Катаракта /перде/

• 288 521
  • 718
  •   1
Отговори
# 630
Георги,
на този изкуствен интелект може да изпратиш много поздрави.
Аз  вярвам на реални факти, изследвания и консултации с 12 специлаисти в цялата страна, + 3 ма в Турция
така, че какво пише в дебелите книги и какво дрънка компютъра слабо ме вълнува Sad

Нямам никакви други заболявания - направени са ми  какви ли не изследвания, с какво ли не апаратури / особено в Истанбул /
И понеже чета още два форума на тази тема - и идеята си нямате на колко хора се затъмняват лещите и то не за първи път. И на колко вече отказват трети или четвърти път.

Така, че не подвеждайте хората с тези "интелекти", както се казва : не питай старило, а питай -  патило!

# 631
Георги,
на този изкуствен интелект може да изпратиш много поздрави.
Аз  вярвам на реални факти, изследвания и консултации с 12 специлаисти в цялата страна, + 3 ма в Турция
така, че какво пише в дебелите книги и какво дрънка компютъра слабо ме вълнува Sad

Нямам никакви други заболявания - направени са ми  какви ли не изследвания, с какво ли не апаратури / особено в Истанбул /
И понеже чета още два форума на тази тема - и идеята си нямате на колко хора се затъмняват лещите и то не за първи път. И на колко вече отказват трети или четвърти път.

Така, че не подвеждайте хората с тези "интелекти", както се казва : не питай старило, а питай -  патило!
Бихте ли споделили другите два форума, които четете?

# 632

Какво имахте в предвид с "отказват" ?

# 633
Гледам американски офталмолози по въпроса и казват ето това . Пускате си субтитрите на български и гледате

https://www.youtube.com/watch?v=UAKx34qQjEA

https://www.youtube.com/watch?v=ubj6Z0fkCbQ

https://www.youtube.com/watch?v=WgVpCh0uIek

https://www.youtube.com/watch?v=zN2SLo8zT1g

https://www.youtube.com/watch?v=FEu8WWYjARw

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:17 от georgi64

# 634
Не става дума обаче за вторична катаракта, а за смяна на изкуствената леща, нещо съвсем различно от вторичната катаракта

# 635

Какво имахте в предвид с "отказват" ?

Отказват почистването

# 636
  • София
Утре в МА в София доц. Яни Здравков ще оперира мама. Днес правиха изследвания, пуснаха ни и утре в 7:45 ни искат там. Много съм притеснена. Дори и една от вас да стиска палци, ще съм благодарна!

# 637
  • В страната на бурите
Утре в МА в София доц. Яни Здравков ще оперира мама. Днес правиха изследвания, пуснаха ни и утре в 7:45 ни искат там. Много съм притеснена. Дори и една от вас да стиска палци, ще съм благодарна!
Аз стискам палци и ти пращам много много положителна енергия. Вярвам, че всичко ще мине успешно и е за добро. Мен ме чака същото с мама скоро, така че напълно разбирам притеснението. Ще чакаме отзиви. В добри ръце сте.

# 638
  • София
Wonder woman,
Благодаря за положителната енергия, имаше я! Бъдете здрава и благословена!
Всичко мина вече. Към 10:00 ч. я качиха в операционната, в 10:25 излезе доцент Здравков и каза, че всичко е минало добре. Малко я болеше и дадоха аналгин. Поспа 4 часа и ни пуснаха да си ходим. Занасяше като ходеше, но тя си е на години. В петък в 8:00 ни искаха за преглед в болницата. Гледа я лекуващата, после още един друг лекар, нещо си казаха, но на мен не ми обясниха какво виждат, казаха, че уж е добре. Биха й някаква инжекция и сложиха капки и ни пуснаха да си ходим. До следващия петък  трябва 4 пъти да се слагат два вида капки Levoximed-антибиотик и Neladex-кортикостероид, тогава на обяд ни е контролния преглед и ще дадат епикризата. След това 1 седмица ще слагаме пак от кортикостероидните капки по 3 пъти, после една седмица по 2 пъти и последната седмица по 1 път. Дано всичко да е наред.
Екипът на доц. Здравков е от млади лекари, много са внимателни с пациентите и работят с желание. Сестрите в отделението също са много мили. Целия процес е организиран, всеки си върши съвестно работата, въпреки натовареността - доцентът имаше 2 операции за деня, а общо оперираните в отделението бяха 7-8 човека.
Силно се надявам всичко да е наред. Предвид всичките ми заболявания през тези няколко дни никак не ми беше лесно, но издържах на по 4-5 аолина и малко аналгин. Сега явно се отпуснах и  усещам колко се сринах психически и физически, защото не мога да мръдна от болки, но се надявам да се стабилизирам бързо.
Е, при нас първи етап мина, дано няма неприятни изненади. Ами това е засега, желая на всички здраве и пак здраве!

# 639
Здравейте!
Другата седмица ми предстои операция на катаракта и на второто око. Предходната операция беше преди 4 години и тогава със сигурност беше с пълна упойка (без интубация естествено, но в полубудно/по-скоро заспало състояние. Сега ми казват, че ще бъде с капки и "ще участвам" в операцията. Имам ужасяваща клаустрофобия, а в нета намирам, че локална анестезия не е подходяща за хора с клаустрофобия. Закриват ли лицето/главата с нещо?  Покрай предменопаузата започнах да получавам и паник атаки и съм в див ужас как ще се случат нещата.
Операцията ще бъде в клиника д-р Георгиеви във Варна, някой бил ли е там конкретно?
Благодаря предварително за отговорите!

# 640
Здравейте!
Другата седмица ми предстои операция на катаракта и на второто око. Предходната операция беше преди 4 години и тогава със сигурност беше с пълна упойка (без интубация естествено, но в полубудно/по-скоро заспало състояние. Сега ми казват, че ще бъде с капки и "ще участвам" в операцията. Имам ужасяваща клаустрофобия, а в нета намирам, че локална анестезия не е подходяща за хора с клаустрофобия. Закриват ли лицето/главата с нещо?  Покрай предменопаузата започнах да получавам и паник атаки и съм в див ужас как ще се случат нещата.
Операцията ще бъде в клиника д-р Георгиеви във Варна, някой бил ли е там конкретно?
Да, закриват. Остава само окото непокрито. Не ми е било проблем това.

# 641
  • София
Здравейте!

Обсъдете всичко това с анестезиолога!

# 642
  • Враца
И аз съм другата седмица и яко съм се филмирала.
Мисля да помоля анестезиолога, ако е възможно да ми пусне леко успокояващо. Няма нужда да стресирам екипа с моята паника.
Вероятно предвид спецификата на манипулацията не биха отказали и няма да съм първата и последната.
притеснявам се да не е много нахално.

# 643
Здравейте,
по принцип слагат и лека обща анестезия за отпускане, така че не се притеснявайте.
Някой дали се е оперирал в Турция, има ли хора с опит и контакти там?

# 644
Здравейте,
по принцип слагат и лека обща анестезия за отпускане, така че не се притеснявайте.
Някой дали се е оперирал в Турция, има ли хора с опит и контакти там?

И аз се интересувам за Турция.

Общи условия

Активация на акаунт