Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Bub_ столчето за кола си купихме 9 - 18 кг. на  maxi-cosi priori-xp
http://maxi-cosi.com/products/car-seats/toddler/priori-xp.aspx

# 106
 Tada   Днес и ние ставаме на половин годинка!   261uu
Черпя ви виртуално по една боза, а ако много ви се допие, отидете в най-близката сладкарница "Пчела" - макар и с подсладител, там е най-вкусната Simple Smile
Колко бързо минаха шест месеца ... ! Честито и на другите бебоци  в темата, които днес правят 1/2 годинка или 5 месеца Simple Smile

Мигио, честито ви второ зъбче Simple Smile Как тече при вас подготовката за гръцката почивка? Не остана, а? Аз вече започнах да разпределям багажа, защото няколко големи пакета ще изпратя по автобус до Атина, иначе няма как (ние сме без кола - Буб, така че за столче за кола нищо не мога да кажа). И пюрета, и мляко - всичко съм си купила за целия период - не мога да рискувам с гръцките им варианти, а и ще бъдем в малко градче, където изобщо не знам какъв е избора.

Вчера срещичката беше много приятна- много се радвам, че се запознах  с нови мами  Hug

Месото (пилешко само засега) започнахме да опитваме по малко  след като вече 40 дни бях  захранвала със зеленчукови пюрета.
  Жълтък до десет месеца (подобно на Жени) със сигурност няма да давам, а после ще видим как вървят нещата.

Бръмбъзък и Ласко - добре дошли  Hug

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 09:24 от sirence

# 107
Добро утро,мами Simple Smile Да попиша малко преди да съм се юрнала в ежедневните...
Планирате ли още деца? Ако да, кога?-Ние планираме,ама не се знае за кога.Според моят съпруг ако може сега-сега ще е Simple SmileТо като се замисля ако знам,че ще устискаме финансово и аз няма много да се мотам ама...ще трябва май да почакаме поне 3 г.пък кой знае може и по-рано.
Как се предпазвате от нежелано забременяване?-Засега и ние с прекъсване ама май ще трябва да се измисля нещо.
Какво ви е мнението за бънджитата/проходилките?-Аз съм "за",но мисля да поизчакам още малко.Или и да слагам в проходилка ще гледам да си виси,като в кенгуруто да не се отпуска на крачета още.Мисля да направя консулт с ортопед за това до колко Ели е заякнала и да почакам ли още.Ако вие сте се консултирали вече-пишете.
Бихте ли сложили детето си в такова?-Бих,само нека закрепне.
Колко време смятате да ползвате майчинство- 1,2 години или повече?-Аз имам желание да си ползвам двете годинки и така да се връщам,но и ма вариант и след първата да се върна.Ще видим какво ще е положението.
Сами ли живеете с децата и съпрузите си или със свекита, баби, дядовци и прочие и как се разбирате с тях?-Ох,болната ми тема SadКъм момента сме при моите родители.Трудничко е доста хора на едно място ама няма как.Колкото са помощ,понякога толкова са и нерви Simple SmileМечтая си да си имам собствен дом,собствена кухня и да си се ширя...дано стане,стискайте палци.
Оставяте ли количката с бебето пред входа на по-малък магазин, в който не става да се влезе с количка?-Количката оставям навсякъде-Точица никъде Simple Smile Винаги с мен.
Трябва ли да свикваме с нахалните и нетактични непознати ???-Не,не,не и пак не Simple Smile
Успявате ли да се лакирате?-След ноктопластиката от сватбата така окипазих ноктите си,че нямам желание да ги лакирвам а и те не растат Sad
Тази ви бременност планирана ли беше или не и как реагираха по-големите ви деца като им казахате ( за тези, които имат по-големи дечица)?-
Планирана беше,нямаше на кого да обясняваме Simple Smile

# 108
Добре дошли на новите мами и от мен   Hug.

Sirence, честито   bouquet, да сте живи и здрави и все така да не усещаш времето как лети Grinning
Мигио - честито и на Вас нова придобивка, дано не се мъчи при излизането на всички зъби, че като се замисля какво ме чака с тези зъби  Shocked
 Буб, нашето столче е наследство от сестра ми, но като гледам ще да е до 10-11 кг., но мисля че продават столчета от момента на сядане (май на Бертони гледах, но не съм сигурна).
На въпроса дали планирам второ дете - май, май за близките години не, пък като се замисля с тая бременност ми се ще да абдикирам  Mr. Green(за разлика от мъжо)

Хубав и спорен ден на всички  newsm53, а на мен успех, че ме чака оборка в кухнята  smile3507

# 109
Вижте на какво попаднах...

Един круиз с дъх на бриз

Растящ в първичния бульон
делях си клетките улисан
и не разбрах, как ембрион
превръща се в човек замислен.

Живеех на една планета
от девет месеца щастливо,
поритвах весело с крачета
закотвил пъпа си грижливо.

Тъмничко, но топло беше
в моята мъничка страна,
ала бриза ме зовеше-
трябваше да се родя.

От де яви се туй цунами,
то ме изхвърли на брега
и трябваше да викам мамо
от глад да ме спаси жена.

Блажено спях забавил ход,
под път от млечна светлина-
дрейфувах като платноход,
полегнал на една страна.

Опитвах да се потопя
в горещи, солени вълни-
изхвърляха ме на брега
връз дюни прани пелени.

# 110
Здравейте момичета, не мога да ви изчета и се включвам с анкетата само да ви следя Hug.

Планирате ли още деца? Ако да, кога? - никакви деца повече, имам си две и ми стигат, таткото е толкова въодушевен от малката душичка, че започна кампания за трето, но аз не се давам. Моето лично мнение е, че аз няма да съм достатъчно адекватна за три, сега едва смогвам качествено да обгрижа тези и това ще остане.
Как се предпазвате от нежелано забременяване? - и ние сме на "пази ме, пази се", но още не ми е идвала менструация, та не се шашкам, после ще видим, гледах реклама за едни пръстени, трябва и да разуча геловете и мембраните колко са вредни за кърмачки.
Какво ви е мнението за бънджитата/проходилките? - категорично против, тук ортопедите ги отричат, пък аз имам гръбначно изкривяване и знам на собствен гръб (буквално) колко е лошо и какви са последиците, така че в никакъв случай не смея да рискувам да докарам такова заболяване на децата си. Баткото съм го гледала без такива екстри и нямаше проблем.
Колко време смятате да ползвате майчинство- 1,2 години или повече?- вече работя (затова и изчезнах), тук майчинството е една година, та нямам избор, иначе работя у дома и вече започнах активно да работя (няма начин ще си изпусна клиентите).
Сами ли живеете с децата и съпрузите си или със свекита, баби, дядовци и прочие и как се разбирате с тях?- сам самички, свекърва ми почина един месец преди да се роди бебка и да си призная ми идва нанагорно, докато беше жива много се оплаквах от нея, ама сега ми липсва, че и на зъболекар не мога да отида, все трябва да моля някоя съседка за помощ.
Оставяте ли количката с бебето пред входа на по-малък магазин, в който не става да се влезе с количка?- тука няма такива магазини, но в градината на баткото затвориха асансьора и се налага да оставям количката, никога не съм си помислила да оставя бебка без мен. Често се комбинираме с една приятелка, която също има бебе и дете в градината, пазим си взаимно бебетата.
Трябва ли да свикваме с нахалните и нетактични непознати ???- в никакъв случай, ама те бебетата си го показват де, като нацупи устата и включи сирената самите нахалници се отдръпват.
Успявате ли да се лакирате?- и преди не съм се лакирала, сега пък съвсем не, едва успявам да си тегля един епилатор, и самобръсначки съм си приготвила в случай на нужда (лято е все пак). Обаче да се похваля, веднъж успях и вана да си взема, да се поглезя значи  Wink
Тази ви бременност планирана ли беше или не и как реагираха по-големите ви деца като им казахте ( за тези, които имат по-големи дечица)?- планирана, желана и чакана, в групата на баткото имаха още две-три беременелки, учителката беше така любезна и ги беше подготвила всичките за идването на онези бебчета, така че ние нямахме никакъв проблем, малкия беше много доволен, че ще имаме бебе.
Лек ден ви желая и приятни разходки.

# 111
sirence, честито на Марио!
Аз днес имам рожден ден и също искам да почерпя! newsm38
Скромна почерпка, но от сърце (признавам си, че не знам как да кача картинки във форума)
П.П. А бозичка точно си пийвам, та съвсем точно ми идва за здравето на Марио  Hug

# 112
Честит рожден ден  Рачолина! newsm59
Честита половин годинка на малкия Марио и другите бебоци, които правят 1/2 годинка! kyllmg
Да сте здрави и много щастливи!

Ние още не можем да се организираме да излезем в тази жега, но се надявам до час да успеем. Rolling Eyes
Хубав и успешен ден на всички Laughing Two Hearts

# 113
Коммелина, и Ева не седи сама, но столчето за хранене е с доста голям наклон назад, ако има нужда бебо да полегне, докато се храни. Wink
brambazak, Lasko, добре дошли! Hug
Рачолина, честит празник! newsm59  uraМного здраве и прекрасни мигове с малкото съкровище и цялото семейство, разбира се. Simple Smile
 Ние с този морков нещо не сме "приятели". Ева едва изяжда 4-5 лъжички. Ама колкото-толкова. Все пак нали целта е да се запознае с различни вкусове, а не да се наяде, та не съм се притеснила. Simple Smile
 О, и честито на Сиренце за 6-месечието. И ние сме от празнуващите днес! Честито и на другите бебенца!

# 114
Честит рожден ден,Рачолина,да си жива и здрава и изпълнена с положителни емоции Hug
Честита половин годинка на Марио,да е все така чаровен и усмихнат Hug
sirence,на мен ми е лесно с багажа на Бобчето,тъй като е само на кърма и няма да носим съдчета,бурканчета и всякакви други ектри.Умишлено отлагам захранването за след почивката,а и точно тогава той става на 6 месеца Simple Smile

# 115
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Добре дошли на новите мами!   bouquet
Рачолина, честит рожден ден!  Tada Tada
Честито и на всички месечинки и зъбчета!  Hug
Комелина, да се оправят бързо с Тошко.  Hug Hug За пловдивската среща предлагам, за да сме чсички да е след жегите и почивките.
На всички, които тепърва ще ходят на почивка пожелавам безоблачно неше и топличко море Laughing.
Колко много сте изписали, да споделя и аз. Дара все още не стои седнала, но има голямо желание  Mr. Green. Все се набира да сяда като е в шезлонга или в количката / за лятна колкичка използваме столчето за кола на Бебе конфорт 0-13 кг., модел Streety/.
За захранването - от 3 седмици си хапване зеленчуково пюре - картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак - в този ред. Времето за  въвеждане на новия зеленчук е около 3-4 дни. Започваме с 2-3 лъжички, после около 30-40 гр., 80 като стигаме до сега до 120. Давам пюрета на Гербер и Хип - еднокомпонентни. Правих и домашно от тиквички  Grinning. Като стигнем количество от зеленчука около 120 гр. смесвам с малко картоф и накрая 60 мл. АМ. Поне месец ще давам само зеленчукови пюрета за обяд докато заместим напълно храненето. Каши безмлечни ще въведа след това. После мисля менюто да е :за обяд заланчуково пюре, за следобедна закуска каша + плодово пюре и след това ще въведа месните пюрета, жълтъци и прочие. По тази схема мисля да се водя и дано всичко е ОК и нямаме реакция от някой продукт  Praynig.
Храним се в шезлонга. Понякога много и харесва да казва : "брррр" с пълна уста и познайте какво се случва  ooooh!. Та, да питам петната от пюрета с какво премахвате  Thinking? Щото на някои дрешки си останаха следи от морковче  Tired Tired.
Дълго стана, ще ме извините, ама така е като се включвам чак сега.
Хубав ден на всички!   Nature Sunny

# 116
  • София
Привет, момичета!

Честити половин годинки на Ева на ena4, Марио на sirence и Александър на тони бонбони!!!

Честити 5 месеца на Елица на megi4ka_bl, Теодор на Stacked и Виктория на *el*!!!

И ние вчера станахме на 5 месеца! Кога отлетя това време, не знам...

Racholina, честит рожден ден, да си жива и здрава и много да те радват всички твои любими хора!!!
Добре дошли на новите мами!!!

migeio, честито зъбче!

Bub, ние все още си ползваме столчето, което видя вчера. То е до 10 кг. и все още не съм проучвала. Иска ми се пак да е Mutsy, но сега като погледнах другото кошче е до 13 кг., а ми се иска да е заповече.

# 117
Racholina, честит рожден ден! Бъди щастлива, здрава и обичана!  bdbaloni

Сиренце, честита половин годинка на Марио!  baloni
Малеее как се минава времето......да не повярва човек!

Днес направих домашно пюре от картоф и тиквички. Много й хареса Simple Smile Само не знам как почиствате тези тиквички....семките са много дребни и малки и направо изрязах почти цялата месеста част. Няккой, който е правил домашно такова пюре, нека да сподели моля как е процедирал Wink

Благодаря на момичетата за отговорите за столчетата. Нашето, което е в момента е до 13 кг, но на мен ми се искаше да мога да почна да я слагам вече в по-голямо. Можеби нещо подобно като това на Таша, ама явно още сме много малки. Не знам кога ще ги достигнем тези 9 кг 
newsm78

# 118
  • София
Една седмица ме нямаше и съм ви изпуснала. Ще падне четене.

# 119
  • Видин
Буб, белиш кората и после режеш само месестата част без семките. Малко е, но какво да се прави  Laughing Аз ги давам със семките, но аз го карам малко през просото с това бебе  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт