Катаракта /перде/

• 288 696
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
desita_g, не обсъдихте ли с лекаря подходящите лещи за Вас? Изборът на лещи е изключително зависещ от индивидуалните особености на пациента.
При мен нямаше период на избистряне, виждах си идеално веднага след сваляне на превръзката. Но освен катарактата, не съм имала други придружаващи оплаквания.

# 601
Период на избистряне има. При всеки, и ми е странно как при вас всичко е било оптимално със свалянето на превръзката ? Както и да е..Относно обсъждането на лещите - в повечето случаи когато сте си платили да ви оперират някои от светилата на Офталмологията у нас, вие им виждарте очите едва на другия ден когато ви свалят превръзката. Подготовка за операцията ви прави техния екип от лекари. Лично аз съм много доволна от госпожата която ме диагностицира и определи параметрите на лещата, въпреки че беше страшно затруднена поради факта че бях закъсняла много и не можеше да види дъната. Заради което бях смъмрена.

# 602
  • София
Период на избистряне има. При всеки, и ми е странно как при вас всичко е било оптимално със свалянето на превръзката ? Както и да е..Относно обсъждането на лещите - в повечето случаи когато сте си платили да ви оперират някои от светилата на Офталмологията у нас, вие им виждарте очите едва на другия ден когато ви свалят превръзката. Подготовка за операцията ви прави техния екип от лекари. Лично аз съм много доволна от госпожата която ме диагностицира и определи параметрите на лещата, въпреки че беше страшно затруднена поради факта че бях закъсняла много и не можеше да види дъната. Заради което бях смъмрена.

Здравейте, а кой Ви оперира?

# 603
  • София
Кипра Маца, за лещите доктора каза, че по-скъпите не са вариант за мен, защото фокусът им не позволявал хубаво да се вижда надалеч и с тях няма да мога да шофирам в сумрак или по тъмно. Сама съм и единствен шофьор, почти не слизам от колата, така че да виждам хубаво надалеч за мен е важно. Затова каза, че ще трябва да слагам минимален диоптър за гледане наблизо.
След 1 месец ще трябва операция и на другото око и сигурно ще ми е адски некомфортен този период.

# 604
Коя е тя?

# 605
В пентаграм клиника как процедират на другия ден след операцията ли отиваш да ти махнат превръзката на оперираното око. , Или след няколко часа ти я махат още в деня на операцията докато си там ?Thinking

# 606
  • Пловдив
След 1 месец ще трябва операция и на другото око и сигурно ще ми е адски некомфортен този период.
На мен не ми беше чак толкова некомфортно, даже да не кажа хич. Просто разликата преди и след операцията беше огромна, чак тогава осъзнах, че на практика почти не съм виждала. И на мен другото око ми го оперираха след месец.

Maria 56, кои са светилата на Офталмологията у нас?

# 607
Не се шофира веднага след операцията

# 608
На мен не ми беше чак толкова некомфортно, даже да не кажа хич. Просто разликата преди и след операцията беше огромна, чак тогава осъзнах, че на практика почти не съм виждала. И на мен другото око ми го оперираха след месец.

Maria 56, кои са светилата на Офталмологията у нас?

Преди колко време правихте операцията?

# 609
  • Пловдив
Преди колко време правихте операцията?

2021

# 610
Във всички клиники ли операцията на окото от катаракта или друго се записва на видео и се дава на пациента после записа ?

# 611
  • Sofia
Във всички клиники ли операцията на окото от катаракта или друго се записва на видео и се дава на пациента после записа ?

В Токуда нямахме запис.

# 612

В Токуда нямахме запис.

Значи не на всякъде . Благодаря за одговора

# 613
Колко време продължава операцията на перде?

# 614
Колко време продължава операцията на перде?

Не едното око е около 4-5 мин.

Общи условия

Активация на акаунт