Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 820
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Penmar, ГУ !  Hug

RedReny, там сме! До скоро!

Bencholinо, добре дошла! Мамите, които разбират, ще те добавят, но напиши името на бебето и датата на раждане!

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 13:33 от sirence

# 76
Благодаря, Сиренце  Simple Smile, името на детето е Атанас и е роден на 23.март.2011 г.

Пенмар, тези "специалисти" много приличат на нашите от Бургас  newsm78 . Аз имах също проблем през бременността и тук ми казаха, цитирам: "Каква бременност, та това си е жив аборт!" #2gunfire, но благодарение на сливенските доктори и лежане от ноември месец имам син, роден в деветия месец 6 дни преди термин (и да чукам на глава - жив и здрав)   Simple Smile

# 77
bencholino добре дошла при нас!  bouquet Ти от кои бургаски лекари не си доволна? Аз попринцип съм от гр. Любимец,Хасковско и специално бих 200 км(въпреки,че можеше и Пловдив да родя,по-близо ми е),за да родя в Бургас...Живот и здраве,следващото пак там бих отишла...Меко казано съм очарована от всички в Дева Мария...

Пенмар , Ванеса за сега ядезеленчукови и плодови пюрета,а сега съм в дилема дали каша или месно пюре да бъде следващото...  newsm78 Съвети ?

# 78
  • Бургас
Майскиииииии, къде се загуби ? Сладуранката е много лъчезарна  Hug
bencholino , от Бургас ли си ? Радвам се, че се увеличаваме  Wink Добре дошла.
Приятна среща пожелавам на организираните мами.
katilias , 40 човека си е голям хепънинг  Grinning Приятно изкарване и на вас.
И един въпрос - до кога се ходи всеки месец на консултация ?

Аз днес готвя боб  Crazy

# 79
Здравейте! Grinning Малко остана и до нашето заминаване на морето, но нещо се опасявам, че след тези жеги ще се захлади точно, когато сме там. Thinking
Добре дошла на новата морска мама. Hug
Ние утре ставаме на 6 и от вчера давам морковче на Хип. Като го опита за първи път и хареса, но днес малко се цупеше. Хапна си дажбата, но май не беше особено очарована. Laughing Имам търпение-детето тепърва опознава що е то лъжица и пюре. Heart Eyes
Катилиас, направо си героиня! Кога ще смогнеш да се приготвиш с 2 деца за парти с 40 човека гости? Crazy Аз тези дни имах гости с преспиване /няколко дни/ и се видях в чудо, не знам как успяваш. newsm78
Catwalk, до първата годинка се ходи всеки месец, през втората-на всеки 3 месеца, а през 3-та- на всеки 6 месеца. Peace
А аз грах. hahaha

# 80
А аз пък ориз:)

ена4, и аз нямам търпение вече за морето и му надувам главата на моя, но май ще се развали времето, докато се накани да отидеме #2gunfire. Затова май до Гърция ще отидеме. Та в тая връзка знае ли някой дали трябват паспорти за децата за там newsm78

Penmar, ние сме на зеленчукови пюрета само, след 6-тия месец месните пюрета. Вие вече сте на 6м, така че можеш да му предложиш, ако сте пробвали повечето зеленчуци.
А някой жълтък давал лие? Педи ми каза от 5м зеленчукови пюрета и след 20 дни да му дам жълтък. Раничко ми се струва newsm78

Добре дошла на новата мама Hug

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 15:06 от matza83

# 81
Аз днес приготвих пилешки паржоли със сос бешамел и гъби.

Бенчолино аз също съм от Бургас. Всяка мама тук си сподели историята, та и аз моята. Когато претърпях катастрофата изобщо незнаех,че съм бременна. Елемента на изненадата дойде на прегледа в спешното. Тогава ме прие д-р Миринчев. Жив и здрав да е този човек. Светило е. През цялата бременост ми даваше съвети и напътствия, които се оказаха полезни както за мен , така за лесното разждане и за бебчо. Макар че моето разждане се води преждевременно. Още 10 бремености да изкарам, всички ще са при него.

Майски малката е страшно лъчезарна!  

Маца знам ,че по принцип са след 6 месеца, но аз едва от месец захранвам. На всеки два дни давам нещо различно. Яде и зеленчукови и плодови пюрета. Давала съм му един два пъти оризова и бананова каша. Та се чудих другите мами как ще процедират? Кога и какво ще дадат местно и от какво месо или рибно.

# 82
Гответе, гответе, а тези като мен, които трябва да свалят сланинки само ще се облизваме  Joy
Мерси за посрещането   bouquet. От Бургас съм и се надявам някой път да успея да дойда на среща с Бургаските мами Wink
Радвам се, че всичко е било успешно при Вас, аз бях със съмнения за изтекли води и си карах на минимум водичка до края (много рядко срещано било) и с прееклампсия. И само в Сливен ми дадоха кураж, че ще успея до край.
За Миринчев наистина съм чувала хубави отзиви, но нямах вече сили да ходя от доктор на доктор.
В "Дева Мария" съм изключително доволно от д-р Хубчев - при него бях на 4D, но знам че е от Русе.
Няма значение всичко е минало  Simple Smile.

# 83
Бенчолино, добре си дошла   bouquet

# 84
Бръм бръм  Whistling

Бенчолино - добре дошла  : Hug

ОООО МАЙСКИ Добре завърнала се  Hug Hug

За захранването - аз давам около 10дена един зеленчук. Т.е. досега сме пробвали само пащърнак и морков и от днес тиква. Вървя бавно, тъй като има проблеми с коремчето и не ми се иска да направи някоя алергия. Дори рефлукса ни още не сме го израстнали.Сега се сещам една приятелка как ми се хвалеше, че за 1месец "вкарала" и сокчета и плодови пюрета и зеленчукови, а сега детенцето е с много "крехък" стомах.
План графика ми включва след около 5 дена тиквички/моркови и вече да почна с комбинирани зеленчуци, а след това с месни пюрета. Т.е. след около месец и половина - някъде към 8мия месец. Ще започнем с заешко и пилешко.
Жълтък твърдо сварен мисля да вкарам малко преди месото, т.е. около 7ми месец

# 85
Вие грах, боб и ориз - аз спагети "Болонезе" и торта "Мюсли"  спретнах.
Ена, Кетуолк - аз от много гости не се притеснявам. Имаме си пещ на дърва в двора, мъжът ми я пали сутринта и към обяд всеки си прави сам пица. Хем лесно за нас, хем и всички гости много се кефят. Аз правя 4-5 машини тесто и купувам салам/шунка/гъби/кашкавал и още няколко други неща и всеки си слага каквото си иска. Две торти само ще направя, че една няма да стигне  Laughing
За захранването - аз давам по 3-4 дни едно нещо, засега съм дала картоф, тиква и морков, в този ред. Харесва и, ама на мен - не. Още един чифт тенджери за миене и все го мисля - кога, как. Ама ха

# 86
До мамите, които са давали само кърма и вече захранват:по колко от пюрето давате на бебетата наведнъж?/тези, които ползват пюрета, де Wink/Нямам предвид , когато въвеждате нов продукт, а , когато вече бебо е свикнал с него. Питам, че нали основното ядене си остава кърмата и не се замества хранене.

# 87
maiski голяма сладурана
А защо кльошта?
Колко тежите?
Наш Алекс и той е от финните мъже. Вчера бяхме на консултация - 6040 гр, 66 см.
Но да ми е жив и здрав

От утре започваме захранване - с каша
Дано му хареса

# 88
Хай и Гу! Simple Smile

maiski3 Hug ха добре си се завърнала Simple Smile

matza83 задължително е за децата паспорт, бързо става ние пуснахме на Бобо за 30 дни,а на седмия беше готов.Ние отиваме там от 3.09,наближава вече.
А днес ни проби и второто зъбче Simple Smile
Добре дошла на новата мама.

# 89
migeio_, честити зъбчета! Цели 2- браво!!!  Нас още ни мъчат, но нищо Sad Вече сериозно си мисля, че ще избият чак като навърши 8 месеца юнака  Confused
И ние заминаваме на 3.09,обаче вече  претръпнах... Като направихме резервацията, то беше вълнение, то беше радост... Дано изкараме добре  Simple Smile
По въпроса за епилацията и маникюра- така съм се запуснала, че ме е срам да се покажа на улицата Simple Smile  Ама нали се крия зад количката...

Общи условия

Активация на акаунт