На море в Гърция - 5

• 127 436
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да,гледах снимки на приятелка от о.Тасос и имаше подводна на такава животинка.Снимката беше от това лято.

# 166
Здравейте момичета!
Аз с един малко неудобен въпрос, но подготвям аптечката преди тръгване и се чудя дали да се запасявам с големи количества Хидрасек или Смекта, защото на нашето море почти винаги стигаме до тях, въпреки че се моля да нямаме нужда и в Гърция от такива медикаменти.
Очаквам съветите ви!   bouquet
За почиващите в Никити - има ли комари и необходим ли е репелент?

# 167
Здравейте момичета!
Аз с един малко неудобен въпрос, но подготвям аптечката преди тръгване и се чудя дали да се запасявам с големи количества Хидрасек или Смекта, защото на нашето море почти винаги стигаме до тях, въпреки че се моля да нямаме нужда и в Гърция от такива медикаменти.
Очаквам съветите ви!   bouquet

Не са много. По скоро някаква машинка за стаята е достатъчна. Не сме се мазали и само детето имаше 1 ухапване.

И аз бях взела един сак с лекарства, но слава богу нямахме нужда от тях.

# 168
СКО ме подсети, проверете и сравнете цените на лекарствата у нас и в Гърция, преди 2 год беше по-изгодно от там да се позапасиш с лекарства, сеге не знам дали не са им вдигнали ДДС-то.
Едно лекарство за разтройство за деца да ви похваля, няма го в България -  Ercefuryl, сироп, на Санофи Авентис е, както и едно за температура - Gantil, то си е гръцко.
Ако не забравя, тази година ще си купя и от двете пак.
Не забравяйте здравна застраховка да си направите, на мен ми се наложи 2009 да я ползувам за детето, обадих се на Армеец и ме  насочиха към държавната болница в Агиос Николаос, Ситония.

# 169
Здравейте момичета!
В събота пътуваме за Халкидики , засега без резервация,но един приятел ,който е в Каламици ме постресна ,че е пълно и не може да ми намери нищо.Моля за линкчета за студия за 2 възр и 2 деца във Вурвуру , Каламици или нещо от тази страна на ръкава..

# 170
Има си места съвсем спокойно, както обикновено по тези дати - почти пълни са къщите и хотелите, но на повечето места се намират по стая-две.

В момента пиша от градината на ей-тука. Не сме правили резервации, бях драснала писма на 3-4 къщи да проверя възможностите и цените, в крайна сметка се нанесохме тук, че е на първа линия на плажа (не че ходим по принцип на този плаж, той е с камъчета).

Който пропусне плажовете на западното крайбрежие, жестоко ще се мине Simple Smile (не помня на кого беше постът по-горе).

Морски таралежи потвърждавам за сто и петдесети път, че на пясъчните плажове в Гърция няма никъде, понеже виждам, че въпросът все е на дневен ред в темата Simple Smile

# 171
Параход, градината изглежда страхотно! Дано и вие така да си изкарате! Сами ли сте или с малката принцеса? А планове за някое островче (или вече не останаха непосетени от теб) Simple Smile
А относно таралежите Stopние също не сме срещали, и няма смисъл да си носите обувки от тук, ако наистина не сте сигурни, че плажът е с камъчета. Ако е такъв просто го пропускаме Wink

# 172
  • София
Здравейте момичета!
Очаквам съветите ви!   bouquet

По отношение на комарите ние не усетихме нито един. Пускахме машинка една-две вечери и после не. А мъжо ако има комари все са върху него и го хапят яко. Щом не го ядоха смятай. Носех все пак аутан за всеки случай, но лично ние не стигнахме до него.

# 173
Здравейте, с помоща на тодоричка и кари реших къде да ходим за което благодаря. Имам обаче въпрос, трябва да пусна по сметка в гръцка банка капарото но през онлайн банкиране таксата е колкото още една нощувка, вие как плащате, такива ли са комисионните навсякъде?!!!

# 174
  • София
Здравейте, с помоща на тодоричка и кари реших къде да ходим за което благодаря. Имам обаче въпрос, трябва да пусна по сметка в гръцка банка капарото но през онлайн банкиране таксата е колкото още една нощувка, вие как плащате, такива ли са комисионните навсякъде?!!!

Някъде се коментираше в темата вариант за превод с Уестърн Юниън и таксата там е мисля 10 евро. Банковите преводи наистина са с бесни такси. Питай дали ще приемат този вариант.
И поздрави Вики - собственичката от Теодора специално. Simple Smile ако сте избрали Дафне студиос. Мястото е страхотно няма да съжалявате. Очарована съм.
Днес се върнахме и съм просто очарована от Гърция - догодина ще драпам с нокти и зъби пак да почиваме там. Просто и двамата с мъж ми сме запленени и очаровани.

# 175
  • софия
Тодоричка, по мои скромни наблюдения, който веднъж е ходил на море в Гърция, не е помислил за българското Peace И при нас беше така преди 3 години и от тогава дори и не поглеждам оферти за бг Черноморие. Тогава имахме една приказна почивка за първи път не помня от кога благодарение на добрите препоръки на . Днес малък зверун се завърна от Елените и по думите на баба й било хубаво, но това не променя моето мнение. За сега е и здрава (чук-чук) и дано е така, че Йерисос скоро ни очаква.
Потвърждавам думите на безапелационния наш гръцки напътственик Параход - където има пясък, морски таралежи няма. Всички пъти само на такива плажове сме били и пукнат таралеж не сме видели. Даже не знам как изглеждат. Помня, че и аз първият път се притеснявах за тях и тогава 2К ми каза същото като Параход.
evhen, Ercefuryl и Gantil пише ли и на друг, различен от гръцки, как се прилагат?
Параход, много приятно място изглежда. Желая ви хубава и пълноценна почивка! (Не съм си забравила обещанието и каквото зависи от мен ще го направя Wink)

В Уестърн Юниън таксата за превод е 10 евро при превод до 50 евро. После става страшно. Най-добре е да се проверят тарифите на банките. А при плащане с кредитна карта няма такса.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 09:48 от zvanche

# 176
  • София
Ние преведохме депозита за резервацията в български клон на Пиреос банк. Сметката на собствениците на хотела е в Пиреос банк в Гърция. За превода платихме 10 Евро такса.

# 177
Ние преведохме депозита за резервацията в български клон на Пиреос банк. Сметката на собствениците на хотела е в Пиреос банк в Гърция. За превода платихме 10 Евро такса.
Аз май и преди съм казвала  newsm78 от 2-3 години превеждам суми към Гърция от Асет банк и таксата е била все 5 евро, даже сега отворих да погледна, да не би нещо да съм изфирясала  Wink но е толкова за суми до 280е поне  newsm78
Даже май бях пускала някъде таблицата с таксите им  #Crazy така, че който има възможност може да провери и там  Peace

# 178
Благодаря ще се пробвам в Асета

# 179
  • София
Здравейте момичета,
Днес цял ден търся нещо изгодно за празниците около 22 септември. Спрях се на следните предложения:

хотел Olympic Kozma 3* в Ханиоти
хотел Hanioti Palace 4* в Ханиоти
хотел Pelli 3* в курорта Пефкохори
в хотел Mendi 4* в селището Каландра

Имате ли отзиви? Кой от тях бихте ми препоръчали? Предварително благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Ние миналата година ходихме в хотел Olympic Kozma 3* в Ханиоти, останахме много доволни стаите са убави и голями, обслужването е на ниво, храната е много вкусна. За другите хотели не мога да кажа нищо.

Общи условия

Активация на акаунт