Ние сме отбор от Чешки мами,на сладурковци и сладурани

• 131 509
  • 782
  •   1
Отговори
# 45
тези карти важат само за градския транспорт или и за влаковете и междуградския транспорт от една година съм тук и нищо незнам какво ми се полага като съм с малко дете от вас чешките майки научавам всичко хубаво е че го има този форум. Поздрави на всички

# 46
Здравейте,картите са различни например ако не бъркам че може да има промени за автобусите можеш да си зареждаш кредит поне тук хората се качват дават на шофьора 200кр той ги вкарва като свършат пак отново.За влаковете там пък са различни тарифи да речем най-хубаво на място да се види кое е най удачно например ние използваме ако се наложи събота неделя родиннен билет така се казваше ако не се лъжа 2възрасни и 1и.. деца само за пътнически влакове неограничени километри за деня за разсписания гледане на влакове,автобуси www.idos.cz ,http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusymhdvse/spojeni/ ,сайта на чешките влакове http://www.cd.cz/default.htm Grinning

# 47
здравейте, обръщам се с голяма молба към вас.тъй като мъжът ми остана без работа вече втора седмица в завода в който работеше работата драстично намаля и бяхме принудени да напусне а и накрая спряха дори аванси да дават опитахме на няколко места но все се оказваха мошеници даже на един му дадохме пари а той така и не намери работа.сега сме напълно отчаяни бебчо е само 45 дена и ние още по трудно затова моля ако някой знае къде има работа да пише ще ви бъда много благодарна няма значение каква е работата и в кой град стига само да почне някъде че притеснението ни е голямо

# 48
Зависи каква работа търси какво работи иначе http://www.pilnavcela.cz/ , http://www.e-urad-prace.cz/ , http://www.prace.cz/ ako не пишеш prace в чичко гогул той знае всичко  Wink Simple Smile

# 49
Не пишеш каква работа търси.Разбирам,че на този етап ви устройва каквато и да е,но все пак в каква специалност е работил мъжа ти?В Пардубице,май имаше някакъв завод за електроди,там работеше наш познат и май постоянно набират работници,но не съм сигурна.Пиши.ако не знаеш,чешки,може да се поровим в разни сайтове за работа,може да излезе нещо.Кураж.Всичко ще се оправи  bouquet

# 50
Да допиша можете спокойно да се регистрирате в местното бюро по труда( Úřadu práce) като търсещи работа в следващите 6месеца ще получавате помощ спрямо осигуровките  http://www.socialni-davky.cz/registrace-na-uradu-prace

# 51
Здравейте момичета, може ли някой да ми препоръча гинеколог в Прага или просто да отида при най-близкия да се запиша. Все отлагам избора на гинеколог, личен лекар и зъболекар, но май след 4 месеца в Прага е време да се заема и с тези неща.Благодаря предварително за всички препоръки. Желая лека вечер на всички Simple Smile  bouquet

# 52
Здравейте ,чешки мами и дечица!Аз също дойдох преди 3месеца в Чехия-Kaplice/Cesky Krumlov/ с намерението да остана и до края на годината да си взема детето и съпруга при мен.Дойдох през агентура/ което разбрах впоследствие/ и започнах работа в един завод за авт.части/не за там бях кандидатствала /.Останах изумена от лошото отношение на чехите.Аз говоря чешки много добре/ 10 години съм представител на чешки турист.агенции по Българското черноморие/уточнявам-"моравски" агенции/.Никога не съм усещала и намек за нехаресване на българите.Отначало си мълчах  кротко и само се съгласявах с всичко ,докато един ден колега /чешки циганин /не си позволи да ме подиграе за нещо свързано с работата.Е,познайте дали си замълчах! Mr. Green JoyПосле дойде да се извинява.Опитваха се да ме провокират с езика,че не разбирам всичко-аз най-учтиво ги помолих да говорят чешки/литературен/ за да ги разбирам.И на това свикнаха.Само че аз не можах да издържа без детето и преди дни се прибрах.В началото на март догодина ще опитам отново-този път първо ще намеря работа на съпруга си и ще заминем всички заедно.Сгреших като мислех че ще мога без детето още 3-4месеца/вече бяхме разделени 3м лятото, заради сезона./Аз съм от Варна а работих в Черноморец/до Созопол/.Иначе Чехия е прекрасна,подредена.Очарована бях от природата в околностите на Чешки Крумлов,Чешка Будейовице.С радост ще се върна скоро отново!Засега това е от мен!целувки от нас!  love001

# 53
 Здравейте, обръщам се към вас с един въпрос- синът ми е роден декември 2010 god, сега подадох документи за детски надбавки и ми преведоха 1000 кр, но не знам за кой месеци е, и въобще дали ще ми преведат още. Ако някой е запознат ще съм ви много благодарна.

# 54
Като подава документите,на молбата не писа ли от кой месец искаш детски?Аз това си го спомням,защото бях писала от август(малката е родена август),а жената в учреждението ми каза,че трябва да напиша октомври,не можело от август(не знам защо).Та ми ги плащаха от октомври до октомври тази година.Иначе се плаща 1год и после пак подаваш.Всъщност тези 1000кр са за 2 месеца,поне на мен ми изпращаха по 500кр на месец.

# 55
Здравейте момичета, и аз да попитам за детските. Те се дават на всяко дете или се определят от дохода на семейството. Благодаря предварително.  bouquet

# 56
Определят се от дохода на семейството.

# 57
 Благодаря за бързия отговор, аз си мислех че ще ми ги изплатят накуп за цялата 2011 god, ама явно няма,сигурно от тук нататък по 500 кр на месец ще превеждат.

# 58
Ами,най-вероятно,ще ти ги изплащат от момента,в който си подала документи.

# 59
Честита и Весела Коледа на всички, желая много радости, много щастие, много, много здраве. работа да има за всички, пари и лЮбов!

Гледам в новата тема има много нови попълнения!
Много бебета се родили, много хора търсят работа ... ох, не е лесно.
И ние с мъжа ми сме без работа. Много трудно се намира работа, мъжа ми е чех, програмист, и заради тъпия английски не може да си намери работа.
Дискриминация навсякъде има, тук я има доста, това е моето впечатление де. Аз дето съм омъжена за чех, имам тървале побит, знам езика на добро ниво - и пак усещам дискриминацията .... Какво да ви кажа!
Но стига черни мисли.

Ванеса, честит рожден ден, много здраве ти желая, работа да има повече и много да те слуша Габи!
Иначе около нас какво ново - Томи има два зъба вече, почти 9 кила е, пълзи, седи, скоро ще провърви даже, дърпат си с Дани играчките, но пък си играят и заедно. Всички са здрави и това е най-важното.
Социалните помощи се изплащат всеки месец, по 500 кц и са за една година, после се кандидатсква наново.
Елена, за бЮрото по труда - трябва да си работил минимум три месеца на договор, за да имаш право да се регистрираш. Какво стана с вас, намерихте ли си работа? Къде сте сега?
Кой щеше да ражда? Гледам отдавна сте писали? как мина раждането?

Общи условия

Активация на акаунт