Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Уххх, от два дни го пиша тоя пост !!!

Добре дошли на новите мами bencholino, Lasko и brambazak  Hug

Отчет от консултацията:
+ 600гр - 6430гр
+ 2см - 63,5см
На 1ви септември ще почваме да се захранваме. Дадох й онзи ден една пръчица домашна краставица - това дете подивя от кеф. В момента, в който я изпусне и почва да вика да си й я дадем  hahaha Мога спокойно да кажа, че много й хареса.

По повод предишния ми пост :
katilias проблема ми като цяло бяха думите, а не отказа да гледа Кати Simple Smile
Uinen, Лъки, matza83 благодаря ви за подкрепата Hug
catwalk да нощни смени. За това и яслата не ме устройва.
mama_vessy за съжаление с мъжа ми работим в една и съща фирма. Смените ни почти се припокриват, та няма да може. Аз също предпочитам той да я гледа.

Цитат
И аз не съм махала семките на тиквичките като ги замразявах на кубчета.

за комарите купихме това : http://www.bambino.bg/chicco-prenosimo-ustroystvo-protiv-komari- … -zanza-p-350.html . Не действа!!! Нито на Софийските нито на Бургаските гадини.

за столчето Britax излезе ми 240.00лв всичко. Аз го поръчах на една мама, която редовно си правя поръчки от UK. Мисля, че е чудесна цена за тази марка и това, че уреждаме столчетата завинаги. Днес ще ходим да ги взимаме. Ще пиша как са и на живо.

maiski3 еееее, откога чакам да се появиш. mama_vessy дава инфо от време на време, че всичко е на ред, ама си е друго ти да се разпишеш. Андреа е  Heart Eyes

Тази ви бременност планирана ли беше или не? Не  Sunglasses

Успявате ли да се епилирате/лакирате? За лакирането-да, нямам проблем. За епилирането обаче... много ми е сложно да отида на козметик. Тя е само събота, защото има малка кукличка и само тогава я гледа таткото, а тя работи. На мен пък ми е най-сложно в събота. С някои части  Laughing се справям с епиларора, ама за други си трябва професионална ръка  bowuu

Трябва ли да свикваме с нахалните и нетактични непознати ??? Твърдо не. Според мен като реагира за първи път човек и после е по-смел. Аз преди също се притеснявах-вече не.

Дали оставям количката с бебето пред входа на по-малък магазин? Не. Даже онзи ден видях една оставена в квартала и с мъжа ми се спряхме да си "поговорим" до нея. Точно преди да излязат родителите мина един сляп човек и ако не бяхме там да му кажем да заобиколи  ooooh! не знам какво щеше да стане. А те и майката и таткото - заедно в магазинчето.

за месото мисля да е два месеца след началото на захранването. На 8месеца.

zina_ Мерси за Ниблерите Simple Smile Днес ще ходим да купуваме купичка и лъжичка. Ще вземем и това. Ухх, почва се  baby_neutral

Хммм, май се намесих по всички въпроси  Joy Хайде отивам за столчетата Simple Smile

# 136
Здравейте Simple Smile
Ние още не сме започнали да се захранваме, мисля от другата седмица или като навърши 6 мес. Засега е само на хипоалергенно мляко. Ще започнем захранването вероятно с картоф на Семпер, картофите на Хип са ужасни, много е твърдо и сухо пюрето и с АМ пак не ставя за ядене. След картофите, мисля да включа пащърнак, тиква, броколи, някакъв плод- вероятно ябълка или круша, след това безмлечна каша- гречка, после царевица. С морковите ще поизчакам, защото са алерген и първото ми дете от тях получи обрив по  бузките, който след това лекувахме няколко месеца. Алергичните обриви, който съм наблюдавала при нашата кака, когато са от храна, бяха като зачервено петно с мноогоо малки пъпчици, трудно минават с месеци мазане и задължително приемахме тогава притивоалергични медикаменти.
Утре сме на консултация и ще видя колко сме наддали и според това ще реша кога да започна захранването.

Хубав и успешен ден  Hug

# 137
Пропуснах да кажа, че алергичните обриви от храна, които съм наблюдавала при Али най-често бяха по бузките, ръчичките от външната страна над лактите ( май беше трицепса там Wink), по крачета - бедрата и много рядко по коремчето. По коремчето Виктор на морето се обрина от слънцето, въпреки, че беше намазан целия с 50 фактор и облечен с боди. Оправи се за два дни с 3 -4 намазвания с ментолова пудра.

# 138
# 139
Момичета, от няколко дни в изпражненията на Ради има ситни кафяви точици Confused Някой минал ли е през това чудо, някаква идея на какво може да се дължи (само на кърма е)?

# 140
  • Видин
Ти да си хапвала нещо по-различно?

# 141
  • Кукуландия

Оставяте ли количката с бебето пред входа на по-малък магазин, в който не става да се влезе с количка? - Оставям количката, но не и бебето.
Трябва ли да свикваме с нахалните и нетактични непознати ??? - Не, но в повечето случаи са по-бързи от мен  Rolling Eyes
Успявате ли да се лакирате/епилирате- Да, през деня като заспи бебо се лакирам, а епилацията съм я позабравила - играе бръснача под душа  Embarassed
Тази ви бременност планирана ли беше или не? - Планирана беше и стана доста бързо  Praynig

И ние все още не се захранваме, чак в началото на октомври, когато Димитър ще е на 6м. и половина. Месото мисля да го въведа едва след като съм го запознала с повечето зеленчуци. Жълтъкът вероятно към 11 месец, ще видим.

Добре дошли на bencholino, Lasko и brambazak  Peace

Magica_de_Spel, благодаря за инфото за столчетата, май и ние се ориентирахме към тях, а и цената ми се струва доста добра  Peace (видях, че едното столче в БГ струва 360лв.  #Crazy)

мама Барба, наистина няма спокойствие вече, много са опасни. Нас и възглавниците вече не ни спират - преди малко го видях да се катери по тях  Crossing Arms

Нашият немирник от събота насам се буди по 1000 пъти на нощ. Реших, че може да са зъбчета и снощи му дадох 1 таблетка Дентокинд и му намазах венците с Пансорал (доколко успях да го намажа е друг въпрос  Rolling Eyes) и през ноща се буди през 2 часа, като първоначално спа около 4 часа, което е далеч по-добре от предните нощи. Дано скоро мине, че иначе ще се караме сериозно с мъжо, постоянно мърмори през ноща, че пак щял да бъде дроб на работа и да съм ходела да спя във всекидневната с малчо, защото му било късо там леглото, а като му бяха на гости неговите родители сам ги накарал да спят в спалнята, за да им е по-удобно, а той спал в кухнята... ама така е... ние с малкия не можем да се сравняваме с родителите му... мъчно ми е, а не мисля, че той изобщо се усеща.  Sad
На всичкото отгоре явно сме хванали нещо на консултацията в понеделник, защото и двамата с малчо сме с хрема и ни се запушват носовете, а мъжо и той от снощи се присъедини.  Tired

Спирам с оплакването и отивам да си купувам плат за рокля, че сме на сватба следващия уикенд, а нищо вкъщи не ми става (или поне не ми стои добре) Blush

Хубав и спокоен ден ви желая!  Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 13:21 от Uinen

# 142
Ти да си хапвала нещо по-различно?

Не  Rolling Eyes

# 143
Ехооо wavey
Едно бързо включване,за да кажа за новата ни табличка за мерки и теглилки.Ако съм направила всичко правилно,всяка мама може да влиза и да вписва мерките на мъничето си.В случай,че иска парола-същата е като на албума ни.По-късно,когато киселка се успокои ще пусна и едно мартенско дневниче Peace

П.П.Женичка съм

# 144
Момичета, ОХ! (извинете за нелепия поздрав!)
Моля за съвет! От 1 седмица вече се мъча сама да си ушия слинг с халки! Изглежда елементарно, ама... Е, не става и не става! Първо купих лен, ама ми се вижда много груб и нееластичен... После халките, които взех се оказаха тесни, а по-големи не мога да намеря... Не и в тези жеги с бебо  Confused За капак машината ми се прецака...
Моля ви, препоръчайте ми надеждна марка, на прилични цени, решена съм да има това "съоръжение". Като не става да го направя, ще взема да си купя!
Благодаря ви предварително!
Връщам се да ви изчитам!

# 145
Момичета, искам да ви питам нещо....
Дара нещо се е запекла.....вчера съвсем малко ака, а днес това, което изходи беше на малки топчета Sad На бояд й дадох домашно картофче, домашна тиквичка и смесих с тиква на Хипп. Още нямам резултат. Дали да дам плодово пюре от круша на Хипп? Досега сме били само на зеленчукови пюрета. А пък в това на Хипп пише, че има оризов грис и оризова скорбяла, та не знам дали няма да има обратен ефект и да не се разхлаби  newsm78 Моля ви дайте съвет  Hug

# 146
# 147
don4o71 , мерси за идеите! Нещо се навих вече да си купя. Ще ми е по-спокойно , ако е нещо качествено Simple Smile
Впечатления от Dee Dee слинговете?

# 148
Момичета, много съм се затормозила с тези слингове и пропуснах да благодаря на всички ви за прекрасните пожелания! И да ви се връщат тъпкано  Hug

# 149
  • София
don4o71 , мерси за идеите! Нещо се навих вече да си купя. Ще ми е по-спокойно , ако е нещо качествено Simple Smile
Впечатления от Dee Dee слинговете?

Страхотни са. Запознах се с една мама с такъв и видях, че е супер удобен и лесен за ползване. И аз ще купувам такъв. Имам къс слинг шал /точно от тези на шушулка/ и го ползвам малко като цяло. Нещо не ми е много удобен. Пък и трудно се регулира като се завърже веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт