А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 806
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Чете поредицата "Приказки за Франклин по телевизионния сериал" - от библиотеката ги взимаме.
Аз му изчетох - каза, че не му е интересна.
Днес или утре ще продължим с поредната книга от "Хрониките на Нарния" - тази поредица я харесва много  Peace.

# 256
  • В светлината на слънцето
Девойката е в момента на "101 далматинци". Ето това издание:
http://www.knigi-bg.com/product.php?id_product=8110

# 257
  • у дома
Третокласникът ми сега чете тази   - ето тук я има и сканирана http://detstvoto.net/index.php?newsid=1525

# 258
  • Sofia

Днес я купих и много я хареса.

# 259
# 260
# 261
  • София
"Емил от Льонеберя". Simple Smile

# 262
За кой ли път:

Каза, че само романи е чел напоследък и сега иска малко подобни книги и енциклопедии (енциклопедиите ги беше позабравил няколко години, а като малък предимно такива четеше, така че нещата се редуват добре).

# 263
  • София
"Тайнственият остров" на Жул Верн

Оня ден гледахме филма, който сега отивам да похваля в една друга тема. Схрахотен е Simple Smile Филма не е по книгата, но идеята е най-вече оттам. Много ми хареса историята, ефектите, позитивизма - много хубаво направен филм. Simple Smile

# 264
"Тайнственият остров" на Жул Верн

Оня ден гледахме филма, който сега отивам да похваля в една друга тема. Схрахотен е Simple Smile Филма не е по книгата, но идеята е най-вече оттам. Много ми хареса историята, ефектите, позитивизма - много хубаво направен филм. Simple Smile
Благодаря за филмовата идея,както и за книжната разбира се!   bouquet 

# 265
  • у дома
От Жул Верн препоръчвам Две години ваканция-не е толкова известна като другите,но на мен пък ми беше от любимите книжки.

# 266
  • Sofia
Ох Светле, пак ми пусна мухата ти... за кой ли път...
Много ми хареса Академията на господин Мастилено петно. Благодаря!  Heart Eyes

# 267
Полезни и забавни, щом ги препрочита през няколко години:

# 268
  • Варна

svet65 с много текст ли са тези книги? Подходящи ли са за 7 годишен младеж?

# 269
Около 1/3 от почти всички страници са илюстрации. Не помня дали в 1-ви или 2-ри клас започна да чете синът ми трите поредици, но поне от "Жестоката математика" чак сега в 5 клас учат някои от нещата, за които се пише в книжките. Питах го и смята, че за дете в 1 клас може да са труднички тези от "Страховитото в науката" и "Страховитото в географията", били "научни, учебни" (цитирам). Според мен по-скоро имат шеговит стил, който не знам как се възприема от по-малките... Но може да опитате една-две първо (има ги в библиотеката на Чаталджа, от там ги вземаме). Примерно в 1 клас синът ми едва ли е разбирал всичко от "Жестоката математика", но харесваше това, което разбира. При втори прочит след време е разбрал още повече и така...
Със сигурност е едно добро запознаване с предметите, които се учат по-късно в училище. Има повече текст от стандартните енциклопедии (но по-шеговит) и по-малко картинки, но по-забавни илюстрации (черно-бели), на места като карикатури. 

Solar Wind, дано съм те ориентирала. Просто не помня добре какво е дете 1-ви клас...  Laughing
(ако искаш мога да снимам няколко страници и да ти пратя).

Общи условия

Активация на акаунт