А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • у дома
Благодаря,  Judy   bouquet , а на самите книжки пише ли коя подред е или не...

# 226
Пише, на всяка.
Най- хубавото им е, че освен че имат развлекателен сюжет, запознават децата /и майките им/ с исторически личности и събития. Всяка книжка има речник на думите и езикът на децата се обогатява със специфична терминология дори от бита на хората, живели в различни крайща на света и различни епохи.
Освен това шрифтът е едър и са много добри за прохождащи в самостоятелното четене деца. Голямото ми много ги харесваше. Даже сега ще си прочете и новите, които излязат. Кобрата не сме я купили още, аз едва сега се оправих и утре ще я потърся.

# 227
  • у дома
Супер,ние сме в грипна ваканция и като да не повярваш моето е здраво-сега ще скокна до Пингвините,дано да имат първата и следващите две поне...Малкият определено не е дорасъл за тях,но баткото сигурно ще го заинтригуват.

# 228
Грешка, извинтете! Wink Първата книга наистина не е "Тайственият отмъстител" , а "Заговор в града на мъртвите". Детето каза, че след това няма особено значение в какъв ред се четат, но примерно за Египет и за Рим има по 2 или по 3 книги, като в по-късните се споменават някои неща от предните книжки.

Още една грешка - скоро ще се издават "Марко Поло и тайната организация" и "Капанът в Тевтонската гора"..
На книжките пише поредността отстрани, но и в сайта на ФЮТ са подредени според времето на издаването им.
Е, Judy всичко е написала, но късно видях! Wink (и подкрепям напълно мнението за полезността на поредицата).

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 16:49 от svet65

# 229
Как не ти е порасъл малкият, Светле?  Grinning Моят е на същата възраст /малкият син/- през май ще навърши шест и ги обожава!  Peace Сърди се, че брат му не му казва "какво ще стане накрая" /понеже съм забранила/.  Laughing

# 230
  • Стара Загора
Аз следобед щях да питам за книги с голям шрифт. Дъщеря ми сега започна да чете. Чете  Лили чудото, остават й още 2-3 книги и се чудех какво да й купувам.
Книги имаме много, но някои не са подходящи  за четене от нея. На Егмонт много от принцеските книги текста е върху цветен фон или направо в/у картинката.
Приказки мислех да  й предлагам, но повечето сме й ги чели и не й интересно.
Фют дават тези две за подходящи
http://www.fiut.bg/book/amy-zagadychnia-kotarak

http://www.fiut.bg/book/amy-vylshebnata-ogyrlica
Аз загледах и за принц Каспар пак за котка
http://www.fiut.bg/book/kaspar
Поредицата за детективите също ще разгледам.

# 231
  • у дома
Как не ти е порасъл малкият, Светле?  Grinning Моят е на същата възраст /малкият син/- през май ще навърши шест и ги обожава!  Peace Сърди се, че брат му не му казва "какво ще стане накрая" /понеже съм забранила/.  Laughing
Верно ли са набори   newsm78 ,значи ще се засичаме из училищните теми,освен ако не тръгнете по-рано на училище-ние със сигурност -не...
Ще го пробвам-ама по-скоро си мисля,че не...Просто си е още на вълна приказки  Heart Eyes
При нас в Пингвините нямаше нито една от Детективите   #2gunfire ,взехме от библиотеката,но не първата-нямаха я в момента,захвана я и доста е прочел от нея,може и да поръчам първите пет по интернет. И в библиотеката пак нямаше четвъртата на Храи Потър,дебнем я от месец и ако я няма и следващия път сигурно ще се купува.

# 232
  • София
Светле, ако се наложи да я купуваш, провери първо в Продавалника. Мисля, че срещах книги от поредицата за Хари Потър на много приемлива цена.

# 233
Как не ти е порасъл малкият, Светле?  Grinning Моят е на същата възраст /малкият син/- през май ще навърши шест и ги обожава!  Peace Сърди се, че брат му не му казва "какво ще стане накрая" /понеже съм забранила/.  Laughing
Верно ли са набори   newsm78 ,значи ще се засичаме из училищните теми,освен ако не тръгнете по-рано на училище-ние със сигурност -не...
Ще го пробвам-ама по-скоро си мисля,че не...Просто си е още на вълна приказки  Heart Eyes
...
Peace
Няма да сме по- рано, все пак е роден в средата на годината почти. Големият ми тръгна с предния набор, но е роден януари. Малкият ми си е ІІІ група. Сега тъкмо сричкосва и смята до 10, като все ме пита "Това, с плюса, се прибавяше, нали? Минусът беше да махна? Значи от пет бонбона си ми изяла два?" /Понеже тъй си ги представя по- ясно задачите  Grinning/ Какъв ти първи клас!   Laughing Той си тръгна с неговия си набор и няма смисъл да го местим.
Опитай, на нас ни е много интересно да четем приключенски. Приказките не са ни от миналата година вече интересни, дъфкани, дъфкани... Мога да ти препоръчам "Островът на съкровищата", от нея се запали по пирати и по приключения въобще. А, и за Робинзон и Уилоу.  На времето татко ми четеше Винету в ДГ, аз не съм я почвала на малкия, но мога да го пробвам към лятото. Имаше и една четирилогия на Рафаело Сабатини, морска, и нея съм нацелила, но нямам книгите, в нашата градска библиотека може да са налице. И ние я ползваме редовно.

# 234
  • у дома
На моето Д-р Охболи и д-р Дулитъл му бяха много интересни-в библиотеката намерих и Циркът на Д-р Дулитъл,но с ужасно дребен шрифт и не сме я чели,има ново издание на Хермес и сигурно ще го взема,приготвила съм Пощата на д-р Дулитъл за четене,но дребния си е по принцип пристрастен към животни и явно тези книги за това са му интересни...
Иначе при нас -никакъв интерес към буквите,но не го и натискам-и баткото ми отиде в първи клас без да може да чете,а в момента има страхотна четивна техника...
Иначе още малко спам-и ние сме на бонбони и орехи по математика-там се занимава с желание и аз се възползвам от това  Embarassed Та му казвам,ако имаш 4 бонбона и аз ти дам 2 колко ще станат и той ми отговаря правилно-6.Аз продължавам-а ако дадеш 3 на брат ти колко ще ти останат- при което той мълчи и аз се учудвам и пак питам,а дребния ме поглежда възмутено и казва-Мамо,как си представяш да дам на Оги половината си бонбони  Joy - направо паднах...Та ви препоръчвам Математика за малчугани - прескачала съм някой глави,свързани с делението,но като цяло му беше много интересна...
И за да не е спам писането ми-големият вчера дочете тази

Спунк ,за невежите като мен може ли линк на лични към книгите на Хари Потър от Продавалника,защото или аз не се оправих ,или са ги изкупили,но не ги открих  Embarassed

# 235
  • Варна
В момента му чета - много му харесва. Впечатлен е, че историята е различна от филма.

След като изчетохме "Плаването на "Разсъмване"" изгледахме и филма. Отзивите му са, че книгата е по-добра Simple Smile.

Заинтригувахте ме с тези "Детективи ....", ще погледна и аз по книжарниците. Щом е с едър шрифт и сам ще може да си ги чете  Sunglasses.

# 236
  • Sofia
Светле, ето това има само в момента.

# 237
  • у дома
Светле, ето това има само в момента.
Благодаря  Hug - и Спунк ми го пусна на лични,но ние втората си я имаме -тази с приказките....

# 238
Много се радвам, че отново е с Марк Твен:

# 239

Общи условия

Активация на акаунт