Отговори
# 495
Здравейте Hug!
Хейли, Честит имен ден на малкия Симеон!Много да те слушка и радва! Hug
Честити Християнчета , че мног Hugо станаха и изпуснах края:) ! Аз не знам още кога ще кръстим Иви ,а ще комбинираме с Миши ,че и тя не е кръстена, милата ми, може да е на годинката, ще видим... Thinking
Мамам- ам - спокойно, не се шашкай за сантиметрите, може предния месец да не е измерен точно и затова така да излиза Hug
Иви си пийва водичка , по около 250мл. денем и около 350 нощем, че с това будене, друго не минава ,само шишето с вода задържа рева нощем Simple Smile, а иначе и мляко си пие към 03.30 като по часовник си го иска.

# 496
  • У дома

Мъфини с праскови

1 яйце
2/3 ч.ч. захар (аз слагам 1 цяла, обичаме по-сладичко)
2/3 ч.ч прясно мляко (поради липсата на такова днес сложих кис. мляко, ще кажа после как се е получило)
1/4 ч.ч. олио
2-3 капки есенция ром

Към тази смес прибавям
2 ч.ч. пресято брашно
1 пак (10 гр.) бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела

Разбърква се леко и се прибавят 200 гр. (аз слагам на око 3-4 праскови) праскови, нарязани на парченца

Сместа се разпределя във формичките за мъфини като се пълнят 2/3. Пекат се на предварително загрята фурна на 180 гр.

И още едно отклонение, понеже скоро коментирахме палачинките, аз правя една голяма палачинка, която пека във фурната, идеална закуска за децата, вкъщи е много любима на Карина, Лъчко и той си хапва, но без сладко.

Френска палачинка

3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно

В тавата, в която ще печем разтопяваме 1/2 пак краве масло, след което изсипваме сместа и печем, става една нагъгрена, много смешна. Режа после на триъгълници. У нас я консумираме със сладко и сирене

Да ви е сладко! Mr. Green

Ще чакам и вашите мъфинки

# 497
Здравейте, момичета!   bouquet
Честито на всички именици, да си носят хубавото име със здраве и късмет!
Честити месечинки на всички първооктомврийчета, да са здрави и палави деца!
Хейли честито прохождане на Монката!
Рени честито християнче!
 А пък ние ще се похвалим с първо зъбче, най-накрая снощи изби, ама то много остро било, чак реже...  Shocked Но все още си е неспокоен, гледам и дясното зъбче зор дава, явно ще излезе вярно, че като излизат късно, излизат заедно.
 Благодаря, момичета за отговорите за упойката, мен ме боли, когато го претоваря кръста, например ако много съм водила малкия, ще видя ако зачести ще се ходи на доктор...
 Водичка пие около 200мл на ден.
 Утре сутрин сме на Пловдив за контрола след операцията, дано всичко е наред, че не ми се мисли...
Изтеглих паричките, ама предвид рождените дни, които ме очакват до 10-ти съм им видяла сметката.
Позитив много вкусно звучат рецептите, ще се възползвам.

# 498
Изтеглих паричките, ама предвид рождените дни, които ме очакват до 10-ти съм им видяла сметката.

И аз днес им видях сметката на мойте ooooh! . Как ги преведоха и ги наместихме Tired .
Дано всичко е наред след операцията! Praynig Пиши после как е малкият герой! Hug

Благодаря ви, момичета, за хубавите пожелания за именния ден на моя палавник!

Днес от Кауфланд взехме на промоция памперси на Пуфис, на 24ст/бр излизат. Дано са хубави, до сега само памперс съм ползвала.

Нинче, ще се чуем сутринта за допълнително уточняване, но иначе на изхода пред Била ще е срещата Party Hug

# 499
Здравейте мами,
липсвах, не съм ви чела, но ще се върна да го направя довечера, когато домочадието заспи!

хейли, честит имен ден на Монката! Да си носи името със здраве и достойнство! Heart Eyes

лина, не остри, ами направо като игли ми се струваха на Алтай зъбките; внимавай да не те ухапе - скоро писах как ми направи раничка и не мина повече от седмица!

Да ви се похваля с първата "думичка" на български на моя хубостник - "а такааа"  Joy Joy на ден по 100-200 пъти го чувам това и вече е втората след "мамо", която повтаря най-много! Научил я от мен най-вероятно... хванах се колко ужасяващо често на ден го казвам и аз hahaha иначе имаше и две инцидентни "здрасти" 'та, но тях не ги броя.
Зъби - 2 броя за героя, някак си не се натискам и за повече, като знам как излязоха тези... hahaha
Вода - много малко според мен - към 200 мл, но той се и кърми още, така че не се притреснявам.

# 500
Хейли, честито прохождане!
Всички именици да си носят имената със здраве!
Ние имаме две зъбчета. Вода не пие в чист вид, добавям малко сок. От няколко дни работя по въпроса да го свикна да пие чиста вода, но засега не се получава... Много съм горда, че вече яде попара със сирене в класически вариант и непасирана  Simple Smile Имаме лек напредък и в яденето на зеленчуково (месно) пюре, в което има настъргани картофи и моркови, вместо да е гладко пасирано. Иначе ако е сладко яденето, яде парченца, мляска си. Яде и бисквитки без проблем.
lina borisova, честито ви първо зъбче!
bubolechence, нашия пък няколко пъти казваше "айди деее" и "вай вай вай"  Simple Smile Големи са бонбончета!
Трябва да водя Тони за манту, че никакъв го няма белега от БЦЖ ваксината. Заканила съм се да го водя и на уролог, че едната му ташка все стои по-голяма и имаме съмнение за хидроцеле.
Ние снощи пък ходихме в летния театър да избираме Бекъма за президент  Joy Добро шоу направиха, а моя мъж на два пъти се провикваше, за да допълни шоуто на Рачков  Simple Smile
Мами, много се смях онзи ден, видях един клошар, който буташе Пег Перего Ария  Mr. Green
Отивам да разхождам синковеца, по цял ден обикаля туй диване! Как не се уморява, не знам  Simple Smile

# 501
  • София
Привет, мами!  Hug
Ние сме селска пак Wink Не съм ви чела, но ще наваксам тези дни!
Надявам се всички да сте здравички и веселки Wink
Приятна вечер  Heart Eyes

# 502
Утре, 02.09 - СРЕЩА СОФИЯ! 11ч. на изхода на метростанция Люлин, от страната на Била.

Лека нощ! Hug

# 503
Честито на именниците днес ,сред които е и Симона!Да са живи и здрави!

# 504
  • София
Позитивче, а като не са с масло а с олио мъфините с праскови не се ли залепват за хартиените кошнички?
Скоро и аз пробвах едни мъфинки с половин чаша олио и се залепиха. Моите пак ги харесаха и ги ометоха бързо, но за пореден път се заканих да не се занимавам с други, освен с Портокаловите кексчета с шоколадови парченца, които вече съм споделяла с вас. Но ги правя много често и не искам да омръзнат на домашните.

Това не е кулинарна тема, но ужасно се изкушавам да споделя с вас и тези шоколадови кексчета със захаросани череши, с които обрах овациите на гостите ни  Wink

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 23:52 от Arim

# 505
  • Сливен
честит имен ден на всички празнуващи
и специално на сладкиша СИМЕОН на красето,с много здраве и гордост да си носи името

# 506
Pashic, честит имен ден на Симонка! Да ти е жива и здрава!  bouquet
Lina, честито зъбче и много стиснати палцета за контролния преглед утре. Praynig
Момичета, благодаря ви за стиснатите палци, Hug днес моето момченце за пръв път беше сам за цял ден на градина и е издържал геройски. Като го взех миличкия щеше да се разплаче, толкова ми стана мъчно като го видях пак оцапотен и мръсен. Пак не е ял почти нищо, нито пък е пил много мляко, ама те и не се стараят много да му дадат сигурна съм. Ще видим как ще е по-натам. Тази вечер беше доста кисел, плака много и заспа доста рано, явно прекалено много впечатления са му се събрали на милото ми детенце.
Хайде аз отивам да го гушкам. Спокойна нощ! Hug

# 507
flufffy , като за първи ден сигурно множко му е било на дечко! Гушкайте се и бързо да свиквате и двамата! Hug

Честита последна месечикна на Илианка на Фата Моргана! Да е здрава, весела и много радост да носи на мама и тати!

Момичета, благодаря ви още веднъж за препрасните пожелания за Симеон!
Миме, Hug

# 508
hailie, благодаря  Hug Честит ти проходил именик на теб (с малко закъсненеие  Blush). Жив и здрав да ти е и да расте щастлив и силен!
Честито и на Симонка!
Я да метна аз една последна месечинкска почерпка  Wink

# 509
  • София
Флъфи, хич не ти е лесно  Hug Стегна ми се душата като те четох - не заради сина ти, а заради теб, той бързо ще свикне, на теб ще ти е по-трудно - пращам ти прегръдки  Hug
Само за яденето мисля, че такова едно неглижирано отношение на него ще му дойде добре и аз дори предвиждам, че ще прояде юнашки (така ми се дава отгоре  Laughing). Гушкайте се и спокойствие  Hug

Общи условия

Активация на акаунт