На море в Гърция - 5

• 127 399
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
Здравейте!
Искам да попитам за пътуване в Гърция трябва само на колата зелена карта, на нас- лични карти и на детето- паспорт. Имаме брак с мъжа ми,т.е. не трябва да нося копие на акта за раждане на детето?

# 331
  • София
Ако имате брак, което предполага и че сте с еднакви фамилии не би трябвало да ви искат акт за раждане. Точно както си изброила: зелена карта за колата, личните карти за вас и паспорт на детенце. Евентуално здравни застраховки, но това е доброволен избор Simple Smile
Наши познати даже пратиха щерка  си до Гърция с брата на мъжа и на границата  не са им искали дори декларацията, тъй като фамилиите са еднакви.
На нас също на се ни искали акт за раждане, тъй като имаме брак и еднакви фамилии.

# 332
# 333
  • софия
тодоричка, много Ви благодаря!

# 334
Малко помощ и от мен, информация от гръцки сайтове.

Според гръцкия сайт: http://www.agiooros.net/home/diamonitiria.html и http://www.mountathosinfos.gr/pages/agionoros/pilgrims_info.gr.html
за издаване на разрешително за Атон(диамонитирио), трябва да се направи заявка 2-3 месеца преди евентуалната дата на посещение. За целта обадете се на Поклоническата служба на тлф 2310252575 (за гърци) или на тлф 2310252578 (за чужденци)
от 9.00-16.00 от понеделник до петък и в събота 9.00-14.00 ч., или на факс 2310222424.
Адрес на Поклоническата служба – Тесалоники, п.к. 54635, ул.„Егнатия” 109.
Искат се трите имена,дата на раждане, номер на личната карта.
Цена за разрешително за 4 дена - 25 евро. Плащането се извършва при получаване на разрешителното от офиса на Поклоническата служба-Урануполис на заявената дата след 8.00ч (до 13.30ч,тлф. 2377071421), като е нужна и лична карта. Забранен е достъпът за жени.
След като направите заявка за разрешително, свържете се с някой от манастирите, защото те приемат посетители само  в един ден. По правило се приемат групи до 5 човека. Повечето манастири препоръчват посещението да е предварително заявено
За да достигнете манастирите можете да ползвате кораб или кола/автобус. В гръцкия сайт са описани различни начини за достигане до манастирите след като се получи разрешителното. Не се допускат видео-камери. Лица под 18 год.- само с  придружител. Забранени са къси панталони и шорти. Поканите за посещение на Атон имат статут на специални разрешителни - те се издават от самите манастири с право посетителят да пренощува в манастира.

Телефони на манастири:
Ватопед - 23770-41488/  23770-23283                     факс 23770-41462/23770-23509
М.Лавра - 23770-23586/23770-23277/23770-23754 факс 23770-23013/23770-23762
Зографски- 23770-23247,23770-23273                     факс 23770-23247

Възможно е при издаването на диамонитирио да участват посредници.
Например намерих една обява от руснак, който предлага срещу 70 евро експресно
издаване на генерално разрешително (генико диамонитирио) за посещение на всички манастири:
http://www.greecetoday.ru/forum/guides/222/
Нужно е копие на документ за самоличност.
Друг посредник е "Музенедис травъл".
Дано съм ви от полза. Sunglasses

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 11:00 от Lana26

# 335
  • Düsseldorf
Много благодаря! Утре започвам да действам! По факс, за по-сигурно... Simple Smile

Малко помощ и от мен, информация от гръцки сайтове.

Според гръцкия сайт: http://www.agiooros.net/home/diamonitiria.html и http://www.mountathosinfos.gr/pages/agionoros/pilgrims_info.gr.html
за издаване на разрешително за Атон(диамонитирио), трябва да се направи заявка 2-3 месеца преди евентуалната дата на посещение. За целта обадете се на Поклоническата служба на тлф 2310252575 (за гърци) или на тлф 2310252578 (за чужденци)
от 9.00-16.00 от понеделник до петък и в събота 9.00-14.00 ч., или на факс 2310222424.
Адрес на Поклоническата служба – Тесалоники, п.к. 54635, ул.„Егнатия” 109.
Искат се трите имена,дата на раждане, номер на личната карта.
Цена за разрешително за 4 дена - 25 евро. Плащането се извършва при получаване на разрешителното от офиса на Поклоническата служба-Урануполис на заявената дата след 8.00ч (до 13.30ч,тлф. 2377071421), като е нужна и лична карта. Забранен е достъпът за жени.
След като направите заявка за разрешително, свържете се с някой от манастирите, защото те приемат посетители само  в един ден. По правило се приемат групи до 5 човека. Повечето манастири препоръчват посещението да е предварително заявено
За да достигнете манастирите можете да ползвате кораб или кола/автобус. В гръцкия сайт са описани различни начини за достигане до манастирите след като се получи разрешителното. Не се допускат видео-камери. Лица под 18 год.- само с  придружител. Забранени са къси панталони и шорти. Поканите за посещение на Атон имат статут на специални разрешителни - те се издават от самите манастири с право посетителят да пренощува в манастира.

Телефони на манастири:
Ватопед - 23770-41488/  23770-23283                     факс 23770-41462/23770-23509
М.Лавра - 23770-23586/23770-23277/23770-23754 факс 23770-23013/23770-23762
Зографски- 23770-23247,23770-23273                     факс 23770-23247

Възможно е при издаването на диамонитирио да участват посредници.
Например намерих една обява от руснак, който предлага срещу 70 евро експресно
издаване на генерално разрешително (генико диамонитирио) за посещение на всички манастири:
http://www.greecetoday.ru/forum/guides/222/
Нужно е копие на документ за самоличност.
Друг посредник е "Музенедис травъл".
Дано съм ви от полза. Sunglasses

# 336
  • София
Алекс, само да ти кажа, че мъжът ми подаде това заявление май месец и ги одобриха чак за септември, в петък заминава. Тоест - може да почакате повечко.

# 337
  • София
Здравейте,ние се прибрахме от Лефкада,малко си удължихме почивката Mr. GreenОтново съм с перфектни впечатления,жалко че трябваше да се прибираме Rolling Eyes някой,ако го интересува нещо съм насреща Peace

# 338
  • София
Здравейте,ние се прибрахме от Лефкада,малко си удължихме почивката Mr. GreenОтново съм с перфектни впечатления,жалко че трябваше да се прибираме Rolling Eyes някой,ако го интересува нещо съм насреща Peace
Разказвай, разказвай! Ние заминаваме за Лекада на 22.09. Къде бяхте отседнали, какво разгледахте, плажове...Ходихте ли до Кефалоня с ферибот? Всичко ме интересува. Кажи и пътя до там как е, особено след магистралата и на самия остров. Също ме интересува дали на  Лефкада има големи аптеки, защото имаме да купуваме 1 лекарство, което не се внася в България.   bouquet

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 14:37 от dechy

# 339
  • София
Здравейте милички,
ние след много умуване май се спираме на Керамоти. В тази връзка да ви попитам, ако някой може да ми препоръча хубаво студио там? Също така ще се радвам ако споделите малко повече за плажовете на Керамоти - хубави ли са плажовете, кои са най-хубави, плитка и чиста ли е водата и т.н. Малко се притеснявам и за комарите - да попитам тези, които са ходили дали наистина е супер, супер зле положението? Също така ще се радвам, ако ми споделите хубав ресторант или таверна и въобще всичко интересно, което се сетите в района и си струва да се посети. Много благодаря предварително за отговорите, толкова много помагате всички.   bouquet  bouquet  bouquet Ако знаете само колко нямам търпение вечееееее

# 340
  • София
Здрайвете, може ли да препоръчате някое изгодно хотелче в Аспровалта.За празниците ми се иска  да отидем към Гърция. Интересува ме в Аспровалта как са цените по ресторантите?

# 341
  • София
Пътят е добър,както след магистралата,така и на острова,линк към хотела ти бях пращала,но доколкото помня ти спомена,че ще сте във Василики.Нашият хотел е на 2км.от центъра на Лефкада,много удобно и бързо се стига,дори и пеша,а за мен лично центъра си остава най-интересната част.Не сме ходили до Кефалония,а да ти кажа,не сме и питали.Гледахме екскурзиите с корабче,но се оказа,че до Итака вече няма,така и не разбрахме защо Rolling Eyes.Това,което го има,тръгва от Нидри и обикаля 7 часа,струва 10 евро,но ние с малкото дете преценихме,че 7часа са много и не се возихме.Иначе обиколихме целият остров,както и миналата година...Това,което ми направи впечатление е,че тази година имаше доста повече хора,отколкото миналата.Има комари,хапят лошо,вземете мерки има и оси,но не са чак толкова много.Беше ужасна жега,това малко ни поизмъчи,но иначе беше прекрасно,цените са си нормални,като за Гърция...и задълвително разгледайте яхтеното пристанище,огромно и много интересно Peace

# 342
  • София
А, забравих да попитам и дали има нещо интересно в Ксанти, дали изобщо си заслужава да се посети.
Ако изпращате депозит по гръцка сметка, колко горе долу ви взимат комисионна? По-добре ли е да се потърси същия клон на банка или няма голямо значение? Какви такси да очаквам.
Много благодаря на всички, които ще се включат!

# 343
  • София (Възраждане)
А, забравих да попитам и дали има нещо интересно в Ксанти, дали изобщо си заслужава да се посети.

Няма, просто град с хаотични тесни улици и изумително много магазини за големината си, поне по мое мнение.

Интересува ме в Аспровалта как са цените по ресторантите?

Може и да сме попаднали на най-скъпото заведение на крайбрежната алея, но три пълнени камби /че и неособено вкусни/ струваха 9 евро, а килограм лаврак 50 евро. Има обаче разни бързи неща, дюнери и крепове, които са на що годе поносима цена, ако човек изобщо може да се изхрани с тях.
При всички положения ви пожелавам приятна почивка с хубаво време!

# 344
Почивки на море и ваканции в Гърция - красивите курорти, какво по добре от това
Гърция е най-добрата туристическа дистинация за почивка.
Живея и работя там от години и потвърждавм всичко казано във менията на тази тема

Общи условия

Активация на акаунт