На море в Гърция - 5

• 127 409
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Пътят е добър,както след магистралата,така и на острова,линк към хотела ти бях пращала,но доколкото помня ти спомена,че ще сте във Василики.Нашият хотел е на 2км.от центъра на Лефкада,много удобно и бързо се стига,дори и пеша,а за мен лично центъра си остава най-интересната част.Не сме ходили до Кефалония,а да ти кажа,не сме и питали.Гледахме екскурзиите с корабче,но се оказа,че до Итака вече няма,така и не разбрахме защо Rolling Eyes.Това,което го има,тръгва от Нидри и обикаля 7 часа,струва 10 евро,но ние с малкото дете преценихме,че 7часа са много и не се возихме.Иначе обиколихме целият остров,както и миналата година...Това,което ми направи впечатление е,че тази година имаше доста повече хора,отколкото миналата.Има комари,хапят лошо,вземете мерки има и оси,но не са чак толкова много.Беше ужасна жега,това малко ни поизмъчи,но иначе беше прекрасно,цените са си нормални,като за Гърция...и задълвително разгледайте яхтеното пристанище,огромно и много интересно Peace
Благодаря ти за отговора. Hug Да попитам още дали сте ходили на водопадите в близост до Нидри? Май се казват Kataraktis falls, струва ли си да се видят или в този сезон не са особено пълноводни? По препоръка на Scorpios смятаме да обиколим с Нидри стар, (ходи и до Итака), тъй като ще бъдем само с голямото дете. Мислим и до Кефалоня да отскочим стига да има ферибот. Според разписанието, което гледах имаше един в 9,00ч. сутринта от Василики, но в последствие вече не ми излиза. В един друг сайт ми излиза, че има в този период 3 пъти дневно ферибот до там, та на място ще видим. Пътят до Порто Кацики как е?
Разбира се задължително ще се запасим срещу комарите...

# 346
  • София
Интересува ме в Аспровалта как са цените по ресторантите?

И от мен малко инфо - твърде високи! Бира - 3 евро, салата - 4.5 - 6 евро, калмари - 6 евро, октопод - 9 евро. Като екстра безплатно предлагат (може би не всички) препечен хляб със зехтин и някакво сладко за десерт (бисквитена торта).
Но пък си отядохме на вкусно местно грозде за по 1 евро / кг  Grinning

# 347
  • София
Carmela Biscuit  и  Mooimeiske, благодаря за отговорите.И аз имам такава информация ,че  скъпичко. Hug

# 348
  • София
А, забравих да попитам и дали има нещо интересно в Ксанти, дали изобщо си заслужава да се посети.

Има приятен стар град - спокоен и с много котки  Grinning. В средата, на високото, има площад с 5-6 църкви накуп. В която и посока да се обърнеш, виждаш църква  Grinning. Приятно е да се разходиш и край реката. Ксанти е любимо наше местенце за 1-2 часова разходка, но определено няма никакви забележителности.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 17:32 от Тaня67

# 349
  • sofia
Momi4eta i az sum sus pitane za Asprovalta,va6ata informatzia za plag,tzeni,restoranti 6te mi doide dobre,iz4etoh vi,mnogo ste mili  bouquet,izvinete za latinetza no ne mi ba4ka kirilitzata Embarassed

# 350
  • София
Momi4eta i az sum sus pitane za Asprovalta,va6ata informatzia za plag,tzeni,restoranti 6te mi doide dobre,iz4etoh vi,mnogo ste mili  bouquet,izvinete za latinetza no ne mi ba4ka kirilitzata Embarassed

Ползването на чадър и шезлонг е срещу поръчка на нещо - кафе, фрапе, студен шоколад (вървят с минерална вода), май навсякъде са ги закръглили на 3 евро.
Плажът не е лош, най-много ни допадна едно по-отдалечено плажче
Баракуда Бийч Бар с по-ситен пясък и дълъг плитък бряг.

# 351
  • софия
Интересува ме в Аспровалта как са цените по ресторантите?

И от мен малко инфо - твърде високи! Бира - 3 евро, салата - 4.5 - 6 евро, калмари - 6 евро, октопод - 9 евро. Като екстра безплатно предлагат (може би не всички) препечен хляб със зехтин и някакво сладко за десерт (бисквитена торта).

Такива са цените почти навсякъде.Тази година имам впечатления от Йерисос, Амулиани, Вурвуру и Никити - навсякъде бяха такива, независимо дали си в по-лъскаво или по-тип кръчма. Номерът е да не обръщате еврото в лв. и да си мислите това струва еди колко си лв.  Peace

# 352
  • София

Благодаря ти за отговора. Hug Да попитам още дали сте ходили на водопадите в близост до Нидри? Май се казват Kataraktis falls, струва ли си да се видят или в този сезон не са особено пълноводни? По препоръка на Scorpios смятаме да обиколим с Нидри стар, (ходи и до Итака), тъй като ще бъдем само с голямото дете. Мислим и до Кефалоня да отскочим стига да има ферибот. Според разписанието, което гледах имаше един в 9,00ч. сутринта от Василики, но в последствие вече не ми излиза. В един друг сайт ми излиза, че има в този период 3 пъти дневно ферибот до там, та на място ще видим. Пътят до Порто Кацики как е?
Разбира се задължително ще се запасим срещу комарите...
Ходихме на водопадите,не си заслужава,няма вода в момента,ама никаква ConfusedТочно от Нидри стар ни казаха,че вече не ходят до Итака,но не разбрах защо,заради късният сезон или поради друга причина.Пътят до Порто Кацики е добър,малко на самото спускане е доста стръмно и трябва да се внимава,а и долу тази година нямаше къде да се спре и ни взеха 5 евро за паркинг,ако ходите до там,идете по-рано,че долу има сянка,следобяд е слънце,и има доста стълби надолу до плажа Peace
Приятна почивка,завиждам благородно Mr. Greenи после да разкажеш Peace

# 353
  • софия
rossykv, миналия ден правих превод за настаняване в Тасос. За превод от 60 евро, ми взеха 13 евро- WESTERN UNION, които в момента имали промоция. По банка- щеше да ми излезе 28 евро превода.
За цените- ние бяхме по 3 март в Гърция- цените и тогава бяха, както сега ги пишете.

# 354
  • София
По банка- щеше да ми излезе 28 евро превода.

това не е съвсем вярно. таксата за банков превод зависи от много неща. аз съм превеждала 100 евро до гръцка банка с такса от 12 евро.

# 355
  • софия
Ако изпращате депозит по гръцка сметка, колко горе долу ви взимат комисионна? По-добре ли е да се потърси същия клон на банка или няма голямо значение? Какви такси да очаквам.
Много благодаря на всички, които ще се включат!
Мисля, че в първият пост на следващата тема ще бъде полезно да се включи информация за таксите за превод. Вече се пита доста пъти Peace
Ние преведохме депозита за резервацията в български клон на Пиреос банк. Сметката на собствениците на хотела е в Пиреос банк в Гърция. За превода платихме 10 Евро такса.
Аз май и преди съм казвала  newsm78 от 2-3 години превеждам суми към Гърция от Асет банк и таксата е била все 5 евро, даже сега отворих да погледна, да не би нещо да съм изфирясала  Wink но е толкова за суми до 280е поне  newsm78
Даже май бях пускала някъде таблицата с таксите им  #Crazy така, че който има възможност може да провери и там  Peace
Ако правиш превод с кредитна карта няма такса за превод.

# 356
  • Sydney
Извинявам се, че нахълтвам така в темата, обаче искам да попитам:
Има ли пътуващ/и утре за о. Крит със самолет, чартърен полет на Bulgaria Air, Терминал 2 Софийското летище (полетът се води за Хераклион)?
Ако "Да" - в колко часа ви е полетът?
питам, понеже тур операторът ми казва в 13.00, а от Терминал 2 и Bulgaria Air - 12.00!!!
понеже ако се доверя на ТО - го изпускаме, а иначе ще почакаме, което и ще направим...
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 357
  • софия
Звънях на моя приятелка, която работи в банка, та от нея имам тази информация.

# 358
  • София
Звънях на моя приятелка, която работи в банка, та от нея имам тази информация.

1. всяка банка има различна тарифа с такси и комисионни.

2. зависи дали правиш превода от сметка в същата банка или внасяш парите на каса, дали конвертираш валути, каква е сумата, дали си физ. или юр. лице и пр.

приятелката ти е дала информация за банката, в която работи. тази информация не е общовалидна за всички банки.

# 359
benitabeni, самолетен билет нямаш ли?!
Извън абсурда на тази ситуация, информацията от превозвача би трябвало да е вярната. 

Общи условия

Активация на акаунт