На море в Гърция - 5

• 127 348
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
СКО и Andjela81,благодаря Ви.Обстановката е много приятна и цените са си супер.

# 406
  • София
А някой минавал ли е скоро през Батак - Доспат? Чух, че май са започнали да ремонтират пътя и търся някой да потвърди информацията  Grinning.

И аз това да питам, минавал ли е някой в близкия месец, че ми се ще да пропуснем златоградските завои. Ще ходим до Кавала и ако  не ми идваше толкова обиколно, без да се замислям бих минала през Кулата.

От къде ще пътувате? Шестото ми чувство нашепва, че е от Пловдив.  Laughing  Ако е така имай предвид, че през Батак и Доспат и по-нататък са само завои. Дори и да са ремонтирали най-лошия участък покрай язовирите, останалото също ще е с дупки. Иначе е много красиво (правим си почивки край язовирите), но предпочитам завои в гръцко, отколкото в българско  Mr. Green. До Златоград (през Асеновград и Кърджали) е малко по-плавно и не толкова завоесто. Друг вариант е Пловдив- Девин - Доспат - Гоце Делчев. Казват, че до Девин е оправен пътя (последният път, в края на май, сбъркахме и минахме през Пампорово - не препоръчвам), а нататък - средна работа. Има дупки, но се преживяват.

# 407
  • София (Възраждане)
Момичета, да потвърдя и аз, че в пътя през Златоград няма нищо фатално. Наистина е сложно за хора, несвикнали със завоите, може би малко Кокулин на тръгване би свършил добра работа, но все пак - както вече беше писано - пътят е в пъти по безопасен от пътя през Кулата.

# 408
А някой минавал ли е скоро през Батак - Доспат? Чух, че май са започнали да ремонтират пътя и търся някой да потвърди информацията  Grinning.

И аз това да питам, минавал ли е някой в близкия месец, че ми се ще да пропуснем златоградските завои. Ще ходим до Кавала и ако  не ми идваше толкова обиколно, без да се замислям бих минала през Кулата.

От къде ще пътувате? Шестото ми чувство нашепва, че е от Пловдив.  Laughing  Ако е така имай предвид, че през Батак и Доспат и по-нататък са само завои. Дори и да са ремонтирали най-лошия участък покрай язовирите, останалото също ще е с дупки. Иначе е много красиво (правим си почивки край язовирите), но предпочитам завои в гръцко, отколкото в българско  Mr. Green. До Златоград (през Асеновград и Кърджали) е малко по-плавно и не толкова завоесто. Друг вариант е Пловдив- Девин - Доспат - Гоце Делчев. Казват, че до Девин е оправен пътя (последният път, в края на май, сбъркахме и минахме през Пампорово - не препоръчвам), а нататък - средна работа. Има дупки, но се преживяват.

Миналата година минавахме през Батак-Доспат- Гоце Делчев , ама не ми се видя с толкова завой, най вероятно съм ги проспала  Mr. Green . Обаче тази година минахме през Златоград - ужасс, няма такива завой, аз и децата бяхме със закачени на ушите торбички  Sick , че и пътя тясен и не може и да спрем...кошмар. На връщане минахме през Гоце делчев- Юндола- Белово, ама много дупки, тясен път...
Сега към Касандра минахме през Кулата ( през Боровец) - пътя - песен, без дупки и завой, а и пътувахме и през ноща , та и празен. На Кулата имаше 1 (една) кола и ние, 7 часа път не ги усетихме.
Ще взема да проуча Пловдив- Девин - Доспат - Гоце Делчев, че иначе ще трябва да се натъпча с противоповръщащи  Joy и торбички .

# 409
Кога отварят Маказа, някой знае ли? Оттам пътят е по-кратък и много по-равен отколкото през Златоград. За нула време си на Комотини и аутобана.

ОФФ: Жаве, какво направхите с паспорта на малката госпожица?

Определено като видят дете в колата веднага застават нащрек и проверяват всички документи.
Ами не беше така. На отиване ни провериха само паспорта (аз носих и акт за раждане, за всеки случай  Wink ), но на връщане ни пуснаха транзит, въобще не спряхме даже.

# 410
Следите ли сагата с Алма Тур? Има ли някой тук пътувал с тях до Крит и пострадал от фалита им? Надявам се да няма. 
Снощи гледах репортаж по телевизията от Крит именно с техни туристи.
Винаги съм възприемала Алма Тур като голям и стабилен туроператор наред с Астрал Холидейз и други, ама нА, в грешка съм била.  Rolling Eyes

# 411
  • София
Следите ли сагата с Алма Тур? Има ли някой тук пътувал с тях до Крит и пострадал от фалита им? Надявам се да няма.  

Ние бяхме с тях на Крит, но сме късметлии  Grinning. Проблемите започнаха след като се върнахме. Изобщо не сме проверявали какво е положението на фирмата. Все пак това беше една от най-стабилните фирми на нашия пазар, която просъществува 20 години. През годините много наши познати ползваха услугите им. Може би само хора, които са вътре в бизнеса са виждали, че имат проблеми. Жалко, сега наистина ще ми е трудно да се доверя на която и да е агенция  Sad.  Само си представям какво щеше да стане ако бях избрала третата дата, а не първата. Да ти кажат "До 2 часа да си вън от хотела!"  #Crazy. И бяхме 4-ма. Не знам как щяхме да си платим още веднъж престоя.  ooooh!

Танчето, щом имате проблем с повръщане, по-добре заобиколете през Кулата. И Девин е в Родопите и ще има завои  Laughing.

# 412
Кога отварят Маказа, някой знае ли? Оттам пътят е по-кратък и много по-равен отколкото през Златоград. За нула време си на Комотини и аутобана.

ОФФ: Жаве, какво направхите с паспорта на малката госпожица?

Определено като видят дете в колата веднага застават нащрек и проверяват всички документи.
Ами не беше така. На отиване ни провериха само паспорта (аз носих и акт за раждане, за всеки случай  Wink ), но на връщане ни пуснаха транзит, въобще не спряхме даже.

Явно приличаме на криминални елементи Mr. Green.

Спирам със спама, радвам се, че бързо сте и извадили пас.

# 413
  • София
Вчера се върнахме от о-в Лефкада. С учудване установих, че и там имаше доста българи (може би заради празниците). Не можахме да изпълним програмата максимум за посещение на всички набелязани места, тъй като вече не работеше фериботът от Лефкада до Кефалоня. Но пък успяхме да направим 1-дневен круиз до Кефалоня - Итака - Скорпиос, макар и не с Нидри стар. Най-много ме впечатли градчето Фискардо на Кефалоня - малко, китно, със запомняща се атмосфера. Видяхме плажовете Порто Кацики и Катизма по суша. До плажа Егремни се отказахме да стигнем по средата на пътя, защото асфалта свърши, а наклона и завоите бяха страшни... Междувпрочем и до другите 2 плажа завоите са нещо от рода на 360 градуса, с ужасен наклон. Ходихме с водно такси и до плажа Агиофили. Там повечето плажове са покрити с малки бели камъчета и е трудно да се върви по тях, краката потъват, особено на излизане от морето. Времето беше превъзходно, пътят приятен (малко дългичък, но без забележки).

# 414
Сикя е моето място на Ситония, абсолютното спокойствие, нищо не работеше освен нелегалната кръчма на един местен старец. Представлява огромен 3 км плаж с няколко къмпинга, доста частни вилички и малко студиа, в дясно след плажа на Сикя  са 3 малки заливчета с кръчми и легла по плажа.
Само на 22-ри като дойдоха 3 български коли на къмпинга на плажа се чу, надъниха музика, добре че поне не беше чалга, на другия ден пак се опитаха, но точно след 1 минута някой ги озапти.

# 415
  • София
И ние се завърнахме от нашата почивка в Керамоти. Изкарахме супер като цяло. Пътувахме от София, през Кулата, на отиване преди Керамоти изкарахме целия ден на плаж - първо в Неа Перамос, после в Неа Ираклица - и двете много ми харесаха. Привечер се настанихме в Керамоти срещу 20 евро на студио в съвсем прилични условия. Втория ден изкарахме на плажовете на Керамоти, които наистина са чудни. Единственото лошо беше, че точно от този ден се появиха вълни - не бяха огромни, но определено си имаше разлика за детето. Третия ден изкарахме на Тасос, наистина приятна емоция е храненето на гларусите по пътя, а и островът е красив, зелен и има какво да се види. Точно този ден, обаче, времето се поразвали и на 4тия ни ден вече хич не ставаше за плаж, затова го уплътнихме с разходка до Кавала - много приятно, чудни гледки от крепостта и с разходка до Ксанти - също ни хареса - пълно с живот и заведения. Последния ден тръгнахме обратно към Аспровалта/ Неа Врасна/ Ставрос и след кратък плаж на Аспровалта и небе с многоооо облаци, решихме финално да си направим и разходка в Солун (който нямаше нищо общо с този Солун, който една неделя посетих за първи път) и вечерта се прибрахме в София. Много съм доволна като цяло, а и успяхме да съчетаем късно море с интересни за посещения места. Благодаря на всички, които пишат в темата - много си я обичам и е невероятно полезна за сравнително нови в Гръцката тема като мен.

# 416
  • Sydney
Little wingels мхм, на мъжа ми родителите ходиха с тях, аз питах тук точно за техния полет  Grinning...върнаха се в събота, искали са им допълнително пари, но те успели да се "спазарят" за оставащото време...казаха, че наистина към 10 вечерта са им казали, че на другия ден трябва да се изнасят, ако не платят... хубавото, в техния случай е, че са били единствените от групата в този хотел и за това са успели да намалят от цената, която първоначално е била поискана...нямало е допълнителни екскурзии и парите, които са били взети в началото на престоя от местния представител са били върнати (те все пак са отишли самоорганизирано на някои екскурзии)... иначе от хотелът, обстановката, обслужването (от гръцка страна) са изключително доволни и не смятат, че почивката им е провалена...сега естествено ще си искат тези пари, които са доплатили и най-вероятно ще им бъдат върнати, понеже почивката е закупена от ТА, която е продава пакети и на Алма Тур, а и договорът сключен директно с другата агенция...сега остава за предплатената почивка в Бодрум по същата схема да видят какво ще става  Rolling Eyes

# 417
А! Добър финал след краха на Алма Тур, все пак. Надявам се ТА да им възстанови парите без проблеми.  Peace

# 418
  • Абсурдистан
И аз се завърнах от късното си море в Сани хотел.
Да ви кажа, пак беше невероятно, но този път имаше едно голямо НО:
Хотелът беше изпълнен само с руснаци и две български компании.
Просто ужасно, чувствах се като в Китен. Руснаците грабеха храна, блъскаха се като невиждали в ресторантите, изнасяха буркани, хвърляха салфетки по плажа, крещяха. Ужасно.
Двете български компании, мислещи се явно за много велики щом са дошли в този хотел, се държаха точно по нормалия за такъв манталитет начин. Щом руснаците утихнеха вечер, почваха те с викането, музиката и всички останали екстри.
Персоналът също много беше насъбрал на тумбите руснаци. С когото говорех - всички се оплакваха от тях.
Заради гостите на хотела и отношението на персонала се беше променило. Например - последната вечер получаваш лист, с които вежливо ти напомнят че на следващия ден трябва да освободиш стаята до 11. После ми обясниха, че това са го въвели именно заради гостите си от руски произход, които хем забравяли някак да си освободят стаята, хем после правели скандали. Принудили се били  да назначат масово руски персонал, защото повечето от гостите не знаели английски и упорито си настоявали да бъдат обслужвани на родния им език.

Иначе като цяло - времето беше невероятно. 7 дни не сме имали нито един лош ден. Морето топло, тихо и кристално чисто. Таралежи - много!

И едно лирично отклонение: когато ходя в Гърция на море ми става много мъчно, как съсипахме нашето българско черноморие.

# 419
  • София
И едно лирично отклонение: когато ходя в Гърция на море ми става много мъчно, как съсипахме нашето българско черноморие.
и на мен така и само тихичко се моля да не вземем да съсипем и тяхното... особено след твоя разказ Sad

Общи условия

Активация на акаунт