не се кърмим.И хемоглобина и белтъка му не се покачват CryАбе притеснена съм.В понеделник заминаваме за Плевен при доц.Недкова на обстоен преглед.Стискайте ни палци.

Целувки и прегръдки на всички от нас Heart Eyes

П.П Ние още сме без сложени ваксини  ooooh!

# 316
  • София
интересно на мен нищо не са ми казвали,че не може да се къпе бебето  Rolling Eyes какви са доводите?

Сигурно защото тези, които говорят за некъпане, са с един месец напред и става дума за следващите ваксини Wink

кити, ама то само ориз не ми звучи като много лека диета Rolling Eyes  Аз не мисля, че гладуването е добър вариант за сваляне на килограми и без това...Но живот и здраве имаш време да се върнеш във форма, малко търпение и според мен няма дори да имаш нужда от диети Hug

иси, много стиснати палци Praynig  А защо спираш кърменето? newsm78

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 11:42 от Sleeping Beauty

# 317
  • гр.В.Търново при моя любим
Бюти,защото смятат ,че е кърмаческа жълтеница.В кърмата ми има белтък,който неможе да бъде усвоен напълно от черното дробче на Жорко и се натрупва и от там се покачва този билирубин.Оказа се също че моя хемоглобин и белтък са ниски ...вследствие на това няма как на бебето същите показатели да се покачват и също са ниски.

Абе една манджа с грозде....дано по бързо се оправи малкия...без значение дали ще е на кърма или на АМ.Просто искам да е добре.

# 318
  • София
иси, разбира се, че основното е детето да е добре, без значение на кърма или как!  Аз просто не разбрах причината и затова те попитах Hug  Дано всичко да се нареди бързичко Praynig

# 319
Бубулина  Heart Eyes  Hug

Иси, весело прекарване при мама, да си починеш.  Hug

И на предните ваксини не го къпах. Не се къпе, заради боцнатото на крачетата и евентуално възпаление от шампоан/душ гел, мазила разни. Промивах само с Риванол.
Частния педиатър каза, че не е проблем ако го изкъпя, вода нямало да влезе в дупчицата  Mr. Green
За всеки случай, аз не рискувам.

# 320
Мами,здравейте Simple SmileМинавам набързо да кажа,че аз меря Т с електронен термометър,а нашето педи казва,че е хубаво след ваксина е хубаво да се даде панадол,който да регулира Т ,ако има евентуално и да не се къпе съответната вечер,т.е. да не се мокри поне мястото на ваксината.Иначе ние спряхме кихането,не знам нещо ли и подразни носленцето newsm78
Ани2 надявам се,че Явор е по-добре.
Исии аз съм от Свищов,по-скоро мъжа ми,ако имаш време да се видим,но се моля  първо резултатите от изследванията да са добри Praynig
Мами да кажа ,че утре ще ходим на гости във Варна ще сме там няколко дни.С малко дете на гости малко странно,но сме обещали ,пък и Дарка много обича разнообразието.Да се похваля,вчера Дария се засмя с глас ,първо се стреснах,но после аправо щях да я оставя без дъх от прегръдки GrinningХубав ден момичета,може би ще пиша вече чак като се върна Hug

# 321
  • София
Хм, на нас педиатърката ни каза, че няма проблем да я къпем след ваксините само с водичка...

# 322
ИСИ, дано скоро всичко е наред при вас  Praynig Нещо обаче ме озадачи-аз съм с нисък хемоглобин и нисък белтък след раждането, но при Дара няма проблем, трябва ли да се притеснявам? А за ваксините- и ние сме чак за октомври Embarassed

Мамчета, а забелязвате ли децата да променят гласа си? Дара отдавна се смее с глас, но от вчера гласът й е различен, някак гърлен... Аз естествено си изкарах акъла и бегом при частния лекар, нищо нямаше, слава Богу Praynig, но ми е много странно....

ВАЧЕ, да ти се оплача, Дара вече хич не иска да си държи главата, колкото повече я тормозя, толкова повече забива нос Confused

# 323
  • Добрич
Привет, дружина!  Laughing
Хм, на нас педиатърката ни каза, че няма проблем да я къпем след ваксините само с водичка...

И нашата така каза.  Peace Simple Smile
Бубулинка,  Hug!
Исинце, стискам палци, мила, всичко в най-скоро време да се нареди!  Hug
Зара, Кити, хубаво да си изкарате!  Hug
Красавице, мерси за кафенцето, въпреки че аз не пия вече!  Wink
Ани2, как е Яворчо?  Hug
Термометрите - и аз меря с дигитален под мишницата. Бързо става за има няма няколко секунди.  Peace
Ваче, голяма почивка си направихте, браво на вас!   bouquet
Пеперудке, ако четеш...още чакам разказчето.  Wink Hug Липсваш!  Hug
Августа, милата какъв филм си имала...В началото с привкус на ужас, а в последствие трилър примесен с екшън.  Mr. Green Hug
Хубав ден!   bouquet
П.С. Кити, не съм забелязала такава промяна в гласа на Вихрен, но вече втори ден му е прегракнал. Нямам идея защо.

# 324
 Hug Мили мамчета ,привет! Чета , но все не остава ред да се включа по - подробно. Стискам палци на всички бебчета с предстоящи ваксини и на Явор и Нико да минат по- леко периода след боцването Hug
Хеберлея, Аугуста .... май ще се присъединя към люлинското ви фрапе... Laughing
Вачее ,  Hug,така ме е яд ,че не успяхме да минем през Копривщица- мъжовете настояваха да пътуваме през магистралата и аз склоних....
Иначе и  аз на два часа вземах малката на ръце и в общи линии почивахме на често- Венцислава май е от децата , които не си падата много по пътуването- приплакваше и се кокореше ,та бях нащрек през цялото време.
Набързо да си кажа ,че вчера ходихме на частно при друга педиатърка , че от нашата никак не съм доволна. Ще бие ваксините  вкъщи , на този етап ми смени АМ- пиехме Хип комбиотик , а сега ни препоръча- хип или Нан -ХА. Това е заради леко жълтаникави петънца по главичката , които можело да станат крусти. Според нея крустите са проява на евенуална алергична реакция , т ъй като аз си пийвам и хапвам млечни неща. Та така... на диета съм и ще видим  какво ще стане.
Що се отнася до наддаването- Венци  вече е 6,300 и е 63см. Май доста бурничко растем!! Laughing
уф,браво..успях почти всичко да си напиша...
после пак..надявам се
 гуш и доскоро Laughing

# 325
Здравейте! По-добре е Яворче, благодаря за загрижеността  Hug
Рая, добре дошла! Крусти имат почти всички бебоци, минават си...не бих им се вживявала...
Ние сме темата на големите бебета, бе хора! Simple Smile Та Явор е наддал по кило за всеки от месеците и е от най-леките Simple Smile))))))))))))
Къдрокоске, как сте вие?
Кити, не се притеснявай за всичко  Hug Твоят ХБ е имал значение по време на бременността - сега вече е важен за теб самата.
Иси, писах ти и на лични - и Ани, и Бухта имат бебоци с кърмаческа жълтеница. Има вариант дори при много високи стойности да не се прекъсва кърменето - кърмата се пастьоризира на водна баня до 60 градуса. Доц. Недкова за щастие е привърженик на кърменето и вероятно ще ти спомене този вариант.
Бубулинка,  Hug
Силв, за съжаление като стават по-големи кърмачетата често се вмаймунясват и почват да сучат със собствено мнение -  по-плитко, да се въртят, да си чешат венците с цицата - и Явор се пробва да го прави Sad Развалям вакуума, скарвам се и пак слагам - надявам се да се усети, че иначе манджа няма...
Зара, приятно прекарване!
Ориксче, а да опиташ с по-голям интервал на една гърда? Пробвай по идеите от статията за хиперлактацията, ако искаш.

# 326
Аз да почерпя Simple Smile Моето малко съкровище днес става на 3 месеца.

В понеделник сме на консултация да видим как сме наддали този месец, а и да ни сложат ваксините. Това да не се мокри мястото на ваксината явно всеки лекар смята различно, преди когато слагаха ваксина на гърба пък ни казваха да правим студени компреси (с вода), за това хич не се притеснявам да мокря, но същия ден не къпя, ами ако нещо е взело да вдига температура пък аз да го цопна в топлата вана НЕ Naughty по скоро заради това.
Термометър използвам електронен и го слагам под мишницата, нещо не ми се нрави идеята за ректално измерване.
Ана2 много хубави снимки, да не влезнахте с бебето в пещерата  Crazy, нали казват, че вътре било много студено. И ако може да споделиш дали си доволна от кошницата ви за кола, че ми предстои да купувам, а твоето ми хареса, Явор спеше блажено  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 15:23 от nilata

# 327
Здравейте, момичета  Hug
Бубулинка  Heart Eyes Hug
Кити, на Алекс гласа му се промени - стана по-силен  Mr. Green  Hug
raya07, браво на детето, нека си расте  Grinning
Ани2, сподели - как е Явор? Simple Smile
Иси, дано всичко е наред  Praynig
Аз имам дигитален термометър на Canpol, но много бавно мери Т. Но пък и не се е налагало да меря много досега... Иначе и нашата педиатърка не дава да къпем след ваксини, но не е обяснявала защо.

# 328
  • гр. Козлодуй
И аз искам да почерпя, Борис днес става на 2 месеца, но нямам снимка да сложа, пък и не знам как /много съм скарана с тази процедура/

Вкъщи има кростренажор, но не мога да кажа дали има ефект, защото само ми беше мерака, почти не съм се качвала на него, а сега само да се кача и Борис почва да реве, та с отслабването май няма скоро да се справя Simple Smile. То пък и кантара ми се развали, не мога и да разбера колко кила съм, но поне ми вдига самочувствието, показва 43 кг Simple Smile.

Акото на Борис започна да става от черно зелено-жълто и се надявам да си стане пак жълто, но пък ака само по един път на ден, но много здраво, омазва се целия и пада едно миенеее.

Ами аз почвам да си стягам багажа и утре живот и здраве сме на морето Simple Smile.

# 329
  • Добрич
Рая, и от мен добре дошли!  Wink
Нилата, честита ви месечинка - трета! Растат си децата...  bouquet Аз доколкото помня Ани2 беше писала, че точно на 3 месец на Яворчо бяха на посещение в Ягодинската пещера, та да - вкарали са го вътре.  Wink Ама, нека и Ани2 си каже, де, да не й вземам думите.  Laughing
Ани2, радвам се, че Явко е по-добре. Тези три ваксини /на 2, 3 и 4 месец/ са доста силни, та може на следващите да няма такава реакция при Явор, дано!
Мерси, че питаш за нас, но няма нищо кой знае какво ново, та затова  и не пиша.  Grinning Най-хубавото е, че вече не ме болят зърната. Вих си цоцка все така често, но вече поне не боли, което си е супер за мен!  Wink
Ири, честита ви и на вас месечинка!   bouquet Пристрастна съм към името Борис, вижда се защо.  Wink Да е здравичък!  Peace Весело изкарване на морето!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт