Отговори
# 75
  • Варна
Ха ха това ми хареса  Sunglasses
Междудругото нямах време и не ви споменах че М9М9 се отписа от очетната, съжалявам за което, но така си е преценила. Не е нещо обидена, ами долу горе поради причините за които Олето спомена за Фейсбука. Предпочита да е повече с детенце.

А аз да ви питам някой знае ли някъде в нета където мога да проверя за Дани по колко на ден трябва да яде, месо, зеленчуци, мляко и т.н. Интересуваме грама дневно.

# 76
Благодаря ви, че никога не ни забравяте момичета. Hug
Ето и почерпка за нашата месечинка
Нашия ден започна пообичайному, Ник пак не иска да яде, ама това не е ново, хапна мъничко банан и от моята фокача и това беше.
Аз сутринта бях супер изнервена, нещо ми е супер криво, ще ми идва ли какво ли, не знам, ама дано да е това, че иначе не знам какво би обяснило намаляването на кърмата. Вие мислите за отбиване, а аз за увеличаване на млякото. На мен не ми се помисля за отбиване засега, мисля, че ще ми е доста по-трудно да го преживея, отколкото на детето, не знам защо така се чувствам при положение, че преди да родя въобще пък не ми се кърмеше.
Успях да издиря производителя на помпата ми, че миналата година е била една фирма, сега друга, но как да е  стигнах до извора, хората бяха ужасно мили и обещаха още днес да ми изпратят нова помпа, така, че съм доволна. Simple Smile
Bob4enka, много добре ми звучи вашата разходка с лодка, това нещо като тиийм билдинг ли е било?
Марви, страхотни декорации, просто ти се възхищавам на въображението и способностите. Hug
Илка, съчувствам ти за болните дечица. Тази тигрова мас затоплящ ефект ли има?
Хипо, Влади е много напред с материала, направо ми скри шапката.
Arim, скоро ще си имагте зъбче newsm44

# 77
Флъфи честита месечинка Hug
Ники е с разтройство и сме на диета,отделно пие прахчета и като мляко давам лечебна хумана,просто ужас е всичко

# 78
Флъфи, честита месечинка! Да сте здрави и енергични, макар и дребни по тамошен стандарт Hug
Аз бях за три дни на балкан и бах ви изпуснала дирите.
Положението при нас е овапцано съвсем: Единадесет зъба+ два на път...намя такова нещо като спане нощно време, през деня Гого  е киселяк. Изобщо положението е Файн,както биха казали докторята при Мис Файн Laughing Laughing Laughing
Абе, мами, четох че при разни чести разболявания при бебетата помагала сребърна вода. Вие чували ли сте? Направо се чудя какво да правя, след антибиотика, Гоговият нос отново похърква ooooh!
Болничките да оздравяват, а мама Хипопотама да бяга да купува маратонки, че яка гонитба я чака Wink

# 79
  • Варна
Малееее 11 зъба, ние сме с 1  ooooh! Легео вие сте  Crazy Много мои познати ползват сребърна вода и много я хвалят. Ето виж какво съветва и д-р Михайлов:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=10718

След антибиотика опашка дава ли? Ами как няма да ви похърква носа с толкова зъби  Laughing

Колежката ми е болна. Това ви го съобщавам да не се чудите защо всеки втори пост е мой  Mr. Green Еми скучно ми е  Whistling

# 80
Lady V, много благодаря за инфото. Моето дете май е потомък на акули, вече се притеснявам да не почне да вади втори ред... Mr. Green
Опашка след антибиотика не съм давала, а май трябваше..Абе, сложна работа това с болежките.

# 81
Честити месечинки!

За анкетата- 4 основни хранения-
сутрин -попара
обед- манджата от кухнята
следобед- каша или кисело мляко с бисквити и плодове
вечер- супата от кухнята

Лейди, стига да имаш време и вдъхновение, прави каквото решиш, на мен всичко досега направено от теб ми харесва, така че Hug

Легео, сребърна вода се води дезинфектант и имуностимулатор, има антивирусно и антимикробно действие, аз ползвам за Ани и съм доволна. Давах миналата зима, ще давам и сега на прага на новата за подсилване на имунната система.

Ставам, че ме викат...ли викат

БебОле, добро решение си взела, и аз се усещам, че твърде много време прекарвам на компютъра и почнах малко по малко да се ограничавам.

# 82
Здравейте!

Честито на порастващите с още един месец малки сладурковци!

Хей всеки ден нови зъбчета  smile3501 Честито!!!
Бързо и безпроблемно да израстват и зъбчетата, които са тръгнали ! newsm10

Наще зъбчета растат като по учебник - всички предни са вече налице  Heart Eyes
Аз започнах да ги мия с мек накрайник ама без паста - не знам дали не е рано, но са вече 8 и реших поне малко да ги почиствам.
Tzzzvety Честито лазещо мъниче, дано скоро настигне по-умения Владо на мама-хипопотама - много е умел вече в ходенето  smile3501
То се не знае колко е добре за нас да проходят малчовците  Mr. Green Аз само от лазенето и опитите за ходене свалям по кило-две  на месец. Mr. Green

А с готвенето имам стратегия-прочетох я някъде из нета- докато готвя обяснявам на малчо какво правя, защо го правя, давам му някой прибор да се занимава и общо взето успявам да се справя. Но ако е нещо дето изисква повече време не ме изтрайва Mr. Green Веднъж правих палачинки и направо луда станах  #Crazy 2 часа търчане между тигана и ревящия бебок - беше на 5 месеца.От тогаз палачинки не ща и да чуя  Crossing Arms
Flufffy дано нещата с яслата са само временно така  Hug
Илка дано края на седмицата да е сто пъти по-готин от лошото и начало  smile3521
Като чета за проблемите ви с бабите се радвам, че с нашата баба-свекърва сме скарани та да не се налага  да "спасявам детето" от нея  Crossing Arms
Lady V тук има инфо за развитието на децата и за хранене - не е много подробно ама върши работа http://www.d-rmario.com/index.php

Хайде, причтен ден че бебо се събуди и вече губи търпение  Simple Smile

# 83
ухаа пак немога да насмогна  ooooh!
Стели  Hug радвам се че вече сте си у дома , надявам се всичко да е наред.
Хипооо тоя сладкиш е опасен беее, браво на негоо последен излезе  а първи ще проходи  Wink
Мацки ми аз бях в морската към 10:30 ама никого не засякох, къде е била сбирката?  newsm78
Aз реших да го отбивам от другия месец защото вече няма смисъл,той не се нахранва с тая кърма пък  и ме хапе  Simple Smile  кърмата си свърши работата. Неискам в други ден като проходи да ме гони и да ми надига блузата да иска да суче  Embarassed А и смятам че си е до човек, който когато си реши до тогава да кърми. Започнах да се изнервям защото той  много захитря и не суче защото е глад, а от глезотия . Вчера например вечеря в 19:00 и после се тръшна в 20:00 и  започна да ме дърпа да суче . Е това на какво прилича? Crossing Arms Прави ми го доста често това и аз стигнах до извода че не суче защото е гладен, а защото е цицоман и иска на цица

# 84
Bobinka, Ник беше с разстройство повече от месеч след престоя в болницата след неговото падане от леглото. Водихме го на лекар и естествено, че казаха, че е файн, само да съм следяла да не се обезводни. В крайна сметка се оправи сам почти, давах някакви пробиотици, ама не мисля, че е от тях. Ники по колко пъти ака?
Legeo, леле, 11 зъба, не ти е леко, ама пък като се замислиш по-малко зъби ви остават да вадите от на нас и краят му се вижда. Дано сте си починали добре на балкана.
Lady, наслаждавй се на спокойствието, на мен това ми е любимото да съм сама в офиса.
Моето дете спи самичко в леглото, направо не мога да го позная Simple Smile

# 85
След 7 дни с температура и сополи, които в крайна сметка станаха от безцветни - зелени, от днес Мая е на Сумамед. Силно се надявам този АБ да й помогне, защото много се измъчи малката ми душичка  Cry Нощес вдигна до 39 градуса и не издържах вече, дадох й АБ.
Искам да помоля някоя мама, която е давала опашка след АБ, ако може да даде линк, или тук накратко да напише за какво иде реч. Аз давам само пробиотик - Лефакс и Имунокинд 3х1 в малко вода. До сега не съм давала АБ на дете и ми е доста объркано.

Бързо оздравяване на всички  Hug

# 86
didanka , някоя мама го беше пуснала това в някоя от темите ни и съм го запазила н акомпютъра ( не че съм се сетила за него досега, де Embarassed)
Опашка след антибиотик по др Михайлов

Пакет за възстановяване след антибиотици /за около 1 месец, т.е. докато свършат зрънцата/
Thuya 15 CH- вт- четв- събота по 5 зрънца
Monilia albicans 15 CH- пон- ср- петък по 5 зрънца
Enterosan/Lactoflor- 3 х 1 табл. /Аз давам Лактофлор по една таблетка дневно така пише на опаковката. Може и Био Гайа/

Към този пакет д-р Михайлов в дал следните обяснения:

Туя е средство за възстановяване на променена реактивност от агресивни лечения:АБ, кортикостероиди, имуносупресия. Задължително предписвам при ваксиниране.
    Монилиа албиканс- хомеопатичен биомедикамент е нещо като ваксина, предпазваща от гъбични инфекции. Те идват 100% след АБ и причиняват алергии, срив в имунния статус, лошо усвояване на храните и т.н.
    С тази цел е и предписването на прилични действащ пробиотик.

за анкетата; още сме на три хранения
сутрин : пюре/каша
на обяд: зел./месно пюре или нещо, готвено от мен
следобяд : пасирани или мачкани плодове

# 87
легео, и аз точно щях да пиша за сребърната вода, имам приятелка, която много я използва и много помага на нейните принцеси. честно казано и при нас имаше ефект, само със стеримар и сребърна вода се оправя нослено на нашето човече от тези суполки и не се стигна до капки. дават я че може и да се пие за укрепване на имунната система.  Peace

бързо оздравяване на всички болнички!  Hug

# 88
  • София
Диданка - Легео ме е изпреварила, но ето ти и линк към сайта на д-р Михайлов http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=4493&start=0

И двамата са били на опашката след АБ. Рая даже до миналата седмица ги смука, че беше с цистит и го лекуваха с АБ.

ЗА анкетата - нашата опция я няма. ЗАщото Гого има само 2 храненета в които яде и друго,различно от кърма -ама и нея не изпуска. Обедно и следобедно. Иначе на вечеря редовно похапва от салатката на тате и от нашето ядене, но това не го броя за хранене.

Люлинкииииииииии, какво става със срещата? АЗ в  петък съм заета, ама не пречи да питам  Mr. Green Blush

Хипо - браво на Влади.

# 89
Среща в петък ли ще има? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт