Набор 93-и вече изкласи

• 44 864
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, искам да споделя радостта си с вас - вчера дъщеря ми получи офертата си от Хага /право/. Беше твърда, че не желае да кандидатства на друго място, така че други оферти не чакаме, приключихме с тази част.  Хубаво ми е  bowuu 

Поздравления! Браво на момичето ти - вече има в актива си едно постигнато желание!
Дано бъде щастлива от направения избор и от бъдещата си професия. Peace

# 661
ma cherie,честито и успех.
Ние ще продължаваме да тръпнем в неизвестност и колебания  Laughing
Но аз твърдо вярвам в децата-ще успеят.

# 662
Благодаря ви много.    bouquet Преди малко писах в друга тема, че до вчера се тревожех защо не идва офертата, а днес вече се тревожа за поне десет нови неща Laughing.
Пожелавам от  сърце на децата ви да сбъднат своите мечти, а на вас - да изпитате радостта и удовлетворението от това.
Вили, от постовете ти разбирам, че дъщеря ти е здравомислещо разумно момиче, което е надскочило възрастта си. Не се тревожи за нея, сигурна съм, че ще успее и е важно да се чувства добре в това, което прави. А това, че се колебае и мисли, е просто признак, че е интелигентен човек. Не се колебаят и страхуват само глупавите хора.

# 663
ma cherie, честито и от мен! Браво на дъщеря ти! Сигурна съм, че ще успее там, където се е насочила. Ние сме се запасили с търпение /уж/, чакаме засега.

# 664
Мислеше да кандидатства педагогика с английски-има страхотен подход към хората и към децата в частност/от години е доброволка към младежки център/.И евентуално да се занимава с преводи.Освен това ще завърши средното със специалност компютърно програмиране,има интереси към уеб дизайна,но не го вижда като професия.Предпочита професия със социална насоченост,има качества в комуникацията,добър модератор е,умее да защитава  и да се бори за кауза.И би се чувствала добре с такава професия.

Това от едната страна на везната.От другата-ниското заплащане на подобни професии.
.

Звучи страхотно! Дано си остане при мечтата си!

Напълно споделям мислите ти, че е по-добре да са щастливи в работата си, отколкото да учат нещо само за да не са вграфата неудачници. При все че  както е тръгнало висшето образование вече нищо не струва.  Виж какво става с баловете всяка година!-всеки канддидатстудент -стузент и всеки студент  дипломиран! Joy Преди няколко дни от работодателите казаха че ако университетите не направят нещо - до 3 години никой няма да се интересува какво си завършил защото дипломата вече няма стойност.

Така че поне да им остане шанса да ходят на работа с удоволствие.

Като аргумент да не задълбава толкова в материалната страна можеш да й предложищ идеята че  момичетата не са длъжни да печелят много пари.
 Това е грижа на съпрузите  им- аз това повтарям на нашия син по повод и без повод.
Като бъдеща свекърва Embarassed

# 665
Здравейте от мен!
В момента подготвям документи за кандидатстване в Шотландия, но смятам да кандидатствам и в Дания. Много ще се радвам, ако някой има дете, което учи там и ми каже някаква приблизителна сума, която му стига за един месец.

P.S Успех на децата ви !!! Дано всички да направим мечтите си - реалност Simple Smile

# 666
  • Варна
По едно време и ние оглеждахме Дания като вариант и попаднах на няколко блога из интернет. Ще копирам адреса на един от тях, макар че инфото е от 2006 , много точно са описани разходите за живот: http://blog.doncho.net/?p=443. Чела съм и коментари на студенти в друг сайт, но сега не мога да си спомня името, трябва да се поровя из интернет като ми остане време и намеря кой беше  Peace

ma cherie, честито и от мен   bouquet

# 667
Като предимство за Дания се изтъква обикновено това, че няма такси за обучение в университетите. Високият стандарт на живот обаче и значително по - високите цени от тези в Холандия да речем / давам я като пример, тъй като ние също проучвахме за Дания/, поставят нещата на кантар от финансова гледна точка.

irenapleven, Сребърна паричка , Благодаря ви много за пожеланията   bouquet

# 668
Здравейте от мен!
В момента подготвям документи за кандидатстване в Шотландия, но смятам да кандидатствам и в Дания. Много ще се радвам, ако някой има дете, което учи там и ми каже някаква приблизителна сума, която му стига за един месец.

P.S Успех на децата ви !!! Дано всички да направим мечтите си - реалност Simple Smile

Приятелят на сина ми е в Дания, Хорсенс. Казва, че с 1000лв на месец се справя. 380 евро е стаята, но е настанен в нея с друго момче от БГ и си делят наема. Храни се на стол, защото е зает през целия ден и няма време за готвене. Не излиза по заведения там, рядко ходи извън градчето, скъпо е и няма време. Услугите също са скъпи, отбягва да ползва. Билетите от и до Бг ги плащат родителите му отделно. Не работи.

# 669
В събота ходихме до Велико Търновския университет,имаше ден на отворените врати.Мисля,че се изясниха доста въпроси.Особено в частта за надграждането-от втори курс има възможност за паралелна втора специалност.Има подготвителни курсове през февруари.Трябва да се ошлайфат знанията и мечтите ще се сбъднат  Laughing

# 670
  • България
rositoooo, а желанието на детето все пак какво е?
Лесно ще и е с икономическа специалност да продължи, стига да и е интересно разбира се. )

За обличането, ами че то и аз не обувам за нищо на света чорапогащник под дънки. ) Ходя с едно яке, което ми стига малко под д-то.
Иначе учениците в училище се разкарват - момчетата с тениски и яке, момичетата малко по-облечени. )

Благодаря Hug
Тя ми каза така-ще уча икономика за да имам шанс за работа в БГ,после ще по-работя и ще запиша това което ми е интересно.
Обича много да рисува и е много добра,но знае че с картини не може да се преживява тук,оставя го като хоби или втора възможност след време.
Проблем за мен е ще все още не се е спряла на университет,закъснява за това....
Тя е притеснена за матурата по български език.
Иска втората да е по математика,но всички я разубеждават за това,но на нея там и е силата.
Доста е объркана...аз също....

# 671
В събота ходихме до Велико Търновския университет,имаше ден на отворените врати.Мисля,че се изясниха доста въпроси.Особено в частта за надграждането-от втори курс има възможност за паралелна втора специалност.Има подготвителни курсове през февруари.Трябва да се ошлайфат знанията и мечтите ще се сбъднат  Laughing

Вили, а каква е цената при втора паралелна специалност, по-висока ли е? Защото и тук, в Пловдивския има възможност след втори курс за паралелно висше, обаче цената е няколко пъти по-висока. Примерно приложната лингвистика като първа специалност е 500 лв на година, а ако искаш да я запишеш паралелно след ІІ курс  излиза около 1900лв. на година. Та как стои този въпрос в ВТУ, разбрахте ли? Rolling Eyes Освен това в ПУ, за да запишеш паралелна специалност, трябва да отговаряш на някои условия - успех от първата специалост не по-нисък от 4.50, възможност да посещаваш лекциите и на двете специалности, освен това ако прекъснеш по първата, прекъсваш и по втората. Абе....много спънки има... Confused

# 672
  • София
Синът ми реши втората матура да му е английски и аз доста се притеснявам.Някой има ли информация за трудността и изискванията на матура по английски?

# 673
  • София
Обича много да рисува и е много добра,но знае че с картини не може да се преживява тук,оставя го като хоби или втора възможност след време.

И на моята много ѝ се отдава. Затова се насочи към вътрешна архитектура. Не знам доколко се намира работа в областта, но не искам да я спирам. Нека учи това, което ѝ е на сърце. Лошото е, че в Германия/Австрия, за да учиш вътрешна архитектура, първо трябва да превземеш общата  Mr. Green. Дано има сили да я премине. Всички ме успокояват, че там обучението е с по-практическа насоченост и свързано с много проекти и макети, а не математики. За съжаление, математиката не е силната ѝ страна, особено след 5 години в езикова гимназия. Това е и една от причините изобщо да не се опитва да кандидатства в България, защото тук приемните изпити са рисуване+математика. И балът, с който приемат е доста висок.  Sad

Всичко това го написах, защото спомена за комбинацията рисуване и математика. Не я разубеждавайте за матурата. Щом се чувства уверена в тази област - нека я държи. Нямам наблюдения от последните години, но поне едно време в икономическите техникуми се учеше много математика и би трябвало да се справи добре.

vili__66, дано нещата при вас се прояснят и да спрат терзанията. Права си за учителските заплати, но не бих казала същото за търсените специалности, по които могат да се дават частни уроци или да се водят курсове, а английският език е точно от тях. Имам братовчедка учителка с дъщеря набор 93 в английска гимназия и много иска дъщеря ѝ да се насочи към професията учител по английски  Laughing.

di74, матурата по английски не затруднява учениците от езиковите гимназии и тези, които дълго са учили в езикови школи. Ако разчитате само на обикновеното обучение в училище, сигурно ще се справи, но не с най-висока оценка.

ma cherie, честито! Пожелавам ѝ много успехи в желания университет!   bouquet

# 674
За такива неща нищо не казаха  ooooh!
Тъкмо се бях успокоила малко.Ще търсим още информация...
Явно като родители сме лузъри щом не можем да си позволим финансово някои параметри  Wink
Ние също ще сме с втора матура по английски-непреклонна е.А към университета има кандидат-студентски курсове-6 дни целодневно обучение за 300 лева.Дали ще е реално обучение или само да се вземат парите newsm78.За някои семейства дори тези пари са доста и се страхувам да не са прахосани

Общи условия

Активация на акаунт