А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 813
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • у дома
Моят третокласник е чел Жестоката математика и от тези ,свързани с географията е прочел доста...историческите нещо не му допаднаха обаче.
Днес от библиотеката си избра тези

За малкия избрахме тези - http://www.book.store.bg/p47619/topcho-i-negovite-priateli-pakos … ite-duhcheta.html
- http://www.book.store.bg/p49035/topcho-i-negovite-priateli-radosti-i-bedi.html

# 271
  • Варна
Благодаря за отзивите!   bouquet
Той се впечатли от заглавията - видя ги като преглеждах темата Simple Smile.
Предполагам за вулканите ще му е най-интересно и мисля нея да вземем, ако я има в нашата библиотека. Щом са "научни, учебни" ще падне голямо питане  Crazy .

svet65 не снимай за сега, надявам се и при нас да ги има в библиотеката. Ако ли пък не, ще се ги разгледаме в някоя книжарница. Благодаря ти!

# 272
  • София
Дъщеря ми чете приказките на Оскар Уайлд.
Страшно много ги харесва, след всяка прочетена приказка, идва и ми я разказва. Явно я докосват истински, досега не се е вълнувала толкова.

# 273

Чакам с нетърпение отзивите му за "продължението" на "Мечо пух". Предполагам, че ще са положителни, щом още от началото ни чете на глас за същите стари герои, но ще го попитам накрая пак "как е". Simple Smile

# 274
# 275
  • ГОре на черешата...
Вчера най-сетне младежът склони и се записа в градската библиотека. Взе си първите 3 книги, 2 от които, на Роалд Дал - Вълшебният пръст  и  Жирафът, пеликанът и аз ги прочете още снощи. Сега почти привършва Швейцарското семейство Робинзон на Йохан Вис.
Тези в библиотеката май не знаят какъв трън си взеха с него Laughing...да му приготвят някой по-дебел картон, че този мижавия ще го изпълнят само за месец Whistling...

# 276
  • Варна
- намерихме поредицата и в нашата библиотека Simple Smile. От днес му я чета, но като че ли не му е толкова интересно. Иска да я допрочетем обаче. "Малко страшничко" - това са отзивите му.
Иначе сам продължава да си чете поредната книга за Франклин, от тях по 1 на ден чете, не знам как не му омръзнаха.

# 277
и

Наистина много полезни и забавни! Естествено има много за съответните бедствия - наводнения, земетресения, урагани и т.н., но и страшно интересни факти и връзката на всички тези явления/географски обекти с живота на хората.

P.S. За "Страховитото в географията"  - чете последната от поредицата синът ми (11 1/2 г.), обобщение:
- шеговит стил и интересно поднесена полезна информация, с илюстрации (често майтапчийски)
- веднага ще започне да ги чете всички втори път - някои неща му се сторили интересни, но не е разбрал или запомнил, иска пак да ги мине
- любимата му е за пустините - много "реалистично" било всичко и имало добри съвети за оцеляване в пустинята  Laughing
- в повечето има информация за жертви и щети, чак за земетресенията предполагам се притесни и попита "В България има ли земетресения?"...
- за рожден ден на съученици за подарък избира от тях

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 09:52 от svet65

# 278
    Да сте живи и здрави!!!!                                Чудесна поредица ,на мн.добра цена!!!  В момента сме на нея-"Тракащата анатомия"

# 279
  • София
"Пътешествията на Гъливер" - Джонатан Суифт

# 280
Големият е на пореден том от War craft, а с малкия започнахме приказки на А. Каралийчев, том І.

# 281
  • Варна
Игра за младежите, четящи "Детективи с машината на времето" - Читателска щафета II.

# 282
Игра за младежите, четящи "Детективи с машината на времето" - Читателска щафета II.
Мерси за информацията, почитателят се включи веднага! Simple Smile

И започна новоподарената

P.S. Вече е прочетена - всички от поредицата се четат за един ден... Но сега и аз трябва да я прочета, след като синът ми каза: "Нали се интересуваш от тийнейджърски неща и ще бъдеш асистент на семинар за тийнейджъри, в книгата има такива неща Wink". Ще видим... Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 16:00 от svet65

# 283
# 284

Общи условия

Активация на акаунт