Катаракта /перде/

• 291 411
  • 730
  •   1
Отговори
# 465

Малко се шашкам, чета какво ли не вече. Моля, кажете как мина при вас, аз съм леко паника, страх ме е, че ще си мръдна окото в най-неподходящия момент. Имахте ли болки после? Кога започнахте да виждате добре? Някакви проблеми при възстановяването?

Благодаря предварително. Simple Smile

Аз съм писала многократно - операцията на двете очи едновременно беше в Луксор - Пловдив.
Дадоха ми някакво хапче / те на всички раздадоха/ и капки преди операцията в очите минаха да сложат.
После на масата отново капки - и няма как да мърдаш окото, бях така упоена, че и не помня че съм си приказвала нещо с екипа. Но може всяка болница да има различна процедура по анестезия на очите.
Три часа след операцията ми махнаха превръзките, сложих тъмните очила и ме изписаха.
Нямах шевове, превръзки и др. неща
Дадоха ми рецепта за капки, и след това ходих периодично да проверяват нещата.
Нямаше болка, добре си виждаш още на втория ден.
Първата година спазвах това да не вдигам тежко, да не стоя на запушено място, да избягвам прах да влиза в очите. На вън и до сега съм с тъмните очила - пречи ми светлината.
Големия минус тук е, че НИКОЙ не ме предупреди че има вероятност за повторна катаракта, освен това се оказа че са ми сложили неподходящия вид лещи / а ме уверяваха че тези са за мене /, оказа се и модел който е излезнал от употреба три години по рано Sad  /
И така при мене последните две години е ходене по мъките, стигнах и до Турция - клиника в Истанбул, които почистиха лещите ми и ми обясниха какви грешки са допуснали тука нашите велики специалисти.

# 466
Благодаря ви, Смехулка.
Между другото, д-р Стоянова беше категорична, че очите не се оперират едновременно и за нея това е престъпление.
Мога да си представя какъв кошмар е било за вас. Радвам се, че сте решили проблема си, доколкото е възможно.

# 467
За упойките нищо не знам. Преди процедурата правят платен задължителен тест за упойките.
Предложиха ми два вида лещи. Избрах по-скъпите (с 300 лв. за брой).
Това е фактура за едната леща. Другата е същата.
https://photos.app.goo.gl/GgF8bFT2Azb8kpUu5

# 468
Алис, благодаря от сърце!

# 469

Малко се шашкам, чета какво ли не вече. Моля, кажете как мина при вас, аз съм леко паника, страх ме е, че ще си мръдна окото в най-неподходящия момент. Имахте ли болки после? Кога започнахте да виждате добре? Някакви проблеми при възстановяването?

Благодаря предварително. Simple Smile

Аз съм писала многократно - операцията на двете очи едновременно беше в Луксор - Пловдив.
Дадоха ми някакво хапче / те на всички раздадоха/ и капки преди операцията в очите минаха да сложат.
После на масата отново капки - и няма как да мърдаш окото, бях така упоена, че и не помня че съм си приказвала нещо с екипа. Но може всяка болница да има различна процедура по анестезия на очите.
Три часа след операцията ми махнаха превръзките, сложих тъмните очила и ме изписаха.
Нямах шевове, превръзки и др. неща
Дадоха ми рецепта за капки, и след това ходих периодично да проверяват нещата.
Нямаше болка, добре си виждаш още на втория ден.
Първата година спазвах това да не вдигам тежко, да не стоя на запушено място, да избягвам прах да влиза в очите. На вън и до сега съм с тъмните очила - пречи ми светлината.
Големия минус тук е, че НИКОЙ не ме предупреди че има вероятност за повторна катаракта, освен това се оказа че са ми сложили неподходящия вид лещи / а ме уверяваха че тези са за мене /, оказа се и модел който е излезнал от употреба три години по рано Sad  /
И така при мене последните две години е ходене по мъките, стигнах и до Турция - клиника в Истанбул, които почистиха лещите ми и ми обясниха какви грешки са допуснали тука нашите велики специалисти.
А в коя клиника в Истанбул ходихте и при кой лекар?

# 470
И аз преди години водих да оперират баща ми в Турска очна клиника. Имал е налягане в очите, което в България даже не са разбрали. Сега ще слага капки доживот. Доктора смъкна налягането със система за 2 часа и веднага го опрерираха.
Сега се е скапало и другото око

# 471

А в коя клиника в Истанбул ходихте и при кой лекар?

https://avicennaint.com/bg/

Авицена е клиниката, в азиатската част на града, даже ни настаниха в хотел на 300м от тях, който е с паркинг, с вкл. закуска - доволни сме
Името на лекаря за съжаление не си спомням, но знам че преподава в Университета, който е с/у клиниката.
Имат си координатор на български, там с вас е преводач през цялото време.

# 472
Първата операция мина онзи ден. Добре виждам, много ясно, но има някакво трептене в окото, особено се засилва при повече светлина. Със слънчеви очила отслабва.
Някой да е имал такъв проблем? Отминава ли?

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 08:57 от Наталия247

# 473
  • Sofia
Първата операция мина онзи ден. Добре виждам, много ясно, но има някакво трептене в окото, особено се засилва при повече светлина. Със слънчеви очила отслабва.
Някой да е имал такъв проблем? Отминава ли?

Къде Ви оперираха?

# 474
# 475
Наталия, аз бих отишла на преглед при опериращия лекар. Случвало ми се е да ми трепти светлината пред очите, но това е било и преди, и след операцията. След операцията на второто око виждах силно осветено всичко, особено при силно слънце, но това отмина бързо. Дали беше за един ден, забравих вече.

# 476
Здравейте! Извън София къде може да се направи операция за премахване на перде? Ако може да препоръчате някой в Стара Загора, Бургас, Пловдив?

# 477
Моля ви, напоследък не мога да гледам с очила, замайва ми се главата. Дали това е знак, че е време да слагам лещи? На вас случвало ли се е? Каква беше причината?

# 478
  • Пловдив
Здравейте! Извън София къде може да се направи операция за премахване на перде? Ако може да препоръчате някой в Стара Загора, Бургас, Пловдив?

В Пловдив,в МЦ Дар миналата година ММ направи операция,всичко мина добре,въпрос на време е и другото око да се оперира,пак там(и при същият оператор) ще отиде.

# 479
Моля ви, напоследък не мога да гледам с очила, замайва ми се главата. Дали това е знак, че е време да слагам лещи? На вас случвало ли се е? Каква беше причината?
Замайването, според мене, са неподходящи очила. При мене прогресивно се влошаваше зрението. Размазваха ми се субтитрите на филмите и реших да отида на преглед. Всяка година ми се повишаваше диоптърът. Дори си направих очила прогресив, но в един момент и това спря да помага.

Общи условия

Активация на акаунт