Отговори
# 480
Привет, момичета!

Влизам да честитя последните месечинки на всички първооктомврийчета и да почерпя за нашата.  party023

Ние сме добре, вече си имам християнче, сега си чакаме рождения ден.

# 481
Mamam-am , колко см е сега и на колко месеца е?

Рени, честита месечинка!

# 482
За мача България-Англия Kапело викнал 6-ма от Манчестър Сити, 5-ма от Юнайтед, 3-ма от Челси и 2-ма от Ливърпул!
Лотар Матеус извикал - 6-ма от Синсити, 5-ма от Найтфлайт, 3-ма от Биад и 2-ма от Планет...!

Joy  Joy

Вода пие около 200.

Мила, на тебе ли ти бяха казали прясно мляко след годинката? Нека е поне кисело, ако не адапте. Прясното прави страхотни болки в стомаха. Случи ми се със Симона по стечение на обстоятелствата и няма да повторя. Прясно мляко давам само през деня и не директно, а направено в нещо. Колкото до развалянето на зъбите, според мен не е толкова фатално на тази възраст. По-скоро ако детето е вече голямо 2-3 годишно, по-би звучало притеснително, макар че, нали са сменяеми първите зъби. Едва ли това мляко ще се отрази на постоянните. В корените ли ще попие? Я разяснете малко....  Thinking

Умения, нямаме нещо конкретно.  Embarassed

Мамамама, не мисля, че е притеснително ако е само един месец.  Hug

# 483
  • София
Мацки, има две ненадписани дечица в албумчето за новия колаж. Нека тези, които са качвали снимки да погледнат дали не са забравили да си подпишат чеденцата Simple Smile

Пу едното за мене. Онова с ризката и шапката. Като качвах снимката нещо настана олелия и забравих. Ще гледам в "обедната почивка" да не забравя да му сложа "табелка"  Embarassed

А пък ние имаме напредък с храната. Вчера с малко по-строги мерки си изяде и обяда и вечерята, а днес даже изяде почти цяла праскова, пюрирана. Номерът е, че го слагам да седне в мене и му придържам едната ръка, докато с другата блъска разни играчки. Иначе в момента, в който го сложа на столчето и той се изправя и тръгва да излиза през таблата  ooooh! Голям е немирник.
Но сега се е кротнал. Зяпнал е едно дискче с песнички на кака си. Направо не мога да повярвам каква тишина е.  Praynig Ха, доскуча му, обърна се и започва да тършува из кутията с играчките  hahaha

Мамамам, не ги гледай сантиметрите. Я сте го опънали добре, я - не. Гледай психо-моторното развитие на детето. Ако се храни, енергичен е, усмихнат и щастлив, правещ съответните бели и маймунджулъци за възрастта му, няма от какво да се притесняваш.
Аз моя хубусник не съм го водила на консултация от, хммм .... април ли беше, или май  newsm78, дори съм забравила кога е било, и тогава си спомням, че дори не го измерихме на височина, само килцата, фонтанелата, изправи го да стъпи на крачета, сложи го на земята да провери как се движии, понагушка го и го понащипа и това беше. Дори и обиколката на главата и гърдите не мери.  Peace
Тези месечни косултации при здрави и енергични деца са ми чиста загуба на време.  Peace

Оле, ти наваксваш отсъствието, а?  Wink Два поста за 20 мин., човек не може да се вреди от теб  hahaha

Айде, отивам на пазар  Whistling
(ама да не си помислите, че ще си купувам нещо за мене  Naughty само краставици и домати за мен, така нарежда все Ида  Crazy)

# 484
Енергично си е детето - спор няма, и всеки ден все нови щуротии измисля. Но вече 3 месеца стои на 70 см. - на 10 месеца е  newsm78 Та затова взех да се притеснявам. Струва ми се много 3 месеца - а и вкъщи го мерих - пак 70 см Confused

# 485
Илка, още доста ще има, докато си изпълня петилетката... Laughing

Мамамама, меренето е много относителна работа. Кой как изпънал крачетата, кой шава и не дава да го мерят. Вие с таткото високи ли сте? Каква ви е структурата? Една педи ми беше казала, че децата растат един път на горе един път на страни. Може в момента да растете на страни? Кг качил ли е нещо?

# 486
Mamam-am , на мен ми се струва ок.
Не се тревожи. Може би ще направи скок следващия месец.

БебОле , аз кисело давам под форма на разни десерти, с плодове и бисквити.
Въпроса е,че те ме съветват да заменя АМ с прясно вече.
Много пъти съм казвала, но холандците са луди по млякото - прясно.
И възрастните индивиди си го консумират редовно. На мен, обаче, рано ми се струва да махна АМ.
А вечерното мляко - направо да го махна, заради зъбите. Ама и това ще пропусна.
Нико си изпиваа 200мл каша Нутрилон с бисквита преди сън, че и за още пита.
Абсурд да го "уча" да заспива без него, само защото не мога да му измия зъбите след това. Mr. Green

# 487
  • София
Илка, още доста ще има, докато си изпълня петилетката... Laughing

по-скоро "пет-дневка", май толкова те нямаше  Wink
а после стискай палци на Албена да има интернет, че съвсем ще изтървеш нормата  Joy  Hug

но като гледам почти всички са по разходки  Thinking

Мила, тези холандци имат странни предпочитания - хляб и мляко. То за това сигурно са порастнали толкова големи  Party

# 488
За мача България-Англия Kапело викнал 6-ма от Манчестър Сити, 5-ма от Юнайтед, 3-ма от Челси и 2-ма от Ливърпул!
Лотар Матеус извикал - 6-ма от Синсити, 5-ма от Найтфлайт, 3-ма от Биад и 2-ма от Планет...!

rotfImao rotfImbo rotfImao

Честити последни месечинки на първите октомврийчета!!! Последни месечинки и после ще са на годинка! Ехх как минава времето!! newsm30   bigdance2 Tada

Хайли, мерси, мерси, ами по-добре си е, вчера му меря температурата - беше си 36.6-7. Дано да е било нещо инцидентно. Thinking Praynig

Mamam-am , има и горна и долна граница, помня че на годинката 50% персентил в нашата книжка за момчета е 74 см, което значи че 70-71 см на 10 месеца  си е много добре!
Не се тревожи, според мен ще си дръпне детето в някакъв момент. Peace

Мила, че и Лидия до 2 годишна и нещо пиеше АМ, прясно мляко само в кремчета. Много пиене на мляко от възрастни хора не било хубаво, ама я гледай ти как пият у ваше село?!  Thinking Laughing

Флъфче, стискам палци! Константин тази сутрин само наду гайдата и жената го отнесе при другите деца, и веднага спря да плаче, то бяха изнавадили играчки леле леле. Не казвам, че при мама не е по-добре, но ние май нямаме избор с теб Sad.  Ще свикне детето, но ти да не изпитваш вина е важно, да не се терзаеш. Hug

# 489
Ааа, Лурдес, това е национален феномен, не локален.  Laughing

Както Илка казва, сериозно консумират (сух) хляб и пият прясно мляко и
верно - огромни са.

# 490
  • София
В петък, към 11ч. на метростанция ЛЮЛИН.

На изхода от към БИЛА, нали? Оглеждайте се за нас - ако не ни мине котка път ще дойдем.

Честит имен ден и честито прохождане на МОнката! Да е здрав, палав и много щастлив малчуган!

# 491
  • У дома
Честит имен ден на Монката, да е жив и здрав, да си носи името с гордост. Хейли, честити ти ходещи краченца.

Лъчко пие вода умерено, сам си я търси, особено навън като го напече слънцето.

Зъбите ни са два долу и 4 горе. Оглеждам се за още, че нещо не спи спокойно в последно време. Голямо будене пада, цока на поразия, а вечер не му се ядат манджи, ако имам нещо за него от масата давам, но основно ми е на кърма вечер.

Мила, сподели си рецептата за мъфинките, изглеждат супер. Ако искате аз ще ви дам рецепта за мъфинки с праскови, любими са ни, даже след малко отивам да направя, изяждат се аламинут  Mr. Green

Флъфи, дано свикне с яслата малкия, че да не се притесняваш  Hug

# 492
  • София
Pozitive, я я дай рецептата, че тъкмо с едни праскови се прибрах одеве Wink

# 493
Благодаря ви момичета за успокоителните думи!  Hug Може да е само временен застой, пък да навакса после  Naughty
Ще взема и аз да вкарам една диета като холандците на хляб и прясно мляко, та може и горната граница на таблиците да ударим  Joy

Гледам мача България-Англия няма да е за изпускане - англичаните има да се потят, тичайки след топката, а наще ще се търкалят покрай нея  hahaha

Честито християнче на Reni Vo - да ти е живо и здраво и много да те радва   bouquet

# 494
Mamam-am , хич не ги и мисли мерките! Нашата госпожица последните два месеца я измерват все 68 см, да не казвам и килата ни колко са, но детенцето си е здраво, жизнено и мнооого палаво, та хич не я мисля - има време да расте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт