БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 85

• 116 285
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
А каква е разликата между дърво и пластик и кое е за предпочитане, а иначе гоблена е 50 на 30?

Въпрос на лично предпочитание е каква рамка ще избереш. Дървените са по-скъпи от пластмасовите и сигурно си имат своите предимства, но аз лично рамкирам с пластмасови. Там цените варират приблизително от 2 - 10 лв./м. Гоблена с Розите, който показах на предната страница е с размери 42 на 25, с рамка, паспарту и антирефлексно стъкло излезе 25лв.

# 106
Срам не срам се записвам само, че ви изпуснах. След обяд ще си снимам етапчетата да не е само спам.

Нещата, които показвате са прекрасни, аз съм до никъде с моите творения, това лято почти нищо не съм пипнала.  Embarassed

bouquet

# 107
Здравейте. Аз не съм писала в тази тема, но от няколко години бродирането ми е хоби и следя с голям интерес постовете ви  Simple Smile Страшно вдъхновение сте ми   bouquet
Ето първият ми ушит гоблен:

(за първи път публикувам снимки и ще ме извините ако не го правя като хората  Embarassed). На първата снимка се виждат реалните цветове на гоблена, а втората е снимана от по-голямо разстояние и не изглежда крив като на другия фотос. Рамкираха ми го в "Златен гоблен" и много ме дразни как са оставили горната част от щампата да се вижда. За жалост го забелязах като се прибрах и бях изхвърлила вече бележката  ooooh! Предполагам, че ако го занеса да се оправи ще трябва да платя като за ново рамкиране и за сега остава така  Sad Има отзад на картона печат на "Златен гоблен", но се съмнявам, че ще ми коригират рамкирането без да имам бележка.
Имам ушити още няколко гоблена - Алегория, Трите котета, Лятото (на Вилер), Деня (сега започвам Нощ), но ги нямам още снимани, така че очаквайте скоро още снимки от мен  Wink
Приятно боцкане!

# 108
  • Севлиево
Това си е тяхна грешка, но при всички случаи нова рамка ще трябва да направят. Не го ли забеляза още в ателието да го върнеш там.

# 109
Това си е тяхна грешка, но при всички случаи нова рамка ще трябва да направят. Не го ли забеляза още в ателието да го върнеш там.

Не, за съжаление. Много бързах, а и рамката беше облепена и изобщо не съм забелязала  Sad
Здраве да е, пак ще се рамкира като се опарича  Laughing
Поне сега ми е като обеца на ухото и оглеждам щателно преди да платя.

# 110
  • София
Цветката, и аз мисля, че няма проблем да го върнеш  Peace Те по принцип са много коректни

# 111
  • София
Здравейте. Аз не съм писала в тази тема, но от няколко години бродирането ми е хоби и следя с голям интерес постовете ви  Simple Smile Страшно вдъхновение сте ми   bouquet
Ето първият ми ушит гоблен:

(за първи път публикувам снимки и ще ме извините ако не го правя като хората  Embarassed). На първата снимка се виждат реалните цветове на гоблена, а втората е снимана от по-голямо разстояние и не изглежда крив като на другия фотос. Рамкираха ми го в "Златен гоблен" и много ме дразни как са оставили горната част от щампата да се вижда. За жалост го забелязах като се прибрах и бях изхвърлила вече бележката  ooooh! Предполагам, че ако го занеса да се оправи ще трябва да платя като за ново рамкиране и за сега остава така  Sad Има отзад на картона печат на "Златен гоблен", но се съмнявам, че ще ми коригират рамкирането без да имам бележка.
Имам ушити още няколко гоблена - Алегория, Трите котета, Лятото (на Вилер), Деня (сега започвам Нощ), но ги нямам още снимани, така че очаквайте скоро още снимки от мен  Wink
Приятно боцкане!

Много е красив...Оригинален ли е? Колко струва?

# 112
Тъй като никой не е изявил желание Zhanka аз се нареждам за схемата.Много ми харесват тези Дим пък и са приятни за шиене.Луд умора няма знаете...
А и да питам случайно някой да е срещал схема на тази красота някъде?
http://www.ebay.co.uk/itm/Gold-Collection-COASTAL-VIEW-cross-sti … 79a#ht_1888wt_700

С удоволствие ще ти пратя схемата като го завърша, пиши ми адреса си на лични
А онази красота е следващият ми гоблен Simple Smile, така че и нея може да я имаш след 5-6 месеца. Не съм я търсила още дали я има качена някъде. Много по лесно шия когато имам схемата на екрана на комп'тър.
Цветката иди си говори в ателието може да се намали рамката няма да има проблем, аз така съм правила. Просто намалят и режат и стъклото, не си разваляй удоволствието от красотата му, когато го погледаш .

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 12:30 от zhanka

# 113
  • Бургас
С пластмасова рамка не излиза много, а и като имитира дърво е добре иначе дървената ще струва сигурно 100 лева? АКато кажа на мъжа ми и ще се поболее  Laughing той и без това не е мн очарован от гоблените, не му харесват? Върви му обяснявай мъжка си работа #2gunfire

# 114
  • София
Аз съм правила с дървена рамка, един средно голям излиза около 70 лева  Peace
По-точно - овалната зима на Вилер с паспарту и рамка

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 14:02 от -=Деси=-

# 115
аз използвам перящ се маркер на ДМЦ и съм много доволна - изпира се винаги, стои трайно върху сух гоблен, ползвам го вече няколко години и изобщо нямам никакви забележки. разграфявам си, когато гоблена е на неразграфена панама, защото не е пълна картинка, а и на разграфена, защото по схемата се брои през 10 квадратчета, а панамата е разчертана през 20. най-много обичам да шия 1:1, 1:4 ми се вижда загуба на време. но пък като бях малка само кръстчета шиех.

# 116
Много ви благодаря, че изразихте мнението си! Аз се чудех дали си заслужава да го нося до там и да питам (че не е хич малък), но ще пробвам. Дано да се съгласят да използват същите материали  Thinking
Аз в Люлин го бях носила и се чудя дали пак там или може и в магазина им на Ботев.  newsm78

el_sol , оригинален е, но съм го купувала преди няколко години и цената още си стои на опаковката - 56 лв. Сега може и да е по-скъп. Някъде от София го купих, ама убий ме, не мога да се сетя от къде. Иначе е "Арабско момиче" на Ленарте, но предполагам повечето го знаете  Simple Smile

Преди няколко седмици ми пристигна една поръчка от 123stitch на 3 Dimension-а. Изглеждат ми много занимателни гоблените на тази фирма, има доста разнообразни бодове, а са и много ефектни изображенията. Не съм ги почвала обаче, тъй като все още се размотавам по Черноморието и си ме чакат в къщи.

# 117
  • София

Аз в Люлин го бях носила и се чудя дали пак там или може и в магазина им на Ботев.  newsm78

В Люлин. Жената там е много свястна, остави я тя да се оправя с ателието  Peace

# 118
  • София
Много ви благодаря, че изразихте мнението си! Аз се чудех дали си заслужава да го нося до там и да питам (че не е хич малък), но ще пробвам. Дано да се съгласят да използват същите материали  Thinking

el_sol , оригинален е, но съм го купувала преди няколко години и цената още си стои на опаковката - 56 лв. Сега може и да е по-скъп. Някъде от София го купих, ама убий ме, не мога да се сетя от къде. Иначе е "Арабско момиче" на Ленарте, но предполагам повечето го знаете  Simple Smile

Преди няколко седмици ми пристигна една поръчка от 123stitch на 3 Dimension-а. Изглеждат ми много занимателни гоблените на тази фирма, има доста разнообразни бодове, а са и много ефектни изображенията. Не съм ги почвала обаче, тъй като все още се размотавам по Черноморието и си ме чакат в къщи.

А фонът шие ли се или е щампа? И с какъв бод се бродира, че аз съм много зле с гобленовия, с кръстчетата се справям много добре.

# 119
Мерси, Деси!   bouquet Върна ли се в София, се запътвам към Люлин  Simple Smile

el_sol , фонът е щампа. Ще те зарадвам - кръстчета са  Wink Щом на мен ми беше първи гоблен и се справих, съм сигурна, че и ти ще успееш. Аз като го взех и хабер си нямах от бодове, фирми, предлагащи комплектовки и т.н. Учих се в движение. Просто този гоблен ми хареса много и желанието ми да го ушия беше голямо.
Сега се поразрових. В сайта на Аxioma го има арабското момиче.

Искам да ви попитам вие как шиете гобленов бод... В началото бях започнала да шия "Трите котета" така, че отзад ми се получаваха чертички. Майка ми като видя ми каза, че не било правилно и че нея едно време са я учили да шие огледално - отзад да е така ///.
Понеже съм виждала указано и по двата начина на различни места в нета, реших, че зависи от решението на дизайнера и панамата, ама това си е моя интерпретация  Laughing

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 18:27 от Цветката

Общи условия

Активация на акаунт