На море в Гърция - 5

• 127 461
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • София (Възраждане)
След три дни заминаваме за Аспровалта. Препоръчайте ни нещо интересно в околността,
което си струва да се види, покрай кисненето на плажа  Praynig

http://www.strymonikos.net/portal

Поздрави от  Нея Врасна, времето е хубаво, водата е чудесна, откакто сме тук - вече четвърти ден- не е валяло, въпреки че някои прогнози го твърдяха. Хубава почивка на всички!

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 23:10 от Mooimeiske

# 226
  • София
Момичета, благодаря! Вече твърдо планирам Парка на Аристотел и
проучвам какво още да вместим в оскъдните 5 дни.
БТВ, ние също ще сме точно в Нея Врасна, в студио Елпис за 40 евро/ден
(което е ми се видя скъпо за сезона и условията - голяма стая за четирима с
кухненски кът, баня и тераса). Дали така се движат наистина цените в Нея Врасна?

# 227
Момичета, благодаря! Вече твърдо планирам Парка на Аристотел и
проучвам какво още да вместим в оскъдните 5 дни.
БТВ, ние също ще сме точно в Нея Врасна, в студио Елпис за 40 евро/ден
(което е ми се видя скъпо за сезона и условията - голяма стая за четирима с
кухненски кът, баня и тераса). Дали така се движат наистина цените в Нея Врасна?

Според мен цената е нормална, стига условията да са добри. Peace Погледнах го в нета, не изглежда зле, поне на снимките.

Ох, и нашето заминаване наближава, съвсем без търпение останах. Blush

# 228
  • София (Възраждане)
Може би зависи колко е луксозно студиото, на мен за подобно настаняване ми обаждаха все по 30 евро, сега сме в тристаен апартамент, но сме при познати на приятелска цена Simple Smile Ако искаш дай линк към този Елпис, да видя поне външно как е Hug
И аз имах намерение да ходим и на други места освен на плаж, е с дете не е удобно, просто си няма кога, тя си спи на обед до късно следобед, после на плаж пак за малко и дошло време за вечеря, а хич не съм почитателка на този хард туризъм, по-скоро не бях Confused

# 229
  • София
Ето това е, стаите не са големи (да не кажа малки):

http://www.asprovalta-vrasna.gr/bg/members/apartments-elpis.html

На мен също 30 евро ми се струваше по-нормално, но нямах време и нерви да
ровя и търся друго.
За туризма - ще ми се така мимоходом, и ние, и децата да видим и нещо от историята -
все пак това е и Древна Гърция, не само плажове и сергии.
Ще опитаме да отидем и до руините на Стагира и Аргилос, от сайта видях,
че това е най-близо до Нея Врасна.

# 230
  • София (Възраждане)
Да, явно е по-нов и луксозен комплекс Simple Smile Ще се поогледам за него, явно е на втора линия някъде.
Да си изкарате много хубаво и да случите на хубаво време Hug

# 231
  • София
Ние се върнахме от Крит. Опитахме да видим много неща, а островът е много голям. Сега трябва да почиваме след "почивката"  Mr. Green. Доволни сме, но беше по-скоро екскурзия и то от най-натоварените, а не почивка на море. Както бях казала, хотелът беше на 2 км от Херсонисос и с изключение на Агиос Николаус (Параход, изпуснала си, че не си го видяла), всичко беше безкрайно далече. Ако все още има избиращи хотел - вземете нещо по-западно. Ако има интерес ще напиша и разстоянията от Херсонисос до забележителностите в часове, защото разстоянията са твърде измамни.

Хотелът беше 3 звезди и си отговаряше на тях. Не мога да кажа нищо лошо, но не съм много възхитена.

# 232
Момичета, между Неа Врасна и Неа Ираклица кое да избера? Не съм била и на двете места и не зная плюсовете и минусите им. Била съм в Аспровалта. Там пясъчната ивица не е от най-добрите. В Неа Врасна така ли е?

# 233
Здравейте,колебая се между два хотела Athena Pallas Village  и Anthemus Sea.Прегледах писаното назад в темамата,но ако може някой койте е бил там да ме ориентира - плажа им пясъчен ли е или каменист и изобщо всякакви мнения за хотелите и обслужването.

# 234
  • София
На Антемус е пясъчен, За Athena Pallas Village не знам, но по отзиви от други хора, плажът им не е много добър.
Аз лично бих предпочела Антемус  Peace

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 16:50 от bibi_2

# 235
Здравейте!
Благодаря за хубавата тема. От скоро ви следя, но сега се включвам за пръв път.
В момента почиваме на Сани хотел и сме очаровани от всичко. Снощи бяхме на разходка до Сани бийч клуб и мястото ни хареса повече от хотела. Разгледахме къщичките отвън, но искам да попитам дали някой има информация как изглеждат стаите отвътре. На сайта на Сани ризорт виждам няколко различни стаи с различни цени. Ще се радвам, ако някой има повече информация в какво се състои разликата в цената и обзавеждането на стаите с гледка към морето и тези с частна градинка.
Благодаря предварително.

# 236
Ние се върнахме от Крит. Опитахме да видим много неща, а островът е много голям. Сега трябва да почиваме след "почивката"  Mr. Green. Доволни сме, но беше по-скоро екскурзия и то от най-натоварените, а не почивка на море. Както бях казала, хотелът беше на 2 км от Херсонисос и с изключение на Агиос Николаус (Параход, изпуснала си, че не си го видяла), всичко беше безкрайно далече. Ако все още има избиращи хотел - вземете нещо по-западно. Ако има интерес ще напиша и разстоянията от Херсонисос до забележителностите в часове, защото разстоянията са твърде измамни.

Хотелът беше 3 звезди и си отговаряше на тях. Не мога да кажа нищо лошо, но не съм много възхитена.

Добре завърнала се! Hug
Значи потвърждаваш колебанията ми, ще се откажа от програмата на този етап, това лято вече почивахме 2 пъти на море, а натоварена екскурзия просто не е за нас, особено за детето. Ако отида на Крит, ще гледам да е на почивка.  Simple Smile
Разкажи накратко кои забележителности успяхте да разгледате и кое си струва и кое - не, според теб. И сподели цялостното си впечатление от Крит. Ако можеш да избираш и имаш възможности, разбира се, би ли го посетила пак? 

# 237
Здравейте от Никити.
Включвам се с отлични впечатления от всичко!
Хотелчето е прекрасно и само това, че е пълно със сърби малко ни нарушава спокойствието. По-невъзпитани са от българите, много много не се съобразяват с околните. Иначе имаме огромна самостоятелна тераса и двор за игра на мъниците, абсолютно заграден и озеленен, поддържан..  Heart Eyes Чудничко е!
Собственикът ни стана персонален гид и много ни помага в избора на места, магазини, заведения, продукти. Още от сега знам, че и следващата година ще почиваме тук. Чудесно е семейства с деца, които не обичат инклузивите, а предпочитат самостоятелността.
Ако успея по-късно ще кача и няколко снимки. За сега обиколихме плажовете Кастри, Агиос Йоанис и Логомандра. Утре сме на Кувио, само да се пооправи времето, че в момента ромоли дъждец.
Днес обядвахме в таверна Елиа, над плажа Логомандра и останахме очаровани от гледката и от храната. Посетихме още няколко заведения и с радост ще ги споделя при интерес.
Цените са съвсем нормални, поне за нас. Това, че се пише, че цените са същите, но в евро не е съвсем така. Има доста неща, които излизат почти на цената им в БГ.
Цените в таверните са същите, каквито биха били в хубаво заведение у нас.
Ставам, че ме чакат за пазаруване и по-късно ще пиша пак със снимков материал.  Heart Eyes

# 238
  • София
СКО изключително много се радвам че сте доволни от всичко. Ще включа и това местенце в списъка за догодина, макар че Дафне студиос определено ми остава фаворит след тазгодишното ни посещение.
Относно цените в таверните признавам, че на мен определено ми се видя скъпичко - за порция риба, пържола с картофки, бутилка вино и калмари пане 50 евро ми е множко признавам си.
И чакаме снимковия материал   Mr. Green

# 239
Аз предпочитам Халкидики - не е далече от София, и морето и плажовете са страхотни! Особено ми харесва по-дива и красива Ситония.

Има нов, хубав пътеводител за Ситония, на английски
http://sithoniagreece.com

Общи условия

Активация на акаунт