Отговори
# 600
Честити последни месечинки на бебоците! Hug  bouquet

Ева, да се оправяте бързо Sad Praynig, дано да свалите бързо температурата, горкичкото Sad Hug Като я тресе, значи още е висока температурата, ще се изпоти детето и ще премине, въпросът е да следите да не се вдига над 39-40 градуса, тогава веднага лекар!Дано да спадне бързичко Praynig Praynig

Велина, какво е ял?? Нещо по-различно? Случвало ни се е да има слуз, кръв също е имало, но като е било твърдо акото и е разранило дупето. Пиши как сте Praynig Hug

Момчешки мами, да ви питам - скубят ли ви косите вашите момъци! Мен коси не ми останаха вече! #Cussing out
Има ли и други такива като нас - само месо му дай да яде, зеленчуци като усети и вече ще повръща. ooooh! Laughing

# 601
Пуу, на всяка манджа мерудия съм  ooooh!

Лурдес, скубе ме, постоянно съм с вързана коса и пак си намира косъмчета, че и кичури се е научил да вади Tired . Но понеже обича да скубе коси, скубе и себе си Laughing . Сега му пораства косичката и скоро ще съм свободна Mr. Green

# 602
Флъфи, не че ще те успокои, но подобни са яслите и тук.
И наистина, освен на някои чужденци, на никой не му прави впечатление.
Очакванията им са ужасно ниски и качеството е такова.
Това едно дете да се мърси, пък че не яде или плаче, не се счита за особен проблем.
Дано милия Ник се справи, разбирам те как се чувстваш, най-свидното ти е.
Може би и двамата с мъжа ти, да искате разговор и малко да ги понастъпите.  Hug

Ева, абе уж не се вдига от зъби, ама и двете ми деца си вдигаха.
Освен температура, никакви други симптоми, нито хрема или кашлица.
Просто 2-3 дни висока температура. На Нико му давах парасетамоли само в краен случай.
Ако видя , че не му е добре. Иначе си седеше с температура.

Лурдес, ами месоядно е детето бе.  Laughing
Тя Мила само месо яде, тук-таме и нещо към него.

# 603
  Здравейте и от мен. Благодаря ви за честитките, то нашия зъб исторически стана  Crazy
  Ева и Мишелка беше така, 5 пъти за последните два месеца, по 3-4 дни я държи, единия път 4 дена не спадна под 40 градуса  Crazy Щом зъбчето изби вчера температурата изчезна и повече не е вдигала, пу пу. Та незнам дали не може да е от зъби вече...Бърза помощ незнам какво ще направят, освен да и дадат нурофен и да ти кажат да и слагаш компреси. Тука даже не ни приеха в спешното, аз не исках и да ходя де, ама мъжо се беше въодушевил  Crazy Аз под 39, ако е спрях да и давам и лекарства, ми то не мога да и давам непрекъснато. Дано минава бързо  Hug
  Арим описваш нашите нощи...Дано вече минават  Crazy
  Честито на всички месечинковци и зъбче на Монката и тук  Hug

# 604
Честита месечинка на Мила! Честити зъбчета на Монката и Мишел! Арим, честито "мамо"! Heart Eyes

Аааа нани, тъй и тъй си ми паднала тук в Славейков, не те пускам в морската! Laughing Хайде да се видим!:)

Лурдес, и моя е месояден. Зеленчуци не отказва, но виждам, че с по-голям кеф си хапва месце. Нищо лошо. Simple Smile Не ме скубе, но за сметка на това често отркивам следи от ноктенца по себе си. А ги режа всяка седмица. Чудя се нормално ли е да е толкова "дивичък"...

Подарък мисля да взема играчка, вероятно от онези с формичките, които се пъхат в кутийка или количка - нищо скъпо и пресилено. От близките не искам нито играчки, нито дрехи. Тортата ще е поръчкова, партито - у нашите, че е по-широчко. То не остана.. ех, как мина това време изобщо не разбрах!

Илка, ама голям помощник си имаш ти:) Пералня ти пуска, двд ти оправя - снахата голям късмет ще извади с него! Joy Joy

Блурче, аватарът ти е толкова сладъъък! Забъркали сте го да прилича и на двама ви, ама май малко повече на теб Mr. Green, само тая руса грива откъде се взе?!  Joy И аз моя го запознах отблизо с обстановката на работа, вече си има и стая даже. Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 23:51 от bubolechence

# 605
  • София
Най-после качих снимките от Люлинската среща - вижте колко е хубава и вталена Надето  newsm03 http://oktomvri2010.snimka.bg/children/quot-lyulinska-quot-sresh … g.617969.24883071
А Иринополис как сияе самооо....
Мацки, захладня и е време за една среща в Борисовата след празниците Hug

flufffy, много кофти ми стана като четях писанията ти, но си мисля че и тук сигурно е така. С много деца няма как да е, но едно е сигурно - ще оцелеят децата и и ще станат хора  smile3521

В тази връзка: чистите детски ясли (ДЯ) вече са в електронната система заедно с ОДЗ-тата. Искам да пусна Ева след края на зимата, но не знам как да подредя желанията си така, че да се класира (почти невероятно!!!) за ДЯ през март до септември и после (още по-невероятно??!!) да вземе да влезе в нашата ОДЗ, която е под балкона ми (щото няма как да стане още от март-април). Да сложа ли ДЯ на 1 позиция, или да си оставя нашата градина? Опасявам се това да не ми подлее вода за септември  newsm78  Thinking
Оле, помагай  Praynig И всички, които са наясно с тази сложнотия..........

Второто зъбче се крие нещо  Thinking И в памперса пишеше, че трябва да има, и според броя на ухапванията трябваше вече да е излязло, но не ще и не ще! Ева ме гризе където свари и вече много боли... Скубе и то по малките косъмчета, мъчи се детенцето. Дано утре се покаже вече!

Хайде лека и си мислете за срещата по хладно в Борисовата   love001

# 606
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

Аз бодърствам отрано,за да мога да ви прочета и да пийна едно кафе преди да е станал малкия,че днес сме на консултация.
Arim, по принцип кандидатстването за ясла е на по-голям брой събрани точки от детето. Всяко едно заведение отделно е определило и свои критерии,които могат да ти дадат ''аванс'' в някои отношения,като например: бабата да бачка в системата на образованието или да има братче или сестриче в същата с разлика по малка от 24 м. и т.н. Всичко това може да го видиш на сайта на самата ясла. Докато събраните от вас точки са видни от профила на детето. Според мен като минал вече през този път,те съветвам да заложиш на най-сигурното,дори и да не е най-удобното за теб. Защото ние като живущи с постоянен адрес,в няколко квартала,въпреки преимуществото ,което дава тази опция,бяхме приети едва от 3 път. ooooh! Наистина местата са ограничени до минимум. Следващия момент е да следиш постоянно класиранията,защото майките разместват кандидатурите на децата през цялото време,както и незаписаните приети след това деца. Ние влязохме благодарение на такова детенце,иначе никакъв шанс.. Crossing Arms Можеш спокойно да се обърнеш към любезните мами в подфорума за детски ясли и градини,които обясняват изчерпателно за всичко свързано около кампанията за прием!   bouquet Успех!!!

# 607
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро и от мен  Grinning

Всички в къщи сладко спят, а аз на работа трябва да ходя. Навън валиии, духа, вече трети ден. Гадост голяма  Sick И е едно влажно, хладно и тъмно, че ми идва да се хушна при Йована и да си спя сладко, ноооооо нямааа  Tired
Догодина, така се очертава, че май няма да можем да се приберем към България и ми е едно криво, ама няма как. дано поне нашите успеят да ни дойдат за малко на гости, ще видим.

Арим, и на мен Мила не  ми дава да и бъркам да видя има ли зъбче, че само гризе настървено и се лигави, а и проплаква нощем. Тази нощ, половината я изкарах на дивана в хола, защото мрънка милото на сън и ме буди, а все пак трябва да се наспя  ooooh!. Единствено като се разреве тичам да гледам  Laughing

Хайде, слънчев ден ви желая   bouquet

# 608
  • София
Добро утро  Hug
днес и аз се класирах по-раничко и си пийвам кафенце в приятна форумска компания  newsm44

Мишанка, ако ще го намериш по-лесно и бързо от мен, пусни ми линк към темата за детските ясли и градини pls., че  аз все минавам тук като бързия влак и не ми се рови много. Ти ще пускаш ли Нестор сега или ще му пазиш мястото? Извинявай, ако си писала вече и не съм прочела...

Илка, да знаеш че като гледах клипчето ти направо щях да скоча в монитора да ги извадя от там твоите мушмороци  hahaha Изглежда, че правят ужасни бели, а те били кротички децата  Joy

Бобче, стана ми жал за теб... То при вас все е студено, мокро, мрачно! Вярно, че сте на север, но като чета и другите мами в чужбинско и те все подобни неща споделят. Май тук си е най-готина природата и климатът, но... не е хубаво за живеене! Да беше по-хубава и държавицата ни............

Айде аз пак хуквам да овършея у нас преди да е станало домочадието, че имаме среща след малко и ще излезем по-раничко  Heart Eyes
Приятен ден и много целувки на всички  Hug  Heart Eyes

# 609
  • София
Добро утро!
Днес нашият младеж прави 11м.  ooooh!
И ме е дигнал от рано, 7:15. Сега е хванал накрайника на прахосмукачката и бръмчи из детската стая. СЛава Богу, че успява да се забавлява самичък.  Praynig

Лурдес, Йоси скубе, ако му позволя, но и Ида много обичаше да ми дърпа косата, та от вече почти 3 годин ходя все с високо прибрана на кок, да не стърчи никъде нищо  ooooh! Мисля, че принципно на децата им харесва допирът на коса  Thinking
За месото съм пас. Ние у дома рядко ядем, съответно и Йоси рядко намазва. Яде предимно зеленчуци. Много обича и цвекло, та поне два дена през седмицата е на цвекло, така си успокоявам съвестта, че не яде много месо.  Whistling

Арим, наистина са ми кротички децата.  Heart Eyes
Аз ако пусна клипчета на всичките им дивотии сигурно ще ви се изправят косите, но нали съм им  свикнала и ми се струват безобидни.  Whistling

# 610
Добро утро!

Честити последни месечинки на Мая, Йоана, Дария, Йосеф, Веселин и Антон! Да са преди всичко здрави! Мног радости и усмивки!
Честита месечинка и на Димана на Мамамила!

Велина, как сте? Има ли още кръв?

Мирче, къде е клипчето на Илка? Thinking
Дано ви избие зъбчо скоро! Hug

Хайде лека и си мислете за срещата по хладно в Борисовата   love001
Хайде, аз съм ЗА!

# 611
  • София
Добро утро!

Днес си поспахме добре с Гого. Сега се оправяме и излизаме.

Мишанка - каква консултация днес? Нали е почивен ден.

ЗА прием в ясла и градина не мога да помогна. Тук приемът не е като в София.

И Георги пропкалва нощем. НА него 8-те пр3дни зъба са поникнали вече и сега предполагам, че зора е от резците. Всичко хапе. Вчера му дадох да си играе с пластмасовата част на кутия от шок. бонбони. ПО едно време го гледам как предъвква самодоволно. Добре, че реших да видя какво има в устата му - парче от пластмасата.

Та какво за Борисовата градина?  Laughing

# 612
  • У дома
Страхотни снимчици видях от срещичката ви, много сте хубави всички и мами, и бебоци  Hug

Така, ние продължаваме одисеята със сополките, като се присъедини и леля кашлица, с другарчето си червено гърло. Борим се със Суметролим, вит. Ц и Стодал. Давах няколко дни Хамомила, но положението никак не се подобри. Сополките ни се сгъстяват и вече са зеленкави и започнаха да излизат навън, прави си балончета  Mr. Green

За яслите и ДГ и аз не мога да помогна при нас е много по-различно положението.

Кръщене ще правим около Коледа или след  Нова година, не съм избрала дата, но сестра ми вече има билет за прибиране за празниците, така че нещата взеха да се изясняват.

Ние след малко изчезваме на моренце, а майка ще гледа малкия, дано не я уплаши с кашлянето си и да поспи.

Хубави почивни дни!

# 613
O, Мирче, Олето хич не е на ясно с ОДЗ-та и ЧЯ-ли. Вие там в София си имате едно допълнително предизвикателство, за което се изисква едно допълнително висше. Аз мързелувам в провинцията по тая тема.  Hug

Банда стягам багаж за море. НЕмам време да ви чета.

# 614
ч..........

Банда стягам багаж за море. НЕмам време да ви чета.

Ама ти прекали вече!  Naughty  Как не те е срам значи!?  smile3534

Ние пък отиваме на стърготините да си бодем дупарата, на пък! Simple Smile

Честити последни месечинки на дечицата!!! Живи и здрави да сте и много прекрасни мигове!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт