Отговори
# 255
Определено не ... Някой дни е по-активно , в други по-спокойно . Въпреки ,че знам ,че е нормално , пак се притеснявам , когато известно време не го усещам и тъкмо се замисля за лекар и получвам по някой шут . Ако дълго време обаче примерно цял ден , не усещаш съвсем нищо , може би е добре да чуеш доки по телефона  Hug

# 256
Radostche -благодаря ти...днес усещам много малко и се претесних-предишните дни беше много активно и затова исках да ви питам и вас..

# 257
  • София
Radostche -благодаря ти...днес усещам много малко и се претесних-предишните дни беше много активно и затова исках да ви питам и вас..

Не се притеснявай, всеки ден е различен. Като се замисля и ние големите понякога сме по-активни, друг пън-не.  newsm78 Вчера например малкото не спря да се върти и рита от сутринта, та чак до 04 часа през нощта, днес е доста по-кротко.

# 258
  • София
Мамчета,  да ви питам нещо, защото взех сериозно да се притеснявам. Утре започвам 22 г.с. , а не усещам бебето да ме рита. Вие от кога започнахте да го усещате? Лекарката ми каза, че защото ми е първа бременност и е момиче ще я усетя по-късно. Аз обаче сериозно се притеснявам  baby_neutral   bouquet

# 259
По принцип аз във 22 го усешах много силно,но при всеки е различно.Ако се притесняваш много отиди да ти чуят тоновете,или на видеозон ,за да се успокоиш че бебчо шава.А ритниците рано или късно ше ги усетиш няма как.

# 260
  • София
Миналата седмица ходих на женска консултация по ЗД , отделно при моята лекарка и накрая и на Фетална М, всичко си е наред. Движи се, върти се много, обаче аз нищо не усещам Sad  Sad Sad

# 261
  • USA
Теста за гестационен диабет е задължителен поне тук Rolling Eyes Дори и да нямат притеснения за това(и в книгата го пише) Иначе аз четох ,че едни от признаците за това са качване  много бързо на кг.,чувство на постоянна жажда,подуване на крайниците и лицето и също често го откриват в урината.За сега аз не съм имала нито едно от тези,но е рутинен тест и ще го мина Peace
За ваксината още преди казах ,че аз винаги си правя такава,а сега питах доки дали вреди по някакъв начин на бебо и тя ме увери ,че не и е по-добре да си я сложа за да предпазя и него.
Напълно легналото положение на количката има значение за новородено може би,но когато ще е в летния вариант нашите деца ще са на по5-6 месеца и едва ли ще е проблем Rolling Eyes

# 262
  • Beyond the Frontiers
момичета,всеки ден еднакво ли усещате бебчетата?

Спокойно, вчера девойката например спа цял ден. Познайте, как навакса през ноща и днес. Не спира просто.

# 263
p bori много е индивидуално, всяка жена има различна граница на чувствителност.По принцип казват, че е нормално да започнеш да усещаш бебето след 5тия месец, при мен не беше точно така, аз усещам моя палавник от началото на 4тия месец и до сега не е спрял даже виждам как се движи кожата на корема ми, усещам дори готато се върти.
Не знам дали гледате Ютилисима, там има доста интересни теми коментирани от лекари, свързани с бременността.От там знам, че всички усещания по време на бременността незамисимо дали са положителни или отрицателни, зависят от това до колко конкретната жена може да усеща своя организъм.Аз усещах, чрез  малки болки и спазъмчета разтежа на матката  Sunglasses, а сега на този етап пък ритниците по пикочния ми мехур  Joy Joy Joy!!

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 15:50 от vesnabg

# 264
  • Русе
Вероника,споко!Аз онзи ден се бях панирала и щях да звъня на доки,ама легнах по корем и чаках..поне 15 мин. да ме подритнат.Беше едвам доловимо,но ме успокои.

# 265
  • София
И при мен наскоро имаше ден, който малкия проспа почти изцяло изцяло. След обед се размърда леко, но без нито един ритник и после, както при Galactic Voyager започна с наваксването като си легнах и продължи и на другия ден. Вероника, ако плацентата ти е на предна стена, казват, че също е може да е причина да усетиш движенията по-късно. Аз до 18-та седмица нищо не усещах, а знаех че се започва с пърхане, после все едно рибка ти плува в корема и чак тогава ритничета. Да ама не, нито пърхане усетих, нито рибки, а направо как се обръща и върти и леки ритничета - това към 19-та седмица. Силата и интензитета много бързо се засилиха - за около две седмици. Така че, както и другите са ти казали, индивидуално си е, няма как да не започнеш да го усещаш, при това моментът е съвсем близо. И аз лягам по гръб като ми се прииска да усетя малките крачета и до десетина минути поне завъртане долавям или побутване, ако не шут.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 16:11 от didka :)

# 266
  • София
Лягам по гръб и се почва футбулната тренировка. Празно няма.

# 267
И аз отскоро усещам бебка, може би от 2 седмици някъде не си спомням със сигурност. Ако искам да накарам бебка да рита лягам по гръб и зачаквам.

оф мами направо се скапах, голямо гладене падна  1ironing

# 268
аз истинските шутове ги усетих чак към края на 22г.с.,по рано беше като лек гъдел отвътре.а сега вече имат план график hahaha сутрин преди закуска единия ме буди,следобед след 16.00 другия се активира.при всеки е различно.ако пък мн се притесняваш върви при доки.може пък твоят бебок да е от по-спокойните Laughing
аз днес нещо не съм на кеф цял ден.първо ме боля глава-спах.след това се разхождах преди жегата ама пак без настроение.и сега преди малко се почна ритник отляво ритник  ooooh!отдясно.... Joy
някоя мама неше писала,че пие мн вода.съвет от мен най мн до 3л.жабурете си устата,хапвайте плодове или пийте газирана минерална малка вода.това помага.повече вода повече работа за вашите бъбреци=болки в бъбреците и никакъв сън през ноща Close

# 269
аз я усещам почти постоянно ,а последните дни доста силно,но днес много рядко и за по малко-на няколко пъти посягам към телефона и го оставям.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт