Катаракта /перде/

• 288 572
  • 718
  •   2
Отговори
# 645
  • София
За клиника Ресбиомед в София кой лекар препоръчвате за операция на катаракта?

# 646
  • Враца
Моята операция мина  на 06.12, във Враца, при д-р Ралчовски. Много съм доволна от отношението.

В момента ми е малко трудно с очилата, защото бях с много висок диоптър късогледство, а сега паднах на -2.5.

Иначе съм голяма бяла птица и вчера забравих да попитам лекарите простички въпроси за ежедневието, затова, ако някой има време и желание, ще питам тук:

Мисля, че вече мога да се изкъпя, но ме е страх сякаш.
За домакинската работа - без вдигането на тежко - кога започнахте да готвите примерно?
Боядисвам си косата, но този месец май ще прескоча, пак от страх.

Благодаря, весели празници!

# 647
Моята операция мина  на 06.12, във Враца, при д-р Ралчовски. Много съм доволна от отношението.

В момента ми е малко трудно с очилата, защото бях с много висок диоптър късогледство, а сега паднах на -2.5.

Иначе съм голяма бяла птица и вчера забравих да попитам лекарите простички въпроси за ежедневието, затова, ако някой има време и желание, ще питам тук:

Мисля, че вече мога да се изкъпя, но ме е страх сякаш.
За домакинската работа - без вдигането на тежко - кога започнахте да готвите примерно?
Боядисвам си косата, но този месец май ще прескоча, пак от страх.

Благодаря, весели празници!

Това е от клиниката в Търговище, дават ги на всеки пациент.

# 648
Здравейте,някой използвал ли е капките  visglyc neo,имат ли ефект?  Търся заместител на познатите квинакс и каталин.Mоля споделете, ако знаете такива.

# 649
Аз.
Едното око го оперираха, макулната дегенерация остана, пия лекарство.

П.п Пия oxsi bio, не мога да кача линк.

Подобри ли се зрението и за колко време, баща ми е с макулна дегенерация и след смяна на лещата продължава да не вижда ясно.

# 650
Здравейте.
Сега виждам въпроса ви, и че цитирате мой коментар.
От 2022г., когато ми беше операцията на пердето на едното око, по препоръка на лекуващия ме лекар  пия през ден оксибио https://galen.bg/oksibio-kaps-h-30-bioshiyld.
През декември 2024г. бях на контролен преглед - за сега всичко е под контрол.
Няма необходимост за операция за поставяне на леща на другото око .
Макулната дегенерация е бавно развиваща се .
Иначе почти не ползвам очила, освен слънчеви   - имам вградена леща плюс за коригиране на старческото далекогледство, а за гледане на далече имам малък диоптър късогледство, имам очила, но почти не ги нося, справям се без тях.
Нямам оплаквания от неяснота.
Ако мога с нещо да съм полезна, питайте.

# 651
Моля, имате ли неистов сърбеж в очите? Знаете ли причината и как се успокоява?

# 652
Моля, имате ли неистов сърбеж в очите? Знаете ли причината и как се успокоява?
Този път видях скоро Simple Smile .
Не, никога не съм имала сърбеж в очите.
Нямам идея за причина и успокояване.
Докторите какво предполагат?
Евентуално да е някаква алергия, механично замърсяване/напрашаване?

Баща ви само с макулна дегенерация ли е  диагностициран или има и други заболявания на очите?
От кога е диагностицирам със заболяването?
А сърбежа от колко време е и постоянно ли е? Влияе ли се от сезоните?

# 653
  • на острова на мечтите
Понякога ме сърбят очите. Отдавам го на сухота. Когато капна капки за очи ми минава. Уви, понякога забравяме да слагам.

# 654
Понякога ме сърбят очите. Отдавам го на сухота. Когато капна капки за очи ми минава. Уви, понякога забравяме да слагам.
Какви капки ползвате?

# 655
Ако не е заболяване, най-често сърбеж в очите има или от алергия или сухота.
При сухота се слагат изкуствени сълзи, което по същество е физиологичен разтвор.
Има много марки и видове. Има и единични дози за проба.
Облекчава много бързо ако причината е сухота.

# 656
  • на острова на мечтите
Ultuly, аз не живея в България, но предполагам че формулата е една и съща- изкуствена сълза, за да се овлажни окото. Доколкото си спомням, очният ми каза, че това ще е завинаги, но когато нямам проблеми, забравям да капна.

# 657
Ultuly, аз не живея в България, но предполагам че формулата е една и съща- изкуствена сълза, за да се овлажни окото. Доколкото си спомням, очният ми каза, че това ще е завинаги, но когато нямам проблеми, забравям да капна.
Какви са капкте, които ползвате?

# 658
  • на острова на мечтите
Ultuly, collirio ALFA  occhio secco.

# 659
  • София
Ultuly, collirio ALFA  occhio secco.

Бихте ли дали линк или поне снимка? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт