На море в Гърция - 5

• 127 457
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Джул, плажовете там са хубави, широки и пусти.

Агиос Йоанис ми е един от любимите плажове Simple Smile Пробвайте също Калогрия, Елия и Лагомандра. Единственият, който не става за малки деца и съпровождащия ги багаж в района, е Ковиу (също много хубав), защото или се слиза по стръмна пътека от шосето, или се минава през хотел Македонос и пак се върви около 50-100 метра през царевичака.

С риск да противореча на професора по Гърция - Праход  Grinning...
Първия плаж след Никити е Кастри. Сега ще понапиша моето мнение за всички (подредени един след друг след Никити).... от гледната точка на изтерзана майка на бивше недоносено бебе, а сега на момиче терорист, мислещо се за момче и вършещо всички дивотии на света..включително и ми изчезна от погледа за части от секундата, та побелях за отрицателно време..... кротко си комуникираше с младо семейство гърци на около 50-тина метра.  ooooh!
1. Кастри - много приятно плажче. Малко се знае и има малко хора. Няма удобства - заведение, чадъри, шезлонги, но пък е много красиво и спокойно. Хубав пясък и сравнително плитко. Май имаше тук там камъни. Наоколо има страшни къщи. За да се стигне до него се минава по стария път и се гледа за изход към брега.
2. Ai Yiannis - написала съм... 4 евро фрапето с бутилка вода, фреш от портокал 5 евро.
3. Кувио - Погледнахме го само отгоре заради това което е писала Параход - изглеждаше хубаво, с чадъри и шезлонги.
4.Калогрия - хубав плаж, но с по едър пясък от на Йоанис. Малко по дълбочко е и водата е една идея по-студена. Примерно на 2 метра става дълбоко около кръста на висок мъж. Шезлонг - 2 евро + консумация от кафето (за това пък безплатен паркинг на сянка). Това е за кафето Манго. Има и друго, но там не отидохме. Не е лош, но е една идея по неподходящ за малки деца, а и беше доста по натоварен.. Абе направо си беше фраш. Но пък миришеше невероятно от иглолистните дървета - солена вода и бор.....
5. Спатис е само скали и е доста малко.
6. Елиа не го видяхме, защото мъжът ми е бил в Атена палас и каза, че не му е харесал.
7.Лагомандра - Невероятно красив плаж. Със син флаг е. Но е доста стръмен на влизане във водата. Определено не е за бебета. Пясъка е много едър, но е заобиколен от иглолистна гора и е най-красивия плаж според мен. Има заведения и други удобства. На него има и 2 или 3 таверни за хапване, а не само кафета. Заплюли сме си го за времето когато ще пътуваме ергенската.  Mr. Green

Bond истинска гледка към морето имат само тези, които са директно на улицата. Всички останали имат частично от балкона. Ние сме в предпоследната сграда и не виждаме морето, защото е по навътре. Но изобщо не ми е болка, там е доста шумно.

За периода 22-25.09 цената е - за 2 възрастни + дъщеря ми на 2 г. 45 евро, а само за двама 40 евро.

http://www.dbr.gr/index.php - Нов хотел, собственост на българин и гъркиня, с частен плаж, ползван от Първанов и Каролев, като доста закътана дестинация. Не го знех, но една българка тук ми го подшушна....  Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 18:00 от Анонимен

# 121
  • София
Елафонисос е малко островче, доста непопулярно, въпреки прекрасното море; Ние ходихме само за един ден, седнахме на тоя прекрасен плаж и не мръднахме до вечерта, така че за островчето нищо не мога да кажа Sunglasses Сега, не знам защо, но аз на ферибот не се качих, ами ходихме с лодка newsm78  Сигурно за по-романтично, че тогава още нямахме дете Laughing Иначе 10 минутки е разстоянието;
Много е далеч от БГ, наистина, няма смисъл да се ходи само за това; Ние тогава бяхме на 1-седмична обиколка из Пелопонес и един ден го посветихме на Елафонисос
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.126178004100746.29742.1 … 411054&type=1

Не мога да намеря точка на тази клавиатура, затова непрекъснато слагам това; Сори!

# 122
....
http://www.dbr.gr/index.php - Нов хотел, собственост на българин и гъркиня, с частен плаж, ползван от Първанов и Каролев, като доста закътана дестинация. Не го знех, но една българка тук ми го подшушна....  Mr. Green
Това е невероятно място, което съм виждала само от лодка  Wink но изобщо не е ново, аз го знам от 5 или 6 години, а преди това кой знае  newsm78
За съжаление е много скъпо  #Crazy
Аз поне не знам да има нещо българско  newsm78 мои приятели ходят там по разни поводи, но не са споменавали подобно нещо, а той познава мениджърката на комплекса, която май е германка  Thinking

# 123
Понтес! Страхотни са  Sunglasses

Bliss, нямам претенции да съм професор или нещо подобно, просто обичам да обикалям и да разказвам  Simple Smile Пък ако съм била и полезна някому, още по-добре. А за Кастри - права си, вярно, че имаше и Кастри, но някак все не ме влече пътят натам- едно равнинно ми се струва, като знам как се слиза за другите китни заливчета... и все го отлагам.

Kattrin, да ти кажа честно, завиждам... за съжаление моят мъж хич не е по карането, научи се, след като родих аз, сега кара само той - защото малката е малко труден пътник и мен ме е шубе да я возя. Веднъж одрасках в движение колата, докато бяхме с нея и вече изобщо нямам желание - особено пък като има кой да я върши тая работа, а си бях с бая годинки опит зад волана. Еле пък че живея в центъра и с това паркиране съвсем ми се отщява.
Предишното ми гадже беше бивш автомобилен състезател и маниак на тема шофиране, можеше да кара с дни... а аз да си се воооозяяяяяяя... Абе то със самолет/кораб пак си е по-приятно, стига човек да има възможност, но с деца колата е незаменима.

# 124

Това не е нов хотел въобще!!! Не е писано много за него, защото е доста скъп и очевидно не е за масово ползване. Според гръцките хотелиери (конкуренти) този хотел поддържа нивото си е най-добрия на Халкидики. Ехх и цената му си я бива, но то за всеки влак пътници си има винаги. Пък били те и БГ политици  Mr. Green Mr. Green

# 125
....
Това е невероятно място, което съм виждала само от лодка  Wink но изобщо не е ново, аз го знам от 5 или 6 години, а преди това кой знае  newsm78
За съжаление е много скъпо  #Crazy
Аз поне не знам да има нещо българско  newsm78 мои приятели ходят там по разни поводи, но не са споменавали подобно нещо, а той познава мениджърката на комплекса, която май е германка  Thinking

Да ужасно скъпо. Не знам. Тук се запознахме с българка, наела къща на брега за цялата година.  и идва тук от 10-тина години. Тя ни разказа за този хотел и кой ходел там от БГ публичните личности.  Mr. Green Не че ме интересуваше, ама жената си споделя. Определено с огрома сигурност твърдеше, че е на семейство гъркиня и българин. Аз дори точно заради тези клюки го гугълнах, че дори не бях чувала за него, а доста разглеждам.

Параход това беше комплимент с доста голяма доза възхищение. Не исках да те обидя. А Кастри си струва. От двата му края е и скалисто...

# 126
Pontes, точно тези снимки във ФБ ме впечатлиха и мира не ми дават Laughing
Мъжът ми каза: Ще отидем! Simple Smile

# 127
  • София/Русе
Благодаря на всички за споделената информация Simple Smile
Предстои ни първото пътуване до Гърция. Кажете ми, моля, каква застраховка ни трябва и тези европейки карти задължителни ли са ? И ако още нещо има важно, което трябва да знам или направя като за начало.

# 128
Закинтос наистина е много красиво мясо. Посетете го, не НЕ и чрез почивка В Агиос Состис и чрез престой в хотел Тереза. Селото е на 3 км от град Лаганас. До там се стига или пеш по път с много завои и БЕЗ никакъв тротоар, по пътя постоянно хвърчат мотори, автобуси и коли. Другият начин да се стигне до там е по една стръмна пътека по плажа с доста високи отвесни пропасти на места. Пиша за Лаганас, понеже там е наи-близкият читав плаж (В Агиос Состис плаж Няма, само тук там камънаци, но НЕ и плажна ивица), аптека и банкомат. Градски транспорт няма, таксито е 10 ЕВРО В едната посока (за 3 км !!!). Единствено за къпане ставаше басейнът на Хотел Тереза, но АКО искахме басейн можехме да отидем във Велинград за много по-малко пари! Хотелът беше приличен, но видът на нашата стая нямаше нищо общо със стаите от рекламите. Барманките и камериерките (българки) бяха много любезни. Анимацията беше само на чешки, на моменти това беше досадно (пееха на чешки дори песните от "Брилянтин"). Ресторантът предлагаше хубава и разнообразна храна, НО имаше две отвратителни гъркини сервитьорки, които коментираха клиентитте на ресторанта (някои от българите знаехме гръцки) много грозно, едната си позволи дори да направи забалежка за облеклото на една жена (и това в крахбрежна кръчма, не в луксозен ресторант!). Общо взето сякаш им беше под достойнството да обслужват българи. Ние си разнообразихме престоя на Закинтос, като си избрахме двудневни екскурзии - една за костенурките и една за обиколка на Острова, НО НЕ ГИ купихме от Александрия Травел,  а директно от туристически офис на крайбрежната улица, понеже Александрия препродават същите екскурзии с по 5-10 ЕВРО отгоре. Видяхме големи красоти, не НИКОГА НЕ бихме повторили в този хотел, това селище и с тази агенция!

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 20:01 от Biggy

# 129
Здравейте и от мен
Вече пета година  ще почивам през септември на Ситония - била съм на Елеиа, два пъти  на Филоксения ,Торони и сега се глася за Никити -хотел Торонеос.
 Доволна съм от Филоксения и като обслужване и като база.Но сега съм малко притеснена - не намирам отзиви от туристи за хотел Торонеос.Има само от туристически фирми.Затова моля ако някой има мнение и снимки от своя почивка  на ТОРОНЕОС нека сподели.
Благодаря предварително.

# 130
Biggy , а вие не видяхте ли предварително дали има плаж , на какво разстояние е най- близкия , с какъв транспорт бяхте - организиран от агенцията ли ?

# 131
Biggy , а вие не видяхте ли предварително дали има плаж , на какво разстояние е най- близкия , с какъв транспорт бяхте - организиран от агенцията ли ?
Видяхме хубави каталози със следния текст: "разстояние 50 м от плажа", да де, ама на място установихме, че по-скоро хотелът е на 50 м от БРЕГА. Хотелът няма сайт, явно да разчиташ на агенцията, на която плащаш е пълна лудост. Най ме хвана яд, като пристигахме с автобуса и аз, и приятелят ми коментирахме, че няма плаж, представителите на Александрия травел ни казаха с насмешка : " Е, за какво ви е пясък и плаж, като тука има камъни." Транспортът беше част от пакета, които платихме.

# 132
Хм,явно е поредната българска далавера/с участието на йовтинко гръцко хотелче/- за по-малко пари -повече обещания

# 133
Има нещо такова...Само дето не беше чак толкова йовтинко, може би и за това ме доядя толкова. Цяла година събирахме пари за море, а после се къпахме основно в басейн.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 134
Bliss може ли да споделиш някакви отзиви за студиа Дафне, в централната част на Никити ли са, шумно ли е, има ли заведения много наблизо, и ако може да препоръчаш наблизо място за закуска, вечеря и т.н
И още веднъж да питам и за отзиви за Maistrali Beach Studios, т.к. на предишното ми питане никой не ми отговори значи ли че никой не е посещавал тези хотели.
Както е тръгнало май ще резервирам където са останали места

Общи условия

Активация на акаунт