Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
И аз не съм махала семките на тиквичките като ги замразявах на кубчета.

# 121
Bub ние взехме ето това   http://bebeconfort.com/es-es/productos/sillas-de-auto/grupo-1/iseos-isofix.aspx ,  от 9-18 кг е, дават го до около 4 годишна възраст незнам дали няма да ни умалее преди това Grinning Избрахме този модел по 2 причини, първо искахме столчето да е със системата IsoFix , за по-голяма сигурност и лесно монтирване. Другото което ни хареса е, че когато детето спи столчето може да се сложи под наклон и по този начин главичката му не пада напред. Нашия бебо вече е 9 кг, така че трябва тези дни да го монтираме, ще споделя впечатления как се чувства по нататък Wink За сега ползваме столчето за кола от количката на bebe cnfort streety, виждам, че му е тясничко, нищо че го дават до 13 кг.

# 122
  • Видин
Гледам има анкета. Нашият отговор го няма. Ще ги кръстя двамата едновременно, само че не знам кога. За тая цел и мъжа ми, и свекърва ми трябва да са в България, а те не са. И скоро не се очертава да се приберат и двамата едновременно. Затова чакам  Laughing
По повод столчетата - Самуил е 9кг, но ми се струва още рано да го слагам в стол 9-18  newsm78 Там си е доста седнало положението, дори и под наклон... страх ме е за гръбчето му. Иначе кошницата 0-13 вече му е доста тясна  Laughing

# 123
  • Кукуландия
Здравейте!

Аз пак се включвам набързо с два въпроса.
Въпрос 1: Мамите, които са капвали сребърна вода на бебчетата заради хрема - каква е дозировката? Като при възрастните или?
Въпрос 2: Имаше мама, която си е поръчала тези столчета за кола - колко е доставката до БГ?

Иии Уинен изчезва  Mr. Green

# 124
Сънфлауър, тъй като няма как да се съберат дрешки на беба всеки ден за пране,ако се намажем хубаво с пюре като яде,потърквам над чешмата веднага след хранене петното,а не го хвърлям за пране така,че засъхне ли-край...след това вече като се съберат нейни дрешки,преди да пусна пералнята пръскам с Вениш да постои малко и така чистя петната...дрешки нямаме оцапани за сега,но на лигавниците най-редовно го прилагам...
Рачолина  newsm59  Gift  party023  Жива и здрава бъди ти и всички около теб!

# 125
Здравейте, аз най-накрая успявам да се включа при вас. Радвам се, че всички са добре, растат зьби и хвьрчат пюрета  Whistling Ние се вьрнахме от  море, третото за тази година  на Бобо, и започваме да хапваме домашни манджи. Правих картофено, а утре и тиквичово пюре ще направя, иначе захраних с диня на 5 месеца и половина на морето. Зьб втори го тормози, та е малко кисел, ама ще мине и това. Опитва се да лази, като се вдигне на рьце, но се изпуска и пада по очи и се ядосва. Слабичьк е още  hahaha Искам да попитам по-запознатите - обривьт от храна на какво прилича и кьде излиза ? Малкия е с такава деликатна кожа, че постоянно е в някакви пьпки или червенини. Отдавам го на топлината, но човек не знае...ял е картоф само, иначе е пробвал диня, пьпеш, сладолед, грозде, бира, - количество едно близване. Приятна вечер на всички и спокойна!!!

# 126
  • София
Здравейте момичета,
от много време не съм писала и чела в темата, но от 2 месеца сме на обиколки из България и нямам много време Simple Smile
Останаха ли още не захранени бебчета или ние сме последни Simple Smile От утре мисля да започна със захранването, утре моята мома навършва 5,5 мес. Докторката ме посъветва да започна захранване със зеленчуково пюре с един зеленчук и препоръча да е картоф, тиквичка, броколи... да не е със силен пигмент. Тук успях да намеря само ранни моркови на хип, само те бяха от един зеленчук. Според вас подходящи ли са за първо пюре? Забравила съм с какво съм захранила баткото и нали не сме си вкъщи, та не мога да погледна в дневника му Simple Smile Закъсала съм го, помагайте Simple Smile Сега видях на сайта на Хип, че имат пюрета само от картоф, но тук не намерих Sad Сигурна съм, че сте ги разнищили пюретата, но нямам много време да ровя из темите.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 18:24 от lo80

# 127
  • Видин
Може да се захрани с това пюре, не е проблем. Дано да го хареса бебето. Нашият батко навремето беше потресен от моркова на Хип  Joy
Боби, по коремчето най-често излиза обрив от храна доколкото помня  Rolling Eyes Но той трябва да е много видим и да не се сгреши с обикновени пъпчици.

# 128
Bub аз взимам много малки тиквички, такива които семките им са много мааааааааааааааааааааааалки, и им беля само кората. (конесервирах)

lo80 според темповете на захранването във темата ние не сме захранени, защото до момента сме опитали пъпеш, патисон, картоф. Думата "опитали" е от значение, защото не ядем пюрета, а се храни сам с ръка, ако имаме предвид колко успешно го прави, съмнявам се да усетил стомаха нещо от това захранване, по скоро е мазане и лигавене.

Да ви напомня за консервирането, сега е времето за прасковите, сините сливи, круши.

# 129
Отговорих 1-3 мес. И двамата ги кръстихме на около 40 дни. Бих ги кръстила и преди това, но няма да ме пуснат в църквата преди чистата молитва, пък предпочитам да съм там. Wink

Нещо един вирус ни обиколи всичките, но мен още ме държи, явно от преумора и недоспиване. Добре, че майка ми дойде на гости. Баткото ни е много по-спокоен така и аз имам повече време за почивка и за малката мишката.

Ние вече имаме две зъбчета, не знам дали писах. Колкото и да не ми се иска от утре почвам да захранвам Илия. На 27 август навършва 5 месеца, но той се развива много бързо, чак ме плаши. Вече лази съвсем целенасочено. Паданията му нямат чет  и брой. И местата разнообразява - днес се изтърси от люлката. Трябва вече много, много да внимавам. Много е смешен как се поклаща на ръце и крака докато се придвижва. Но предполагам, че има и други пролазили, едва ли сме уникални и бързоразвиващи се.

# 130
  • София
Момичета,

Ето нещо свежо за лека нощ:

Как очаквате децата да слушат родителите си ... Тарзан живее полугол, Пепеляшка се връща вкъщи в полунощ, Пинокио лъже през цялото време, Аладин е царят на крадците, Батман кара с 320 км / ч, Спящата красавица е мързелива, а Снежанка живее със 7 момчета. Ние не трябва да се изненадваме, когато децата се държат зле! Те учат това от книгите ...

Спокойна нощ на всички Hug

# 131
  • София
amanita, мерси за бързия отговор, от утре ще ги започнем морковите, пък дано да и харесат Simple Smile

# 132
Здравейте момичета,
от много време не съм писала и чела в темата, но от 2 месеца сме на обиколки из България и нямам много време Simple Smile
Останаха ли още не захранени бебчета или ние сме последни Simple Smile От утре мисля да започна със захранването, утре моята мома навършва 5,5 мес. Докторката ме посъветва да започна захранване със зеленчуково пюре с един зеленчук и препоръча да е картоф, тиквичка, броколи... да не е със силен пигмент. Тук успях да намеря само ранни моркови на хип, само те бяха от един зеленчук. Според вас подходящи ли са за първо пюре? Забравила съм с какво съм захранила баткото и нали не сме си вкъщи, та не мога да погледна в дневника му Simple Smile Закъсала съм го, помагайте Simple Smile Сега видях на сайта на Хип, че имат пюрета само от картоф, но тук не намерих Sad Сигурна съм, че сте ги разнищили пюретата, но нямам много време да ровя из темите.
Ето и да ни видите колко сме пораснали цък

Изобщо не си прави труда да купуваш пюре от картоф на хип - УЖАСНО е! Все едно са сварили преди половин година някакъв картоф и са го натикали в бурканчето  Laughing Аз пробвах и с АМ да го намачкам - нищо!

Ние ядохме морков и тя много го хареса.

Момичета аз днес останах втрещена. Все си мислех че няма да имаме проблем с яденето. Ама днес направо ми изхвърли пюренцето от тиква и картоф. Исках да го вкарам най-накрая тоя картоф, но ударих на камък. До ония ден ядохме тиква и днес викам айде с малко картоф - Греда Simple Smile А пащърнака го яде, хем лично на мен ми е по-безвкусен от тиква с картоф, ама . .... Вкусове разни!

А г-жа Стихийно бедствие - на вас как ви се хареса пъпеша. При нас беше много странно. Аз и намачках и почнах да и давам с лъжичка. Видимо май го харесваше, защото си хапваше. По едно време ( а не съм дала много - парче и половина намачках) направи физиономия че и се догажда и на фонтан ми повърна всичко което и дадох. Защо може да се е получило така?  newsm78

# 133
kukumindrela аз отрязах парченце колкото показалеца ми, за да може да го държи в ръка, но понеже е хлъзгав наложи ми се да помагам, той изсмуче сока и ако отхапе парченце ми го плюеше обратно, та това беше нашето ядене на пъпеш, мисля че му хареса и ако бях дала още, щеше и второ парче да изсмуче. По същия начин дадох и краставица,  с нея малко повече изплю, понеже е по твърда.
 Малката ти е повърнала защото се е задавила, хлъзгави неща по добре да не се мачкат, или го даваш да може да го контролира сама или го минаваш на пасатор, знам че много от майките се страхуват от задавяне и затова не дават детето само да си смуче, но много по голяма вероятноста да се задави едно дете, когато яде не еднородна маса, в смисъл че не трябва в устата на неопитно дете да има парченца+пюре или нещо лигаво. 

# 134
Добро утро!

Първо да се отчетем, макар и с данни от преди седмица: Петър е 7600г, 67см, а Стефан  - 7920г, 68см. От 15.08 се захранваме. Хапвали са картоф, морков и тиквичка (домашни зеленчуци). Харесват им пюретата. Вода все още не са пропили, кърмата им е достатъчна явно. Тиквичките, които използвам са младички, както е написала г-жа Стихийно бедствие, семките им са малки и не ги отстранявам.
От три седмици съм сама с тримата и чакам 1.09.,че баткото да тръгне на градина.
Ena4, честито християнче!
Racholina, честит рожден ден на патерици!
Лъки, Katilias, я кажете като работите за №3, как ви се струва идеята да ви споходят №3 и №4?
Оставям ви, момичетата, че народът е гладен  Simple Smile
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт