Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 817
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Кукуландия
Един бърз запис от мен с данните от консултацията в понеделник. - 6620гр. и 65см. Наддал е 400гр. и 0 см. Последното ще го проверим тази вечер, че не съм много сигурна в сестрата.

# 91
 newsm53 newsm53 newsm53 ДНЕС СТАВАМЕ НА 5 МЕСЕЦА Simple Smile)) Всъщност вече станахме, че малкият ми мъж е роден през нощта Simple Smile))
Днес бях и на профилактичен преглед при моя гинеколог, видя ме, прати ме на изследване и каза от сега нататък всяка година по веднъж на преглед.
По този повод останалите мами- бяхте ли и вие на такъв преглед? Пошегува се с мен, че всичко е било толкова добре, че сме можели с мъжа ми да работим за второ бебе. Хахахахахах Simple Smile)) Кажете ми как да не се влюбиш в този човек Two Hearts...

# 92
  • Пловдив
Привет  wavey

Майски  Hug много е хубавка малката. Такова голямо човече изглежда, какво като е по-слабичка, тъкмо ще бъде фина мадама  Simple Smile

На среща в Пловдив няма да можем да дойдем, защото сме болни и двамата, май  е някакъв вирус, та да не ви заразим  Rolling Eyes Пък и в тия жеги както сме все на ръце ни е сложно придвижването. Другия път, като позахладнее малко задължително.

По въпросчетата:
В малките магазинчета не смея да влизам. Случвало се е досега 3-4 пъти, но само в магазини със широко отворена врата и не смеех да изпусна количката от поглед. Пазаруваме 1 път седмично в големите магазини, а ако е нужно нещо в другото време таткото пазарува.

Лакирането - успявам горе-долу. Задължително вечер като заспи бебето. През деня и да е заспал не смея, защото редовно се буди по 100 пъти и трябва да го взимам. Интересното е, че от бременността ноктите ми са станали много по-здрави. Преди се цепеха и лакът се лющеше на втория ден, а сега издържа по цяла седмица.

Епилирането - като е буден. Слагам го на леглото или на пода да си играе и аз до него. Хем той ме вижда и е спокоен, а и аз също Simple Smile Шумът не му пречи.

И аз да ви питам, мамите, които захранвате. Могат ли вече да седят бебетата ви и къде ги слагате? Подпирате ли ги с нещо? Защото Тошко има голям интерес към храната, дадох му 1-2 неща и ги осмука с голям кеф, ама пък хич не може да седи. Малък е явно и както и да го подпра все се килва и изсулва  Laughing

# 93
  • София
Привет, момичета Hug

Commelina, Митака още не може да седи, но наклонът на облегалката на столчето ни за хранене се регулира и се храним в него.

Относно ЗАХРАНВАНЕТО ето  до къде сме стигнали:
- сутрин между храненията 30мл. плодово пюре;
- обяд - малко бурканче зеленчуково + кърма ( въвела съм морков, картоф, тиква, тиквички и ориз);
- следобед - каша (засега 40-50мл. оризова безмлечна, давам я от 4 дни) + кърма.
Останалите хранения са кърма, още не сме заместили изцяло нито едно от тях.

Маги, гледах НИБЛЕРИТЕ на Mother Care, които са поръчали момичетата. Нашият е абсолютно същия, но на Canpol babies. Инициалът на дръжките им е един и същ Wink Можеш да си го купиш от Комсед за 8лв. Наистина е много лек и удобен за хващане. Това, което не ми харесва е, че мрежичката е малко дълга и пада голямо мазане Rolling Eyes Ето как изглежда:

# 94
  • Видин
Аз храня в столчето за хранене само ако Габи не е вкъщи, защото не си го дава  Joy Тогава храня в шезлонг. И двете имат нива на облегалката и нямаме проблем със "седенето". Иначе и Сами се килва като го сложа да седи. Ама той си е дебел де, нормално е  Laughing
Аз давам само на обяд пюре и не знам колко изяжда, защото аз му ги приготвям. След това изпива 100-130мл АМ. Засега сме въвели тиква, картоф, пащърнак и тиквичка. По 6 дни давам един вид храна, не бързам заникъде  Grinning Захранването обаче нямаше никакъв ефект върху нощното будене. Буди си се 4ч след като е ял първият път и след това на 2, най-много 2.5ч  ooooh!

# 95
За преглед при гинеколог , срам ме е да кажа,ама не съм ходила,а попринцип трябва... ама като се сетя за магарето и тия "клещи" дето ми бута,ми иде да се самоубия...

За захранването , Ванеса в столчето за кола я храня...до скоро бяхме на ръце...аз май съм ви обяснявала каква хамалогия беше,дундуркане,пеене,танцуване  ooooh! но вече всичко е ОК
Наобяд яде по едно бурканче от малките на Хип + 50-60 мл АМ , а следобяд след следобедното хранене и давам 50 гр. плодово пюре...Останалите хранения яде по 120 мл. мляко,а вечер и правя 150...понякога ги изпива,а друг път не...5 пъти на ден се храним,на 3.30-4 часа...

Да се оплача....Моята кукла взе да става рано сутрин..Преди си я нахраня в 6 и след това чак в 9 ставаше,а сега яде в 6 и в 7 е наспана...точно когато на мама най-много и се спи...пък мъжо горкия,става в 4.30 когато е дневна и се прибира в 23:00...та му иде да се гръмне и той Simple Smile)))) неможе да се наспи един ден човека Simple Smile ама на щерката не и се спи,к'во да се прави:)))

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 22:27 от veset0

# 96
Още един път благодаря за топлото посрещане   Simple Smile.
Сабрина честито петмесичие (ние също днес станахме на толкова), да са живи и здрави децата  newsm38.
Искам да попитам Вие от колко месеца почнахте да захранване, защото като Ви чета, та Вие направо си хапвате порядъчно - само аз ли изоставам? Моят младеж до 4 месец беше само на кърма, а а след това само АМ и все се чудя да започвам ли или не  Thinking, а моята докторка е изключително против захранване преди 6 месеца.
За процедурите по красота - срам ме е да призная, но по - зле (надявам се) не може да бъде. Дано като седне да мога да се пооправя, че моя търпи, търпи, нищо не казва, ама то неудобна работа Wink пък и тези килограми  newsm78

# 97
Привет!

Добре дошла на bencholino!  Hug

Момичета, в миналата тема бях питала за столчетата за кола. Само Magica_de_Sepll ми отговори, за което й благодаря!   bouquet Хайде и другите мами да се включат, че събирам инфо, а то нещо сложна работа  Laughing Гледам, че са с различни категории килограми. Ще ми се да избера такова, че да може да си изкара с него до края, до когато трябва да е в столче Wink

Майски, ама много с радвам да те видя на линия!  Hug Андреа много е порастнала. От последната ни среща при д-р Кемилев....направо все едно виждам друго детенце! Голяма е сладурана!  Peace И ние спадаме към фините мадами Wink Абе живи и здрави да са ни!!!

И аз да ви питам, мамите, които захранвате. Могат ли вече да седят бебетата ви и къде ги слагате? Подпирате ли ги с нещо? Защото Тошко има голям интерес към храната, дадох му 1-2 неща и ги осмука с голям кеф, ама пък хич не може да седи. Малък е явно и както и да го подпра все се килва и изсулва  Laughing

Ами аз от 2 дни вече я слагам в столче за хранене. То е с 3 позиции и тя си седи сравнително спокойно. Преди като я хранех, ползвах шезлонга, но тя както писах рита страшно много и така се самолюля, че няма как да нацеля устата й  Joy
Може да пусна клипчес с риткането, ама във фейсбук, че тук май може всеки да гледа, а не ми се ще да е така  Wink

migeio_, честито 2-ро зъбче на Бобо!

# 98
  • София
Привет, момичета!

Срещичката днес беше много хубава. Очаквам следващата с нетърпение:)

Спокойна вечер на всички Hug

# 99
Здравейте и от мен,мамчета  Simple Smile .Малко съм новичка,така че ако сгафя ще ме прощавате Blush Моята точица се казва Елица и е на 5 месеца.Днес бях на консултация и сме 6,215кг. , 61 см.От около седмица вече ядем пюренца-започнах със зеленчуци(картоф,морков,тиква и тиквички) и засега си ги хапваме Simple Smile У дома се храним къде на люлката,къде на шезлонга...засега се получава Simple Smile

# 100
Здравейте! Grinning Малко остана и до нашето заминаване на морето, но нещо се опасявам, че след тези жеги ще се захлади точно, когато сме там. Thinking
ena4, спокойно. И аз само следя прогнозата, но го дават топло. На 30-ти го дават 18-32 градуса, така че може и да улучим време  Praynig
Catwalk, до първата годинка се ходи всеки месец, през втората-на всеки 3 месеца, а през 3-та- на всеки 6 месеца. Peace
Освен, ако не я карате като нас  Blush Първата година на 3 месеца, втората я отидем веднъж, я не... Личният лекар ни звъни да ни привиква...
Ние пък днес бяхме на рожден ден и не готвих. Толкова хубаво си изкарахме - на двора се бяхме събрали, извадени басейни и играчки за децата, носехме и колелото на Дени, игра, скача. Един разнася Ади, друг гони Дени. Ние пък кой на люлка, кой по беседка насядали...пийнах си и малко биричка даже. И една хубава торта накрая мммммммм, пак искам.
Bub, столчетата ги бяхме обсъждали по-назад, предполагам и затова не са се включили повечето. За по-дълго ползване става това - от 9 м до 12 години или от 9-36 кг. Аз съм купила такова, но смятам да го ползвам сега за баткото, а Ади да наследи неговото 9-18 кг.
Майски, хубаво, че се разписа, тъкмо мислих да те "привиквам" да се отчетеш. Bzepic, хайде появи се, къде се губиш? Стихийно бедствие, добре завърнала се, липсваше ми.

# 101
  • София
Добър вечер!
Момичета, много сте мили-благодаря     bouquet

Андреа е найстина много финничка, миналият месец - на 5месеца беше 5кг и 60см.
Тя се роди и много малка, няма как да очаквам да е гигантка, но за сметка на това е голямо шило. LaughingСпокойна не седи, непрекъсното е едно въртене, сега и смешното и лазане - абе голям пумпал.Докторката се смее и вика-"То, от толкова движения как да напълнее, тя всичко изразходва".
Сега ще видим този месец колко е станала.
За захранването-ние също ядем пюре, зеленчуково и от една седмица месно, но аз имам проблем-отказва да яде с лъжица. Sad На 3 лъжичка почва едно опъване ooooh!Принудих се да и го давам през шише EmbarassedНе съм имала подобен проблем с момчетата и винаги съм била против този вид хранене, но тя явно е на друго мнение. LaughingРешила съм,че няма да се предавам, ще настоявам постепенно докато свикне Mr. Green Peace
За жълтъците, докторката каза като мине лятото.
Буб Hug, за столчето - нашето е група 1 до 13кг.мисля,че беше.Ти май си го виждала при Кемилев newsm78
Още нещо щях да пиша.........., но забравих Embarassed
Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 01:11 от maiski3

# 102
  • Стара Загора
Хоп,ето ме и мен в няколко реда(дано пак не се забравя... Crazy )
Майски,малката е невероятна!Да ти е здравичка само,а теглилките не са важни.И моята лудетина не качва по много,но тя не спира за секунда да  се върти,рита и маха  Heart Eyes
Добре дошли на новите мами bencholino и brambazak Hug  bouquet
bencholino ,може да пишеш като ЛС на мартенска дружинка също и мерките на малкия при раждането,термин,какво е раждането-ще ги допълним на първа страничка.За сега са само имената на двама ви  Hug
Мами,добавих малко инфо за захранването на първа страничка,надявам се да ви е от полза.Като чета колко напред сте с лъжичките  Shocked,а ние още бозаем и не бързаме  Whistling Относно жълтък-на баткото дадох като навърши година,но му беше гадно и не го насилвах за повече-само предлагах и той плюе.Едва тази година(беше на 2 1/2) започна да си хапва,но пак не му харесва особено.Аз също не го долюбвам като вземе да ми се лепи по непцето и да преглъщам като фитка  Sick Та малката също ще го опита при навършена година.Пак се олях,но последно да си кажа-давайте предложения за анкетни въпроси
Лека и неревлива на всички  Hug

# 103
Здравейте, момичета!
Ха, сега ми е паднало да спят и двете дечица, че да се запиша в новата тема. Чудесна е! И то защото  винаги има една оправна мама, дето не я мързи Hug колкото мен.
Добре дошли на новите мами!
Честити първи, втори... зъбки на дечицата ви. На Елица все още не се е показало зъбче, но явно са на път, защото постоянно лапа всичко, до което се домогне. Любимия и номер е да се съсредоточи върху чорапчетата, и след като свали едното да го олигави цялото, и после се повтаря с другото. Иначе в тия горещи дни и нощи е трудно- да заспи, да я накърмя, и все разни претенции, но нали не може да си каже, и аз използвам намалението. А най- вече Александър, който е с приоритет. Още не съм захранвала, но и не бързам сега. Живот и здраве към средата на септември, ако все още има кърма достатъчно.
 Жълтък смятам да давам след 10-и месец. Месни пюрета след8-ми.
За сядането- не смятам да подпирам с възглавници или друго. Когато- тогава!
 maiski , много е красива девойката ти. А за килограмите колкото- толкова! Да са ни живи и здрави дечицата, което е най- важно, и да растат щастливи.
 Хайде лека нощ на не спящите.

# 104
Здравейте момичета, бих искала и аз да се включа в темичката. Да се представя – от София съм живея близо до Южния парк. Имам две деца - каката е на 6 г., а бебчо Виктор е роден на 11.03.2011 г. Термина ми беше 20.03.2011г. Виктор се роди 3650 гр. и 50 см. Родих и двете си деца със секцио поради медицински причини.
Иначе какво да ви кажа за нас за времето от раждането досега – може би по - специфичното е, че аз, каката и Виктор изкарахме варицела, с него даже бяхме в болница. След това ходихме на море и прекарахме чудесно.
По въпросите, които сте обсъждали мога да кажа, че бих желала още деца, но единственото нещо, което ме притеснява е дали бихме могли финансово да си  позволим трето дете.
Как се предпазвате от нежелано забременяване? Засега с прекъсване на половия акт, но все още обмислям пак да започна прием на контрацептиви.
Какво ви е мнението за бънджитата/проходилките? Не съм използвала с първото дете, не мисля да използвам и сега.
Бихте ли сложили детето си в такова? Да бих, но не мисля да купувам, само ако някой ми подари.
Колко време смятате да ползвате майчинство- 1,2 години или повече? Максимум  1 година, дори обмислям вариант да се върна на работа по-рано.
Сами ли живеете с децата и съпрузите си или със свекита, баби, дядовци и прочие и как се разбирате с тях – Живеем с майка ми, която ми помагаше при първото дете, помага ми, макар по – малко и сега.
Оставяте ли количката с бебето пред входа на по-малък магазин, в който не става да се влезе с количка? Оставям я като я наглеждам от магазина, разбира се аз мога да разчитам и на каката, която остава при количката и много ревниво пази бебчо от всички.
Трябва ли да свикваме с нахалните и нетактични непознати ??? Не, честно казано понякога съм малко груба с тях, но директно питам чисти ли сте и казвам най-добре не пипайте бебето.
Успявате ли да се епилирате – винаги успявам. Докато бях бременна почти не ми растяха косми и за цялата бременност съм се епилирала 3-4 пъти, за съжаление след като родих нещата се върнаха към предишното състояние. Слагам бебо до мен в банята легнал в неговата ваничка или на леглото легнал до мен, постилам си една хавлия и започвам. Напоследък го слагам и в стола за хранене да ме гледа докато му говоря разни неща. Ако положението стане по-сложно включвам каката Wink
Успявате ли да се лакирате? Успявам пак по същия начин.
Тази ви бременност планирана ли беше или не и как реагираха по-големите ви деца като им казахте ( за тези, които имат по-големи дечица)?
И двете ми бременности бяха желани. Първият път забременях веднага, втория след около година. На каката казах след като мина рисковия период, за да не се разочарова, макар че тя няколко пъти преди това ми каза, че имам бебе в корема, а аз за пред нея все се чудех дали е така и й казвах "скоро ще видим". После й казах, че е била права и наистина имам бебе в корема. Тя се зарадва и поиска бебето да е момче, за да можела да го бие (според мен всъщност реши, че така ще е по-малка конкуренция Wink). После й обясних, че няма как да си избираме какво ще е бебето, така че по-добре, че го има, а пък каквото и да е...... и тя го прие. Когато се разбра окончателно, че е момче, тя ми каза „видя ли, момче е” и може би затова, че пак беше права, до момента не е ревнувала. Сега се грижи много за Виктор – забавлява го, води с него мнооогоо забавни и поучителни възпитателно-философски разговори за живота, правилата в него и семейството, иначе ..... ми помага с къпането Simple Smile, дава му вода, даже понякога държи шишето с млякото и го храни. Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт