С трепетен копнеж продължава Септемврийският бебевалеж :)

• 29 196
  • 712
  •   1
Отговори
# 450
Честита малката Сара! Да е жива здрава и да ви радва мнооого!

Кокетка - много ти благодаря за съвета, и стискам палци за леко и безболезнено!  bigdance2

# 451
Здравейте момичета и от мен!  Hug много благодаря за пожеланията за мен и Елиза!  bouquet

Леле 5 дни ме няма и колко мноооого сте писали  Mr. Green

Нас днес ни изписаха. Вече сме си в къщи, още си нагаждаме характерите с малката. И аз и тя сме добре. От момента  в който ми я дадоха се кърмим и вече е само на кърма, но тя, да ми е жива и здрава , е толкова лакома, че би засмукала и кораб. Такъв вакум прави ,че очите ми са такива  #Crazy при захапване.
Аз също съм пушка вече Laughing Само конците леко ми придърпват при сядане и ставане, но и това ще мине и замине.

Аз от тази вечер съм без мъж, 20 дни, и ми някакво такова   Confused, но няма как. Днес имаме и годишнина от сватбата, но поне  подарих най-хубавия подарък на мъжа ми по повода - малката Елиза. Heart Eyes

Тара, такова голямо бебе го докарах от ядене на торти. Нали знаеш къде са ни варненските срещи, как да устои човек на такова място да си облажи душичката.

Миленка, Иренка, Ваня, Пафчо хайде идва вашия ред  Hug Понеже в близките дни няма да се видим, чакам с нетърпение новини. А на срещата някой да хапне от оная моята тортичка, дето е с отвратително много шоколад Joy

Честито на всички обебили се майчета! Много здраве и късмет на бебоците ви!

ПС: И аз залагам на Кокетка!

# 452
Тара, такова голямо бебе го докарах от ядене на торти. Нали знаеш къде са ни варненските срещи, как да устои човек на такова място да си облажи душичката.

Ох, знам ги варненските срещи.... така ми се идва пак за един прекрасен следобед с вас... толкова е хубаво и спокойно в тази Варна, много я обичам  Grinning Браво на малката Елиза - да продължава все така да папка  Hug

Дана, чакаме разказ за раждането и снимки на Сара, разбира се  Grinning

# 453
Мамчета, знам колко много пъти сме обсъждали темата за количките,ама сега видях една и ми хареса (поне на снимка), и искам да си изкажете мнението и вие, а също и ще се радвам ако някоя от вас се е насочила към този модел или марка или я е използвала също да сподели.Нещо само гледам и умувам ама още съм на един кръстопът (и аз като Тара не мога още да избера) и не мога да реша коя ми харесва. За цената й - (лично мое мнение) не ми се дават някакви луди пари за една количка, а тази за цената си ми се струва доста добра.
Е все пак ще чакам да се отзовете с мнение.
За залога и аз залагам на Кокетка - ако е тръгнало раждането, то нека да бъде много бързо, възможно най-безболезнено и безпроблемно - стискам палчета  Hug.

П.П. - Упс, с тоя бременен мозък забравих да ви пусна линка с количката  hahaha, та ето я и нея :
http://www.bebe-best.com/baby-design-bebeshka-kolitchka-sprint-p … olet-p-29546.html

# 454
Ах, пак много нови бебченца и щастливи мами! Честито на всички и от мен!   bouquet А на всички нас, на които ни предстои пожелавам смелост, да е леко и безболезнено и да си гушкаме малките човечета! Поздрави на всички!   bouquet

# 455
Честито на всички обебели се мами,да са ви живи и здрави дечицата!  Hug Ивелина браво на Вики много се радвам за вас,най-накрая в прегръдките на мама Heart Eyes Кокетка това дето го описваш мисля,че си е баш тапата.Заради разискванията около тази прословута тапа питах една акушерка и каза,че тапата е слузето течение,което може да е с розови отенъци,кафеникаво или с кървави жилки.Демек всичко друго бяло,зелено или жълто или някакво такова не е тапата Peace Като и обясних за моето ми каза същото което и АГ-то-на хормонална основа.Мадленка стиснати палчета и от мен и ти да ни зарадваш с хубави новини утре,да започнем месеца с хубави вести и все така да ни върви PraynigДана много се радвам за теб,много внушително звучи името на малката,харесва ми Simple SmileАз нищо ново нямам-освен,че апетита си ме държи и сигурно продължавам да качвам,нямам грам контракция,все още не знам какво е това..но бебка е инструктирана скоро да не излиза,че още не сме готови с ремонта Laughing Остана да боядисаме и да сглобим кошарата и да преместим мебелите.Казала съм и че към 17-ти може да излиза:)То термина ми е на 19-ти май много искам ама ще видим newsm78 Впечатленията ми до сега от всички обебели се,са че или раждат преди термин или след.Кажете ако бъркам.Има ли някоя която си улучи термина,ей така информативно?Simple SmileАйде лека да спите сладко Hug

# 456
Честити newsm30 newsm30 newsm30 newsm30 на мамите danna999, vilexa, dyndla, Milema_2011 и mamulq!!!!!

Кокетка, няма име още, но поне има няколко варианта и като се роди и го погледна, ще реша кое име най-много му отива  Laughing А ти с тази падаща тапа и контракции от вчера... май е въпрос на часове при теб раждането  Laughing \

И аз подозирам че ще сменя името щом се роди Малечка Палечка и я видя, ми ако не й отива дето съм й го избрала как да я мъча??... Praynig Praynig Praynig ох, Боже само да се роди и всичко да е ок....от това седене вкъщи много се сдухах, вече направо не знам как ще оцелея до термин....

Кокетка, Мадленка и всички други майчета които са под пара в момента -  fingerscrossed fingerscrossed

# 457
  • София
Момичета, мерси на всички ви за добрите думи  Hug Hug Hug Не съм се притеснила особено, щото аз мисля позитивно и знам че живи и здрави ще си раждам нормално. Евита на 99% съм сигурна че е била същата "гад"  Mr. Green. Само на тази съм попадала с толко въпроса в секунда  ooooh!
Кокетка, стискам ти палци да мине леко и безболезнено....и се надяваме твоят мъж да е първият Септемвриец  Hug Hug Hug
Мадленка, успех и на теб  Hug Очакваме да се включиш когато можеш  Peace
Тара, и нашата драма с името като вашата  hahaha Ужким имаме 2-3 имена, мъжа ми е закотвил на едното....аз съм някак си по раздвоена или разтроена направо да кажа  Mr. Green Мисля че и аз като теб като я видя, ще преценя кое и отива най-много  Heart Eyes

Нещо нямам апетит  newsm78 Ядат ми се само плодове от хладилника. Странно  newsm78

# 458
Ех, момичета, успокоихте ме - значи не съм единствената без количка и ез биме за бебето  Laughing А, и явно идеята с няколко имена и решение на момента не е толкова странна, щом и Мишчица и Герито натам вървят  Grinning

Малката, аз съм толкова объркана на тема колички, че никакъв съвет не мога да ти дам. Единственото, което знам е, че с тези гуми, понеже са малки повече ще друса. Не че това е някакъв краен недостатък, даже племенника ми до към 7-8 месеца, като исках да го приспя, карах по павета, за да го друска и веднага заспиваше, но като стана по-голям вече не ми се връзваше на този номер  Laughing

Мишчица, чела съм че при някои жени тялото се подготвя за раждането с намалено хранене, един вид, за да не му тежи нищо и да не се хаби да храносмила тежки храни и да изхвърля отпадъци, а да се мобилизира само в самия родилен процес и за това няколко дни преди раждането апетита намалява и се появява желание само за леки храни - плодове и зеленчуци. Разбира се, в резултат на това може и теглото да намалее, което не е страшно и е напълно нормално.

# 459
danna999 danna999 жива и здрава да ти е принцеската  Hug Hug Hug
Малката страхотни новини  Hug Никол си знае кога да излезе   bouquet
Относно количката,отиди на място и я пробвай.На мен ми дадоха една и е огромна,не питай как ще я свалям.А асансьора ни е на 100 год и е малък с дървена решетка.....
Буболинке,Евитке след прегледа отчет  Hug Hug Hug
Вболницата давахме първите ден,два АМ.После минахме само на кърма.На поискване сме и ние и си поспиваме от 1.30ч - 6.00ч дано си запаи това време та и ние да си почиваме  Grinning Grinning Grinning
Мадленка,стиснати палчета и от мен,всичко ще е наред.Чакаме хубави новини  Hug Hug Hug
Хубава и спокойна вечер  Hug Hug Hug

# 460
  • София
Eхаа, колко много нови бебчета  Heart Eyes Честито на всички - да растат много здрави и щастливи, а на майките им по-бързо възстановяване ! Simple Smile

По-леко и безпроблемно раждане на всички нас, на които тепърва им предстои  Praynig

Аз днес съм на тонове. Пия още желязо на ампули, но хубавото е, че явно има ефект, защото вече съм си покачила хемоглобина.
С чистенето и малкия ремонт на коридора свършихме. Сега остава да почна да пера и гладя каквото имам от каките, както и да купя някои нови неща. Все още нищо не сме купували за бебка, но за сметка на това май се спряхме на име  Grinning
Иначе и аз си имам бременните си болежки ...

Аз съм в дилема относно какво да правя вече с пътуванията. Свекърите ми имат вила на 50 мин. път с кола от София и ние последните уикенди ходим там, че на децата им е супер и аз все казвам, че това ми е последното ходене, но ето сега пак идват почивни дни и се чудя какво да правя... Вече съм в деветия месец и ме е страх много да се отдалечавам от вкъщи, че с втората ми дъщеря получих пълно разкритие за час и малко и я родих за 10 мин.... та да не тръгна да раждам някъде по завоите на Искърското дефиле ... Simple Smile При Вас как е - пътувате ли си още.

# 461
Цитирам от Фейсбук :

Евелина Миленкова Димитрова (evamildimit) :
Здравейте, искам първо да честитя на всички мами с нови бебчовци, които пропуснах докато ме нямаше.
А всъшност причината е , че самата аз имам един прекрасен Божидар, роден на 27.08.2011 с размери 3100гр и 50см.
След два часа борба за естествено раждане, мъника се роди секцио.
Много поздрави на всички и пожелания за успешни финали на СЕПТЕМВРИЙЧЕТА

# 462
  • София
Здравей Тара,
Аз съм регистрирана от няколко месеца в групата ви , но основно чета и пиша много рядко.
По въпроса за количките и малките асансьори мога да ти препоръчам модел на Джордани, който моя приятелка си купи точно по същата причина. Вече я използва 10 месеца и няма оплаквания. Ето линк:
http://www.novobebe.com/giordani-3v1-gio-ethos-orange-bronze-lx-bg-1025.html

Приятен ден на всички момичета!

E, Tara, ти количка нямаш, пък чакаш бебо да се появи.  Grinning Ами иска си автомобила момчето.  Wink Беж утре на покупки!  Hug

Ами нямам, защото с този малък асансьор, дето всеки път трябва да я сгъвам, ми трябва количка, която или се сгъва с една ръка (в другата да държа бебето) или да може детето да се оставя на земята в летния кош (в зимния на всички марки са направени да стоят на земя).... е, да ама такава количка няма... даже вече се отказах от триколка и гледам всичко, нооооо..... нямам успех. Така че, ако си чака количката... ще почака  Laughing

Евитка, не съм се шашнала, защото ми прозвуча много пресилено и си помислих, че ако беше така, щеше да има много бременни загубващи съзнание докато спят, защото едва ли съм единствената, която несъзнателно се обръща по гръб. Обаче, много ти благодаря, че специално заради мен си питала  Hug

Manja87, аз винаги запазвам добрия тон, но при положение, че две момичета от този форум лежат в Майчин дом (едната вече половин месец), друга вече роди там със секцио, което коментирахме много пъти, трети ходят там на прегледи или са ходили на изследвания, ти сега да питаш има ли някоя, която ще ражда там.....  много неуважително от твоя страна. Аз поне се подразних от този въпрос.

# 463
Ние още сме две в едно  Mr. Green
Тапата продължава да изпада. Изкарах цяла нощ с болки - към 4 сутринта станаха на 10 минути, търпях до към 7 и тръгнахме към болницата. Естествено, веднага щом се качихме в колата и отидох в болницата, всичко изчезна яко дим
Laughing
Казах на доктора за тапата - ухили се до уши и вика ми ще раждаш скоро, качвай се на стола да те видя и НИЩО - нито сантиметър разкритие  ooooh!
По време на записа усетих болки на два пъти, но и апаратът беше безмилостен - подготвителни контракции  Laughing

Вчера свалиха една пренасяща от отделението за секцио, днес две и се чудя дали и мен не ме очаква същата съдба  Mr. Green

# 464
Влизам да погледна за новини за първото септемврийско бебче, ама още няма такива явно  Laughing

Нинче, аз съм с термин след 10 дни и не само пътувам, ами самата аз карам кола още и не се чувствам въобще зле от това, напротив - като седна на шофьорската седалка и всякакви бременни болежки ми изчезват  Laughing Вилата на нашите е само на 30 минути път от вкъщи, но ходя всяка събто и неделя дори за по час-два, заради спокойствието и чистия въздух. А в София има дни, в които карам по 2-3 часа, слизайки от колата за по 10 минути до някой магазин или нещо да свърша и по никакъв начин не ми се отразява зле - нито контракции, нито някака болка или дискомфорт. Така че мисля, че самото пътуване с кола, няма да ти навреди. Е, ако ще раждаш за час иполовина, тогава просто ще трябва багажа за болницата да ти е в колата и при първите признаци на раждане да си тръгваш за София.

pavpb, благодаря ти за идеята! Количката изглежда много добре и ще ходя да я видя на живо в магазин и да я побутам.

Айде мацки, аз изчезвам по задачи. И ДДС декларацията искам да си подам, че не се знае дали няма да родя по празниците и после да изтърва всякакви срокове  Laughing Цункам ви и се пазете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт