БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 85

• 116 200
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Ето ме и мен пак с въпросче  Whistling
Започнах гоблен с контур и се замислих като стигна до него дали отдолу трябва да промушвам конеца или да го оставя да легне върху ушитите конци... И още нещо - по колко квадратчета заема един контурен бод? Бях чела, че понякога се отпуска след прането и искам да го направя по изпитан от вас метод, за да не ми се налага да преправям после.
До сега не съм шила с такъв бод и ви моля да споделите опита си с мен  Blush

# 361
Има ралични видове контурен бод - понякога се прави като се бодва на всяко квадратче, а понякога конеца преминава няколко квадратчета без да се бодва в панамата. Аз лично сега ще правя от втория вид и в крайна сметка реших да го правя след като измия гоблена, след това само ще го навлажня и изгладя и е готов.  Flutter

# 362
  • UK/София

st. Dobri    гобленът който шиеш много ми хареса цветово.Би ли обяснила какъв е( не разбирам, но май щампа ми се вижда) и на коя фирма е.И дали цветовете наистина са така лъскави както се виждат?

Аз също съм на коледна вълна и започнах да шия Janlynn® снежни човеци на пластмасова канава, стават страхотни и цветово са много красиви.На снимката не са уловени реалните цветове, но фонографията не ми е страст.

[imghttp://][/img]

# 363
пепен, благодаря за идеите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

тули, винаги показвам Wink обичам да се хваля  Mr. Green

и сега ще се похваля с напредък  Hug иска ми се да го завърша мноооого бързо  Blush

Ох, много красива става, аз сега с твърдо убеждение - че чаривна мит много добре подбира мъниста, толково плавни преходи стават, че просто не е истината.

Малко поясня, надявам се Добри не ще обидет се на мен Embarassed
Това не щампа, а плат, копринен, рисувано всичко. Шиет се с мъниста - всичко освен телото, ръце и лице.
Да цветове на мъниста такива - лъсави, нали това мъниста Wink
Това е малките икони от мен (също на чаривна мит)

# 364
Има ралични видове контурен бод - понякога се прави като се бодва на всяко квадратче, а понякога конеца преминава няколко квадратчета без да се бодва в панамата. Аз лично сега ще правя от втория вид и в крайна сметка реших да го правя след като измия гоблена, след това само ще го навлажня и изгладя и е готов.  Flutter
И моят е от втория вид май, защото има доста прави линии. Но си мисля, че ако го изпера преди това, после докато ушия контур и измъча френските възли (които са доста) пак ще се е измърлял. По колко квадратчета може максимум? 3-4?  Thinking
А всъщност ето го и модела, само че моят не е дим, а гобл. къща "Румина" и се шие полукръстче с 3 ката конец  Wink
http://magic-stitch.at.ua/load/more/peaceful_retreat/19-1-0-508

pepen, много ти благодаря за схемичките! Снежковците са очарователни!  Heart Eyes

# 365
     Ох, и моя е на Дименшънс  Laughing даже бях сложила снимки някъде по-назад из страниците. Ами аз ги мисля така нещата - изпирам го, надявайки се да се изперат и френските възли. които съм правила преди това без последици, т.е. без да се разшие или да пусне боя нещо  Simple Smile След това го гладя докато е мокър и го оставям да се изсуши.
     Веднага щом се изсуши си сядам на д***то и ушивам всичкия контурен за един ден, след това го навлажнявам пак без пране, изглаждам го и го нося да го рамковат пресен-пресен.  Mr. Green

Ако имаш някакви други идеи сподели, моля те, че и на мен ми е за първи път, но го мисля от бая време, защото гоблена ми седи от години...  Wink

# 366
Да не става дума за онази красота с делфинчетата?  Heart Eyes
И аз само мисля някакви схеми за моя гоблен, ама май е най-добре да ни даде съвет някой, който е минал през това  Flutter
Гледам, че някои шият контура в процеса на работа, преди да е приключен целия гоблен... Знам ли...  ooooh!

# 367
  • UK/София
Гледам, че някои шият контура в процеса на работа, преди да е приключен целия гоблен... Знам ли...  ooooh!
  Аз шия по този начин контурите, много по-лесно ми е.Защото след това по-трудно намирам точно от къде им е мястото.

# 368
  • Brussels
И аз шия Дим. в момента и смятам да добавя френските взъли и контурния бод след като го изпера.
На първият ми техен гоблен направих обратното- контурния се отпусна, а френските възли виснаха.
Тук на снимката не си личи много, защото ги поизпънах заради фотото, но иначе висят много грозно и смятам да ги ушия наново. Tired

# 369
nadeto_sp, точно от това се страхувам и аз. Айде, контурът не е кой знае колко, ама ако ще трябва да преправям и френските!  Naughty
Значи и аз ще пера първо, пък после ще гледам да мия често ръчички, че да не омажа гоблена.
Моля ви, споделете още нещо - подмушвате ли контурния бод отдолу и дали използвате по-тънка игла за него и за възлите, или използвате същата?
Много ви благодаря за съветите и напътствията!   bouquet

# 370
  • София
Аз съм шила Дим с контур и френски възли, направих ги преди прането и нямаше никакъв проблем след изпирането Peace

# 371
Здравейте момичета, имам нужда от помощ!
Търся четлива схема на това кученце.

http://www.snimka.bg/?album;aid=620081

Благодаря предварително!!! Hug

# 372
  • гр.Добрич
Момичета имате ли схемички за Робини? Търся нещо подходящо за кухня, но да е чашки, кафета, сладки, а не зеленчуци. Praynig

# 373
момичета а как се работи с пластмасовата канава

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета а как се работи с пластмасовата канава

Laughing лесно  Hug
тя си има дупчици, боцкаш там и си правиш кръстчетат, после контурния и други бодове ако има и така. не се мачка, не се глади, накрая изрязваш, подлепваш и си имаш украшение за елхата например  Hug

ето това е моята идея за коледно чорапче  Blush кога ли ще ги направя  Blush

http://www.ebay.com/itm/DIMENSIONS-COUNTED-CROSS-STITCH-CHRISTMA … sh=item588ba6586a

Общи условия

Активация на акаунт